Na ez a durva…

A tegnapelőtt megjelent narancsos alkotmánytervezetről már nagyon sokan, nagyon sok mindent elmondtak és leírtak.

Az eddigi kommentárokat és az elemezéseket olvasgatva azonban azt bátran kijelenthetjük, hogy a többség akár a jobb, akár a baloldalon folyamatosan a gumicsontokon rágózik, miközben a sorok között megbúvó lényegről kevesen ejtenek szót.

Persze az vitathatatlan és természetesen érthető is, hogy például a sokat bírált, de a szövegbe mégis bekerülő gyerekek után járó plusz szavazatok kérdése, vagy az ország és a megyék elnevezése pro és kontra sokakat vitára sarkall, de ezeken kívül érdemes az alkotmánytervezet többi részében is kicsit elmélyedni, hisz ott olyan dolgokat találhatunk, amik bárhogy is nézzük, azért megdöbbentőek.

Ha kinyitjuk a tervezetet és Az Állam című fejezethez lapozunk, akkor annak 3. cikkében az alábbiakat találjuk: [a kiemelések tőlem]

Az Országgyűlés megbízatásának keletkezése és megszűnése
3. Cikk

(3) A köztársasági elnök a választások egyidejű kitűzésével feloszlathatja az Országgyűlést, ha
a) a Kormány megbízatásának megszűnése esetén a köztársasági elnök által miniszterelnöknek javasolt személyt az Országgyűlés az első személyi javaslat megtételének napjától számított negyven napon belül nem választja meg, vagy
b) az Országgyűlés a központi költségvetést március 31-ig nem fogadja el.



A gyanútlan olvasó elsőre azt gondolná, hogy ez teljesen rendben van, hisz ha egy országnak még az adott év márciusában sincs költségvetése, akkor a kormánya biztosan alkalmatlan arra, hogy az országot vezesse. Azonban ha a szöveget tovább böngésszük, akkor negyven cikkel hátrébb, a 43.-ban a következőket olvashatjuk:

A Költségvetési Tanács
43. Cikk

(1) A Költségvetési Tanács az Országgyűlés törvényhozó tevékenységét támogató szerv, amely a központi költségvetés megalapozottságát vizsgálja.
(2) A Költségvetési Tanács törvényben meghatározott módon közreműködik a központi költségvetésről szóló törvény előkészítésében.
(3) A központi költségvetés elfogadásához a 36. Cikk (4) és 37. Cikk (2) bekezdésében foglaltak betartása tekintetében a Költségvetési Tanács előzetes hozzájárulása szükséges.
(4) A Költségvetési Tanács tagja a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és az Állami Számvevőszék elnöke. A Költségvetési Tanács elnökét a köztársasági elnök nevezi ki hat évre.
(5) A Költségvetési Tanács működésének részletes szabályairól sarkalatos törvény rendelkezik.



A 43. cikk számunkra érdekes pontjaiban az alábbi pontokra található hivatkozás. Ezek ugyan nem befolyásolják a lényeget, de azért ideidézném őket a teljes átláthatóság érdekében:

A központi költségvetés és annak végrehajtása
36. Cikk

(4) Az Országgyűlés csak olyan központi költségvetésről szóló törvényt fogadhat el, amely nem eredményezi az államadósság mértékének növekedését.
(5) A (4) bekezdésben foglaltaktól csak különleges jogrend idején, az azt kiváltó körülmények okozta következmények enyhítéséhez szükséges mértékben, valamint a nemzetgazdaság tartós és jelentős visszaesése esetén, a nemzetgazdasági egyensúly helyreállításához szükséges mértékben lehet eltérni.

37. Cikk
(2) A központi költségvetésnek – a 36. Cikk (5) bekezdésében meghatározott kivételekkel – biztosítania kell, hogy az államadósság szintje ne haladja meg a megelőző naptári év bruttó hazai terméke értékének felét.



Az érintett szövegrészeket egymás mellé rakva és magyarra fordítva azt láthatjuk, hogy a köztársasági elnök feloszlathatja az országgyűlést akkor, ha az országnak az adott év március hónapjának végig nem lesz elfogadott költségvetése. Azonban hogy legyen, pontosabban ahhoz, hogy lehessen költségvetés, amit egyátalán szavazásra bocsáthat az éppen regnáló kormány, ahhoz az kell, hogy a Költségvetési Tanács elfogadja azt. Ellenkező esetben a költségvetés nem vihető a parlament elé.

Most pedig játszunk el egy kicsit a gondolattal és tételezzük fel, hogy a 2014-es országgyűlési választásokon a fidesz nem szerez többséget, és így más párt, vagy pártok alakíthatnak kormányt. Év végén eljön a költségvetés elfogadásának az ideje, amit a kormány beterjeszt a Költségvetési Tanács elé. A Költségvetési Tanács tagjai, azaz a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és az Állami Számvevőszék elnöke összeülnek és megvitatják a tervezetet.

És ennél a pontnál véget is ér az új, nem narancsos kormány pályafutása…

A Költségvetési Tanács elnökét ugyanis a Köztársasági elnök nevezi ki hat évre. Ami azt jelenti, hogyha a narancsok 2013-ban kineveznek valakit, akkor az a mandátum 2019-ig lesz érvényes. A Nemzeti Bank elnökének megbízatását a tervezet a mostani 6 évről 9 évre emeli, azaz a 2013-ban, Simor András hivatali idejének lejártakor a miniszterelnök által vezetőnek javasolt személy – például Járai Zsigmond - 2022-ig kapna mandátumot.

Az Állami Számvevőszék elnöke esetében marad a korábbi 12 éves mandátum, azaz a tavaly megválasztott Domokos László szintén 2022-ig állhat az intézmény élén. Ha pedig ehhez még hozzávesszük azt is, hogyha Schmitt Pál 2013-ban valamilyen ok miatt lemondana, és a mostani parlament új elnököt választana, a következő parlamentnek 2018-ig együtt kellene élnie az államfővel.

Ugye érti mindenki?

OV és csapata létrehozott egy olyan testületet, ami lényegében a választói akarattól függetlenül kormányzatok, és így az ország sorsáról dönthet. A Költségvetési Tanács tagjai egytől-egyig narancsos pártemberek, akiket hosszú évekre bebetonoztak a pozícióikba, és akik majd nem kétséges, hogy hogy döntenek a számukra rivális pártok gazdaságpolitikájáról.

Magyarul, akárki is lesz hatalmon, az vagy megbukik, vagy olyan gazdaságpolitikát folytat, amit a narancsosok jóváhagynak és jónak látnak. És tök mindegy, hogy az adott párt, vagy pártok, akik majd akkor kormányozni fognak mennyivel nyerték a választásokat. Ha nincs meg nekik a kétharmad, nem tudják megváltoztatni az alkotmányt, és így nem tudnak a most kialakuló helyzet ellene tenni semmit sem. Ha hatalmon akarnak maradni, úgy táncolnak majd, ahogy a narancsos egylet fütyörészik.

És innentől már szinte tökmindegy, hogy ki mennyit szavazhat, hogy az országot minek hívják, hogy mi szerepel az alkotmány preambulumában. Ezek az egyébként önmagukban lényeges kérdések egycsapásra lényegtelenné válnak…



[Az alkotmánytervezet teljes szövege ITT olvasható]


27 kommentek:

Névtelen írta...

Kosz,hogy eszrevettek!A kormanypartok 4 evenkent valthatjak egymast.A nemzeti eroforrasok feletti hatalmat gyakorlok,meg 8-10 evente.Meg van ez tervezve,alaposan.Semmit sem biznak a veletlenre.Elobb-utobb majdcsak belatja minden magyar:eros kalmarmarkok szoritjak a nemzetet.Az eroforrasaink trukkos atjatszasairol,megszerzesi modjairol,szemelyi felelossegrol,stb....meg szo se legyen!....Pszt...Csendesen!...Kenyeret..es Cirkuszt a Nepnek!..a problema az,mar a kenyer is fogytan...a magyarnak meg nem szokasa a tescobol szalamit lopni.De a CIRKUSZ ,az SZOLJON !Hisz addig sem gondolkodik az atlag magyar.A gondolkodashoz egy kis csendre is szukseg lenne.
Megis,mit gondolt az atlag magyar?Ki fizeti meg az elmult 21 ev el@asait?Az,aki el@ta?Majd,ha fagy!Bizony magyar!Te fizeted a szamlat,akar tetszik,akar nem.
Megoldas?!?Nem tudom,en sem.Ez a tervezet egy piros-feher-zold masnival atkotott nemzetirto program.Ez a velemenyem.

eSzeL írta...

Hát igen, ezek valóban érdekes dolgok, nem is értem, hogy az alkotmányba hogyan kerülhet bele a költségvetés meg hasonló, az én józan paraszti eszem számára törvényi szinten szabályozandó dolgok. Egy azonban biztos, mivel a fidesz szavazók általában 2-ig képesek számolni, azt mondják, hogy ez jó, mert akkor az emeszpé nem nagyon rúghat labdába. Mert engedelmes, jámbor lelkek módjára számukra csak 2 választási lehetőség van, emeszpé vagy fidesz. Nem veszik észre, hogy tök mindegy, zsidó bankár talpnyaló mindkettő. Az viszont szintén érdekes, hogy a Szent Korona jogrend miért nem kerülhet vissza a köztudatba. Csak nem azért, mert akkor az elsíbolt, elprivatizált állami vagyont vissza kellene adni az államnak? Mert ha vissza kerülne, akkor az államnak, a közösségnek is lenne termelő eszköz a kezében és nem a magáncégektől függene sem a törvényhozás, sem a munkahelyek száma sem az árak és még sorolhatnám.

eSzeL írta...

Ja azt még el is felejtettem, hogy szerintem tervszerű ez az egész színház. Nem csak a mostani 'alkotmányozás', hanem hosszabb távon az egész folyamat, beleértve a 2/3-os fülkeforradalmat is. Mást nem is nézek, csak azt, hogy olyan törvény írja elő az alkotmányozáshoz szükséges 4/5-ös többséget, amit 2/3-al meg lehet változtatni. Üti egymást a dolog. Ebből látszik, hogy azokat a törvényeket már úgy fabrikálták, hogy majd lehessen alkotmányozni 2/3-al is.

Pfsz írta...

Megérdemeljük,mert hagyjuk..........ezért is teszik.Ennyi.

casablanka írta...

Ez úgy kezdődött, hogy 2002-be megegyeztek, és most ők következtek. Csak ennyi. Szegény Gyuri.

Névtelen írta...

Nem értem mi itt a probléma.. 2006-ban a gyurcsányi-féle bűnbandának le kellett vola mondania, ezt ők nem tették meg. Ettől a ponttól kezdve kialakult a mai helyzet, vagyis a másik oldal túlhatalma. Lehet keresni hogy ezért kik felelősek, de semmi esetre sem a Fidesz. Ők most csak teszik a dolgukat, amire felhatalmazásuk van.

Névtelen írta...

Én viszont értem ,sűrgőssen menj az orvosodhoz!!Mihez van felhatalmazásuk???A zsidesz nem felelős semmiért??Hol éltél idáig,a holdon??A felhatalmazás erre is volt,és a magánnyugdij lenyúlására is??Te tényleg agybeteg vagy!!!.viktor,viktor,beeee.

Herne írta...

Kiváló, és bicskanyitogató - vagy stílusosabban mesterlövészpuska-felállító - észrevétel. Erről is szívesen meghallgatnám az EU véleményét.
Szerintem azonban nem fog olyan soká húzódni ez a dolog. Ha ez bekövetkezik, az csak tovább gyorsítja az amúgyis megállíthatatlan folyamatot, amelynek a vége az lesz, hogy a nép és a hatalom teljesen elszakadnak, leválnak egymásról. (Vagy polgárháború robban ki, bár azt sajnos kétlem, ahhoz már túlságosan össze lettek zavarva az emberek, hogy együttesen kiálljanak bármiért is.)
Azt meg biztosan nem fogom megvárni, hogy a cigányok döntsenek az ország sorsáról a porontykáik révén. Ha ez bekövetkezik, úgy dobbantok külföldre, hogy csak úgy porzik utánam az út. Cigányiában én nem fogok élni. Az emberek meg, mint mondtam, már túlságosan meg vannak törve ahhoz, hogy tegyenek ellene.

pusikat írta...

Nagyon jól megírtad.:)) Várható volt, hogy azért siet ennyire alkotmányozni a Fidesz, hogy mégegyszer ne lehessen a hatalomból kiszavazni őket.
Van még ebben a tervezetben sok más is ami nagyon "durva"

Pl. XVIII. Cikk
(1) Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson
ez a törvény módosítja a régi Alkotmányban meglévő "jogosultságunkat"
70/E. § (1) A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van
Egyszerűen jogunk nincs, csak állami törekvés. Ami az AB meghatározása szerint, csak "államcélként" vehető figyelembe.
"Az "államcél" pedig a kormány a mindenkori gazdasági teljesítőképességének a függvénye."

XVII. Cikk
(1) Gyermekek foglalkoztatása – testi, szellemi és erkölcsi fejlődésüket nem veszélyeztető, törvényben meghatározott esetek kivételével – tilos.
Lehet, hogy nálunk is az lesz, hogy a felnőttek helyett majd a gyerekek kapnak majd munkát?

XXIX. Cikk Bevették a katasztrófavédelem áthárítását az emberekre. Ennek érdekében polgári védelmi kötelezettség írható elő és gazdasági, anyagi szolgáltatás teljesítésére is kötelezhet.

Aholl azt olvasod, hogy "sarkalatos törvényben meghatározott " , ott egy "sarkalatos törvény" adott esetben erősebb lehet, mint az alkotmány, hiszen megállapíthatja még azt is, hogy milyen, közelebbről meg nem határozott "más kivételes helyzetben” lehet az egész alkotmányos rendet félredobni,

A Fidesznek nem elég a hatlomát megszilárdító törvények megalkotása, még a lakosság teljes leigázására ,jogainak megnyírbálására ,további terheinek kirovásáról sem "feledkezik" meg. Ezt eddig még a legvadabb diktárok közül se sokan merték megtenni.

casablanka írta...

Ez az egész alkotmányozósdi nem más, mint olcsó játék hülyegyerekeknek. Ezért sem kültdtem vissza a kérdőivüket. Viszont ha tényleg 1 milliárdba került az egész, akkor még jó pénzlenyúlási lehetőség is. (nekik)

Gambit írta...

Hát, mocskos kis trükk, az már szent, de a legjobb esetben is max. egyszer játszós. Ugyanis a parlament föloszlatása után is választások jönnek, nem automatikusan az előző kormány kerül vissza. Ha pedig a Fidesz-t 2014-ben leszavazzák az emberek, majd a KVT meglépi ezt a görénységet, Viktorék az 1%-ért is komoly küzdelmet kell, hogy folytassanak, mert onnantól senki nem fog rájuk szavazni. Mögöttük nincs akkora elvakult szavazótábor, mint a Maszop mögött, és még az övék is igen gyorsan leamortizálódott az elmúlt nyolc esztendőben. Ha Viktor egy ilyen nyilvánvaló lépéssel akarja szabotálni az új kormányt, akkor rossz hírem van, mert ők egyik napról a másikra fognak majd padlót...

Névtelen írta...

"...eros kalmarmarkok szoritjak a nemzetet".

Ebbol ki lehet szabadulni!!!Ki lehet szallni a "rendszerukbol"!!!!
Csak nem a Szajer-Szili fele valtozattal.
Meg a fenti tervezettel sem.
Annak az alkotmányozásnak a célja a törvénytelenségek törvényesítése.

Kovetelni kell a Szent Korona tanra épülő, történeti alkotmányunk jogfolytonosságának a visszaallitasat.
Ha ez meglesz,a kalmar-marok tobbe nem szorithat.
A magyar kollaboransok(egyuttmukodok)megkaphatjak melto buntetesuket.A kormany altal eroszakolt alkotmany a nemzetet meg melyebbre taszitja.
Ostobasag azoktol varni az orvossagot,akik idaig juttattak a magyar nemzetet.
Ajanlott video:
Cím:
2009-11-15 Civil Akadémia - előadó: Tóth Zoltán József

Adás dátuma:
2009-11-15

http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=66&v_id=1030

Gy. István (Győr, MNA) írta...

Azért ma már igazán nem kellene "gyurcsányit" okolni a jelen helyzetért - ez így egy kicsit komolytalanná teszi az egész politizálást. Nemzeti kormányt akartatok, megkaptátok - most tessék kormányozni. A Jobbik sem volt eltíltva attól, hogy megnyerje a választásokat, de 49 képviselővel (köztük a képviselőnek igazán nem való Zagyvával!) szó szerint semmit se lehet kezdeni.
Hiába lenne itt "Szent Korona tanra épülő alkotmány", meg fehér ló és Csaba királyfi - pénz nélkül először a választók halnak éhen, azt követően pedig a választottak. Aki nekiesett az EU-nak, az IMF-nek, a zsidóknak, az összes környékbeli országnak - az ne csodálkozzon azon, hogy mennyire kétségbeejtő helyzetben vagyunk és még milyenben leszünk!
Ha majd meggyilkoljuk az összes zsidót, elpusztítjuk az összes cigányt - azzal csak azt érjük el, hogy a többinek három héttel tovább jut kenyér az asztalára (de csak három héttel!... attól kezdve lehet nézegetni a Szent Koronát.)

Névtelen írta...

Kétségbeejtő ez az egész..
Névtelennek: hol és kinél lehetne követelni bármit is? Egyébként nem lehet elítélni senkit azért, mert reménykedni mert. Lesújtó ugyanakkor a dolgok állása. És ha hozzá vesszük azt a sok-sok "értelmes" embert, aki még a saját történelmét sem ismeri! Olvasni és művelődni nem tilos senkinek sem. Persze mit érünk vele? De tényleg, mintha két Magyarország lenne. Úgy tűnik, a 2/3-addal minden eldőlt. Vagy mégsem? Írjatok biztató dolgokat is!
Tini

Névtelen írta...

györkös pityuka szikszai,.....etc,etc,ne more ne ,hány apától van ennyi eszed???Valami baj van a buksiban,hogy állandóan a Zagyván vagy felakadva.Az hogy nem tudsz Zagyvával mit kezdeni,azért mi tudnánk veled!!!Az éhenhalásról meg annyit,hogy ha nem dolgoztok éhen döglöttök.Az hogy legyilkoljátok az összes zsidót ,igy első olvasatra elgondolkoztató.Az meg hogy elpusztitjátok magatokat,ötletnek nem is hangzik rosszul!! Addig is M.K.A.

Névtelen írta...

Az MNA-s nagyszájúaktól ez alkalommal megkérdezném, miért nem állnak már a megfelelő helyen a sorokat erősíteni, ahelyett, hogy itt osztogatnák az észt???

Boros Kinga írta...

Gambit! - Honnan veszed azt a butaságot, hogy majd "2014-ben senki se fog a Fideszre szavazni...", "majd akkor padlót fognak". - Ha neked ez az őszinte véleményed, akkor valószínűleg fiatal, tapasztalatlan tacskó vagy.
A Fideszre (bármennyire is rosszul állnak a dolgok) 2014-ben is százezrek szavaznak majd, akárhány marhaságot csinálnak - mert: a párt jól van szervezve és ebben az országban mindig volt/lesz elég hülye. (Ne feledkezz el a Jobbikról: még ők is kaptak szavazatokat.)

Névtelen írta...

Kingácska,nem feledkezünk meg a Jobbikról.Igazad van ,mindig akad elég hülye,neked is sikerülne szavazatot kapni.Az jó,hogy te egy nagyon tapasztalt nő vagy.Ne sajnáld oszd meg a tapasztalataidat mivelünk,tapasztalatlan tacskókkal!!!Csókoltatjuk a nagy alcsuti mesemondót!!

Gambit írta...

Komolyan, mindig öröm a jobbik.net-es, jövőnk.info-s, MNA-s... stb. provokátorokkal társalogni. Kedves Kinga, igen, fiatal vagyok, de cseppet sem tapasztalatlan, önnek viszont komoly szövegértési gondjai vannak. Mondandóm hipotetikus volt, nem abszolút állítás, csupán egy lehetőséget vázolt. A többibe már bele se kezdek, mert ha még eddig sem sikerült agyilag eljutnia, akkor inkább ne is fárasszuk egymást a magasabb röptű tartalom kifejtésével.

casablanka írta...

Gy. István ! A smicisapkát és a tetemcafatot elfelejtetted be irni.Jobb lenne ha a saját történelmi jelképeiden viccelődnél.Előfordulhat még, hogy Csaba királyfi mégis visszatér a Tejúton és hazádig rugdal.

Névtelen írta...

pityú,hejdenagyon hülyevagy!!

kerecsen írta...

Tisztelettel kérdezem az előttem szólóktól, másban nem is tudnak gondolkodni mint a "parlamentáris demokrácia" nevezetű 4 éves diktatúrák sorozatában?? Valamelyik előttem szóló megemlíti a 2014-ben esedékes szavazást. Halkan merem csak megkérdezni eljut odáig az ország??? Komolyan gondolom, ne adj' Isten a jobbik kerülne "hatalomra" egy előrehozott szavaz-ósdin, mit kezdene a "hatalommal"??? A jelen helyzetét sem képes kihasználni, némi cigányozáson és egy szórványosabb zsidózáson kívül, semmit nem mutatnak fel. Remekül beleszürkültek a "parlamenti létbe".
Továbbá a fent leírt anomáliákat sem a jobbikos képviselők vették észre, hanem egy "blogger". Pedig van ott jogi végzettségű is, igaz a Magyar-Izraeli Baráti Társaság lekötheti minden fölös idejét, vagy talán a 2006-os események "tényfeltárása" foglalja le oly mértékben, hogy észre sem veszi, hogy hurokba dugta a fejét.

Gambit írta...

Kerecsen: Mert jelen helyzetében a Jobbiknak nincs hatalma. Nem tudom, hogy viszonyulsz a matematika alapjaihoz, de a 17% kissé elmarad a hatékony hatalomgyakorláshoz szükséges aránytól. Ezen kéne változtatni a jövőben. (Egyébként ha neked az ő munkájuk beleszürkülés, akkor fogalmad sincs az eddigi hazai politikáról, de a mostaniról se nagyon...)
Gaudit pedig fölösleges gúnyolnod, mert a bokájáig sem érsz föl.
Egyelőre pedig demokrácia van. Ez nem olyan dolog, amit hipp-hopp egyik napról a másikra meg lehet változtatni, de azért roppantul érdekel, hogy te milyen alternatívát látsz, ami _reálisan_ megvalósítható (külön hangsúly a realitáson, kímélj meg a polgárháborúból születő diktatúra víziójától, meg az újbóli királyság reménytelen ábrándjaitól)?

Névtelen írta...

MNA - HM

Egyetlen MNA tag sem fórumozik, és nem vitatkozik az interneten senkivel. Főleg nem a vezető. Újabban egyre többen irkálnak az MNA nevében, legtöbbször vitagenerálási szándékkal. Ez a dezinformációs iroda dolga.

Az MNA-val kapcsolatban az egyetlen hiteles forrás a Jövőnk.info.

MNA-HM

Gambit írta...

@István: Reméljük tényleg így van, mert elég érdekes-ellentmondásos dolgokat sikerült itt némelyeknek produkálni MNA-s égisz alatt. Talán jó lenne erről hivatalos közleményt is kiadni (csak egy tipp).

Greg írta...

Ezek az agyament, de rettenetesen rafinált pártpolitikusok olyan aljas módon kívánják hatalmukat örök időkre bebetonozni, hogy a birka nép csak nézni fog, mint Jani a moziban. Azt sem fogják megérteni, hogy mi is történik körülöttük.
Erre szavaztak. Megkapták. Ettől fogva kuss van mindenkinek.

Névtelen írta...

Greg: Legalábbis azoknak, akik rájuk szavaztak. Plusz én nekik a kussolás mellett ugyanazt tudom tanácsolni, amit az elmúlt nyolc évben a szegfűsöknek: Ne tessék károgni, hogy rosszul mennek a dolgok, aki a kormánypártokra húzta az x-et, az baromi sürgősen eresszen hatvannégy fogas vigyort, és bólogasson mindenre, amit imádott pártjai elkövetnek, mert csak és kizárólag magának köszönheti az összes naiv marha, amit kap.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló