Ezt a törvényjavaslatot vastagabb papírra nyomtatták, mint kellett volna...

Tisztelt Országgyűlés!

Rendhagyó módon egy észrevétellel és egy kérdéssel szeretném kezdeni. Vezényszóra kaptam felszólalási lehetőséget, fekete zakót és fehér inget viselek, körülöttem a frakció alakzatban ül. Rövid, sportos a hajam immár 15 éve, de ugye nem keltek félelmet a teremben helyet foglaló cigány származású képviselőtársaimban?

Legalábbis merem remélni, hogy nem…


Dr. Apáti István felszólalása a lex SZJPE vitájában
2011. május 2.



.

5 kommentek:

Unknown írta...

A fideszes "honatyák" szolgalelkűsége nem ismer határokat. Küldjétek tovább a linket mindenkinek, akit ismertek!
Szebb jövőt!

casablanka írta...

Mostmár csak az következik mint a Fletónál: Nemzeti űnnepünkön mikor a szónok kiáll a pulpitusra,az emeletekről mesterlövészek puskacsöve meredezik a tömegre.2006 március l5. Nemzeti Múzeum.Ez az ő demokráciájuk.Az ilyen törvényekkel, nem nekünk, hanem a sz@rnak adnak egy pofont és annyit is ér.

eSzeL írta...

Hát igen, a 'nemzeti együttműködés kormánya' számára a becsületes, munkából élő -sváb, szlovén, román, német, olasz és sorolhatnám- emberek félhetnek, a mély szegénységben, még a wc-re is autóval járó, kilós aranyak alatt görnyedő cigányok nem félhetnek. Világos! Ércsük!

Herne írta...

És mi van akkor, ha azt mondom, hogy én már leszarom a törvényeiket, mert nem tartom őket alkalmasnak a törvényhozásra, mivel (látszólag persze) nincsenek tisztában a valós helyzettel?
A túlélési ösztönt pedig ne próbálgassa felülírni semmilyen ostoba politikus, aki azt hiszi, hogy okosabb a természetnél.
Aztán itt van ez a félelemkeltés. Mint arra Gabeebee is utalt egy korábbi írásában, mégis mi alapján lehet mérni a félelmet, illetve bizonyítani, hogy valaki valóban fél? Pusztán a szavakra lehet hagyatkozni. Mi van akkor, ha én azt mondom, hogy ezek a törvények bennem félelmet keltenek? Vagy félelmet keltenek bennem a nagy létszámú (értsd: nullánál több) cigány csoportosulások, félelmet kelt bennem a sok aranyfux, a fekete luxusautó? Félelmet keltenek bennem a beszólogatásaik, a köpködéseik, a fenyegetőzéseik (bár ilyenekre ritkán kerül sor, érzik a nyamvadtak, hogy nem félek tőlük és bizony visszabaszok nekik kőkeményen)? Mi a helyzet a rettegő magyarokkal? Ideje nekünk is hangot adni a félelmeinknek. Meghallgatásra kell találjunk, hiszen stabil a demokrácia, igaz, Viktor?

Házikígyó írta...

Nagyszerű ember ez az Apáti István.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló