Narancsosok és vörösök kéz a kézben


Miközben Mesterházy Attila és az elvtársak Budapesten buliztak a román miniszterelnökkel, mintegy részükről jóváhagyva és legitimizálva Victor Ponta magyarellenes tevékenységét, aközben Martonyi János külügyminiszter Bukarestben gondolta úgy, hogy ismét itt az ideje egy kicsit árulni a hazát.

„Erdély Magyarországhoz való visszacsatolása teljes képtelenség” - mondta Martonyi egy újságírói kérdésre válaszolva szombaton, a román Digi24 hírtelevízió Diplomata-útlevél című félórás külpolitikai műsorában, majd így folytatta: „Ez egy hatalmas ostobaság. Akkora butaság, hogy erre a kérdésre nem is kellene válaszolnom.”

Ezt hívják úgy, hogy nettó hazaárulás.

Az ember már-már kezdte azt hinni, hogy Göncz Kingánál nagyobb patkányt képtelenség lesz a külügyi tárca élére rakni, de egyre inkább úgy látszik, hogy a narancsosoknak sikerül ezt is megcsinálni.

Persze most sokan mondhatnák, hogy Martonyi csak azért mondta ezeket a mondatokat, mert nem akarta elijeszteni a románokat. Nem akarta, hogy a székely autonómia törekvéseket még nagyobb ellenállás övezze Romániában.

Tegyük fel, hogy ez így van. De azt ne mondja senki, hogy ne lehetett volna ennél árnyaltabban fogalmazni? Nem mondja azt senki, hogy nem lehetett volna olyan mondatokat, kifejezéseket használni, amelyek magyar szemmel nem ennyire bicskanyitógatók, amelyek nem ennyire megalkuvók? Arról már nem is beszélve, hogy Martonyi eddigi munkásságából kiindulva nehezen feltételezhető, hogy a ”magyar” külügyér bukaresti tetteit a magyar érdekekért való politikai taktikázás vezette volna. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a mondatok mögött ismét és szokás szerint a románoknak való megfelelni vágyás, a megalkuvás áll, mint fő mozgató erő.


A hétvégi történéseket elnézve nem kétséges, hogy közéleti szempontból ismét tanulságos és sokatmondó napokon vagyunk túl. Mondhatnánk, megint kibújt a szög a zsákból, megint felsejlett annak a trágyadombnak a teljes valója, amit a hétköznapokban csak magyar politikai elitnek nevezünk. A budapesti és a bukaresti események fényében ismét világossá válhatott sokak számára, hogy attól, hogy a guanókupac egyik felét narancsszínűre, a másik felét pedig vörösre festik, attól még a lényeg semmit sem változik: az egész továbbra is csak egy rakás sz@r marad.

5 kommentek:

Névtelen írta...

hasonlóan, hogy ön miniszter lehet! Mégis megvalósult!

ProliProfil írta...

A kommunisták, és másszínűre festett, másnak nevezett váltópártjuk együttes erővel, valószinüleg puszta megfelelési kényszerből, megint szögeket vertek a HAZA kopórsójába.
Közben úgy tesznek, mintha ellenfelek lennének. Semmi új nincs ebben.
A nemzet tragédiája az, hogy rendkivül nagy azok száma, akik ezt az aljas ellenségesdi színjátékot elhiszik, komolyan veszik, mindennek ellenére.

Quedra írta...

Ezen a golyóbis, minden cselekedetnek, kimondott szónak célja vagyon. Mint ahogyan ennek is.
Azt persze magam sem hiszem, a fickó nem tudott volna úgy fogalmazni, hogy ne szerezzen a maga számára pluszban pár olyan arcot, akik felemlegetik kedves szülejét. (Hameg netán mégse sikerült vóna megtalálni a helyes szókat, akkor ugye... mit is keres olyan helyen, ahun szócsavargatásból élnek a emberkék?)

Persze... időnként elgondolkodom rajta, hogy vajh hun tartanánk, ha ezek a fickók - akik állítólag vezetőink - azt a sok energiát és vesződést, nem ilyen semmire se jó dolgokra vernék el? Úgyértem, egymás lábacskájának nyalogatása, tök felesleges tanálkozgatások, ahun csak az időt verik el, de semmire se haladnak, stb...
Szóval. Ha ezt a sok befektetett energiát - a változatosság kedvéért - olyasmire fordítanák, ami előremutató annak a nemzetnek/országnak számára, amibe beleszülettek (amiben élnek), akkor... tőlem még zsebüket is tömködhetnék. Bánná a franc.

Névtelen írta...

Bocsánat, de mit várunk egy zsidótól?

valaki- akárki írta...

Martonyinak ezt "kell mondani" minden betöltött poziciója szerint, úgy is mint külügyminiszter és úgy is mint a zsidó világ tanács egyik( volt ? ) elnöke, elvégre a "vér nem válik vizzé"! Miért a miniszterelnök nem volt véletlenül a "liberális internacionálé elnök helyettese?"Csak úgy esett, 2oo2 után, hogy "megtért".

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló