Ez egy ilyen rendszer


„A lángost szeretjük, a lángossütőt nem” – gyakran hangoztatott ironikus mondás volt ez a Kádár-rendszerben. Az állt mögötte, hogy az emberek az elvégzett munkához képest aránytalanul magasnak tartották a lángossütők és egyéb maszekok jövedelmét. Legfőképpen a saját alkalmazotti munkateljesítményükhöz és fizetésükhöz viszonyítva. Pedig ha lángost akarunk enni, meg kell barátkoznunk a lángossütők létezésével is.

Ez a megbarátkozás folyik mostanában. Sokkal nagyobb méretekben és nagyobb aránytalanságokkal.

Kezdődött ugye azzal, hogy a nyolcvanas évek végén „a magyar nép demokráciát akart”, „a polgári átalakulás útját választotta”, „a szociális piacgazdaság kiépítése mellett döntött”, blablabla, legalábbis ezek a frázisok röpködtek, szóval kapitalizmust akart. Tényleg azt akartunk? Fene tudja. Nem tudom. Legtöbben valószínűleg egyszerűen csak mást akartak. Vagy még azt sem. Jó, ebbe most ne másszunk bele. Majd máskor. Lényeg az, hogy megkezdődött a kapitalizmus barkácsolása. Tőkés rendszert kellett csinálni.

Tőke nélkül.


A magukat elképesztő pofátlansággal és cinizmussal ”baloldalnak” hazudó hazaáruló patkánybanda az addigi hatalmuk helytartói posztokká konvertálásával megtarthatásáért cserébe átjátszották a külföldi cápáknak. Annak a tőkének, amely már készen állt a tőkei szerep betöltésére.

Igen, ez az egyik alternatíva a tőke teremtésére ott, ahol nincs, és ahol szerves fejlődés nélkül, vezényszóra akarnak bevezetni valamiféle Izmust (már megint). Az ára borzalmas. Nem részletezem most, mert tudjuk.

A másik alternatíva a saját magyar tőkések felcseperedése.

Ahol a farkasmosolyú kapitalizmus spontán és szervesen (nem mesterkélten) alakult ki, ott ez nagyon hosszú idő alatt, óriási tékozlásokkal, akár háborúkkal, és mindenképpen rengeteg szenvedés árán ment végbe, mert sok pénz egy helyen (= tőke) csak akkor keletkezik, ha máshonnan másoktól elvonják. Nálunk erre nincs idő. Pláne úgy, hogy közben itt vannak a nyakunkon a külföldi cápák és keselyűk, akik ugyanezekre a koncokra pályáznak a kapukon belüli rohadék hazaárulók támogatásával. A felgyorsítás érdekében rá kell segíteni! Politikai eszközökkel.

Tegyük fel most akkor a kérdést, hogy az Orbán-kormány működésének három éve alatt hová tűnt és hová tűnik folyamatosan az a rengeteg pénz, ami kivonódik az egészségügyből, az oktatásból, a közlekedésből, az emberek zsebéből és mindenhonnan?

Tízből kilencen rávágják azt a naiv és felületes választ, hogy ellopják, és a zsebükbe tömködik a politikusok. Nos, azok bármennyire lelkesen iparkodnak ebben, az általuk elnyelt pénzek csak pici töredék.

Sokkal nagyobb tétel a nemzetközi (zsidó és nem zsidó) pénzszivattyú működése által okozott veszteség. Bankok, multik, na és persze a végeérhetetlen hitelkamattörlesztés az államadósság címén.

További nagy tétel a cigányajnározás. Nem tudjuk pontosan, hogy mondjuk egy hónapban mennyi pénz megy el rá. Nem merik nekünk megmondani. De valami brutális summa lehet.

Ezeket nagyjából tudtuk. Van azonban még egy tétel, amire csak kevesen gondolnak ebben az összefüggésben. Ez a saját magyar nagytőkések (köznapi nyelven a haveri kör, a fidesz-közeliek, a slepp) feltőkésítésére odajátszott pénztömeg.

Azért nem szokott eszünkbe jutni ez a tétel, mert legtöbben úgy vannak vele, hogy azok mindegyike csak alkalomszerűen fordul elő, nem tervezett tevékenység, sőt talán bűncselekmény. Pedig nem! Nagyon is üzemszerű jelenség. Gazdaságilag-politikailag szükségszerűen. Magának a rendszernek ez a működése.

Csányi, Demján, Simicska, Nyerges, az Orbán család , Lázár, Széles, Mészáros Lőrinc az egyszerű ember szemében tolvaj, akik arányos teljesítmény nélkül, merőben politikai hátszéllel és a közös nemzeti vagyon rovására gazdagodik. Nettó értékben mindenképpen azok. Sőt nemcsak múlt időben loptak, hanem a továbbiakban is folyamatosan újabb ”pályázatokat nyernek el” és hasonlók, hanem a továbbiakban is szívni fogják a vérünket, és az eddig már keletkezett és tárgyiasult közvagyonon felül a majd csak ezután keletkező vagyonokat is dézsmálni fogják. Vagyis a munkánkat.

Mégpedig azért, mert ez kell a rendszer kialakításához és működtetéséhez. Így van rendjén. Bizony ám! Furcsán hangzik? Nos, ez a kapitalizmus, amit annyira akartunk. Vagy nem?

Tehát még egyszer, hogy az is értse, aki nem akarja érteni: VAGY a más készen álló nagytőke külföldről, a cápák és keselyűk, akik kirabolják, és gyarmati sorba taszítják az országot, és ezt képviseli a hazaáruló tetű maszopszadi, VAGY saját nemzeti nagytőke, ami kialakításának a mutyizás, simicskázás, haverikörözés, fideszközelizéss az ára, és pontosan ugyanúgy kizsebeli a közembert. Aki lángost akar enni, az barátkozzon meg a lángossütő létezésével...

Harmadik változat nincs. Aki tud harmadik forgatókönyvet a tőkés rendszer kialakítására tőke nélkül, az rögtön szóljon, miniszterelnökké koronázzuk már holnap reggel. De csak úgy nevezze hülyeségnek a fenti vagylagosságot, ha konkrétan alternatívát tud állítani velük szemben.

Mindezt dehogyis Orbán védelmében mondom. Majdnem ugyanannyira utálom őket, mint a maszopszadis hazaárulókat. Hanem egyszerűen csak azért hoztam fel a témát, hogy ha kritizáljuk a mostani trógerbandát, akkor legalább tudjuk, hogy igazából mit, illetve mit miért csinálnak, és ne csak a vakvilágba anyázzuk őket, hanem érdemileg, racionálisan.

Ne legyen illúziója senkinek, egy nemzeti radikális kormány sem tehetne egyebet, mint saját fő-lángossütőket helyzetbe hozni. Akkor pedig azoknak a pofáját utálnánk, mert arra gondolnánk, hogy miért pont ők, és miért nem mi.

A Fideszt és Orbánt természetesen ülepen kell rugdalni. De nem a maszopszadis patkányok visszahozása árán. És nem amiatt, hogy nemzeti nagytőkéseket akar kialakítani. Hanem száz más ok miatt.

Annak a fajta nemzeti radikalizmusnak, amit a jó szándékú, lelkes, de csőlátó bajtársaink zöme elképzel, majd akkor lesz esélye, ha fokozatosan és becsületes módon, a tehetsége és a teljesítménye alapján kialakul egy olyan magyar tőkés réteg, akinek szándéka, érdeke és megfelelő anyagi ereje lesz a maszopszadis típusú és a fideszes típusú gazdasági elit egyidejű elzavarásához. Akkor majd felülről megszervezik hozzá a tábort, felváltva a mostani alulról szerveződést, ami zsákutca, mint látjuk.

Előbb-utóbb eljutunk oda. Addig pedig sajnos csak az a helyzet, amit a fentiek leírnak. Marad az ellenzéki szerep. Azt kell csinálnunk minél hatékonyabban.

4 kommentek:

Névtelen írta...

Remek!

Névtelen írta...

Aha! Tehát minden bajunk gyökere, hogy nincsenek magyar kapitalisták. Ez ugye vicc? 1945 előtt még elment az ilyen szöveg de könyörgöm, 2014-et írunk(pár napja). Ma a globalizáció korában nincs olyan, hogy nemzeti kapitalizmus. Abban a politikai és gazdasági környezetben ahol Magyarország létezik meg biztos nem. A kapitalizmus lényege ma, hogy a tőke odamegy ahol a legkisebb befektetéssel a legnagyobb hasznot zsebelheti be. A nyugati ipari termelés Kínába költöztetése nem szolgált erre elég példát? Lehet ábrándozva a múltba révedni és arról merengeni, hogy bezzeg Horthy alatt... De a világ azóta is fordult párat. Az meg egyenesen az abszurd kategóriába tartozik, hogy a nemlétező nemzeti kapitalisták majd elzavarják az igen csak létező politikai elitet. Szumma szummarum ez az egész egy zavaros katyvasz, ami pusztán arról szól, hogy valami igen nyakatekert indokot találjon valaki arra, hogy várhatóan miért nem lesz a jobbik szempontjából sikertörténet 2014. Mondjuk vicces lesz amikor a jobbik fanok (és lúzerek) olyan jelszavakkal vonulnak ki az utcára, hogy "magyar melósnak magyar kapitalistát!" vagy "bennünket csak magyar burzsujok szívathatnak!" Az iszlám és Habsburg imádat után ezen már meg sem lepődnék...

Egy Ember írta...

Sok igazság van a cikkben,de...
A Jobbik "fanok",mint olyanok,többségében értelmes fiatalok,a lázongó zsidózó,cigányozó réteg pedig aluliskolázott csalódott,kétségbeesett emberke.
Az új generáció igenis joggal várhatná el a közéletben szereplő "pályázó"cégek tisztaságát,mert tudja hogy nem azzal ugrunk ki az árokból,ha kitermelünk ,egy nem az érdemei alapján díjazott réteget.
Viszont erős visszahúzó "réteg" az a generáció ,akik még a mai napig megszavaznak olyanokat mint a viktor vagy a feri,a libásról már ne is beszéljünk.

NSP írta...

Egy másik cikk irányított ide vissza.
Nagyon jól látja a cikkíró, jelenleg a hazai nagykapitalisták feltőkésítése folyik már jóideje. Sajnos ez a réteg -bár szükség van rá jelen társadalmi szituációban- nem a nemzet érdekeit szolgálja, hanem az u.n. bal- és jobboldali kormányokat szervilisen kiszolgáló fészekalja. Elméletileg elképzelhető lenne egy pálfordulás, ám elnézve ezeket a személyiségeket, kizárható. Tulajdonképpen a nemzeti oldal feltőkésedésének szemernyi esélye sincs, hiszen a sógor-koma mutyik miatt lehetetlen bármilyen céget felvirágoztatni. Azt csak állami pénzekből, az említett pályázatok, tenderek alapján lehet.
Sajnos a kisemberek, a feltörekvő vállalkozók előtt minden kaput bezártak. Mármint azok előtt, akik nem az ő köreikbe tartoznak, s ezt azonnal lehet látni. Egészen pontosan ránézésre.
A kapuk bezárása, az egyre növekvő szegénység, a kilátástalanság, a pofátlan tolvajlás kirakatba helyezése egyetlen megoldást követel meg. Egy igen fájdalmas megoldást...

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló