Ez a cél


Nem nagy hír az alábbi svédországi történet, de azt gondolom, hogy mégis jól szemlélteti azt, hogy hová tart manapság a felvilágosult világ, mégis jól bemutatja azt, hogy a józan észt, hogyan írja felül a pollkorrektségnek nevezett idiotizmus.


A hónap elején, a svédországi Falun város egyik iskoláját a helyi önkormányzat arra kötelezte, hogy csökkentse a menzai étkeztetés minőségét, mivel az iskola konyháján túl jól főznek. Ez pedig a városatyák szerint „igazságtalan” a többi iskolával szemben, mert az nem demokratikus és nem fér bele az esélyegyenlőség kereteibe, hogy más tanintézmények diákjai rosszabb minőségű ételt kapjanak. Az önkormányzati döntés értelmében a menzának be kell szüntetni az eddigi, szinte éttermi színvonalú étkeztetéseket, és ugyanolyan ételeket kötelesek felszolgálni, mint a többi iskolában.

Annica Eriksson, az érintett iskola szakácsnője és persze a diákok is értetlenül álltak a döntés előtt. Nehezen tudták elképzelni, hogy vajon a városházi illetékeseknek miért fáj az, hogy a menzán 15 féle zöldségből és többféle húsból választhattak a gyerekek, köztük tengeri rákból. A főételekhez pedig frissen sült házikenyeret szolgáltak fel az előírt bolti pékáruk helyett.

„Azt mondták, el vagyunk kényeztetve, és itt az ideje, hogy alkalmazkodjunk mindenki máshoz” – mondta Errikson a döntés hátteréről, majd így folytatta „Azért kezdtem el alternatív módon főzni, mert a hivatalos menüt nem találtam elég változatosnak. Az étel nem mindig volt megfelelő minden diák számára, ezért kiegészítettem a választható menüt elegendő zöldséggel, illetve fehérjével, csirke, tengeri rák és marhahús-pogácsák formájában. Az így kialakított menü nem rótt plusz költségeket az iskolára, legalábbis az igazgatóság nem panaszkodott.” 

Az önkormányzatot azonban nem nagyon hatotta meg a szakácsnő érvelése. A hivatal szerint Eriksson főztje nem felel meg az egészséges étkeztetésről szóló, 2011-ben elfogadott előírásoknak, ami a menülapra tekintve finoman szólva vitatható indok. Azonban ez az apróság a gyermekétkeztetésért felelős helyi hivatal vezetőjét, Katarina Lindberget a legkevésbé sem zavarta: „Célunk, hogy javítsuk az iskolai étkeztetés minőségét, és biztosítsuk, hogy mindenki ugyanúgy részt vegyen ebben a közös erőfeszítésben. A döntésünk értelmében, az iskola menzájában többet nem szolgálhatnak fel frissen sült kenyeret, helyette a boltokban kapható olcsó pékárukat kell kínálniuk, ahogy a többi iskolában, emellett kevesebb fajta zöldséget használhatnak az ebédek elkészítéséhez.” 

Ennyi.

Az persze eszükbe nem jutott, hogy a többi menzát is felhozzák erre a színvonalra, de ha jól belegondolunk, miért is jutott volna. Még a végén a diákok megtanulják megkülönböztetni a műkaját a valódi ételtől. Ők is pontosan tudják, hogyha a gyerekeket már ebben a korban rászoktatják arra, hogy minden szemetet megvegyenek és megegyenek, akkor a későbbiekben sem lesz gond elhitetni velük, hogy a génmódosított termékek, a műanyagokból előállított ételszerűségek semmilyen veszélyt nem hordoznak.

De azt gondolom, hogy az ügy mögött vannak, lehetnek mélyebb összefüggések is. A svéd döntés a menzáról jól láthatóan arra megy rá, hogy a középszerűséget erősítse. Nem kellenek kreatív ötletek, nem kellenek kreatív emberek, nem kellenek gondolkodó és összefüggéseket is meglátó társadalmak. Agynélküli, könnyen irányítható birkanyáj kell, akikkel nincs gond, akik nem akadékoskodnak, akik nem mondanak ellent a globalista világ urainak.

Ezt jelenti manapság a felvilágosult demokrácia.

És ez a cél mindenütt.

5 kommentek:

Névtelen írta...

A hülyék vannak többségben. Mindig, mindenütt.
Első lépcsőben szívsz miattuk.
Második lépcsőben elhúzódsz.
Harmadik lépcsőben azon vagy, hogy hogyan lehet kihasználni, átverni őket.
Mert megérdemlik. Mert kikövetelik maguknak a viselkedésükkel.

eSzeL írta...

El kellene olvasni Kurt Vonnegut : Harrison Bergeron című novelláját. Film is készült belőle, de az csak halvány utánzata a novellának. AZ esély egyenlőség elve természetes módon a jobb képességűek hátrányba helyezésével történik, mert a gyengébb teljesítmény a gyengébb képességekből adódik.

Quedra írta...

Erre mit is lehet mondani?

Legelébb, érdekelne tök véletlen nincs-e valami érdekeltsége a felszólamló hivatalnoknéninek a általa preferált bolti élelmiszer beszerzésben?

Aztán, mint itt is látható, attól, valakinek van érettségét bizonyító irománya, valamint diplomának minősülő papírja, s vezető - avagy döntéshozó - pozícióban van, az még nem jelenti azt rendeltetésszerűen működő aggyal is rendelkezik.

Dehát mit is várhatna az ember? Politikus, bürokrata manapság mind egyívású... izé.

eSzeL írta...

Quedra - Ha azt hiszed, hogy a megfelelően magas döntéshozó helyeken léteznek "tévedések" és "hibák", akkor -légy erős- a hülyék nem odafönt vannak.

ProliProfil írta...

Bűnözőknek felvirágoztatására kreált törvényekkel, ilyen szellemi mélyre juttathatják az egyébként akár normálisnak is látszó embereket !

Ezek az emberi férgek, (mint a svéd példa önkormányzata is)a posványból nem úgy akarnak kijutni, hogy erejüket bevetve kievickélnének, hanem a mellettük állók fejére taposva próbálkoznak kiemelkedni. Úgy, hogy az ártatlanok süllyedjenek még mélyebbre.

Nos, ezek a férgek a kommunisták (akik igen nagy százalékban az emberiség legocsmányabb fajához tartoznak).
Sajnos, a hozzájuk hasonló viselkedésű és életfelfogású idióták számának exponenciális növekedése figyelhető meg a liberális eszmerendszer törvényekkel is megtámogatott "szép új világában".

A számtalan ok, és indok közül csupán egy dologra irányítanám a figyelmet : Mindkettő hatalmi tömörülés (Fidesz, Cionkomcsik)kormányzása idején Magyarország pedagógusai kiemelten hatalmas pofonokat kaptak, kapnak anyagilag és erkölcsileg egyaránt. Minek következtében a színvonalas, valaha (még a kádári időkben is)világhíres magyar oktatás már nem képes becsületesen helytálló, erkölcsös ifjúság kinevelésére. A leromlott pedagógus generációk, selejt fiatalokat képeznek. Ha, netalántán akad egy-két lánglelkű tanár aki még tartaná magát, azokat pedig nem csak anyagilag, hanem az oktatást teljesen ellehetetlenítő újabb, és újabb "reformokkal" hülyítik meg. Ha ez sem veszi kedvét a pályától, akkor számíthat az idióta törvények védelmére spekuláló cion jogvédők által generált állandó fenyegetésekre, amelyek munkahelyének megtartásában bizonytalaníthatják el. A biofegyverként üzemelő cigányszaporulatnak köszönhetően, fizikailag is fenyegtetve vannak a tanárok. Az iskolákban az u.n. "integráció" folyik, nem tanítás. Ha valaki védekezni merészel, ráadásul fehér ember, még az "igazságügy" őt teszi mindenért felelőssé.

A sok egyéb ok mellett, e fentiekben elmondottak is eredményezik az ilyen hihetetlennek tűnő, és sajnos manapság már nem is hírértékű eseményt.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló