Finis?


2013. február 11-én XVI. Benedek pápa bejelentette, hogy február 28-i hatállyal lemond Szent Péter trónjáról. A döntés szinte egyedülálló, hisz a történelem során mindössze kétszer fordult elő ilyen, legutóbb 600 éve, 1415-ben, amikor is XII. Gergely pápa távozott hasonlóképpen a katolikus egyház éléről.
___

A lemondás hivatalos bejelentése után néhány órával hatalmas vihar tombolt Rómában, és villám csapott a Szent Péter-bazilika kupoláján lévő keresztbe. [video]
___


Az eddig kiadott vatikáni nyilatkozatok szerint a konklávé március 15-én kezdheti meg a munkáját és amennyiben a bíborosok pápaválasztó ülése rendben lezajlik, úgy akár már húsvétkor új pápa vezetheti az egyházat.
XVI. Benedek lehetséges utódjának személyéről megoszlanak a vélemények. Az esélyesek között tartják számon a ghánai Peter Turksont és Erdő Péter bíborost is.
___

Szent Malakiás 1094-ben született Írországban, Armagh városában. 1119-ben szentelték pappá, 1123-ban Bangor apátjává választották, majd egy évvel később Connor püspökévé szentelték. 1132-ben Armagh prímásává emelkedett. 1148-ban, Rómába való utazása közben megbetegedett és Szent Bernát kezei közt halt meg, Clairvaux-ben. Malakiásnak sok csodát tulajdonítanak, de a dolog, amiért a legtöbbet említik, a prófétálás ajándéka. III. Kelemen pápa 1190. július 6-án szentté avatta.
___


Eddig a tények, dióhéjban.


És innentől jöjjenek a találgatások, vagy az összeesküvés-elméletek, kinek mi tetszik. Szintén dióhéjban.

A fennmaradt történeti emlékek szerint Malakiást 1139-ben II. Ince pápa Rómába hívta, hogy számoljon be az eljövendő pápákról szóló rejtélyes jóslatáról, arról a 112 rövid, rejtélyes latin mondatot tartalmazó írásról, melyben Szent Malakiás megjövendőlte az egymást követő római katolikus pápák személyét az 1143-1144 között regnáló II. Celesztintől egészen a világ végéig.

A leírások általában a katolikus egyházfők családjának címerére, személyükre, származásukra, illetve a pontifikátusuk során bekövetkezett fontos eseményekre utalnak. Konkrét neveket az írás nem említ, csak szimbólumokat és jellemzőket, melyek azonban föllelhetők a pápaság történetében.

A kéziratot végül II. Ince a pápai levéltárban helyezte el, majd ezt követően feledésbe merült, egészen 1590-ig, amikor a bencés rendi Arnold Wion újra felfedezte, s öt évvel később kiadatta.

A történet innen kezd érdekes lenni, mivel Szent Malakiás jövendölése meglehetősen pontosnak bizonyult, hisz amióta közel 450 éve előkerült, azóta minden pápára ráillett a jóslat. Az írás szerint 1143-tól még 112 pápa fogja követni egymás a katolikus egyház élén, aztán eljön Róma bukása, majd a végítélet.

A fentek fényében azt gondolom, érdemes ideidézni az utóbbi évtizedek pápa-törtémelmét, felidézve az egyházfők nevét és a jóslatokat, amelyeket több száz éve vetettek papírra: [A teljes lista ITT]

107.: "Pastor y nauta" (Pásztor és tengerész). XXIII. János (1958-1963).
XXIII. János volt Velencének, a tengerészek városának bíborosa. A II. vatikáni zsinat idején vezette az egyházat.

108.: "Flos florum" (A virágok virága). VI. Pál (1963-1978).
A címerén a liliom jelenik meg (a virágok virága).

109.: "De medietate Lunae" (A félholdé). I. János Pál (1978-1978).
Neve "Albino Luciani" (fehér fény). Belluno Püspökségben született (nevének eredete a latinos bella luna). 1978. augusztus 26-án választották meg. 25-éről 26-ra virradó éjjelen a Hold az utolsó negyedben volt (félhold volt). Egy holdfogyatkozás után halt meg. Születése, papi és püspöki felszentelése szintén félholdas éjszakákkor történtek.

110.: "De labore solis" (A Nap munkája). II. János Pál (1978-2005).
Rendkívüli és sokrétű munkát végzett. Születésének napján napfogyatkozás volt.

111.: "Gloria Olivae" (Az olajfa dicsősége). XVI. Benedek (2005-).
Szent Benedek és XV. Benedek után veszi fel nevét. A Bencéseknek volt egy "Olivetans" nevű csoportja, ahonnan Joseph Ratzinger a pápai nevét választotta. A rend címerében olajág látható.

Itt tartunk most. És a jóslatban már csak egy név szerepel.

112.: "Petrus Romanus" (Római Péter).

A jövendölés szerint a következő hetekben az utolsó pápa, Péter lép a trónra. Ezzel a kereszténység végórájához érkezik. Ezután jön el Róma bukása, majd a végítélet.

Tovább árnyalja a képet az a tény, hogy az évezredes hagyomány szerint az első pápa, Szent Péter után eddig még egyetlen pápa sem vette fel ezt a nevet, de az a tény is elgondolkodtató, hogy miután II. János Pál pápát örök nyugalomra helyezték, már csak egyetlen hely maradt a pápai temetkezési helyen a Vatikánban.

Hogy mi fog történni a következő időszakban egyelőre még nem tudható, ezzel kapcsolatban csak két dolog biztos, az egyik az, hogy akárki is lép a trónra, a 112. pápa lesz, a másik pedig Szent Malakiás próféciája, ami így fejeződik be:

112.: PETRUS ROMANUS
IN PERSECUTIONE EXTREMA S.R. ECCLESIAE SEBEDIT PETRUS ROMANUS, QUI PASCET OVES IN MULTIS TRIBULATIONIBUS, QUIBUS TRANSACTIS CIVITAS SEPTICOLLIS DIRUETUR ET JUDEX TREMENDUS JUDICAVIT POPULUM SUUM. FINIS.

vagyis

112.: Római Péter
Az Anyaszentegyház utolsó üldözése idején Péter, a római fog uralkodni. 
A juhokat sok szorongattatás közepette fogja legeltetni. 
Ezután a Hét domb városát elpusztítják, és a rettenetes Bíró megítéli népét. Vége.

7 kommentek:

Névtelen írta...

Nem jövendölés ez, hanem forgatókönyv vagy terv, amit módszeresen végre is hajtanak.

Névtelen írta...

Valójában szent Malakiás csak 111 pápáról írt, a 112-et Arnold Wion toldotta be. Tehát már lejárt a lista Benedekkel

>"Pastor y nauta" (Pásztor és tengerész).

Itt meg becsúszott egy kis spanyol: Y az spanyolul "és", latinul "et".

Névtelen írta...

Annak nincs nagy jelentősége, hogy hány sírhely van. A pápákat nem kötelező a Vatikában eltemetni, csak szokás. Ha pl. II. János Pált szentté avatják, akkor szinte biztos, hogy áthelyezik a koporsóját, és máris felszabadul egy hely. Ha megérjük, persze.

RB605b írta...

Nos, egyre egyértelműbb, hogy valóban Erdő Péter lesz az új pápa. Ez a történés természetszerűen hozná magával a kereszténység bukását és az ebből kialakuló nemzetközi zűrzavar a "végítéletet".
Ezzel a cionisták elérik a végcéljukat. Ha a józanabbak ki nem irtják őket.

Névtelen írta...

Erdő Péter egyszer régi ismerősével,a híres építésszel Makovecz Imrével beszélgetett.Erdő arról viccelődött,hogy egy számára útban lévő embert hogyan tett lehetetlenített el,nyírt ki a kapcsolatai révén.A döbbent építész erre csak annyit mondott: "péter,te egy ritka szar ember vagy." Makovecz Imre ettől fogva egyetlen templomot sem épített itthon. Ilyen "szentbeszédű" bíborosok ténykednek Mindszenty József emlékét gyalázva az utóbbi évtizedekben: Lung (Lékai) László,a Horn Gyulát valásztása éjszakáján az MSZP székházban köszöntő,III/III-as Paskai László és végül Grünwald Péter...

Gondor4 írta...

Így van,kedves "névtelen",osztom a nézetét.Most az olaszok rájöttek valamire,mert lobbiznak a Grűnwald, azaz a mi Péterünk ellen,Fel nem foghatom,mi kifogásuk lehet..de az is lehet,hogy nem tudnák kielégíteni Péterünk étkezési étrendjét;libaleves,maceszgombóccal,sólet,füstölt libacombbal...?

Gondor4 írta...

Másik megjegyzésem,hogy azért érdekes az,hogy a "Világ Ura"fogja a kis hamuban sült pogácsás batyuját,és kisnyugdíjas lesz! "A Szék üres.A Pásztor elszaladt.Árva a nyáj.Ordasok vonítanak"-Cs.Szabó István/.Egyedül a pápa nem mondhatja azt,hogy "pardon,passzolok,én nem ezt a lovat akartam,"A Világ Keresztjét tovább már nem hordom"!
"Hitünk védelme nem nyugdíjas állás".Ez valójában örök készenlét,ez nem vonat,amelyről idő előtt leszállhatunk.A pápát sokan támadták.Minden egyes eddigi pápát támadtak.Ez nem újdonság,neki sem lehetett az.Amikor pápa lett,tudta,milyen széket foglal el.
A jóslatokról pedig csak annyit,lehet,hogy nyer vele az emberiség,ha végre véget ér ez a judeo-kereszténység,és az emberek végre tisztán láthatják,hogyan verik át őket Rómából,több mint kétezer éve.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló