Megugatták a Kurucot


Szerdán este, véletlenül éppen a Győr – Maccabi Tel Aviv futballmeccs kezdete előtt az a hír járt körül, hogy a Facebook törölte magáról a Kurucinfó oldalát. Egy darabig csakugyan elérhetetlen volt a Kuruc, ám kis idő múltán ismét megjelent, talán más néven – Kurucinfó Magyarország -, és innen kívülről nézve a törlés akár kacsa is lehetne. De mégsem az, mert olyan sok hírportál megerősítette az Alfahírtől kezdve egészen a HVG-ig. Tehát a Facebook törölt, a Kuruc viszont visszajött.


A törlés hátteréről azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Tett és Védelem Alapítvány elnevezésű zsidó „önvédelmi” szervezet érte el, együttműködve az EMIH-hel és valamiféle Rágalmazásellenes Ligával, szóval zsidó szervezetek, de nem a Mazsihisz.

A Mazsihiszt máskor is kihagyták minden ilyenből. Nyilván azért, hogy ne kopjon, illetve hogy esetleges kudarc esetén ne az amortizálódjon. Van elég stróman és hókamóka szervezet nélküle is.

A törlés ténye nem sokkolt különösebben senkit. A nemzeti radikális érzelmű kommentálók rutinból eleresztettek egy-két ilyenkor szokásos megjegyzést, a magukat baloldali érzelműnek, liberálisnak, modern ejrópainak és legfőképpen Kurva Jó Embernek képzelő zombik is acsarogtak egy kicsit, toleránsan a teljes betiltást és egyáltalán a mihamarabbi kivégzésünket követelve, aztán kész. Nem sokkal utána újból ott mosolygott a Kuruc a Facebookon, és business as usual.

Bizony ám, most csak a Facebookról próbálták leszedni, és nem magának a Kurucnak mint oldalnak a megsemmisítésére történt kísérlet. Olyan is volt már korábban, nem is egyszer, de az sem sikerült.

Nem tudom, hogy valóban van-e zsidó akarat a Kuruc teljes kiiktatására. A magánvéleményem az, hogy ha tényleg nagyon akarnák, akkor keresztül is tudnák vinni a betiltást. De nem biztos, hogy akarják. Tudják, hogy semmit sem érnének vele. Ugyanaz a tartalom, ugyanaz a stílus, ugyanaz az újságírói és olvasói gárda napok alatt ismét előállna, esetleg még nagyobb méretekben és még elszántabban.

A mostani egyszerű sima facebookos kitiltás aztán főleg értelmetlen. Még zsidó oldalról nézve is. Ha közben az eredeti Kuruc tovább működik, akkor bárki bármikor belinkelhet vagy átmásolhat róla cikkeket, és végeredményben nem kevesebb, hanem több Kurucinfó integetne Zuckerberg vircsaftjának oldalairól.

Sokkal valószínűbb, hogy inkább csak ez a bizonyos Tett és Védelem Alapítvány fényezte most magát. Nem is nekünk szólhatott ez a műveletük, nem is a pártsemleges vagy a politikától egészségesen undorodó tömegeknek, hanem a pénzbeli támogatásokat osztogató főzsidóknak. Azzal a céllal, hogy rámutassanak: igen, tessenek nekünk pénzeket adni, mert mi, a Tett és Védelem ennyire tökösek vagyunk. Bizonygatják a létezésük és a pénzkapásaik jogosultságát, hasonlóan a Simon Wiesental Központ cégéres tetűihez, akik igazából szintén a lóvéra utaznak.

Ha tényleg betiltanák a Kurucot, az őket is veszteségként érné... Nem volna többé kit megugatni jó pénzekért.

Hogy aztán a Kurucinfó mennyire veszélyes a zsidókra, az további kérdés lehet. Az érdemeit és a jelentőségét semmiképpen sem tagadhatjuk. Azonban a működésének kezdete óta eltelt hosszú időben már vitathatatlanul elmúlt a kezdeti, lendületes, felfelé ívelő szakasz. Merőben újat már nem várhatunk tőle. Beállt egy bizonyos szerepre, és ez a szerep nem azonos azzal, amit az elején reméltünk tőle. Erről persze nem a készítői tehetnek. Egyszerűen így alakult. Elmaradt az áttörés. Aztán elmúlt a felfelé ívelő szakasz. Mostanra a rossz nyelvek szerint inkább már csak szelep és pótcselekvés. De remélhetőleg tényleg csak a rossz nyelvek szerint.

Na, szóval megvan a Kurucinfó, sőt újra ott van a Facebookon, közben a Győr simán kikapott 2:0-ra a pofára sokkal inkább arabokból, mintsem zsidókból álló Maccabi Tel Avivtól, minden bandukol a szokásos útján.

2 kommentek:

Anna írta...

A magyar gárdát feloszlatóknak eszükbe sem jut a tett és védelem garázdálkodása? Egyáltalán milyen jogon lehetnek ők a mi országunkban, ha fordítva ez nem lehetséges?
Egyébként kiváló elemző írás. Sok egyébbel egyetértve, kiemelném a szelepet, hiszen a legtöbb kommentelő kényelmes fotelből, körbebástyázva magát étellel-itallal írja a magáét, mást sem téve.

Karina írta...

"Kutya ugatás nem hallatszik az égig"

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló