Gordonka bekeményít


Ha valaki követte az elmúlt napok közéleti eseményeit, az gondolom már találkozott a hírekben Bajnai Gordonnal, ahogy évértékelő gyanánt nagy lendülettel osztja az észt az agyhalottaknak és az szdsz-árváknak a Millenárison. Az eseményről készült beszámolókat elnézve bátran elmondható, hogy remek brigád jött össze úgy a színpadon, mint a közönség sorai között. Jó volt látni, ahogy a nagy ballibeált megújulás jegyében az első sorokban foglalt helyet Heller Ágnes, Bródy János, Mécs Imre és Kuncze Gábor, miközben Bajnait kiegészítve a színpadon Juhász Péter és Kónya Péter fejtegette nagyívű gondolatait a honi állapotokról.

Szép volt, na. Az embernek szinte könnybe lábadt a szeme, ahogy a sok felvilágosult, nagyon demokrata értelmiségi egyemberként csatlakozott a frissen meghirdetett Remény Koalíciójához, hogy együtt, pontosabban Együtt vigyék győzelemre az általuk kívánatosnak gondolt baloldali forradalmat.

„Az Együtt 2014 az út a jó és szakszerű kormányzáshoz. Gyertek velem és csatlakozzatok a Remény Koalíciójához. Mondjátok el a szomszédoknak, a munkatársaknak, a barátoknak, hogy újra van remény. Van remény, mert van erő, amely szembeszáll a reménytelenség kormányával.” – mondta Bajnai, majd így folytatta: „ha Orbán Viktor tart tőlem, megértem. Adok rá okot, megígérem.”

Azt hiszem ez volt az a pont, ahol minden valószínűség szerint OV egész egyszerűen összecsinálta magát. Bajnai megígérte, hogy ad rá okot, hogy tartson tőle. Ez már valami. Gondolom azóta, hogy ezek a szavak elhangzottak, se a miniszterelnök, se a narancsos tábor nem alszik rendesen. Gordonka befenyített. Mindenki páni félelemben. A nadrágokban foshalom…


Nem tudom, ki hogy van vele, de azért van abban valami egyszerre röhejes és gyomorforgató, amikor az egyik országot tönkretevő hazátlan összeáll egy munkakerülő, korai nyugdíjassal meg egy drogossal, aztán ők hárman akarják megoldani azokat a problémákat, amiket néhány éve nem kis részben a hazátlan és az elvtársai okoztak. Megújulásról, korszakváltásról papolnak, miközben a csapat tele van levitézlett szocialistákkal, mindenhonnan kiutált eszdéeszesekkel, az elmúlt húsz év politikai és közéleti legaljával.

Mindeközben mindenki tudja, hogy Bajnai amihez eddig hozzányúlt, az vagy tönkre ment, vagy emberek életébe került, vagy gazdasági katasztrófához vezetett. Józan gondolkodású ember gyufát nem venne tőle, nemhogy egy országot bízna rá. A hajdanán kisorsolt miniszterelnök azt hiszi, hogy ismét eljátszhatja a naiv optimistát, aki kárt enyhít, aki szakértőként teszi a dolgát. De még mindannyian emlékszünk a régi történetekre. Emlékszünk a Hajdú-Bét kapcsán alkalmazott ”kárenyhítésre”, emlékszünk a 2009-2010-es ”szakértői” kormányzásra. És emlékszünk arra is, hogy ezeknek az árát mindig mi fizettük meg, miközben Bajnai mind a jogi, mind a morális felelősséget megpróbálta lerázni magáról.

Az egészben pedig az a legszebb, hogy fellengzős duma ide, magabiztosnak tűnő fellépés oda, Bajnai szövege mögött nincs se igazi tartalom, se társadalmi támogatottság. A kezdeti nagy lendület után az egész együttesdi szépen visszacsúszott a parlamenti bejutási küszöb környékére.

Azt viszont nem szabad elfeledni, hogy pénz van mögöttük bőven. Az amerikai cionisták nem véletlenül képezték ki Bajnait az elmúlt hónapokban. Terveik vannak vele.

A kérdés már csak az, hogy a végére ez majd mire lesz elég?

12 kommentek:

Névtelen írta...

1) társadalmi támogatottságra nincs is Bajnainak és bandájának szüksége, mert nálunk nem pro-, hanem kontraválasztások vannak. Nem megválasztanak valakit, hanem elzavarnak. Orbánék is így vergődtek hatalomra, Bajnai/Gyurcsány elzavarásával, nem pedig a saját nagyszerűségükkel.
2) Nem értek egyet a cikkel annyiban, hogy Bajnaitól bárminemű autonóm kormányzást és döntéseket feltételez majd. Ez egyszerűen egy kihelyezett amerikai/zsidó beosztott ügynök, egy lebonyolító.

Látó írta...

Csak a javunkat akarja.
Mindet...

Unknown írta...

"Isten mentse meg Magyarországot ezektől a gazemberektől ."
Bárdossy

ProliProfil írta...

Normális felfogás szerint tényleg röhej a libatolvaj "ügyetlenkedése". Azt már tudjuk (legalább is, akik képesek 3-4 évre visszaemlékezni), hogy mire van képessége. A megbízóinak többé-kevésbé "eredményes" kiszolgálására.
Ami azonban óvatossá kell, hogy tegyen mindenkit, az az elmúlt 22-24 év tapasztalata.

- A lakosság körében, hatalmas mértékben nővekedett a gondolkodni képtelenek, saját jól felfogott érdekeiket sem felismerő egyedek aránya. Ehhez a tömeghez hozzá számolható az élősködő életmódra berendezkedettek, és a szép számmal lévő idegenszívűek is.
- Az általánoshoz képest jóval nagyobb mértékű anyagi és média támogatás, amellyel valójában rendelkezik a libatolvaj, képes az idő múlásával egy árnyaltabb, elfogadhatóbb "ember" képét átmaszkírozni a valóságosnál.
- A választási rendszer "sajátosságaival" is számolni kell.

Gambit írta...

Kun Béla 2.0, azzal a különbséggel, hogy a patkányköztársaság vezére legalább szónoknak nem volt egy csapnivaló marha. Mert ha most egy pillanatra objektíven megnézzük, mit tud alakítani a díszes kompánia Bajnaistól, Kónyástól, Juhászostól, rögtön kitűnik, hogy ezek az arcok egy szülői értekezletet nem tudnának kézben tartani, nemhogy egy országot. Baromi vicces, hogy egy olyan embert sikerült találni a messiás szerepére, aki még a haveri ATV-n, Kálmán Olga alákérdezéseire is csak hebegni-habogni tud. Mi a francot kezdene ez magával egy politikai vitában (pont nemrég hívta ki Orbán Viktort egyre, szerintem a narancsvezér azóta is fuldoklik a röhögéstől...)? Emlékezzünk, hogy a Malév-vizsgálóbizottság jobbikos és fideszes tagjai hogy szívatták szénné a majmot. Az is szépen mutatta, hogy ő csak laboratóriumi, steril környezetben tud megmentői szerepbe tetszelegni, a való életben (ami ugye nincs előre megírva) vége van, mint a botnak.

Hedy írta...

"Az amerikai cionistak...." -nak semmi kozuk Bajnaihoz. Az amerikai ultrabaloldalnak es kommunistaknak van. Ezek le nem kakkantjak Ciont. Tovabba Izraelt. Ezek azok, akik tamogatjak az "arab tavaszt", akkor is, ha Izraelt kell felaldozni erte. Amit nem bannak, mert nagyon nem csipik Izraelt. Ok az arabusokat szeretik, akkor is, ha azok keresztenyeket feszitenek keresztre. Mert a keresztenyeket sem csipik. A magyarorszagi elvtarsaikat ellenben csipik. A penzt sem sajnaljak toluk.

Maci írta...

Tényleg eléggé komolytalan formáció. Ezzel együtt ne becsüljük le a csipet-csapatot, inkább tegyünk meg mindent azért, hogy ezek még egyszer ne jussanak be a parlamentbe.

Gondor4 írta...

Szóval azért nézzük meg ezt az embert...szentesítette a devizahitelezést.Ezért a disznóságért személyesen felelős,Járai Zsigmonddal,Király Júliával,Simor Andrással,Gyurcsótánnyal,Oszkóval, és Felcsúti Péterrel.Több,mint egymillió embert fosztottak ki,mindenükből..mondja Róna Péter.Megpróbálta elfogadni-mármint Róna-az összefogás valamiféle változatát,ezért találkozott Bajnaival.De már megbánta,hogy egy pillanatra is azt hitte,hogy "ezzel az álnok,cinikus,és rosszindulatú,erőszakos bandával" együtt lehet működni.Hát nem látta?Nem nézte meg ezt az "embert",a libatolvajt,alaposan?Nem látta a kézfejére simuló hosszú szőrt,nem látta a szemét?Nem rázta ki a hideg, amikor ránézett?Nem látta a tekintetét? ..Mert a devizahitel egyáltalán nem hitel,hanem egy olyan termék,egy befektetés a hitelfelvevő részéről,aminek az a lényege,hogy az összes,kivétel nélkül az összes profit a banké,az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé.Életek százezrei mentek tönkre,a fizetőképes kereslet hosszú időre megroppant,maga a bankrendszer működésképtelenné vált,kis-és középvállalatok tízezrei dőltek be,munkahelyek százezrei szűntek meg,a Magyar Nemzeti Bank elvesztette a monetáris folyamatokra gyakorolható hatását,egy hazug,csalárd termék miatt.Egy normális országban egy Bajnai...meg a társulata...

Névtelen írta...

Tocqueville aranyköpéseiből

Be kell látnunk, hogy az emberek érzelmei általában mindig oda húznak, ahol az erő rejlik. Meghódított országokban nem sokáig él a hazaszeretet.
Ezeket, az embereket, kik már oly erősen függnek a központi hatalomtól, már hiába bízzák meg azzal, hogy időről időre megválasszák e hatalom képviselőit: szabad akaratuknak ez oly fontos, ám oly ritka gyakorlásában nem képes meggátolni gondolkodási, érzelmi, cselekvési képességének fokozatos elveszítését s azt, hogy lassacskán az emberi szint alá ne süllyedjenek! 952. old.
Hozzáteszem még, hogy hamarosan már arra is képtelenek lesznek, hogy még meglevő jelentős és egyetlen előjogukat gyakorolják…
Valóban nehéz elképzelni, hogyan is tudnának jó vezetőt választani maguknak olyan emberek, akik végképp leszoktak önmaguk irányításáról: az is teljesen hihetetlen, hogy egy szolga nép valaha is képes lenne liberális, energikus és bölcs kormányt megszavazni.
Mai valóságunkat köszönjük meg a Szovjetuniónak, és az Ő helytartóinak, a szocialista pártnak.

eSzeL írta...

kunbéla 2.0 az nem a libás, hanem az orbán. Másik dolog, hogy eddig gyakorlatilag csak különféle kunbélák közül lehetett válogatni.
A deviza alapú hitelezés 2001-ben kezdődött még az első orbán rezsim alatt. 2002-ben még szintén ő volt, aki megengedte a bankoknak az egyoldalú szerződés módosítást. A libásék az addig a "nemzeti" bankban meglévő, a deviza árfolyamok elszaladását megakadályozó szabályokat szüntették meg. Így teljes a munka megosztás. Így lehet 2 táborra szakítva egymást anyáztatni a birkákkal, miközben jót röhögnek azon a pár emberen, aki látja ugyan a folyamatot, de tehetetlen, mert a birkák hiúsága nem engedi meg, hogy belássák a tévedésüket.

kistutyi írta...

Nem szeretem ezt a fotót Bajnairól. Ez Ludas Matyit ábrázolja. Hol van ő attól? Inkább "rátóti legény aki libát lopott szegény".Illetve a libásokat lopta meg. Egy ismert képzőművésszel értek egyet, aki azt nyilatkozta, mikor megkérdezték mi a véleménye róla? - "ja a Bajnai? az egy semmit nem mondó kifejezéstelen arc, sürün pislogó szemekkel, leginkább egy buzeránshoz hasonlít". Igaza van, szerintem meg még: ez egy ország megrontó tolvaj, egy üresfejü talpnyaló, olyan mint a cimborái Kóka, Gyurcsány és a többi "offhsor" lovag. Leginkább ahhoz a gané szónokhoz hasonlit, aki órákhosszat dumál és a végén nem mond semmit. Isten mentse meg hazánkat, hogy még egyszer hatalomra kerüljön.

Névtelen írta...

Emlékeztek,amikor a balfasz kihívta a zörgő villanyórájához az elektromos cég embereit,akik kiderítették,hogy nem csak libát lop,hanem áramot is... Másnap kirúgták a dolgukat végző szerelőket... Takonyarcú köztörvényes...

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló