Megtörni nem fogok, itt éltem, itt halok… [+videó]

Május 13-án kezdődik Felvidéken a népszámlálási kérdőívek kitöltése. A legutóbbi felmérés alapján 2001 óta, tíz év alatt mintegy negyvenezer fővel csökkent a magukat magyarnak vallók száma. A korábbi adatokból kiindulva sajnos idén sem várható jobb eredmény.

Alig egy hónap telt el azóta, hogy a szélsőséges Szlovák Nemzeti Párt magyarellenes óriásplakátokkal kampányolt a Felvidéken, még a magyarlakta régiókban is, és népszavazás kiírását kezdeményezték a szlovák nyelv kizárólagos használatáról a hivatalokban. Az EU persze ilyen esetekben kussol.

Ján Slota hírhedt, magyarok iránti gyűlöletében most amiatt háborodott fel, hogy a szlovákiai népszámlálás előtt a hivatalos magyarországi propaganda arra biztatja a szlovák állampolgárokat, hogy minél nagyobb számban vallják magukat magyar nemzetiségűnek. Előjött a jól bevált trükkel, a nácizással: „Ilyesmire a történelemben még nem volt példa. Ez a göbbelsi náci Németország gyakorlata”- mondta el egy sajtóértekezleten.

Slota szerint az ilyen tevékenységek veszélyeztetik Szlovákia szuverenitását, ezért belügyminiszteri vizsgálatot rendelt el. Ő, aki magyar lakosságot a franciaországi marokkói és algériai bevándorlókhoz hasonlította, illetve kijelentette, hogy a „magyarok rákos tumor a szlovák nemzet testén, amit mihamarabb el kell távolítani.”

A lenácizott, határon túl élő magyar kisebbségek ügyeiért harcoló budapesti Rákóczi Szövetség levélben szólította fel a vegyes nemzetiségű szlovákiai települések önkormányzatait: tegyenek meg mindent azért, hogy minél magasabb legyen a magyarok száma a népszámláláskor.

„Ismert tény, hogy a nyelvhasználat a hivatalos érintkezésben attól függ, hogy az adott településen mekkora a magyar nemzetiségű polgárok számaránya. Emellett a magyar kultúra támogatására igénybe vehető szlovák állami források nagysága is ettől a számaránytól függ. Ezen felül természetesen lélektani szempontból is nagy hatása lenne annak, ha rácáfolhatnánk a gyakran halható, vagy olvasható pesszimista jóslatokra. Arra szeretnénk kérni Önt, hogy a népszámlálás során vállalja bátran magyar nemzetiségét, valamint biztassa erre a családjában és a környezetében élő magyarokat is.”- olvasható a Rákóczi Szövetség honlapján.

Ki kell tartanunk, és minden lehetséges eszközzel küzdeni azért, hogy legalább identitást ne veszítsenek nemzettestvéreink!

Nem adhatjuk fel, nem adhatjátok fel ősi földünket.

„Drága Felvidék, édes otthonom,
Sújtson megvetés, ha földem elhagyom.
Megtörni nem fogok, itt éltem, itt halok,
Áldom az Istent, hogy magyar vagyok.”



.

2 kommentek:

Herne írta...

Bárcsak valóban lenne Goebbelsünk :( Bár egy Szlota kaliberű tehetségtelen senki még a manapság sajnos nem túl okos átlagmagyarnak sem ellenfél. Pillanatok alatt ízekre lehet szedni a fröcsögéseit és összezavarni a hülye fejét. Lássuk például ezt:
„Ilyesmire a történelemben még nem volt példa. Ez a göbbelsi náci Németország gyakorlata”
Most akkor nem volt még rá példa a történelemben, vagy a hitleri és nem goebbelsi Németország példaként szolgál?
Ez egy szerencsétlen senki, a jellemfejlődésben megállt úgy a 13-14 évesek szintjén, és most a magyar exnején akar kicsinyes bosszút állni azzal, hogy gyalázza a népét. Ez egy idióta, hanyagolom is a témát, rangon aluli ilyen fejletlen jellemmel foglalkozni (kivéve ostorral odacsapni, hogy hozza be a reggelimet).

Van azonban egy sajnálatos, ámde felettébb valós aspektusa a kérdésnek. Épp néhány napja láttam ismerősöm képeit, aki kint járt Felvidéken, és meg kell mondjam, a közállapotok az ottaniak és az itteniek között ég és föld. A 90-es évek elején gyakran jártam Nyugat-Németországba és Ausztriába, és a mai magyar-szlovák kontraszt még annál is élesebb, ami akkoriban kelet-nyugat között volt megfigyelhető. A fejemet fogtam tehetetlen dühömben, hogy az elmúlt 20 év szemétládái ilyen mélyre züllesztették az országot. Az ún. Szlovákiával összehasonlítva itthon kőkorszaki állapotok uralkodnak. Kosz, mocsok, romos épületek és úthálózat, totális társadalmi anarchia és káosz, vademberek mindennapos támadásai, míg a gúnyhatáron túl tisztaság, szép házak, ép utak várják az embert. Akárha egy nálunkénál fejlettebb civilizációba lépnénk. És ez már nem olyan nevetséges probléma, mint Jánszlotá. Erről mi is tehetünk, mindnyájan, mert hagytuk és hagyjuk, hogy koszba és mocsokba taszítsák az országot Szlotához hasonló senkiházi Orbánok, Gyurcsányok, és sorolhatjuk a neveket. Meg tudom érteni a felvidékieket, ha ezt a szétrombolt országot látva inkább szlotáknak vallják magukat. Azért, hogy magyarnak vllják magukat, és büszkék legyenek rá, nekünk kell tenni.

Kardos István írta...

Igen Herne, igazságod vagyon - előbb itthon kellene rendet rakni csak aztán otthon - ami az ostorozást illeti a szlotajaninak nagyobb bűntetés lenne ha megvonnák tőle a tablettás borovicskát, esetleg eladnák a kecskét :-)
Adjon az Isten szebb jövőt!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló