Nagyon bízunk benne, hogy ez mihamarabb megtörténik…


Azt a kétségtelen tényt, hogy a brüsszeli felvilágosultak ”picinyt” el vannak szakadva a hétköznapok valóságától, mi itt Kelet-Európában már régóta tudjuk. És az sem kérdéses mifelénk ma már senki számára, hogy az Európai Unió döntéshozóinak és tisztségviselőinek kapcsolata a mindennapok problémáival lényegében nulla. A csili-vili irodaházak ablakai mögül nem látszik, de igazából soha nem is látszott se Budapest, se Prága, se Szófia utcáinak valósága, de mára már eljutottunk oda, hogy nem látszik Párizsé és Berliné sem.

„Nem terhelik a német szociális rendszert a Bulgáriából és Romániából érkező bevándorlók, hanem éppen ellenkezőleg, hozzájárulnak a lakosság jólétéhez” – állapította meg a héten az Európai Bizottság jelentése. „Nincs olyan bizonyíték, amely alátámasztaná, hogy a bevándorlók a szegénység elől menekülnének. A főleg roma származású románok és bolgárok tetemes része dolgozik, eleget tesz adó- és nyugdíjfizetési kötelezettségének, jövedelmét Németországban költi el” – folytatódott aztán a brüsszeli csinovnyikok németországi helyzetértékelése.


Az EU-s állásfoglalás finoman szólva is meglepte a németeket. Hans-Peter Friedrich szövetségi belügyminiszter válaszul kijelentette, hogy a „szegénységből adódó népvándorlással szemben keményebb fellépésre van szükség, mert a beáramló tömegek egyre több német városnak okoznak anyagi nehézségeket, mely nehézségeket az Európai Bizottságnak is figyelembe kéne vennie”. Hans-Peter Uhl, a kereszténydemokraták frakciójának szóvivője pedig csak úgy kommentálta a hírt, hogy „az uniós illetékesek el vannak rugaszkodva a realitás talajától.”

Ezután a két politikus felidézte a lassan csődbe menő Ruhr-vidéki Duisburg példáját, ahol 2014-re már 15 millió eurós plusz kiadással számolnak az odaérkező cigányok miatt. Végül pedig hozzátették, hogy a brüsszeli álomvilággal szemben, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a Németországba érkező bolgár és román cigányok fele szakképzetlen, nagy részük pedig egész egyszerűen analfabéta.

De ezek a tények nem nagyon zavarják a brüsszeli okosokat. Ők csak gyártják a jelentéseket, mit sem törődve azzal, hogy azok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. A diplomatanegyedben szép az élet, és ez mindaddig valószínűleg így is marad, amíg az Európai Parlament előtti tér nem jut az oslói Vaterland park sorsára:



Mi pedig innen nem is kívánhatunk mást, mit hogy remélhetőleg ez mihamarabb megtörténik…

4 kommentek:

eSzeL írta...

"a brüsszeli felvilágosultak ”picinyt” el vannak szakadva a hétköznapok valóságától" Ameddig elhisszük az ehhez hasonló vélekedéseket, addig nem is lesz változás. Amíg nem fogjuk fel teljes világossággal, amíg nem érezzük át teljes egészében, hogy mit is jelent az, hogy zsidó számára csak a zsidó az ember, addig minden marad a régiben. Ők arról döntenek, hogy nekünk mit kell elviselni. Ők ezzel nagyon is tisztában vannak. Sőt, ez a cél. Sajnos azonban nagyon is jól működik a "ki mint él, úgy ítél" törvénye. A jóindulatú többség nem hajlandó fölfogni, hogy itt ellenséges szándék mozgatja a sakkfigurákat. János, 8:44

Névtelen írta...

Hányinger elfogott a film megnézése közben.
Remélem még alaposabban megtapasztalja a nyugat eme remek kultúrát.

Attila írta...

Igen, kedves eSzeL, ez a lényeg.

Névtelen írta...

Nemhogy inkább annak örülnétek, hogy már nem tilos cigányokat küldeni Németországba!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló