Megjött a parancs


Tegnapelőtt egy nem túl hosszú, de annál beszédesebb sajtóközlemény jelent meg az Izrael Magyarországon nevű facebook-oldalon. Az irományt Ilan Mor, Izrael Állam nagykövete jegyezte:

Nagy sajnálattal értesültem arról, hogy március 15-e alkalmából Táncsics- díjjal tüntették ki Szaniszló Ferencet, az EchoTv műsorvezetőjét. Sajnos ezt a kitüntetést egy olyan újságíró kapta meg, aki nyíltan antiszemita összeesküvés-elméleteket terjeszt Izrael ellen, valamint támogatja azt, hogy " Izraelből kiürítsék a zsidó lakosokat, és aki úgy véli, hogy Izrael egy terrorállam...". Ez az újságíró úgy tekint Izraelre, mint "minden rossz forrására ezen a világon ", és nyíltan kétségbe vonja Izrael létezését.

Ugyanazon terminológiát használja és terjeszti, mint a szélsőséges terrorszervezet, a Hamász, valamint Ahmadinezsád iráni elnök; mind a kettő Izrael Állam megsemmisítését akarja látni. Ez a kitüntetett magyar újságíró csatlakozik ezen és más Izrael-ellenes és antiszemita erőkhöz a világban azáltal, hogy nyíltan támogatja ezeket a csavart ötleteket az ECHO TV-én sugárzott műsorában.

Gondolatainak nincs helye egy olyan szabad és demokratikus társadalomban, mint Magyarország. Korábban már az MTVA is bírságot szabott ki Szaniszló zsidóságról és romákról tett megjegyzései miatt az EchoTV-nek. Megnyilvánulásai az új antiszemitizmus klasszikus példái Európában és Magyarországon. Ezek gyűlöletkeltő szavak Izrael, a zsidó állam és a zsidó nép ellen, valamint a szabad világ alapvető demokratikus értékei ellen.

Ezt az embert elképzeléseivel együtt el kell utasítani és nem kellett volna kitüntetni. Megkérem a magyar kormányt, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy visszavonja a díjat, amely nem megfelelő embernek, nem megfelelő okból lett odaítélve. Miközben Izrael és Magyarország együttműködnek az antiszemitizmus elleni küzdelemben, addig ilyen kitüntetések negatív benyomást kelthetnek, és rossz irányba vezethetnek.

Őszintén remélem és kívánom, hogy visszavonják e díjat, s minél előbb, annál jobb...


Ilan Mor
Izrael Állam nagykövete


És hogy még véletlenül se legyen senkinek se kétsége afelől, hogy hol is élünk, Ilan Mor debreceni sajtótájékoztatóján vasárnap este tovább pontosította mondanivalóját:
Sajnálattal tölt el, hogy az Izrael állam ellen konspiratív teóriákat terjesztő, közismerten szélsőséges nézeteket valló Szaniszló Ferenc újságírót Táncsics-díjjal jutalmazták március 15-én, melyet éppen személyes jóbarátom, Balog Zoltán adott át az Echo TV újságírójának. (…)

A miniszter úr sajnálkozása az eset miatt azonban kevés és késő. Ezért elvárom a magyar kormánytól és Balog minisztertől, hogy az elismerést semmisítsék meg, hiszen ez egy nagyon rossz üzenet Izrael népének és barátainak. A szólásszabadságnak is vannak határai, s Szaniszló szavaiban mintha egy HAMASZ-vezért hallanánk; uszított.


Ilan Mor megdöbbent, aztán remélt. Aztán sajnálkozott. Majd végül közölte az elvárásait.

Így megy ez a gyarmatokon.

Mára eljutottunk oda, hogy már a látszatra sem szükséges ügyelni. Ma már olyan állapotok uralkodnak Magyarországon, hogy a zsidók nem diplomáciai úton, nem háttéregyeztetések során adják ki a parancsokat, hanem egész egyszerűen a sajtón keresztül megüzenhetik, pontosabban megüzenik, hogy mit kell tennie a kormánynak, hogy mik azok az intézkedések, amelyeket ők elvárnak tőlünk.

És a magyar kormány teszi, amit mondanak neki. Balogh Zoltán már az első ajvékolás hatására azonnal elhatárolódott saját magától. A díjról döntő szakmai bizottság tagjai tegnap bejelentették, hogy ők ugyan nem javasolták díjazni Szaniszlót. Az, hogy mégis megkapta a Táncsics- díjat, az csak és kizárólag Balogh miniszternek köszönhető, mivel a legvégén ő választott a felmerült nevek közül. Végül Balogh Zoltán kijelentette, hogy igazából nem is tudta, hogy Szaniszló újabban mivel foglalkozik és különben is, neki meg Halász János kulturális államtitkár javasolta, hogy kiket tüntessen ki.

Ha nem a mi bőrünkre menne ki a játék, még akár jól is szórakozhatnánk ezen a szánalmasan röhejes tragikomédián. Azonban így, hogy mindez a mi hazánkban történik, inkább csak értetlenséggel vegyes döbbenettel és kérdések garmadájával állunk a történtek előtt:

Vajon mi történne akkor, ha a magyar nagykövet próbálná meg Tel-Avivban megmondani az ottani vezetésnek, hogy kinek adhatnak állami kitüntetést és kinek nem? Vajon mitől érzi így felerősödve magát az izraeli nagykövet, hogy nyíltan utasítgasson? Vajon miért nem szólal meg senki a kormány részéről visszautasítandó a belügyekbe való beavatkozást? Vajon Balogh Zoltán végül eleget tesz a parancsnak és tényleg megkeresi annak a lehetőségét, hogy miként tudja visszavenni a díjat Szaniszlótól?

És legfőképp.

Vajon innentől majd minden nemzeti ünnep előtt el kell küldeni a kitüntetni tervezettek névsorát Izraelbe láttamoztatni, nehogy hiba csússzon a rendszerbe?

11 kommentek:

Névtelen írta...

"...elvárom a magyar kormánytól és Balog minisztertől..."
Mi ez??!!

Névtelen írta...

Akkor most élére áll a helyzet Balog Zoltán számára, és vele a magyar kormány számára. Ha visszavonják a kitüntetést, óriási beégés a saját népük előtt. Ha nem vonják vissza, Izrael feljogosítva érzi magát további pofátlanságokra.
És a helyzetnek ezt az élére állását Izraelben tudván tudták előre. Tudatosan csinálják. Nem is annyira Szaniszló Ferenc érdekes nekik szerintem. Hanem a proaktív genyóság, a nyomulás, a feszültség fokozása, a nekik nem kellően tetsző magyar kormány mattolása.
Nem kell Orbánt szeretni, én sem szeretem. De a mindenkori magyar kormányt s főleg a magyar szuverenitást meg KELL védenünk az ilyen sumák aljas tetűktől.

Gambit írta...

"Vajon innentől majd minden nemzeti ünnep előtt el kell küldeni a kitüntetni tervezettek névsorát Izraelbe láttamoztatni, nehogy hiba csússzon a rendszerbe? " - Valószínűleg ez lesz belőle. De ha nem is Izraelbe, a nagykövetségükre biztos.

Amúgy:
http://alfahir.hu/amikor_nalam_is_betelik_a_pohar_vona_gabor_nyilt_levele_ilan_mornak

Ge Li írta...

Madarat tolláról! Ha-ha! Méghogy Izraelnek vannak barátai?! Röhög a vakbelem!

Hun Cut írta...

Egyáltalán nem tisztelt zsidók! Én,mint a Magyar Nemzet Fia(nektek csak így Nagybetűvel)megparancsolom nektek,hogy itt a Magyarok Hazájában,(nem a tiétek)ne ugassatok bele a mi dolgainkba.Itt ti csak megtűrt vendégek vagytok.De ha visszaéltek a messze földön híres vendégszeretetünkkel, akkor hamarosan ki lesztek seprűzve. Ez a MI (Szkíták ,Hunok,Pártusok,Avarok,Magyarok)Hazája!Mindenki másnak kuss!Ha nem tetszik itt,akkor menjetek el amíg nem késő!!!

Gambit írta...

Nyílt beismerése annak, hogy gyarmat vagyunk, innentől akinek nem világos, az menthetetlen...

http://alfahir.hu/balog_arra_keri_szaniszlot_adja_vissza_a_dijat

Szabó Dezső írta...

Sajnos, már itt tartunk! Egy nagykövet parancsolgat a kormánynak. Ezek a kampósorrúak már a látszatra sem adnak.
Ha orbán valóban nemzeti is lenne, meg forradalmi is, akkor belefojtaná a szót ebbe a szemétbe.

kistutyi írta...

Kedves Mor! Sajnálkozzál csak nyugodtan. Ha elfáradtál, akkor mehetsz haza. Ez egyenlőre MAGYARORSZÁG a mi hazánk, itt te nem pofázhatsz! Azért mert ezekkel a nyámnyila, felkapaszkodott "vezérekkel" megegyeztél, nem jelenti azt, hogy a "nép" azt jóvá is hagyta. Ezt jól VÉSDDDDD!!! az eszedbe!És a "kettős állampolgárságu" társaid is!

Saman írta...

A mor megtette kötelességét..............!

karina írta...

Az izraeli nagykövet Szaniszló Ferenc által visszaadott Táncsics díját, ragassza fel a homlokára PILLANAT Ragasztóval és tetoválja körbe! Hagy lássa mindenki, hogy Izrael hogy "retteg" egy magyar újságirótól.Amen.

Névtelen írta...

Zsidók és hazugságaik;
minél nagyobb
a hazugság, annál könnyebb azt az emberekkel elhitetni,
mert a nép széles rétegei szívük mélyén inkább csak romlottak,
semmint szándékosan és tudatosan rosszak, és így kezdetleges
gondolkodásmódjuk mellett könnyebben esnek áldozatul
a nagy gazságoknak, mint a kicsinyeknek. Mert néha ők
maguk is szoktak úgy gondolkozni, viszont nagy hazugságokra
nem képesek. Ily valótlanság eszükbe sem jut, és éppen
ezért a való tények ily nemtelen elferdítését, az ilyen szemtelenséget
másokról sem tételezik fel, sőt, ha efelől felvilágosítanák
őket, még akkor is sokáig kételkednének és ingadoznának,
és egyik-másik indokról azt hinnék, hogy való. Ennek a
következménye, hogy még a legpimaszabb rágalomból is átmegy
végtére valami a köztudatba.
E világhazugság művészei és szerzői ezt igen jól tudják,
és éppen ezért aljas módon ki is használjak.
A zsidók értettek mindig a legjobban ahhoz, hogyan lehet
a hazugságot és rágalmat saját maguk javára kihasználni, hiszen
egész létük egyetlen nagy hazugságon épült fel.

Azt állítják,
hogy a közösségük nem egyéb vallási szövetségnél, pedig
valójában faji szövetség ez a szó legszorosabb értelmében.
Ezt az igazságot az emberiség egyik legmagasabb szelleme
szögezte le örök érvényű megállapításával akkor, amikor őket
a "hazugság nagymesterei"-nek nevezte. Aki ezt nem akarja
meglátni és megérteni, az sohasem támogathatja az igazság
győzelmét e világon.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló