Szép volt, Csani!


Vannak olyan hírek, amikhez nem nagyon kell kommentár. Vannak olyan ügyek, amiket nem nagyon kell boncolgatni. Vannak olyan történések, amik önmagukért beszélnek.

Ilyen Szegedi Csanád eheti, az Európai Parlamentben jegyzett megszólalása is. A „párt ökle” megtérése óta már eddig is jónéhány feledhetetlen megnyilvánulással lepte meg a radikális oldal szimpatizánsait, ám most minden eddiginél magasabbra helyzete a lécet.

Ha Szegedi eddigi pályafutását teszem azt, egy medencéhez hasonlítjuk, akkor Csanád eddigi tetteivel mondjuk úgy, a medence szélére állva dobott egy sárgát. Most viszont háttal felállt a rajtkőre és konkrétan – előre elnézést a kifejezésért - belefosott a vízbe.

Így megy ez.

Szegedi Csanád hazatért, és immár boldogan lubickol az élet örömeiben. És persze dolgozik. Éjt nappallá téve. Szabadnapot munkanappá téve. Október 23-a ide, magyar szabadságharc oda, Csani dolgozik a hazájáért Strasbourgban. Be is adott mindjárt két írásbeli hozzászólást egy nagyon fontos ügyben:

Az EK és Izrael között társulást létrehozó euromediterrán megállapodáshoz csatolt, az ipari termékek megfelelőségértékeléséről és elfogadásáról szóló jegyzőkönyv (CAA) (vita)

Csanád Szegedi (NI), írásban . – Tisztelt Képviselőtársaim! Minden vitában csupán a tisztelet hangján szabad szólnunk, amely Izraellel kapcsolatos. Izrael ugyanis az elmúlt évtizedekben példát mutatott Földünk egyik politikailag legingatagabb régiójában, hogy miként lehet minden nehézség ellenére egy modern demokráciát felépíteni.

A zsidó állam bebizonyította, hogy lehet ott is szabadságot és békét adni az embereknek, ahol diktatúrákat építenek és gyűlöletet szítanak. Határozott álláspontom, hogy az Európai Parlamentnek erkölcsi és morális kötelessége lenne minden olyan lépést támogatnia, amely közelebb hozza egymáshoz Izraelt és az Európai Uniót, ugyanis kulturális értelemben Izrael Európa része.

Izrael egy olyan állam, amely folyamatosan bizonyítja érettségét az emberi jogok tekintetében is, ezért az Európai Uniónak óvakodnia kellene attól, hogy beleszóljon Izrael belügyeibe. Ezúton is szeretném megragadni az alkalmat, hogy mielőbbi békét kívánjak a Közel-Kelet népeinek. [Az eredeti hírét az EP honlapján katt IDE


A szavazáshoz fűzött indokolások 

Csanád Szegedi (NI), írásban . − Nyilvánvaló, hogy Izrael a területén fogja alkalmazni ezt a megállapodást. A kompromisszumos megoldás az lehetne, hogy ebben a jegyzőkönyvben nem írják le konkrétan, hogy milyen területekre kell alkalmazni. Ezt nevezik „konstruktív meghatározatlanságnak.” Az EU álláspontja, hogy létre kell hozni egy palesztin államot Kelet-Jeruzsálem fővárossal a Gázai-övezet és a Nyugati-part területén. Ez egy politikai álláspont, amelynek a nemzetközi jogi alapjai hiányoznak.

Palesztina sosem létezett a történelem során és a palesztin nép politikai projekció, amelynek hiányoznak az etnikai alapjai. Az egyetlen lehetőség a palesztin állam megteremtésére, ha a PFSZ megállapodik Izraellel, erre azonban nem hajlandó. Nem lenne szabad, hogy az EU-t tevékenységben ez egyáltalán befolyásolja.

Az EU tévesen állítja, hogy Kelet-Jeruzsálem és a Nyugati-part „megszállt palesztin terület”. A Palesztina Mandátum-szerződés előírja zárt zsidó települések létesítését Jeruzsálemben és a Jordán-folyótól nyugatra, azaz a Nyugati-parton is. Az Izrael által létrehozott települések így nem mondanak ellent a nemzetközi jognak, csak az EU politikai és jogi határozatainak, amelyek így viszont ellentmondanak a nemzetközi jognak.

Ismétlem, ebbe a vitába az EU-nak nem lenne szabad belemennie. Különösképpen azért nem, mert nincs igaza. Ashton tiltakozása az izraeli építkezések ellen alaptalan. [Az eredeti hírét az EP honlapján katt IDE

Szép volt, Csani!

Igazán örülünk, hogy visszatalál a gyökereidhez és ilyen dicséretes módon képviseled a néped ügyeit. Az egész történettel csak az az apró probléma, hogy ezt az EP-képviselőséget mi kapartuk anno össze neked itt a magyar ugaron. A mi hátunkon gyalogolva jutottál oda, ahol most vagy, de ez úgy látszik, hogy mintha kiment volna a fejedből, meg az esküd is, hogy visszaadod a mandátumot, hogyha arra méltatlanná válsz.

De hát hogy várjon el tisztességet az ember a magadfajtától…

Így aztán itt a végére mit is mondhatnánk még?

Kívánjuk, hogy áss mélyebbre, keresd tovább a gyökereket, térj haza Izraelbe!

Vagy akár mehetsz tovább is.

Anyádba.

 
Ui.: Azt pedig csak halkan jegyezném meg, mert jó, ha tudjuk. Borsodban, mind a megyei, mind az alapszervezetek elnökségeiben most is Szegedi Csanád emberei ülnek…

22 kommentek:

Névtelen írta...

A cikk telitalálat. Minden további betű csökkentené.

HCsaba írta...

Belátom tévedtem-jóhiszemű és naiv voltam.
Hülyeség ellen nincs orvosság.
A hazaárulást csak vérrel lehet lemosni.Amen

Névtelen írta...

Azokat is el kellene küldeni az anyjukba, akik mindvégig támogatták Csanit. Ők pedig Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója, a másik Vona Gábor a párt elnöke. Asszisztáltak a borsodiak kirúgásához és minden más igazságtalansághoz, ami a pártban történt azóta, amióta Csani egyre feljebb hágott a ranglétrán. Csani a harcostársa, "a párt ökle". Mi ez a nagy hallgatás a Jobbik vezetőségében? Miért nem kértek még bocsánatot a kirúgott borsodiaktól? Ebből így nem lesz szebb jövő!

Gambit írta...

Egy gyökér a gyökereihez... És én még valaha tiszteltem ezt az embert... Köpnivaló, aljadék áruló, aki most nyilván politikai haszonlesésből próbál a másik oldalra benyomulni, hasonló hévvel, ahogy eddig nálunk tevékenykedett.
Nem tudom konkrétan mit vár ezért cserébe (bár nyilván a cionisták mindig kapnak az "ex-nácik" után ,akiket lehet mutogatni, hogy "nalám, megtért a tékozló fiú"), de egészen szánalmas és gusztustalan ez a nagy hason csúszás, pláne, hogy a mi mandátumunk rovására műveli.
(Amúgy én a kampány azon időszakát "várom", amikor majd végigturnéztatják vele az egész magyar és nemzetközi sajtót, hogy mocskolódhasson/hazudozhasson egy jót a Jobbikal kapcsolatban. Ahhoz képest az ilyen "medencébe ürítkezései" csupán langymeleg pettingkísérletek lesznek...)

Az utóiratra: Remélem azért ez valamikor megoldódik, akár így, akár úgy. Nem hiszem, hogy a vezetés ezzel ne lenne tisztában.

KUPORI írta...

Ez a szegedi icik ugy tudna sok igaz Magyar embernek jót tenni ha a romániai Antonescu-val össze kötnék magukat és kiugranának ejtőernyő nélkül egy repólőgépből,hiszen olyasmit tagadnak ami a napnál is világosabb, hogy több mint ezer éve léteznek Székely-Magyarok és létezik Székelyfőld, valamint Palesztinok és Palesztina, még ha gyarmatok is.

Maci írta...

Valóban. Szegedi Csanád egy ritka szép példánya annak a típusnak, aki "Pálfordulásával" kivívta "csodálatunkat", s amit már más politikusoknál is megfigyelhettünk, azonban egyiknél sem ilyen világosan, magából a "tiszta forrásból" táplálkozva. Mert ahogyan a National Geographicnak dolgozó tudósok figyelik a vadon élő állatok életét kandi kamerájukon keresztül, úgy kísérhettük mi is figyelemmel az egész folyamatot. Hogyan lett a fehérből fekete, a jobból bal és így tovább...
Mondják, hogy kurvából lesz a legjobb feleség, és fordítva. Csanád túltesz mindenkin. Talán csak Fletónk érhet a nyomába.

Maci írta...

Képzelem, milyen jót röhöghetnek az igyekezetén és a megfelelni vágyásán a mostani barátai. Legalább Köves Slomó megsimogatta a buksiját? Mert ha igen, megérte.

Névtelen írta...

hozza rasszának jegyeit.gondolom nyal a kiválasztottaknak, ha kikerül az EP-ből, legyen aki megóvja. Nem felejtünk, talán egyszer összefutunk vele valahol...

Kistutyi írta...

Nem szidom, nem átkozom, egyszerűen ennyi:ez a fajta soha, semmilyen módon, időben, helyen, nem tagdja meg önmagát!Természetes,hogy mi annyira naivak és jóhiszemüek vagyunk, hogy hiszünk nekik. Tipikus esete a :fogadd be a tótot-nak.

Látó írta...

Nem adhat mást, csak mi lényege...

CsK írta...

Szegedi már elérte az alját, mert az "áruló" jelzőnél rosszabbat nemigen lehet mondani emberre.

Amúgy meg érteni vélem "Névtelen" kommentárjának alapjait, de azért így név nélkül elküldözgetni másokat elég patkány dolog. Még akkor is, ha valóban hibáztak, tévedtek, de te meg nem sokat tudsz róla hogyan próbálják mindezt helyrehozni.

A Jobbikot elég sűrűn fikázzák az ilyen nethuszárok, ezt sem bóknak szántam. Ennyit is értek.

Névtelen írta...

Az a bizonyos Közel-Keleti állam nem tagja az EU-nak, viszont képviselője így már van, de nem Szegedi az egyetlen. A különbség, hogy azok saját lehetőségüknek köszönhetik a jelenlétet, Szegedi viszont árulás útján került be. Nem valószínű, hogy az a tábor, ahova átállt becsüli őt. Az árulókat mindenütt megvetik.

eSzeL írta...

Szerintem Sz. Csanádot már eleve azért küldték a JOBBIK-ba a megbízóik, hogy ott a megfelelő alkalommal lejárassa a csapatot. Abban pedig csak reménykedem, hogy nem az egész JOBBIK azért alakult, hogy a még magyar érzelmű embereket illetve a természetes igazság érzettel születetteket könnyebb legyen kiválogatni és megfigyelni.

Maci írta...

eSzel-nek
Én nem hiszem, hogy azért küldték volna. Elvégre eléggé régen volt a Jobbikban. Ha valaki velük ellentétes dolgot vallana, akkor már rég kilógott volna a lóláb. Egy karrierista viszont nem bukik le olyan könnyedén, hisz ahová fűzi az érdeke, annak a nótáját fújja. Egy idős tagtársam mondta Csanádról, még azelőtt, hogy mindez kiderült volna; - Az egy könyöklő zsidó gyerek. Milyen igaza volt!

Gambit írta...

Amúgy Csanádban most valószínűleg a dac is elég erőteljesen dolgozik, és már csak azért is az ellenkezőjét csinálja mindennek, amit eddig tett.
Az ilyen alakokkal pedig vigyázni kell, mert a meghasonlott, sértett, és emiatt komplexusokkal agyonterhelt embereknél nincs veszélyesebb (lásd pl. Károlyi Mihályt).

Taksár József írta...

Endrésik Zsolt, Hadházi Zoltán, Kisgergely András, Holcman László és még megannyi Borsodban feloszlatott szervezett tagjait sorolhatnám akik azért lettek meghurcolva, hogy ennek a senkiházi nemzetárulónak ne legyen baja a Jobbikon belül.
A Szegedi keresztapja most a megyei elnök. A sok sok ember akik nyalták a seggét ennek a ...... még mindig pozicióban vannak és akik tudtak és harcoltak azok el lettek üldözve!
Varga B. Tamást idézve még mindig nem kért senki bocsánatot a Borsodiaktól!

eSzeL írta...

Macinak 2012. október 28. 0:04
Hát nem tudom, az a fidesz vezetősége, az emeszpé vezetősége már évtizedek óta nem a magyarok szolgálatában áll és a többségnek mégsem lóg még ki a lóláb. Mindenkit meg lehet téveszteni. Azt a legkönnyebben aki azt hiszi magáról, hogy őt aztán nem.

Névtelen írta...

Jajj komolyan.. minek ezen tovább lovagolni? A vezetés egy része igen is tisztában van a dolgokkal Vona is. Csak a nem tudom nem fáj elv működik nála. Hogy miért? Neki ezt KELL tennie. Médiabáb, hátulról ő már rég nem irányít. Tudta nagyon jól,hogy baj van itt Borsodban mégsem vette a fáradtságot,hogy legalább egyszer is lejöjjön. Miért? Kérdezem én ? Miért? Mert nem akart? Nem hiszem. Mert nem lehetett neki??....
Akinek a szájába adják a szavakat és agymosás után az "új" gondolatokat az a szemembe nem ember! Hittünk Benne! Mentünk Vele! Tettünk Érte és magunkért. Mit kaptunk ? Lapátot. Se viszlát, se köszönöm az eddigit... Jesszus mennyire naivak voltunk. :(

Névtelen írta...

Taksár Józsi! Tudod... "még mindig nem kért senki bocsánatot a Borsodiaktól!" Még nem és szerintem ne is kérjenek.Nekünk nem a bocsánatuk kell. A fejüket akarjuk. :)
Kisgergelyt pedig ne emlegessük...

Névtelen írta...

Egy barátnőm szavait idézve: " Ez semmi másról nem szól csak a pénzről,mint a többi. Egyszerű parasztvakítás!"

Névtelen írta...

És ha már itt tartunk, akkor az egyértelműen ügynök Endrésiket se tessék emlegetni...

Maci írta...

eSzelnek - Tulajdonképpen igaz amit mondtál, bár szerintem már rendszerváltáskor kilógott a lóláb. Mennyire istenítették akkor Antalt és az MDF-et, s ha Én megszólaltam társaságban, hogy az is egy gazember, majdnem megköveztek. Most már sehol nincs az MDF, s Antal hírneve is alaposan megfakult. Szinte mindenki tudja, hogy az ország kiárusítását ők kezdték meg gőzerővel. A nimbusz szertefoszlott. Persze nyilván Én is tévedhetek, példának okáért Szegedi Csanád árulása bennem sem merült fel lehetőségként - noha eleve sosem volt szimpatikus a pasas - csak akkor, amikor már letagadta a származását. Ha pedig valaki hazudik, akkor már előttem elvágta magát.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló