Piroslámpás miliő


Egyre több prostituált érkezik Kelet-Európából, tudjuk meg Wilhelm Schmiedbauertől, a müncheni rendőrség elnökétől a prostitúciós törvény tíz éves fennállásának alkalmából. Még tizenkét évvel ezelőtt is a bájaikat áruba bocsátó hölgyek 75 százalékának volt német útlevele, ma ez az arány mindössze huszonöt százalék. A jelenlegi 2881 prostituált közül, aki az Isar fővárosában dolgozik, a legtöbben Romániából, Magyarországról és Csehországból jöttek. Persze, nem csak Münchenben, hanem még számos bajor városban bocsátják bájaikat árúba, mindenütt, ahol nagy tere van az éjszakai életnek...


Egyre több prostituált érkezik Kelet-Európából, tudjuk meg Wilhelm Schmiedbauertől, a müncheni rendőrség elnökétől a prostitúciós törvény tíz éves fennállásának alkalmából. Még tizenkét évvel ezelőtt is a bájaikat áruba bocsátó hölgyek 75 százalékának volt német útlevele, ma ez az arány mindössze huszonöt százalék. A jelenlegi 2881 prostituált közül, aki az Isar fővárosában dolgozik, a legtöbben Romániából, Magyarországról és Csehországból jöttek. Persze, nem csak Münchenben, hanem még számos bajor városban bocsátják bájaikat árúba, mindenütt, ahol nagy tere van az éjszakai életnek.

A német prostitúciós törvény a hölgyek védelmében jött létre annak idején: azért, hogy egy normális munkavállaló státuszát biztosítsa nekik. Lehetővé teszi az elvégzett szolgáltatás díjának bíróságon keresztül való behajthatóságát is. Ezen kívül megszünteti a prostitúciónak jogi viszonylatban erkölcstelenségként való besorolását, ezáltal lehetőséget biztosít sok egyéb mellett a törvényes beteg- és nyugdíjbiztosításokban való részvételre, amelyekből korábban ez volt a kizáró ok. Pedig, ha az érintettek betegbiztosítást is fizetnének (és persze, ha a nyelvet is beszélnék), akkor az orvosoknak legalább lenne esélye elmondani nekik, hogy az óvszer csökkenti a nemi betegségek terjedésének lehetöségét is, mert momentán a bevándorlók az egyetlenek, akik hajlandóak óvszer nélküli szolgáltatásokra. Ezen kívül lehetőségük lenne a már létrejött fertőzések tisztességes kezeltetésére is. Ha pedig még nyugdíjbiztosítást is fizetnének, akkor nem kellene öregkorukban a lerchenaui tó partján csövezniük.

Ezen kívül még számos más előnyt is jelentene a hölgyek számára státuszuk legalizálása: többek közt nem lennének oly mértékben kiszolgáltatva bizonyos úriembereknek, akik magukat lovagjaiknak és védelmezőiknek kiáltják ki - többnyire önhatalmúlag és erőszakkal. Személyük legalizálásával pedig a rendőrségnek adnának egy jó esélyt az emberkereskedelem és az ezzel kapcsolatos erőszakos cselekmények hatékonyabb megakadályozására. Schmiedbauer úr ezzel szemben sajnos eléggé másként látja a valóságot: az érintettek közül sokan nem ismerik a jogaikat (aminek a hiányos nyelvtudás is oka lehet), ezen kívül sokan eleve nem is szándékoznak sem adót, sem nyugdíjjárulékot fizetni. Ez a hozzáállás persze az illegalitásba sodorja őket, annak minden veszélyével együtt.

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló