Sasok, madarak és jómadarak


Talán csak én vagyok tájékozatlan, de ennek a német megszállási emlékműnek nem hallottam különösebb előzményéről. Nem emlegették a tervezését, nem vitatkozgattak róla, de hát eszünkbe sem jutott az ilyesmi. Nem éreztük a hiányát, nem volt rá igény. Maga az ötlet is meglehetősen abszurd. Diadalívek vannak,”felszabadítói” obeliszkek voltak, de miféle szemléletre vall emlékművet állítani pont annak, hogy valakik elismerten csak úgy megszálltak bennünket?

De most hirtelen és derült (?) égből itt lesz nekünk egy.

Jelentkezzen, akinek ez volt a vágya.

A hivatalos duma az hozzá, hogy emléket állít az áldozatoknak. Elég zavaros magyarázat, mert Németország a szövetségesünk volt. Még akkor is, ha megszállt közben.


Némi kis gondolkodás után az jön ki eredménynek, hogy azért érezték Orbánék szükségét pont itt és pont most egy ilyennek, mert ki akarják húzni a talajt a zsidó követelőzések és vernyákolások fő eleme, a bűnös néppé nyilvánítás alól, és azt mutatják vele, hogy Magyarország nem önállóan cselekedett annak idején, hanem megszállás alatt volt. Ennek kifejezésére az emlékműállítást találták legalkalmasabbnak, ami jó nagy hülyeségnek tűnik.

Mások a sok évszázados Habsburg-, illetve német elnyomás és kizsákmányolás megjelenítését látják benne, beleértve a 2. világháború idejét, sőt jelen napjainkat is (német multik és bankok, satöbbi).

Lesznek bizonyára nemzetiszocialista érzelműek, akiknek minden mindegy, csak ott legyen benne a Birodalmi Sas, és akkor máris frankó, meg lehet majd koszorúzni, oszt’ jó napot.

És persze ott vannak a kedves zsidók, akiknek szintén minden mindegy, csak alkalom legyen valaminek az apropóján ajvékolni, követelőzni, toporzékolni, Ejrópát körberinyálni, címlapon és vezető hírként rettegni. Kornis Mihály máris rázendített (valószínűleg neki osztotta ki a szerepet valamiféle háttérbeli diszpécser). Bár közben a másik ”emlékmű”, a józsefvárosi pályaudvar kapcsán a különféle klikkjeik már egymást anyázzák és kurvázzák a konc fölötti huzakodásban.

Még akár az is előfordulhat, hogy a Mazsihisz „távol marad a holokauszt-emlékévtől”!
Azt nem élnénk túl. Brühű!

Bizonyára további értelmezések is lesznek. De a másod-, harmad- és tizedrangú részleteken is remekül lehet rágcsálódni. Ez kell a médiának, a politológusoknak és egyéb udvari tányérnyalóknak. Remekül igazolni tudják ezzel a gusztustalan gumicsonttal a saját nélkülözhetetlenségüket. Elem a kampánycirkuszban.

Mert gumicsont és gumicumi ez, kérem szépen. Arra való, hogy ilyeneken rágódjunk a valódi kérdések helyett. Az egyszerű magyar ember érdeklődése ezzel arányos iránta, vagyis nulla. Illetve ha folyton ezekkel tömik a fejét, akkor elhiszi, hogy ennyi és nem több a politika.

Úgyhogy némi (erős) tiszteletlenséggel azt is mondhatjuk, hogy vihar a biliben.

Mennyivel érdekesebb, életszerűbb, reálisabb, őszintébb és közérdeklődésre számot tartóbb lenne felállítani a Korrupció, Sumákolás és Lenyúlások Emlékművét! Gyűjtsünk ötleteket, hogy miből tevődne össze, mit ábrázolna, hogyan nézne ki egy ilyen emlékmű.

(Adalék hozzá, igazi fideszes zamat, hogy ebben a mostani sasosban vajon mi kerül 211 millióba, és hogy nyilván nem hipp-hopp most terveztetik meg és kiviteleztetik a szobrot a hátralévő rövid idő alatt, hanem megvették valamelyik Haver elfekvő készletéből.)

Nem is itt a gond, bele vagyunk már fásulva. Hanem ott, hogy 2014 tényleg kerek évforduló, mégpedig az első világháború kitöréséé. Arról se kép, se hang. Lesöpörve, elfelejtve, lomtárba téve. legalábbis bizonyos körök által... De sajnos ezek a Bizonyos Körök vannak uralmon – háttérhatalmi részről is, magyar kormányzati részről is. Nekik mindig és csakis és kizárólag a 2. világháború az érdekes. Azt erőltetik a közbeszédbe, minden aktuálpolitikába, az emberek gondolkodásába, egyáltalán az egész világunkra. Egyértelműen azért, mert nekik ez a jó, ez a célravezető. Olyan mederbe (majdnem azt írtam, hogy vágányokra, de az itt ciki volna) terelnek vele minden politikát, és olyan reflexeket aktiválnak, hogy az jöjjön ki eredménynek: nekünk kuss, vesztesek és bűnösök és adósok vagyunk, míg az USA és a zsidó a Jó és a győztes.

Sajnos ebbe a csőbe a nemzeti radikális emberek döntő része is bemegy. Historizálnak, mindig és mindenhol történelmi dolgokkal jönnek elő, az ideálokat a 2. világháborúból veszik, mindezekkel nagy szívességet téve a kajánul a markukat dörzsölő zsidóknak. Ahelyett, hogy az itt-és-most témákkal jönnénk elő. Azokkal garantáltan meg lehetne hódítani azokat a széles társadalmi rétegeket, akiket jelenleg eltaszítunk magunktól az egyébként legtöbbnyire sajnos fájdalmasan dilettáns historizálással. Erre sokan majd csak április 6-án este jönnek rá, már akik egyáltalán. De akkor késő lesz.

Valószínűleg már most is késő.

12 kommentek:

Névtelen írta...

Epimenidész szerint a krétaiak mindig hazudnak. Mondásának paradoxona, hogy Knosszoszban látta meg a napvilágot...
Ha az emlékmű gumicsont - Ön, az útkereső - miért ezen rágódik?
Elő az itt és most témákkal, inkább!

Ha már az 1914-es világégést említi - járja körül a kérdést, hogy miért 99 évre adták csak bérbe mondjuk Hong Kongot?
A nemzetközi jog szempontjából mit jelent 2018-20 (Masaryk-nyilatkozat, Gyulafehérvári gyűlés stb.) a magyarságnak?
Hogy értékeli a nemzetközi közösség a magyar féltől érkező hivatalos nyilatkozatokat?
lásd csak a héten a Martonyi által mondottakat:
kuruc info /r/26/122938/
A még hátralévő fél évtizedben megpróbál a magyar nemzet elfogadható álláspontot kialakítani ebben a kérdésben?

Ez egy igazi radikális kirakó-játék lenne útkeresőknek...

Mácsay József

Névtelen írta...

Szerintem meg ez már megint egy szabadkőmérges huncutság !

Fennt látható a piramis, a sas ugye a mindentlátó szem, alól meg a földre dobott angyalka : Luciferi

Névtelen senki írta...

Ez jobb!
http://www.gondola.hu/cikkek/89160-Szobrot_kap_a_tronorokos_gyilkosa.html

Anna írta...

Igen, a hivatalos Duma hátterének majdani kiderülése sok embernek lesz meglepetés. Ám ragyogó ötlet, a Korrupció, Sumákolás és Lenyúlások Emlékműve. Kevésből kijönne, hiszen a Parkban már szobrokba vannak öntve, az elműlt 25 termését pedig betonba kellene s úgy kiállítani őket - elrettentésül.

Martin írta...

Nem gumicsont és nem gumicumi ez, kérem szépen. Nem mondhatjuk, hogy vihar a biliben. Valószínűleg már most is késő nem észrevenni, mi folyik itt. Mert van ennek egy sokkal komolyabb olvasata. Amit előhozni nem politikailag korrekt.

A 100 évvel előtti időkből emlékeztetek erre a felhívásra:
(http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__762851-mit-szoltok-ehhez-az-alliance-israelitee-s-felhivashoz) - ami 1910-ben a világ zsidóságát szólítja fel Magyarország minden eszközzel való megszerzésére. Marschalkó szerint (http://www.freepress-freespeech.com/holhome/tormay/orszagh0.htm) ez a felhívás már 30 évvel korábban megfogalmazódott és a 20. sz elején a Herzl alapította cionista mozgalom tevékenysége nyomán elindult a megvalósítás felé. Ugyanebből az időből egy másik lényeges információt ifj Tompó Lászlónál találunk (http://hunhir.info/?pid=hirek&id=52303)
amely szerint a Rothschildok parancsára darabolták fel hazánkat Trianonban. Meg kellett szüntetni ugyanis a Magyar Királyságot, mert a magyar királynak vétójoga volt a pápaválasztáskor. Ezen jog birtokában Ferenc József akadályozta meg egy nekik tetsző szabadkőműves pápa megválasztását az I. világháború előtt. Azért kell ezekre hivatkozni, mert ma ezek szellemében történik minden.

Ki kell irtani a magyarokat? Ezt a piszkos munkát a szomszéd tolvajállamok nagy lekesedéssel végzik. (A románok tömegesen gyilkoltak le zsidókat és érdekes, nekik nem kell bocsánatot kérni hetente.)
A sót káliumkloriddal mérgezik (magtalanságot okoz), a levegőből Chemtrail csíkok szórják a mérget és érdekes, "nemzeti" kormányunknak nem tűnik fel semmi. Ezekre a tényekre elég rákeresni a net-en és tömegével kapunk anyagokat. Említhetjük a II. Vh után elpusztított 10 millió magyar magzatot is.

Tönkre kell tenni a magyarokat? Elég csak a devizahitel ügyet megemlíteni, ahol a kormányok háttér tevékenysége kormányzati ciklusokon keresztül átívelő. (Az első ciklusában a Fidesz hozta a devizahitelt lehetővé tevő törvényt és ők tették lehetővé a bankok egyoldalú szerződésmódosításait.) De idézhetünk a népi folklórból a rendszerváltozásról: "Az elvtársaknak jutott a tőke, nekünk meg maradt a Pepszi-érzés!"

Meg kell alázni a magyarokat? Itt is tömegével lehetne a példákat sorolni: Eszterházy Péter: "Így gondozd a magyarodat" vagy a Kossuth-díjas Kertész Ákos publicisztikája a genetikailag alsóbbrendű magyarokról. Minden magyar célú kezdeményezést lebunkóznak (pl. Magyar Gárda), a cigánybűnözőket nyiltan támogatják a magyar sértettekkel szemben, stb.

Ez utóbbi programpontba illeszkedik a Szabadság téri emlékmű. Ott a szovjet emlékmű is magyar szemmel nézve botrányos. A két világháború közt ezen a téren állt az a Történelmi Magyarországgal kapcsolatos irredenta szoborcsoport, amely alatt mind a 64 vármegyéből volt egy darabka föld. Ez emléket állított annak, hogy nem felejtünk és követeljük vissza, ami a mienk.

A szovjet uralom ezt rombolta le, és állíttatott annak helyén magának emlékművet, amelyet a mai hatalmasok sem engednek eltávolítani. A megalázást és sárba tiprást az csak fokozta, hogy a szovjet emlékmű felállításához engedélyt sem fabrikáltak, amivel legalább a fennálló rendeletekkel lehettek volna összhangban.

Az régi-új leigázók ezt az aktust akarják megismételni burkoltan, megemlékezni az induláskor vázolt és immár révbe jutott célok "hőseiről". Felületes szemlélő nem is érti, miért van az ott, de "ők" tudják. Olyan lesz, mint a Corvin köz. Szép csendesen megbujik a fővárosi elnevezések között. Senkinek nem jutna eszébe, hogy az eredeti névadó a gonosztevő Corvin Ottó volt (Corvin Mozi), akit a Tanácsköztársaság bukása után halálra itéltek.

Látó írta...

Szerintem ritka nagy mellényúlás a cikk:
1.) Mácsay Józseffel egyetértve, ha a téma gumicsont az élesszemű szerző miért ezen rágódik?
2.) "azt mutatják vele, hogy Magyarország nem önállóan cselekedett annak idején, hanem megszállás alatt volt." - ezek tények. Jól teszik, hogy bemutatják. Miért is ne tennék!?
3.) "elég zavaros magyarázat, mert Németország a szövetségesünk volt. Még akkor is, ha megszállt közben." Ismétlem: ettől még a megszállás tény.
4.) Az új emlémű, a ragyogóan kiválasztott helyén remekül átértelmezi - már akinek erre még szüksége van - a túloldalt álló szovjet "felszabadítói hősi" emlékművet, pl. az elbontásával járó diplomáciai bonyodalmak nélkül. Az eredmény: a Szabadság téren áll a szabaságunkat leginkább veszélyeztető és az országunknak legtöbb kárt okozó két xx. sz.-i megszállás mementója, miközben a szabadságról elnevezett téren járva annyi elégtételünk van, hogy végül mindkettő véget ért.

Látó írta...

Remélem, egyszer majd - annak elmúltával - a harmadik xx. sz.-i megszállásunk is emlékművet kap itt. Hogy az "előkészítetlenség" hibájába többé ne essünk, már javaslatot is tennék:
A helyének a legalkalmasabb a tér most még üresen álló közepe, a szovjet obeliszk és a kávézó között.
A mementó lehetne egy óriási aranyszínű egydolláros, vagy esetleg a rajta lévő érdekes piramis...

Karina írta...

Ha valaki nem tudná ez egy "rasszista ország" .Már nem érdemes mondani semmit, mert itt még a "hivatásos történészeket" is rögtön támadásnak teszik ki (Szakály ügy.)Megkontrázzák.Magyarországon a mazsihisz szeretné megmondani , mit lehet építeni,hogyan kell viselkedni, ki legyen a szinházigazgató,milyen legyen a kultúra, stb,stb, hogy a zsidóság ne bántódjon meg és ne kelljen" félelemben élni a zsidóknak.".Azért én már éltem javában 25 évvel ezelőtt is, de ilyesmit nem tapasztaltam még Kádárék alatt sem, pedig akkor is ők uraltak tulajdonképpen mindent, de főképpen az ideológiát, amit mára már teljesen "elfelejtettek". Nem kell itt választás, 2014.-ben a mazsihiszt kell kinevezni a magyar kormánynak és akkor talán már meg lesznek velünk elégedve, de az sem biztos! Csak azt szeretném tudni, meddig mennek még el, mi lesz nekik az elég?

Névtelen írta...

Nem igaz, hogy 1914-ről nem emlékeznek meg, sok mindent lehet olvasni az évforduló kapcsán. Viszont első világháborús emlékű sok száz készült már a húszas években, nem sok értelme lenne újabbat építeni. És igaz, hogy a németek formálisan szövetségesek voltak 1944-de sokan pontosan azt érezték, hogy március 19. a szövetségesi viszony felrúgása volt.

Névtelen írta...

A német bevonulást sokan nem bánták, de azért nem volt nagy öröm.
Ugyanis olyan nincs, hogy megszálló ÉS szövetséges. Vagy megszálló, vagy szövetséges A kettő kizárja egymást.
A szövetségi viszonyt legalább elméletben az egyenrangúság jellemzi, a megszállás viszont arról szó, hogy a megszálló parancsol, a megszállt pedig engedelmeskedik.

A németek minden teketória nélkül letartóztattak és elhurcoltak magyar állampolgárokat, lefoglaltak magyar állami- és magántulajdonú vagyontárgyakat, parancsoltak magyar katonai alakulatoknak, stb. Ez már megszállás és nem szövetség.

eSzeL írta...

Én meg lennék lepve, ha elkészülne az az emlékmű. Ez csak egy választási fogás. A sárgák éppolyan magyarellenes politikát folytatnak, mint a vörösök. Az eltérés csak a ruházatban van. A vörösök vörös ruhában vannak, a narancsosok meg magukra kanyarítanak egy nemzeti színű zsebkendőt, ami alól mindig kilóg a narancsvörös.

Zé írta...

A zsidesz hülyét csinál a nejlonnáci fotel-antiszemita rajongótáborából. De nem kell félteni őket, csurkapista idült marhái így is a megváltót fogják látni Orbánban. Ami itt zajlik, az egy átfogó emberkísérlet.
Nemzeti handabandával egy komcsifattyakból és zsidókból álló párt magához édesgeti a félhülye jobbosokat, aztán megeteti velük a saját szarukat. Ők pedig zabálják kétpofára. Átnevelése folyik a jobbos nejlonnáci csürhének egy amerikai típusú, szélsőségesen zsidóbarát "neokon" jobboldalivá. A kísérlet sikerülni fog. Mert ez a tábor annyit is ér. Először csak néznek, mint a bornyú, aztán már ők is átkot fognak szórni azokra, akik nem imádják "isten ajándékait".

üdv. Zé

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló