Istenem, micsoda pofára esés lenne…


„Most akkor hazamegyek...” – kommentálta a balliberált násztánc legújabb fejleményét Ferenc, majd Klárával összecsomagolták a bőröndöket és a téli szabadságból Magyarország felé vették az irányt. A terv bejött. A két szerencsétlen, az Atti meg a Libás végül nem tudott mást tenni, így visszahelyezte Merkel asszony és a honi balliberált ajvékolók kis kedvencét a magyar politikai színtér fősodrába.

A választások célegyenesében összeállt hát a nagy csapat. Pontosan úgy, ahogy azt Ferenc akarta, pontosan úgy, ahogy azt már hetekkel, hónapokkal ezelőtt hol a háttérben, hol a nyilvánosság előtt a többieknek megüzente.

És a képlet innentől már olyan világos, hogy ennél világosabb már nem is lehetne.


A magyar választók előtt egészen pontosan és egészen egyszerűen három lehetőség van. Vagy visszahozzák az országvesztőket, az összes megkövesedett elvtársat és liberáltat, vagy hatalomban tartják OV-t és a haverokat, vagy a radikálisokra szavaznak. Persze alternatívaként lehet úgy is szavazni, hogy az ember nem megy el választani, hogy nem voksol, de jelen állás szerint ennek a teljes politikai elittel fennálló elégedetlenség jelzésén túl más jelentősége nincs, mivel a kormányt így is, úgy is megválasztják, hisz ma már nincs érvényességi küszöb, akár 1 darab szavazattal is lehet nyerni.

A egész balliberált erőlködést több szempontból is lehetne elemezni, de most ne menjünk bele a kérdés morális vizsgálatába, inkább nézzük a számokat és a nagy összeborulás egyik, ugyan nem túl életszerű, de mégis elképzelhető következményét.

Azzal, hogy az emeszpé, az E14 és a DK egy közös listát állít, számukra a parlamenti bejutási küszöb 15 százalékra emelkedik. Ez az érték akkor sem változik, ha esetleg még valakit bevesznek a buliba, mivel az új választási törvény három vagy több párt által állított lista esetében is ezt a határt húzza meg. Szóval 15 százalék. Ha megnézzük a legutóbbi felméréseket, akkor azt láthatjuk, hogy az MSZP neve mellett 19, az E14 neve mellett 6, míg a DK neve mellett 5 százalék szerepel. Ez mindösszesen 30 százalék.

Nem kétséges, hogy ez a 30 százalék egyelőre messze van a bejutási küszöbtől, azonban ettől függetlenül talán érdemes eljátszani a gondolattal: ha valami oknál fogva a balliberált közös lista elbukna, ha nem lenne meg nekik a 15 százalék, akkor az egész egyszerűen azt jelentené, hogy az összes baloldali párt egyszerre esne ki a Parlamentből…

Igen tudom…, ha ébren vagyunk, ne álmodozzunk…

De kicsit mégis…

Istenem, micsoda pofára esés lenne…

9 kommentek:

Névtelen írta...

Tényleg szép lenne, de ez pont ugyanolyan álmodozás mint abban bízni, hogy az úgynevezett radikálisok valaha is hatalomra jutnak.

nutria írta...

Az a baj, hogy az elektronnnnyos computerekbűűű az gyün ki eredménynek, amit akarnak. A kész átverés-só kismiska a választásokhoz képest. Van egy jó német honlap, melynek ez a szlogenje:"Te már gondolkodsz, vagy még mindig választasz?"

Névtelen írta...

Ilyen alakok vezették, akarják, a "mi érdekünkben, azország érdekében" stb, stb.. .kész kabaré!Karina

Anna írta...

Azért jó néha ébren álmodozni, hiszen a gondolatok megvalósulhatnak. Az élet is kiszámíthattlan... egyik pillanatról a másikra történhet bármi...

Névtelen írta...

Imádnám!!!!

Névtelen írta...

...hatalomban tartjuk OV-t és a haverokat, csak ez lehet, hogy összeálljon a kép...ezt ti is nagyon jól tudjátok, most nincs más lehetőség...

eSzeL írta...

A jelenlegi csapat fog nyerni. Jól jön a ballibnek is egy kis "elmúlt 8 év"-ezés a jobblibek ellen. A ballibek minden megnyilvánulása abba az irányba tereli a jónépet, hogy ezt természetesnek fogadják el. Amerikában már vagy 30 éve bevezették, hogy minden elnök 8 évig működik. Kicsit se furcsa. Csatlakozom azon előttem szólükhoz, akik szerint egyáltalán nincs választásunk. Mindig az győz, akit jó előre elterveztek, hogy győzni fog. Aki azt hiszi, hogy nem így van, az még azt is elhiszi, hogy sajtból van a hold.

Névtelen írta...

Ezek már megint a régi kqvákkal akarnak nyerni?Ilyen hülyék lennénk?

Névtelen írta...

Csak arrólfeledkeznek meg, hogy nekik köszönhető. hogy a fidesz 2/3- l nyert!Most megint itt vannak!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló