Katus fia megvédi a köztársaságot [+videó]

Hát eljött ennek a végeláthatatlan szappanoperának ez az epizódja is. A Központi Nyomozó Főügyészség tegnap kora délután gyanúsítottként hallgatta ki Gy. Ferencet. A demokraták demokratáját. Katus fiát.

Mivel az esemény nem mindennapinak ígérkezett, ezért a felvilágosult baloldaliak külön rettegő live-showt rendeztek ez alkalomra, amire gondosan összeterelték a járókeret nélkül még mozogni képes nyugger elvtársakat, akik aztán kis „Nem félünk” feliratú papírlapokat lobogtatva csápoltak a sztároknak.

A főhős néhány perccel egy óra előtt érkezett meg ügyvédje, Zamecsnik Péter kíséretében, majd szélesen mosolyogva átvágott a tomboló tömegen. A forgatókönyvnek megfelelően az ügyészég bejáratánál köszöntötte a könnyező Katust és a testvérét Évát, lesmárolta Klárát, aztán az agyhalottak „Orbán-Rákosi! Szabadságot Gyurcsánynak! Hajrá Feri!” skandálása közepette eltűnt a bejárati ajtó mögött.

[nagyításért katt a fotóra]

A szervezők eközben gondoskodtak arról, hogy a megjelentek ne unatkozzanak. Így aztán, akinek kedve volt, az Gréczy Zsolt vezénylésével tovább óbégathatta a semmitmondó szlogeneket, a bátrabbak pedig ujjlenyomatot is adhattak egy kifeszített lepedőre, mintegy szolidalitásképpen Ferenc rabosítása miatt.

Mielőtt még valaki a rabosítás szó hallatán valami komolyabbra gondolna, jelezném hogy semmi számottevő dolog nem történt. Gyurcsányt nem bilincselték meg, nem esett át testüregmotozáson és még csak házkutatást sem rendeltek el nála. Eddig az egész bohózat forgatókönyvírója már nem mert elmenni. De igazából nem is volt szükség erre. A mártírszerep ezek nélkül is remekül működött.

A felvilágosult rettegő partyból még egy óra sem telt el, amikor Katus fia feltűnt az ügyészség kijárata előtt. A világ proletárjainak még élő honi képviselői pedig ennek örömére fergeteges ünneplésbe kezdtek. „Veled vagyunk, Feri, Le a diktatúrával” üvöltötte torkaszakadtából egy emberként a nagyjából ezerfős tömeg.

Mondjuk, arra azért kíváncsi lennék, hogyha egy szerényebb lovasrohamot vezényletek volna közéjük kardlapozással és egy kis könnygázzal kiegészítve, akkor mit mondtak volna? De még érdekelne az is, hogy mit skandáltak volna abban az esetben, ha nagyrészüket megbilincselve, szétrúgott lábbal, leköpködés közepette órákra a falhoz állították volna, miközben az egyik rendőrállat a „demokráciát és a törvényes rendet védendő”, elkezdte volna egyesével eltördelni a találomra kiválasztottak ujjait, egy másik vadállat pedig hasonló indokkal közvetlen közelről kezdte volna lövöldözi gumilövedékkel azokat, akikre az ujjtördelésnél még nem került sor?

Vajon azt minek nevezték volna, ha szerintük, ami most folyik az a diktatúra?

De ezek a kérdések a jelenlévőknek a fejében nem fordultak meg. Ők csak rettegtek megállás nélkül és védték Ferenccel a köztársaságot: „Mi, a forradalmi baloldalnak az öregjei, Feri, ha kell meghalunk érted és a negyedik köztársaságért.”


[Elnézést a kéretlen reklámért, de sajnos nem sikerült leszednem a videó elől.]


„Eddig mi vigyáztunk a köztársaságra, most önök vigyáztak rám”
– mondta Gyurcsány a hallgatóságnak miután felpattant a teherautó platójára, majd így folytatta: „Annak idején arra esküdtünk fel, hogy megvédjük a köztársaságot, de naivak voltunk, mert hittünk az emberi tisztességben. Azonban rá kellett jönnünk, hogy évek óta más zajlik, nevezetesen az, hogy a jobboldal, annak a radikális szárnya rátört a hazára. Ha vesztettünk is, az a mi hibánk is volt, de mostantól nincs több naivitás és szégyenlősködés, addig küzdünk, amíg a demokraták lesznek többségben.” [aki kíváncsi a teljes beszédre, az ITT nézegethet agyhalottakat]

Amíg Ferenc szónokolt, addig az ügyészség kiadott egy közleményt, melyben tájékoztatták a publikumot a meghallgatáson történtekről: „Gyurcsány Ferenc panaszt jelentett be a gyanúsításközléssel szemben, majd rövid, személyeskedéstől sem mentes nyilatkozatot tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A gyanúsított kijelentette, kérdésekre nem hajlandó válaszolni, megtagadva a további vallomástételt.”

Ennyi. Ismét mindenki kiválóan eljátszotta a szerepét. A bohózat folytatódhat tovább.

4 kommentek:

Névtelen írta...

Egy a gazda. Miért is várnánk, hogy Gy.F. sittre kerül.

casablanka írta...

Proli-buli!

Névtelen írta...

Anyuci megvédi hülye fiát, pláne ha Mercedesszel hozatja, PR szakember javasolta!

Herne írta...

Máig nem tudom felfogni, hogyan tudják ezek a proletárok összeegyeztetni a valódi baloldali eszmékkel, a szocializmussal a milliárdos pártvezetőt, aki nem is szocializmusról szónokol, hanem demokráciáról.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló