A vér nem válik vízzé


Tudom, nem szép dolog a káröröm, de valahogy mégis van valami szívet melengető ebben a legújabb Osztolykán-féle történetben. Olyan példaértékű az egész, mondhatni egy látlelet a mai magyar cigányértelmiségről.


Gondolom, az alapsztori már többek előtt ismert, miszerint Osztolykán Ágnest, az egyik cigány származású tanácsadó kollégája a napokban meglopta. „A Képviselői Irodaház egyik szobájában hagytam a táskámat, amikor átmentem a péntek délelőtti frakcióülésre. Csak a számítógépemet és a mobilomat vittem magammal, s egyszer csak SMS-t kaptam, hogy valaki 200 ezer forintot vett fel a kártyámmal a számlámról. Visszamentem az irodába, s a táskámból semmi sem hiányzott, csak a kártya, amely azóta sem került elő. A kocsikulcsom és a pénztárcám is érintetlen volt. Ekkor kérdeztem meg az egyik kollégámat, hogy nem ő vette-e fel a pénzt. Mivel a hölgy tagadott, kénytelen voltam kihívni a rendőrséget.”– számolt be a történtekről Osztolykán a sajtónak.

A nagy lopási rejtély aztán néhány óra alatt megoldódott. A hatóság emberei gyorsan leleplezték Rózsa Mónikát, az elempé tanácsadóját, akinél meg is találták az ellopott összeget. Amikor félreérthetetlenül kiderült, hogy Osztolykán is a cigánybűnözés áldozatává vált, a liberális képviselőnő még megpróbálta menteni a menthetőt. Szemtanúk beszámolója szerint zokogva kérte a rendőröket, hogy ne csináljanak ügyet a történtekből. De a rendőrök elutasították a kérést, és közölték, hogy bűncselekmény történt, nekik mindenképpen intézkedniük kell.

Szép, tanulságos történet.

Lehetne most polemizálni azon, hogy vajon a kollegina, honnan tudhatta a PIN-kódot? Osztolykán ott tartotta volna közvetlenül a bankkártyája mellett? Nem sok észre vallana a dolog, az kétségtelen. Aztán érdekes lenne megnézni, hogy a lényegében közpénzből finanszírozott Rózsa Mónika vajon mégis milyen tanácsokat adhatott az elempés képviselőknek eleddig a munkája során? Lopási technikákat mutogatott nekik? Vagy mégis mit?

De azt gondolom, nem ragadjunk le ezeknél a dolgoknál, mert ebben a történetben nem ez a lényeg. Sokkal fontosabb az, hogy az eset kivel, kikkel történt meg.

Osztolykán Ágnes és a körülötte dolgozó fajtársai lényegében a mai magyar cigányértelmiség. A kirakat. Ők azok, akikre a jogvédők, a szociológusok és a társadalomkutatók mutogatnak, mint pozitív, követendő példa. Ehhez képest az egyik meglopja a közvetlen főnökét, a másik meg, amikor kiderül, hogy mi történt, tekintettel az elkövető cigány származásra, el akarja tusolni az ügyet. Még úgy is, hogy pontosan tudja: országgyűlési képviselőként kötelessége a hatósághoz fordulni, ha jogsértést, ha bűncselekményt észlel. De nem számít ez sem. Nem számít semmi. Csak mindenáron fenntartani a látszatot. Csak mindenáron elhitetni az emberekkel, hogy lehet más a politika.

Pedig nem lehet.

A vér nem válik vízzé.

Se a liberálisoké, se a cigányoké.

5 kommentek:

Névtelen írta...

LMP-nek oly sok tagja van, hogy bűnözőket, sikkasztókat, más pártban megbukottakat is keblére ölel! Papa 160 millióval "sáros" pl. máig! Azért költőcske, hogy költsön! Bízd kecskére a káposztát!

Dzsaja Donát írta...

Osztolykán ennek kapcsán elgondolkodhatna azon,milyen lehet ott élni ,ahol nem értelmiségi fajtársai garázdálkodnak !Ahol suttyomban nem bankkártyát emelnek el gazdag képviselőktől,hanem öregeket vernek agyon pár száz,vagy ezer forintért,ahol ellopják az öregek és védtelenek tüzifáját ,utolsó pár tyúkját ,terményét,ahol híd-pénzt akarnak szedni és leköpködik a templomból hazatartókat,ahol fizikailag és verbálisan bántalmazzák a jogkövető állampolgárokat segélyekre és bűnözésre berendezkedett ---nem A cigányság----cigányéletet élő cigányok !
Osztolykán és áljogvédő tettestársai végre rádöbbenhetnének,hogy a cigányéletet élő cigánybűnözőket nem védeni kell ,mert az pontosan a becsületes,jogkövető cigányoknak árt a legtöbbet !
Osztolykán és értelmiségi fajtársai szerintem nagyon jól tudják,ha a cigányság mélyrétegéből saját szorgalmuk által kikerült cigány emberek véleményét kellene képviselniük mi lenne az igazi dolguk !!!

Gambit írta...

Isten nem bottal ver :)
Megérdemli a kis rima, pláne a múltkori, Zagyvával való bajusz akasztása után.
Egyébiránt tanulságos történet, világosan mutatja, milyen alakokból is verbuválódott a naaaaagy demokratikus baloldal...

Névtelen írta...

huha:D xD az a nem mind1

eSzeL írta...

El ne felejtsük, hogy a 'mílyszegínség' elmélete megdőlt! A továbbiakban bűnözésnél, felzárkóztatásnál erre hivatkozni enyhén szólva is megkérdőjelezhető!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló