Vasárnapi visszanéző – 14. hét

Disznóság [2011. március 31.]

Elfogyott a sertéstartó gazdák türelme, ezért aztán tegnap figyelemfelhívó tüntetéssel tiltakoztak a Kossuth téren. Hónapok óta hiába kérik a még a tavalyról járó agrártámogatásokat, de azok csak nem akarnak megérkezni a jogosultakhoz.

Ráadásul mostanáig, az állatjóléti támogatásoknak is csak egy részét kapták meg, de azt is a megszokott gyakorlathoz képest jóval később. A hazai termelők, különösen a kis és közepes családi gazdaságok, egyre nehezebb helyzetben vannak, és ha sürgősen nem jutnak hozzá a pénzükhöz, tömegesen mehetnek csődbe…>>> tovább



Disznóság 2., avagy milyen húst adnak 4,99-ért Münchenben? [2011. április 1.]

Tegnapi bevásárlásom alkalmával betértem a hozzám legközelebb fekvő egyáltalán nem olcsó szupermarketba, ahol többnyire vásárolni szoktam.

Meg is vettem az akciós ajánlatban sovány sertés-felsálként kínált, fóliába gondosan behegesztett, de nem fagyasztott, valamivel kevesebb, mint másfél kilós darabot. Kilogrammonkénti 4,99-ért, végösszegként 6 euró 64 centet fizettem érte. Ami itt valóban nem sok ennyi húsért.
Mivel nagyon gyakoriak az ilyen akciók, ezért ebben még nem volt semmi gyanús…>>> tovább



Nincs kegyelem…[2011. április 5.]

Eddig tudták húzni.

Eddig mehetett a mellébeszélés, az ügyészségre való mutogatás, a „nem mi voltunk, mi csak örököltük az ügyet” és a „független vizsgálatok majd megállapítják a vádak megalapozottságát” típusú, semmitmondó szövegek ismételgetése. De most vége. Most egyértelműen kiderült, hogy ebben az ügyben is, ki melyik oldalon áll. A politikai döntés megszületett. Ott van a papíron, és feketén-fehéren mutatja a forradalomnak nevezett narancsos hazugság igazi arcát.

A határozat szövegét olvasva végül is azt kell, hogy mondjam, igazából nem csalatkoztunk, nem lepődtünk meg. Azonban azért tegyük hozzá azt is, hogy bár nem voltak nagy illúzióink és legbelül mindannyian tudtuk, hogy ez így történik majd, de valahol talán mégis sokunkban élt egy halvány remény, hogy végül a tisztesség és a józan ész mégiscsak felülírja a pillanatnyi politikai érdekeket…>>> tovább

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló