Szegedi Csanádról borsodi szemmel

Valamirevaló radikális és nem radikális portál ezekben a napokban mi mással foglalkozna, mint a Szegedi Csanád körül kialakult botránnyal helyzettel, vagyis hogy Jobbik-főember létére nyíltan beismerte zsidó származását. Ennek kapcsán a hírekben és főleg a kommentekben rengeteg minden megjelent, és bizonyára fog is még megjelenni. Magam is borsodi lévén és a hátteret a nagy magyar átlagnál mégiscsak jobban ismerve fura helyzetben érzem magam. Egyrészt aránylag jól tudom, hogy a neten keringő hírek, vélekedések, elemzések, állásfoglalások, kinyilatkoztatások stb stb közül melyik jár közel a valósághoz, és melyik kevésbé. Másrészt ezzel a felkent tudásommal semmit sem érek, mert bármit is észosztanék róluk, rögtön olyan (jogos) színezete lenne, hogy ohó, na persze, én is csak a saját nótámat fújom, és hazabeszélek az érdekeimnek és a klikkem szája ízének megfelelően.


Ezért hát nem is másznék bele most a téma részleteibe, hanem három olyan szempontot vetek fel, amelyekről eddig még tudomásom szerint nem esett szó.

Elsőként azon próbáljunk elgondolkodni, hogy ez a zsidó származás miért csak most került elő. Hiszen borsodi jobbikos körökben már legalább két éve közszájon forog az információ, és az országos vezetőség is tudott róla. Mégsem került műsorra, csak legújabban.

Azért, mert mostanra érte el a feszültség azt a szintet, amelyet az érintett felek már nem bírtak tovább cérnával. Szegedi Csanád és köre egyre több kisebb, nagyobb és még nagyobb szemétséget inkorrektséget követett el a tagsággal és a helyi szervezetekkel szemben, lenézte és lekezelte őket, az egyetlen szempontja és célja a saját hatalmának a kiépítése volt. Igen ám, de az ilyesmi ellen alulról nagyon nehéz küzdeni. Minden ütőkártya úgyis a megyei vezérkar kezében van. Bizonyítani is nehéz a különféle inkorrektségeket. Ha mégis sikerülne bizonyítani, akkor is kit érdekelnének az ilyen ügyek.

Aztán betelt a pohár.

Kisgergely András, az azóta kizárt ózdi elnök ezt úgy fogalmazta meg, hogy be kellett szerezni egy atombombát. Márpedig az atombombához csak végső esetben nyúlnak a hadviselők. Ezt a végső eset érkezett most el.

Az országos közvélemény csak Szegedi Csanád zsidói mivoltának hirtelen kiderülését veszi észre. A lényeg azonban nem ez volt az egészben. Hanem a mérhetetlen sok bizonyíthatatlan vagy nehezen bizonyítható, de Borsodban köztudott basáskodás és igazságtalanság Szegedi Csanád és sleppje részéről.

A zsidó származás olyasmi, mint Al Capone gengsztervezérnél volt az adócsalás. Azt lehetett bevarrni rajta, ha már az igazi sarát nem.

A másik szempont, amivel a média és az internet eddig még nemigen foglalkozott az, hogy ezt a konfliktust a Jobbik tragikusan rosszul kezelte, sőt még most is végzetesen rosszul kezeli. Semmiképpen sem lett volna szabad hagyni, hogy az események idáig fajuljanak. Most senkinek sem jó. Azoknak sem, akik netán azt képzelik, hogy nekik most jobb. A kizártakról, a feloszlatottakról nem is beszélve.

Nem vagyok benne biztos, hogy az országos vezetőség felfogja a helyzet súlyosságát. Az úgynevezett rendteremtés és normalizálás, a szervezetek újjáalakítása katasztrofálisra sikeredett. Kamu-szervezeteket alakítottak felülről, mindenféle csicskások, nyikhajok bábuk kaptak pozíciót a működőképesség látszatának fenntartása érdekében.

Tehát nem lett volna szabad, hogy ide jusson a Jobbik – ma Borsodban, holnap ki tudja, hol. Az országos vezérkarnak meg kellett volna hallania és komolyan kellett volna vennie a helyi szervezetek Szegedi Csanáddal szembeni panaszait. A helyi szervezeteknek pedig talán mégsem kellett volna atombombához folyamodniuk. A konfliktusok rendbe tételének a Jobbikon belüli korrekt kommunikáció teljes hiánya elégtelensége, valamint egymás semmibe vétele hülyének nézése nem kellő komolyan vétele volt az akadálya. Akármit is mond Vona Gábor…

Harmadjára pedig arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a most a markukat boldogan dörzsölő, fültől fülig vigyorgó boldogan mosolygó fideszesek, álbaloldali álszocialisták és a zsidók korán örülnek. Akármennyire válságon is megy át a radikális nemzeti oldal pártszervezete, attól a sok százezer, vagy talán millió elkötelezett híve megvan, és az emberek továbbra is ugyanazok maradnak. Soha nem állnak be a fideszhez vagy holmi Bajnai-pártba, és könnyen lehet, hogy a cselekvésnek végre az egyéb útjai is jobban napirendre kerülnek. Szervezetet is újat lehet alakítani, vezetőket is újakat lehet felszínre hozni – talán jobbakat is, mint a mostaniak.

12 kommentek:

Névtelen írta...

Megy az adok-kapok, de semmivel sincs alátámasztva. Ha a zsidó felmenőket sikerült bizonyítani, akkor várjuk a Szegedi Csanád üzelmeire vonatkozó dokumentumokat is.

Gambit írta...

Nem mintha kötekedni szeretnék és a problémák meglétét szintén nem tagadom, de ha ekkora basáskodások és igazságtalanságok zajlanak, akkor hogy választják mégis ekkora többséggel megyei elnöknek ezek állítólagos elkövetőjét? Mert azt azért ne akarjuk már bebeszélni senkinek, hogy a megyei szervezetek 92-93%-át kézi vezérelt, érdemtelen csicskák irányítják. Ha ez így lenne, nem is tudna működni a párt.
Lehet, hogy csak én nem fogtam föl, miként van ez, de az elejtett célozgatásokból, félmondatokból nem is lehet világos egy viszonylag kívülállónak. Konkrétumokkal sokkal többre menne mindenki.

Névtelen írta...

Nem értem, hogy mitől lesz "atombomba" az, ha valakinek van egy zsidó felmenője. Attól nem lehet tisztességes magyar ember? Még ha színtiszta zsidó is, miért a származása számít, nem a tettei?

Névtelen írta...

Nagyon jó írás. Nekem az a véleményem, hogy a Jobbik elnöksége tovább folytatja hazudozását a tagság és a választók felé. Vona, mára már kiderült, hogy alkalmatlan a vezetésre. Novák Előd egy fontoskodó agresszor, Szabó GÁbor egy vérbeli maffiafőnök, Murányi Levente egy jóindulatú TV maci, aki a báb szerepét tölti be. Gyürét úgy útálják Szabolcsban mint Csanádot Borsodban. Volner az egyedüli, aki a korrektséget képviseli. Kérdés, hogy hogyan bírja majd a deviáns elnöktársai nyomását. Ezek az emberek, Volner kívételével igazából már csak a pártpénzre utaznak. Talán bekerülnek a következő négy évre. Vona maradhat a luxuslakásában, és a többi is gyüjtheti tovább a pénzt, miközben jobbikosok ezrei vannak anyagilag ellehetetlenülve. Szegedi Csanádról már nem is írok. El van foglalva a héber nyelvű táblák kihelyezésének tervével. Ne zavarjuk őt.

Névtelen írta...

Az írás alapvetően jó csak az utolsó bekezdés nem kellett volna. Jó lenne felébredni és végre észrevenni hogy ez a demokráciásdi csak a zsidóknak jó és a jobbikot is ők irányítják. Hiába van ott akár egy millió igaz magyar. Mit ér egy hajón ezer jó matróz ha a kapitány zátonyra vezeti a hajót....

Sztanó írta...

Tényleg az számít , hogy ki milyen származású ? Már itt tartunk ? Amikor csatlakoztam a Jobbikhoz , és erről barátaimmal , esetleg rokonaimmal vitatkoztam , nemegyszer hallottam , hogy a Jobbik szélsőséges , fasiszta , cigánygyűlölő , stb. ........ Én mindig úgy tartottam , és azzal válaszoltam , hogy nem az számít , hogy ki minek született , hanem az , hogy mit tesz , hogyan él ! Nem az a bajom a cigánnyal , hogy cigány , hanem az , hogyha lop, rabol , gyilkol . Ha tisztességesen él , akkor nincs vele gondom . Nem az a bajom egy zsidóval , hogy zsidónak született , hanem az , ha megpróbálja elvenni azt , ami az enyém , a pénzemet , az országomat, bármit . Vannak sváb , tót, cigány és zsidó származású barátaim . Mind magyarok . Soha nem volt téma köztünk a származásuk , hacsak ők maguk nem beszéltek róla , mert egyébként teljesen egyformák vagyunk . Aki most Csanádot a származása miatt támadja , az bizonyára másért is támadná , ha ez a lehetőség nem adódna . A saját ostobaságát bizonyítja az , aki most zsidózik , mert ha valaki értékes munkát végez és igaz magyarként él , akkor ne kelljen már hátrányt szenvednie , bármilyen származású is ! Én Jobbikosként nem ilyen világot akarok ! Bizony , nem vagyok se nyilas , se náci , az embert a cselekedetei alapján ítélem meg , és nem a származása után . A pártbeli viselt dolgait meg kár összekeverni most ezzel a származás dologgal . Azok kavarják megint a szart , akik úgymond "csalódtak" a Jobbikban . Érdekes , hogy ezek a csalódott emberek mindig a leghangosabbak . De miben is csalódtak ? Nem úgy alakulnak a dolgok , ahogyan ők szeretnék ? Nem az történik a Jobbikban , amit ezek a csalódott emberek akarnak ? Hát kérem , azért van a vezetőség , hogy megmondja , mit kell csinálni . És amit ők mondanak , az van . Nem pedig mindenkinek a saját szája íze szerint tevékenykedünk , mert akkor százan száz felé húznánk . Ezt hívják pártfegyelemnek . Ugyanis a Jobbik egy párt , nem pedig baráti társaság . Aki tényleg nemzeti érzelmű , még ha csalódott is a Jobbikban , az nem kellene , hogy támadja a pártot bármilyen szinten , mert ezzel csak az "ellenségnek" kedvez .

Névtelen írta...

Jónak nézne ki ez a cikk, de konkrétumok nélkül mire véljem?

Gambit írta...

Teljesen egyetértek Szatnóval, plusz továbbra sem ártana némi konkrétum az áthúzott szavas, sunyi vagdalkozások helyett, mert azokból nem derül ám ki, hogy tényleg van-e probléma, és ah igen, akkor mi is volna az.

Pasztorfi Istvan írta...

Nevtelen is a Jobbik ellensege, a magyarellenesek szekeret tolja, ezert nincs alairasa.
Hozzaszolasa nem is erdemel tovabbi szot.

Sztano nagyon helyesen latja a Jobbik helyzetet, alakulasat es munkajat.
Igy gondolkodik egy ertelmes magyar ember.

Az, hogy Csanad nagyszulei, vagy barki a csaladjaban zsido, svab, tot, szerb, vagy lengyel volt, kinek szamit ?
Egyedul az a donto, hogy hogyan el, milyen hasznos, vagy karos a nemzet szamara, hogy becsulettel vegzi e a mindennappi munkajat, hogy tetteiben es megnyilvanulasaiban kart okoz, vagy hasznara van e hazajanak, nemzetenek !
Szegedi Csanad, Vona Gabor,Novak Elod, Gaudi Nagy Tamas, Balczo Zoltan, Porzse Sandor...es sokan Masok, vagy a nem Jobbikos Morvai Krisztina, a magyarsag igazi kepviseloi, aki Oket gyalazza, vagy bepiszkolja, mocskolja, az nem tisztesseges utakon jar es nem a nemzet, hanem az ellenseg kezere dolgozik !
Legyen az egyszeru "mezei" allampolgar, vagy parlamenti
barsonyszek koptato.
Ebben a Csanaddal, Jobbikkal kapcsolatos ugyben is a magyarsag ellensegeinek lolaba log ki.
Pasztorfi Istvan

Névtelen írta...

Miért nem képviselik már végre a magyarok a magyarságot, ha itt ekkora szájjal nagy bátran meg tudják védelmezni a zsidókat???

Névtelen írta...

Beleírtam a cikkbe világosan, hogy amik úgyis a neten keringenek, azokat nem ismételgetem el.
Pasztorfi Istvan az ékezet nélküli külföldi hozzászólásában nyilván jobban tudja a borsodi helyzetet, mint mi itt az egésznek a kellős közepén.
Azt is beleírtam a cikkbe - el kellett volna olvasni -, hogy a Szegediék részéről elkövetett sok-sok kisebb, de mindent szétromboló inkorrektség bemutatása önmagában nem elég látványos, éppen ezért volt szükség atombombára, ami a vakhívő vakegerek ingerküszöbét végre meghaladja.

Freca

Névtelen írta...

Igen, számít. Egy olyan pártban meg különösen, amelyik eddig "magyar nemzetinek" adta ki magát. Már hogyne számítana! Számomra az volt az 1. gyamús jel, amikor az egyetlen magyart, Balczót visszarendelték az EU-ból és helyére a zsidó Kovács Bélát küldték. Ezt a cserét pedig soha senki meg nem magyarázta a népnek. Semmi gond, legalább nem hazudoztak szánalmasan. Így most a "magyar" jobbikot Brüsszelben csak zsidók képviselik. Van valaki itt, aki ezt normálisnak tartja???????

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló