Micsoda csapás lenne…


Gond van megint.

Még hozzá nagyon, de nagyon komoly gond.

Gondolom, nagyon sokan tudják, nagyon sokan várják és talán még ennél is többen óriási megtiszteltetésnek tartják, hogy 2015-ben Magyarország lesz a 31 tagot és további 10 megfigyelő országot, illetve nemzetközi szervezetet tömörítő, a Holokauszt-emlékezés és oktatás előmozdítására, valamint támogatására létrejött Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) soros elnöke.

A dicső címet az ország, tekintettel a narancsos kormányzat elkötelezettségére, a 2012-ben megrendezett Wallenberg Évre, valamint a 2014-es Holokauszt Emlékévre, még a múlt év októberében, az IHRA Torontóban megrendezett ülésén, egyhangú szavazással nyerte el.

Remélem, ezek után már mindenki érzi az ügy súlyát és jelentőségét.

És remélem, mindenki átérzi és átlátja azt is, hogy micsoda csapás lenne, ha mindez valami oknál fogva nem valósulna meg. Az egy tragédia lenne... lehet, hogy a Nap sem kelne fel, vagy nem is tudom... vagy valami ehhez fogható katasztrófa…

Pedig a helyzet az, hogy közel állunk ehhez. Közel állunk ahhoz, hogy a soros elnökség kicsússzon a kezünk közül.

Tegnap kora este ugyanis Izraelben, Rafi Schutz, a külügyminisztérium európai ügyekért felelős főigazgató-helyettese magához kérette Nagy Andor tel-avivi magyar nagykövetet. A késői időpont nem volt véletlen. Az ügy súlya – teljesen érthetően - nem engedte meg a halasztást, nem engedte meg, hogy az áttolódjon a következő napra.

Rafi Schutznak fontos, mondhatni   h a l a s z t h a t a t l a n   mondandója volt:

„Aggodalmamat szeretném kifejezni a magyarországi antiszemita incidensek és nyilatkozatok miatt, és komoly kétségek merültek fel bennem arról, hogy Magyarország egyenes és bátor módon hajlandó foglalkozni a múltjával. Aggasztó jeleit látom annak, hogy Magyarországon megpróbálják átírni a holokauszt történelmét, és a Magyarországot vezető Horthy Miklós abban betöltött szerepét, mint ahogyan annak is, hogy egyes kormányzati tényezők megengedők az antiszemita folyamatokkal szemben.” – mondta Schutz, majd így folytatta: „A Szabadság térre tervezett megszállási emlékművel nem értünk egyet, mert az Magyarországot nem mint kollaboránst, hanem mint áldozatot mutatná be. Továbbá kétségbeejtőnek tartjuk Szakály Sándor történész megnyilvánulását, aki több tízezer zsidó deportálását és lemészárlását idegenrendészeti intézkedésnek nevezte, de mély aggodalommal tölt el a Magyar Hajnal nevű nyíltan náci párt választási indulása is.”

Aztán az aggodalmak után következett a figyelmeztetés: „Miközben Izrael támogatja, hogy Magyarország legyen 2015-ben a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség soros elnöke, a legutóbbi antiszemita megnyilvánulások kétségessé teszik ennek a szerepnek a betöltését.”

Szó bennszakad, hang fennakad, lehelet megszegik…

Még a végén elveszik tőlünk a holokamu izé… a…. a…. Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség soros elnöki tisztét…

Istenem…

Micsoda csapás lenne…


9 kommentek:

Karina írta...

Ha nem dobjuk azonnal a "történelem szemétdombjára" magyar multunkat (örsi után szabadon)akkor aztán lesz nemulass, irgum burgum. Más, tisztességes náció hálás lenne, ha úgy élne egy befogadó országban mint nálunk a zsidóság.Ezek nem! Állandó mea-kulpázásra akarnak kényszeríteni minket, antiszemitáznak, fasisztáznak. Most éppen a második világháborúban áldozatul esett magyar katonák és civilek emlékére felállítandó szobor a téma. Az esztendő minden hetére esik egy holokauszt ünnepség, ami csak róluk szól, őket kell siratni. Ma már ott tartunk ,szinte az egész magyarság felelős a zsidók kivégzéséért!Érdekes módon elfelejtették az exoduszt,mikor egyetlen ország sem volt hajlandó befogadni őket, ide tömörültek jóformán mind.Az a szakember aki megpróbálja ismertetni tényszerüen, hogy hogyan is történt a zsidók meg" menekülése" azt azonnal likvidálni kell,mert most már mi vagyunk a nácik és nem a németek! Punk tum! Fenyegetéseket és ultimátumok sorát kapjuk, össztűz alatt vagyunk állandóan..Szerintem kész röhej ami itt folyik. A magyar adófizetők pénzéböl felépített siratóhelyeket, zsinagógákat, szobrokat kritizálják,keveslik, kényes izlésüknek ezek nem felelnek meg. Van egy javaslatom: rendezzenek maguknak megemlékezéseket,ünnepségeket akár mindennap, kizárólag a saját pénzükből, minket pedig felejtsenek el örökre!!!! Nagy klasszikus szerint: "el is lehet innen menni"!!!

Névtelen írta...

Izraelnek azon kéne inkább aggódnia, hogy fenn marad-e mint állam, a távoli jövőben, de remélhetőleg már a közeliben sem! Ezzel az újabb pofátlan antiszemita propaganda siránkozással, semmit nem ér el, sőt! A cionista álszent pofájukon át lát mindenki! A követelőzéseikkel és fenyegetőzéseikkel nem keltenek félelmet, mert a hazugságaik égebkiáltók és nagyon hamar rájuk fog szakadni, de súlyos nagy teherrel. Sokkal nagyobbal, mint amilyennek a holokauszt fájdalmi nagyságát próbálják beállítani! De nincs mit ezen csodálkozni már a történelem során számtalanszor pofára estek és mégsem tanultak semmit. Okos ember a másik kárán tanul,, de aki a sajátján az sem hülye. A cionista zsidók maguk sajnálatára, a sajátjukból sem tudnak.. így joggal gondolhatjuk őket hülyéknek!
"Izrael lesz a világ legrövidebb ideig létező állama és a történelem könyvekbe is úgy fog bekerülni, mint fennállása idején elkövetett súlyos népirtó, rasszista, fajgyűlölő nemzet. A cionista nemzet, akinek kezéhez millió ártatlanul megölt Palesztin ember vére tapad."
Éljen a Palesztin nép és nemzet!

Ariel írta...

Azt hiszem bánatomban felkötöm magam!
Ide vezet, ha hazaáruló kormányok sora követi egymást és az agyhalottak továbbra is hatalomban tartják őket.
Sem összefogni, sem felébredni nem tudunk mert mindenhol ott vannak, viszályt keltenek, minden stratégiai pozíciót elfoglaltak csatlósaik segítségével. Látjuk ugyan, de nem ébredünk!
Üdvözöllek új Palesztinában!

ProliProfil írta...

Rettegők, nem kell félnetek !

Kizárt dolog, hogy nem Magyarországon lesz megtartva ez a legújabb varázslat, amitől dagad a pénztárca.
Ahogyan az u.n. politikai baloldal is játszotta az eszét hónapokon át, hogy százfelé szakadva, mi több "ezredszer megújulva", fog indulni a választásokon. És, lássatok csodát!

Még a forgatókönyv is azonos.

Barrabban írta...

Már az ókori birodalmakban sem szerették a fent nevezett nép képviselőit. Már akkor lételemük volt a viszályszítás.
Amúgy nagyon tehetségesek, hiszen a világ jelentős része fölött uralkodnak. Május 1-től pedig már remek termőföldjeik is lesznek Európa közepén. Apropó. Mennyit keres egy kibucmunkás? Mert nagyjából azzá alacsonyítanak le minket, Magyarokat. Már persze azokat, akik itt maradnak. Mivel öregszik a társadalmunk, így sajnos épp magunknak nem jósolok hosszú időt.
Vén lókötő vagyok már, megérni biztos nem fogom, de a pokolból majd felkacagok erre a szent Magyar földre, amikor a zsidók és a cigányok összecsapnak a helyért. Az lesz ám a haddelhadd!

Névtelen írta...

Nagy Andor izraeli nagykövet és Orbán Viktor válasza:

Felhívnánk a Sultz helyettes államtitkár és "az izraeli fél" figyelmét a Magyar Btk. vonatkozó részére, ami a terrorcselekmény fogalmát határozza meg:

"261. § (1) Aki abból a célból, hogy

a) állami szervet, más államot, nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, [...]

(4) Aki az (1) vagy a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény elkövetésére irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntetendő."

Mivel a Mazsihisz cselekedete bevallottan a kormányra való nyomásgyakorlás céljából történt, ezért a Mazsihisz állásfoglalása kapcsán is fel kell merüljön a terrorista cselekedet gyanúja.

Ha az érintett hatóságok esetleg hivatalból nyomozást indítanak ezügyben, azt is legyenek szívesek megvizsgálni, hogy milyen összefüggés van a Mazsihisz magyar kormányra történő nyomásgyakorlása és az Amerikai Népszava hasábjain a közelmúltban megjelent, a Mazsihisz által kifogásolt emlékmű felrobbantására felszólító írás közt!

A magyar hatóságoknak kötelessége fellépni a hazánkban működő terroristák ellen, a magyar állampolgárok védelme érdekében. (terrorista az, aki a Btk. által terrorista cselekményként meghatározott cselekedetet hajt végre) Ha a magyar hatóságok nem lépnek a Mazsihisz ügyében, azzal kinyilvánítják, hogy a Btk. egyes részei egyes állampolgárokra

Névtelen írta...

Ide kívánkozik egy hozzászólás az alábbi cikkből:
http://radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/10/mondja-mar-meg-egy-fidesz-szimpatizans.html

Attila írta...

Csak egy gonodolatkiísérlet: Tegyük fel 1 holttest elhamvasztásához 50 kg fa szükséges. Akkor 6 millóhoz 300 000 tonna fa kellene. Mennyi erdőt kellett volna ehhez kivágni? De ekkora erdőírtásra volt kellő személyzet? Van ennek nyoma? A fát tüzelésre alkalmassá tenni, kiszárítani mennyi időt igényel? Ha napi 1000 holttestet tudnak ehamvasztani, akkor 6 millióhoz 6000 nap, azaz közel 17 év kellene. Ezzel szemben volt rá 6-8 hónap. Kapisgálja valaki, hogy ilyen kérdéseket nem szabad feltenni, ezt a témát nem szabad kutatni, és a hihetetlen tényt parlamenti törvénnyel kell befagysztani? Itt nem tudni, hanem hinni kell, amiben példamutatóan Martonyi és Navracsics urak sztahanovista élenjárók és "lényeglátók".

Névtelen írta...

Kedves Attila, úgy tudom, a németek e célra nem irtattak erdőt, csak a magyar és német, stb. hadifoglyokkal a ruszkik Szibériában.
Ha a fürdők csaprózsáiból is gáz folyt, nem lehet, hogy még a hamvasztók is gázzal működtek? Persze, nem ciánnal! Hm...
Üdv: B.Kiss-Tóth László

Névtelen írta...

Hagyjuk már a múltat ,elég volt az élősködő zsidó utódokból ! ......Meg!


Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló