Ez mennyiben érint titeket?


Hogy mennyire volt, mondjuk úgy ízléses a magyar kormány magatartása az azeri baltás gyilkos ügyének kezelése kapcsán, arról azt hiszem egész hosszasan el lehetne vitatkozni. Nem kétséges, hogy vannak, pontosabban hogy lehetnek elfogadható érvek pro és kontra is. Nem kétséges, hogy valahol igazuk van azoknak, akiknek felfordul a gyomra, akik azzal vádolják a kormányt, hogy néhány milliárdnyi állampapír vásárlásának fejében, szabadon engedtek egy gyilkost, de ugyanígy megérthető azok álláspontja is, akik hideg, racionális fejjel gondolkodnak és a várható gazdasági előnyökért, elfogadhatónak tartanak egy ilyen lépést…



Hogy mennyire volt, mondjuk úgy ízléses a magyar kormány magatartása az azeri baltás gyilkos ügyének kezelése kapcsán, arról azt hiszem egész hosszasan el lehetne vitatkozni. Nem kétséges, hogy vannak, pontosabban hogy lehetnek elfogadható érvek pro és kontra is. Nem kétséges, hogy valahol igazuk van azoknak, akiknek felfordul a gyomra, akik azzal vádolják a kormányt, hogy néhány milliárdnyi állampapír vásárlásának fejében, szabadon engedtek egy gyilkost, de ugyanígy megérthető azok álláspontja is, akik hideg, racionális fejjel gondolkodnak és a várható gazdasági előnyökért, elfogadhatónak tartanak egy ilyen lépést.

Így aztán azt gondolom, ezt a vitát nem nagyon érdemes tovább boncolgatni, mert az igazság valahol félúton, a két álláspont között lehet. A magyar lépés ugyan nem volt túl ízléses, de ezzel akárhogy is nézzük, a magyar embereket nem érte hátrány, ha pedig az azeriek tényleg itt hagynak 2-3 milliárd eurót, azzal mi, magyarok, ha ízléses, ha nem, mindannyian nyerünk. Arról már nem is beszélve, hogy az eljárás elvileg minden tekintetben jogszerű volt. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy erkölcsileg nem volt necces és persze azt sem vitatom, hogy az örmények felháborodása ne lenne teljesen jogos.

Azonban történt, ami történt, az ügyre innentől már nekünk, magyaroknak van a szereplők közül legkisebb befolyásunk. Annak fényében meg pláne így van, vagy így lehet, hogy egyesek már a NATO szerepét feszegetik a történések mögött mondván, hogy a néhány hónapja bejelentett NATO reform értelmében a tagállamok kormányai kötelesek a mindenkori NATO vezetés utasításait azonnal és maradéktalanul végrehajtani. Így akár előfordulhat az is, hogy az azeri katona kiadatása Azerbajdzsánnak nem csak a magyar külpolitika ügye, hanem igazából a NATO külpolitikai lépéseinek egyike. De legyen bármilyen nagypolitikai törekvés is a háttérben, nekünk azért érdemes odafigyelni az ügy belpolitikai utórezgéseire is, mivel az ismét széles rálátással mutatta meg a honi, magukat demokratának nevező pártok idiotizmusát és szánalmasságát.

A történet kapcsán feltörő hőbörgések sorát az elempé nyitotta. Jávor Benedek sápadtan mondta bele a kamerákba: „az ügy nagyon rosszat tett Magyarország nemzetközi megítélésének. Ami az elmúlt napokban történt, az a cinizmusnak és az ostobaságnak olyan vegyüléke, amely világosan bebizonyította, hogy Orbán Viktor alkalmatlan a Magyar Köztársaság képviseletére és vezetésére.” Aztán, mint aki feltalálta a spanyolviaszt, arcán egy félmosollyal végül bejelentette a párt megoldási javaslatát: „Az LMP nevében felszólítom a kormányt, hogy a nemzetközi átszállítási egyezményre hivatkozva követelje Ramil Sahib Safarov visszaszállítását Magyarországra.”

Azért valljuk meg, ez már valami. Ez már ötlet. Szinte már látom, ahogy OV fogalmazgatja a kis levelet: kedves azeriek, küldjétek már vissza ezt Safarov gyereket, mert nem ezt ígértétek. Azok pedig azonnal lefogják az újdonsült nemzeti hőst, és a következő géppel már repítik is Budapestre. Azért kíváncsi lennénk, hogy ezt a remek kis ötletet Benedek egyedül hozta-e össze, vagy valaki segített neki? Az utóbbira tippelnék, egyedül mégsem lehet ekkora hülye.

Ha a történet itt véget érne, már az sem lenne gyenge, de az igazság az, hogy a java még hátra van. Megszólalt ugyanis Ferenc is az ügyben. A táncoslábú az iskolakezdés kapcsán rendezett haknishowján vette terítékre az azeri kérdést: „Csendben és fajdalommal mondom. Az a kormány, amelyik harminc ezüstért engedi eladni az ország tisztességét, az a kormány, amelyik gyilkost enged ki megérdemelt börtönbüntetéséből, az a kormány erkölcstant ne vezessen be az iskolákban. Mert ez a kormány az erkölcstelenség kormánya. Ez a kormány tartson távolságot a mi gyermekeinktől, a mi gyermekeink tisztességétől és erkölcsétől. Mert ez a kormány csak megrontani tudja a gyermekeinket, de felemelni nem tudja.”

Az egészben az volt a szerencse, hogy ez a nagytudású demokrata, az erkölcs mintapéldánya a szabad ég alatt tartotta meg a beszédét. Minden más esetben komoly gondok adódtak volna a plafonnal. De mielőtt még valaki azt gondolná, hogy ezzel felértünk a csúcsra, annak jelezném, hogy az még kicsit odébb van. Oda Mesterházy Atti kalauzolta el az érdeklődőket: „Magyarország ismét szégyenpadra kényszerült egy miniszterelnöki döntés miatt. Orbán Viktor eladta Magyarország becsületét. (…) Egyetlen magyart sem hagyhat hidegen, hogy Örményországban harag és gyűlölet tárgya lett Magyarország. (…) Amennyiben a miniszterelnök maga hozta meg a döntést (…) és szándékosan futni engedett egy gyilkost, akkor érdemes újraértelmezni a hazaárulás fogalmát.”

Mondja ezt Atti, akit az abszolút nem zavart, hogy mielőtt még bármi is kiderült volna az üggyel kapcsolatban, mielőtt még egyátalán tájékozódhatott volna, az elvtársak Kovács Lászlóval az élen már értesítették az örményeket a saját véleményükről súlyosan elítélve Magyarországot a kialakult helyzetért.

„Örményországban harag és gyűlölet tárgya lett Magyarország” – ajvékolja lényegében egyöntetűen a sakálkórus. Ez „egyetlen magyart sem hagyhat hidegen” – visszhangozzák a felvilágosult demokraták, miközben megállás nélkül lapátolják a guanót.

A gyanútlan szemlélődőben pedig a hányinger mellett, csak egy kérdés motoszkál: ha a történet egyetlen magyart sem hagyhat hidegen, akkor ez mennyiben érint titeket?

7 kommentek:

Névtelen írta...

Kezd egyre inkább zsidószaga lenni az egész cirkusznak.

Nessie írta...

Engem ne adjon el egy kormány se egy tál lencséért!!!

kistutyi írta...

Mi a fene? Fletóka akkor miért nem tett semmit amikor a "jókulcsárt" jóformán kikisérték Bécsbe a diszrendőreink, akkor azt az 1 szem renőrtisztet marasztalták el, aki hazahozta. A mi kerületünkben az MSZP-s polgármester 2 milliárdot nyult le, hogy "befektesse" a "kiskulcsárnál". Vagy a nemzeti vagyon kimentése offshor cégekbe a halszemü libás haverral, az erkölcsös volt? Vagy mit tett a libás amikor Magyarország Köztársasági Elnökét a tótok visszazavarták a hid közepéről? Mond meg fletó mit intézett a külügyetek ez ügyben? Vagy árpibácsi lánya az Moszkvában lévő székházügyben?A sakálkórus most úgy csinál mintha az elmúlt 2o év alatt csak az ország sorsa érdekelte volna őkat.De akkor mitől lett az a rengeteg adósság és hova költöttétek el a rengeteg pénz? Hogy Orbán mit csinál, az az ő dolga azért majd neki kell felelni, egyszer.

Maci írta...

Úgy látszik az első névtelen kommentelőnek volt igaza. Szaniszló mindig jól rátapint a lényegre, s ha Ő azt mondja, hogy izraeli kérés volt az azeri átadása, akkor elhiszem. Amúgy várható volt, hogy rögtön egy jó kis cirkuszt csinálnak az ügyből az MSZP-sek és a többi ballib párt. Kilóg ugyanis a lóláb. A tüntetésen résztvevők között megjelenő politikusok személye miatt is, de amiatt is, hogy a magyarországi örmények vezetője azt hazudta, hogy a Jobbikot Azerbajdzsán pénzeli ill. hogy nem nemzeti és nem keresztény párt. Vajon ki mondhatta neki?
Morvai Krisztinának van igaza, hogy a külügy abban hibázott, hogy a csak általánosságokat közlő azeri levélre adta ki a rabot és nem kért konkrét ígérvényt. Olvasva az Azeri külügyi levelet, nekem kicsit beugratósnak tűnt. Amolyan a "királyt megölni nem kell félnetek". Ugyanis felsorolják benne, hogy országukban milyen törvények vonatkoznak az átadott rabra, de nem írják benne, hogy mit fognak alkalmazni. Szóval amolyan kis csőbe húzós levélke. Nem kellett volna beszopni. Ettől függetlenül direkt gerjesztik a műbalhét, hiszen érdekes módon Magyarországot és Orbánt is újra támadják. És kiknek vannak remek kapcsolatai a külfölddel? Na kiknek? Hát Kovács Lászlónak és Fletónak.

Látó írta...

Soha nem védenék egy gyilkost, pláne nem egy fegyvertelen (ráadásuk alvó!) emberre felfegyverkezve támadót.
De.
Tény, hogy az azeri szekercés itt már leült nyolc évet.
Hány emberölés miatt elítélt elkövető szabadult már Magyarországon nyolc év vagy még kevesebb börtönben töltött büntetés után!?
Na, ehhez képest nézzünk a "kialakult" cirkuszt...

Karina írta...

Hogy mennyire kamu ez az egész "millás" hajcihő, azt a norvég mészáros ténykedése mutatja a legjobban. Ugyanis a "baloldali ifjuság" táborozott akkor azon a norvég szigeten,mikor ez a gyilkos elkezdte a gyilkolászást, a rendőrség meg csak 1 óra múlva kapcsolt. Utálom a gyilkolást, ha egy, ha hetven az áldozatok száma. Azt vártam akkor, hogy az egész Hősők -tere tele lesz "baloldali tüntetőkkel és liberális antifával".és örjöngeni fognak, e helyett, szépen el sunnyogták az ügyet. Hát milyen baloldaliak ezek? Hol van a sokszor kikiabált "szolidaritás" ? Vagy csak akkor kell tüntetni ha Magyarországot lehet gyalázni, piszkolni? Hol voltatok akkor, feletó, kiskovács, vörös dani? Istenem, ezek osztották az észt 2o évig!

wolf57 írta...

Az egész ügynek olyan jellege van, hogy mindenki tudott mindenről és eljátsszák a haldokló kacsamama szerepét.Figyelem elterelés az egész.Én inkább arra lennék kíváncsi, mi a háttere ennek a nagy felfordulásnak a polgári védelem terén.Mire készülnek? Mit titkolnak el előlünk?

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló