A ló meg a f@sza


Mielőtt belevágnánk a történetbe, azt hiszem egy fontos dolgot érdemes leszögezni: a szívünktől nem áll messze az a kép, amikor egy magyar államférfi belovagol valamelyik elszakított terülten lévő magyar városba, és ott felvonja a nemzeti lobogót. Nem áll messze, hisz egy-egy ilyen tett a régmúltban mindig fontos eseményre utalt, egy ilyen tett mindig valami nagy jelentőségű, pozitív irányú változás kezdetét jelezte a magyarság történelmében.

Lovon bevonulni egy városba óriási szimbolikával bír, az mindig üzenet értékű, az mindig mérföldkő. Lovon bevonulni egy városba a hadvezérek szoktak egy-egy győztes csata után. Ezért aztán ilyen dolgokkal nem szokás viccelni. Nem szokás, de legfőképp az elődökhöz és a régi, dicső eseményekhez méltatlan ezt a dolgot csak úgy, agyjátszásból, kivagyiságból eljátszani.

Persze mindig vannak olyan, magukat felelős politikusnak nevező idióták, akik képtelenek felfogni a dolgok súlyát, akik képtelenek felfogni, hogy a pojácaság nem tartozik az államférfiúi erények közé. Az ilyen típusú alakok egyik mintapéldánya volt már eddig is Semjén Zsolt, akinek aztán a múlt pénteken sikerült a legnagyobb ripacsok közé felküzdenie magát.

Történt ugyanis, hogy Semjén miniszterelnök-helyettes március 15-én Kézdivásárhelyre utazott, hogy az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 165. évfordulóját a felső-háromszékiekkel együtt ünnepelje. A történetben eddig nincs is semmi kivetni való. Eddig.

Semjén Zsótti miután megérkezett az erdélyi településre magára öltötte a Bocskait, bőrcsizmát húzott, majd fejébe nyomta azt a kispolgári kalapot, amiben Pesten a zsidó főnökeinek szokott hajbókolni. Ezután lóra pattant, majd Tamás Sándorral, Kovászna Megye Tanácsának elnökével, Olosz Gergely szenátorral és Fejér László Ödön képviselővel karöltve a huszár-hagyományőrzők élén bevonult Kézdivásárhely főterére.

Zsótti bevonul
[nagyításért katt a fotóra]


Azért az eseményről készült fotót elnézve, azt hiszem az embernek sok minden eszébe jut. Legelőször talán az, hogy vajon mi szükség volt erre?

Semjén Zsolt, mintegy jóllakott napközis üldögél a lovon. Idétlen arccal nézeget körbe. Látszik, hogy élvezi a helyzetet. Hol mellette, hol mögötte léptet Olosz Gergely [ő nem látszik a fenti fotón], aki ellen épp a napokban emeltek vádat egy 516 ezer eurós kenőpénz elfogadásának gyanúja miatt, mivel az RMDSZ-es szenátor még 2008-ban, az energiaárakat szabályozó hatóság elnökeként nem kevés pénzt fogadott el azért, hogy egyes cégek kedvező kereskedelmi szerződésekhez jussanak a segítségével. Aztán jönnek a huszárok, akik magukban röhögnek az egész szánalmas performanszon.

A népek az út mentén pedig csak néznek. Felrémlik előttük egy régi-régi fotó, egy régi-régi filmhíradó képkockája valahonnan 1940 környékéről, de valahogy most mégsem áll össze senkinek sem a kép…

Végül a sorok között valaki halkan megszólal és Semjén lova felé mutatva, kendőzetlenül megadja az egész bohózatba hajló bevonulás lényegét: Nézzétek csak azt a csődört. Vajon milyen ló lehet az, amelyik a hátán hordja a f@szát?

8 kommentek:

Névtelen írta...

csakis egy erre beidomitott lo lehetett... masik mar levetette volna...

Névtelen írta...

Így néz ki a bohózat, aminek szerzőit a rmdsz, mellett más hasonló vallásúak között kell keresni, no meg akik azt remélték, hogy eladva néhány garasért a lelküket, több elönyhöz jutnak, mint sorstársaik. Így kerültek ök is a moslékba. Bemocskolták a székelyek tisztességét. Ritka esemény egy viccet valósan meglátni, amikor a lónak ... De kérdem én, a többi normális gondolkodású székely ember, miért társult, egy beteg ember agyából kipattant ötlet megvalósítására? Szégyen. No meg. az emberi gátlástalanság egy ponton túl nem állítható meg, csak lelövéssel. Johannes (innen-onnan)

ProliProfil írta...

Ez, a lovon ülő személy, akiről a cikk szól egy pojáca.
Nem mellesleg, az a könyöklő, egoista, a végletekig karrierista, "korunk politikusának" emblematikus megtestesítője, aki képes meggyalázni a Bocskai ruhát, és a nemzeti szalagot avval az egyszerű ténnyel, hogy magára vette.
Nagyon jellemző a "lovas" lelkivilágára ez az apró, sokak számára talán semmitmondó mozzanat.

Az örület Magyarországának, azon már nincs is mit gondolkodnia, hogy ez az "ember" (?) MA :
- miniszterelnök helyettes
- és a Keresztény(?)Demokrata(?)Nép(?)párt elnöke...

A 2/3 szavazóinak szégyene.

Időnként talán gondolkodni is kellene MAGYAROK !

Névtelen írta...

Horthy Miklós lovon jobban mutatott.

Kellemetlen alak írta...

Tényleg Paskay fia? De ki az anyja? Úgy ül ott mint az a bizonyos l.f.sz. a lakodalomban. Ilyenek a mi fővezetőink!

Névtelen írta...

Ez a metélt Zsótti f@sz akkora nagy keresztény,hogy nemrég a parlamentben személyesen indítványozta a védett madarak törvényi védelmének feloldását,hogy igaz levita keresztényként szabadon pufogtathassa őket félnótás parlamenti cimboráival.Csak rá kell nézni ! - ez a mai "elit". (párttól,rassztól függetlenül)

Unknown írta...

Tért vissza általuk legalább egy rögnyi is az áldott magyar Anyaföldből ? Mert ha nem , lótagot beléjük !

143. I:H. írta...

Ez az egész ,meg mutatja ,, a jelenlegi Magyarország milyen lököttek kezében van Ez az ember ,ez a ló faxa.Ez a legszebb szó ,amit én rájuk tudok biggyeszteni mint magyar hozzá szóló.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló