Az új alkotmánytervezetről

A napokban küldték ki a tizenkét kérdésből álló kérdőíveket, de tegnap már nyilvánosságra is hozták az új alkotmánytervezet szövegét. Valószínűleg óriási figyelmet tulajdonítanak a népakaratnak, hiszen van, aki még vissza sem küldte, s aki már igen, az sem régebben pár napnál. Mellesleg még visszaküldési határidő sincsen a kérdőíveken, ami azért valljuk be, egyértelművé teszi, hogy színjáték az ikszelgetéssel való beleszólásunk lehetősége.

Az már eleve felháborító, hogy a köztudottam nemzetellenes Szili Katalin levelével küldi ki a kétharmados kormány az íveket, de hogy még a kérdések sem érintenek olyan lényeges témákat, mint például az államforma, jogi berendezkedés vagy egyéb más dolgok, az biztosan sokaknál kicsapja a biztosítékot.

A kérdések nagy része borzasztóan általános, vagy olyanokra kérdez rá, amelyekről nagyjából hasonlóan gondolkodik minden józan ember. Vállaljon-e az alkotmány felelősséget a jövő generációkért? Védje-e a Kárpát-medence természeti sokféleségét? Védje a családot? A munkát? Az otthont? Fejezze ki a nemzeti összetartozás érzését a határon túli magyarsággal?

Olyannyira általános kérdések, hogy egyetlen céljuk csak az lehet, hogy egy egyirányba mutató népakaratot, széles támogatottságot tudjanak felmutatni, amibe utólag bármit bele lehet majd magyarázni.

Kezdjük azzal, hogy a tervezet abból indul ki, hogy jogi értelemben nincs alkotmányozási kényszer. Az országnak ugyanis jogállami és demokratikus alkotmánya van 1989 óta. Ezzel tehát kimondják, hogy az előző toldozott-foltozott szovjet alkotmány-másolatok eszmei továbbvivői.

Az alkotmánytervezet négy részből áll, és ugyanaz a „szavak a tettek helyett” típusú politizálás tűnik ki e „művükből” is, mint amit eddig folytattak. Már az első rész, a Nemzeti Nyilatkozat második mondata ezt jelzi:„Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.”
[az alkotmánytervezet teljes szövegért katt a linkre, vagy a fotóra]


Kérdem én: ha olyan büszkék, akkor miért nem állítják vissza azt, s miért most eszkábálnak össze egyet? (Mellesleg oly sokat hangoztatták, hogy mennyit tanultak az előző kormányzási hibáikból, s mégis ennyi hónap után kezdik összefabrikálni...)

A tervezet második része az Alapvetés című, majd a Szabadság és felelősség címet viselő fejezet olvasható. A negyedik rész Az állam, amely az államszervezetről szól. Persze érdemleges választ semmilyen problémára nem kínál, sőt eddigi törvényhozásaikkal ellentétes alapvetéseket is megfogalmaznak, hisz a pontok között nem egy olyan található, amiket a radikálisok korábban már szorgalmaztak, de a fideszes többség leszavazta őket.

És ne feledjük el azt sem, hogy egyetlen párt kampányolt egy új alkotmány ígéretével, és az pedig a Jobbik volt. Mára már a Fidesznek is sikerült felismerni azt, hogy a jelenlegi tákolmány nem jó, de hány évtized kell még, hogy rájöjjenek: új helyett a régit kellene visszaállítani?

7 kommentek:

Lütyő írta...

Még olvasom, de már az egekben a vérnyomásom ...

Herne írta...

Nem érdekelnek olyan ország törvényei, ahol a gyilkos az áldozat és az áldozat a bűnöző. Nem érdekelnek olyan ország törvényei, ahol a vezetők leszarják az embereket és a problémáikat. A magam részéről tehát leszarom az alkotmányukat. Egy szűk elit hozza létre a népet figyelmen kívül hagyva, vonatkozzon hát csak erre a szűk elitre.

Egyébként sem alkotmányra meg bonyolult törvényekre van szükség, elég idő eltelt ahhoz hogy bebizonyosodjon, ezektől csak romlik a helyzet. Egyszerű, mindenki által érthető törvényekre van szükség, olyan egyszerűekre, hogy kibúvó ne legyen. Élni és élni hagyni, aki pedig nem hagy, azt elpusztítani. Szemet szemért. A többi megy magától. Attól, hogy nincs szavakkal leírva vastag könyvekben, az emberek többsége tudja mi a jó és mi a rossz (sőt, éppen ezek a kusza jogszabályok zavarják össze a természetes és a helyes neveléssel járó érzéket a jó és rossz megkülönböztetéséhez). Ahogy szaporodtak a szavak és a jogszabályok, úgy nőtt az igazságtalanság. Nincs erre szükség. A leírt szót ki lehet facsarni, össze-vissza magyarázni. A jót és a rosszat nem lehet. Aki szerint a jót és a rosszat ki lehet facsarni, félre lehet magyarázni, vagy nem lehet egyértelműen megállapítani, annak pedig nincs helye a társadalomban. Mind tudjuk, mi jó és mi rossz. Aki össze akarja kuszálni a kettőt, az a társadalom ellensége.

A mai, összekuszált értelmiség pl. mindig azzal jön, hogy a jó és rossz fogalma relatív. Na aki számára valóban relatív, azt ki kell zárni a társadalomból, mert alkalmatlan a közösségi életre. Ennyire egyszerű. Nem kell a felesleges szócséplés.

Magának az alkotmánynak, mint intézménynek, csakis olyan országokban van értelme, amelyeknél legalább egy kicsit tényleg komolyan is veszik az alkotmányt, mint az USA vagy Franciaország. Olyan országban teljesen felesleges, ahol ha a hatalomnak nem tetszik valami, gyorsan alkotmánymódosít egyet.

De örüljünk: vitéz I. (Szent) Viktor, az Igazságos, a Második Államalapító, bekerül a történelemkönyvekbe. Még akkoris, ha remélhetőleg 3 év múlva ezt az egész tébolydát visszasöprik a gumiszoba falai közé.

És hogy értsék, hogyan is néz ki ez az átlagember szemszögéből: mit érek azzal, hogy új Alkotmány van, ha lekésel egy cigány, pusztán brahiból? Ezzel tessék foglalkozni, és akkor nem úgy fognak bekerülni a történelemkönyvekbe, mint a magyarság krónikájának legnevetségesebb vezetői. Mert a történelemkönyvekbe kerülést, amit a narancsosok olyannyira akarnak, nem csak a nevük megjegyzése jelenti ám, hanem a tetteik megítélése is! És mit gondolnak majd a jövő történészei, tanárai és diákjai olyan vezetőkről, akik a saját kis narancsködös világukban, a néptől totálisan elszakadva hoznak olyan döntéseket, amiknek semmi hatása nincs a népre, miközben a nép szenved?
Segítek: könnyek fognak hullani, egyszerre a sírástól és a röhögéstől, majd szitokszavakkal illetik őket, mint valamennyi olyan vezetőt, amelyik nem figyelt a népére.

casablanka írta...

Engem nem az bánt, hogy hazudnak, meg 2/3-oznak és ráadásul még simliskednek is, de az már borzasztóan b@ssz@ a csőröm, hogy állandóan HÜLYÉNEK is néznek. Menjenek mostmár a jó k.anyjukba!

Névtelen írta...

hahahahahaaa. a legjobb a végén van! Az aláíró képviselők neve is szerepelni fog az alkotmányban! Ennyire kretén fasz még Rákosi sem volt a rákosista alkotmányával. Még az ő neve sem szerepel a mai alkotmány végén. De ezek! Orbán beleírja magát a saját alkotmányába! Há noooormáális, Maaargit??? Mindjárt hányok!

Névtelen írta...

Csodálatos!!!A félkarú rabló meg a szabadság és felelőség.Felelt ő még a gazemberségeiért???A gyerek utáni szavazatot meg révész mártirusz találta ki,a maradék észt is kiverték a fejéből 20006 okt.23- án.Egyszer elfogy a 2/3-ad,és aki ennyire kretén hogy a nevét adta ehhez,meg kell etetni vele a művét!!!

Névtelen írta...

Koszonom,hogy eszrevettek!A kormanypartok 4 evente valthatjak egymast.A NEMZET EROFORRASAI FELETT HATALMAT GYAKORLOK meg 8-10 evig pozicioban maradnak.Jol ki van ez talalva.Nem biznak semmit a veletlenre.A magyar embernek elobb-utobb eszre kell mar vennie:eros KALMAR MARKOK szoritjak a nemzet eroforrasait tartalmazo bukszat.Itt a cirkusz 21 eve megy.A hozzavalo kenyer meg mar fogytan.Gondolkozni kellene a magyarnak,de ahhoz csendre van szukseg.Hogy atgondolja,megertse a helyzetet.
Tenyleg olyan ostobak voltunk,hogy elhittuk:nem mi alljuk a szamlat?Az igaz,nem mi fogyasztottunk.De a szamlat az atvert nep fizeti.Hadd hoborogjon a nep.Addig sem azzal foglalkozik:kiknek,hogyan,mikor jatszottak at (el ) a magyar nemzet vagyonat/eroforrasait.Szoval,errol ...pszt...nem beszelni...A szemelyi felelossegrol meg plane nem.
Megoldas?Nem tudok (en sem).
Amit gondolok a fenti tervezetrol:ez , egy piros-feher-zold masnival atkotott nemzetirto program.Vagy,ha tetszik,project.

Névtelen írta...

A Magyar Feltámadás előtt áll Nemzetünk
Posztolta Dr.Mátyás István 11:04 Hozzászólások (0) csütörtök, március 10. 2011

A Fidesz tegnap nyilvánosságra hozta „Alkotmány-tervezetét”, amely első átolvasásban is érzékelhetően egy nemzeti mázzal bekent Liberális Diktatúra, a négy liberális alapelven álló EU birodalmi diktátumának, a Lisszaboni Szerződésnek a végrehajtási utasítása.

Kozmopolita és nem Magyar.

Az, hogy a FIDESZ és KDNP parlamenti képviselői közül lesz-e tizenegy, aki választói érdekeinek megfelelően nemmel szavaz, és ezzel megbuktatja a nemzeti érdekeinket semmibe vevő Diktátumot, nem valószínű, hiszen ők pártjuknak zsoldosai és nem az egyetemes magyarság honvédjei.

Ezért Hazánk, Nemzetünk és önmagunk megmentése érdekében a Szent Korona iránymutatásával összehangolt önvédelmi feladatot kell végeznünk, Felszabadító Mozgalomként.

Húsvétig a Magyar Lelket kell feltámasztanunk önmagunkban. Ennek eszköze a hatalom leleplezése és a Szent Korona Értékrend megismertetése. A Párhuzamos Alkotmányozási folyamat ennek alázatos szolgája.

Minden magyar ember terjessze, bárhol él a világon: a Magyar Feltámadás Jeruzsálemi Útját kell végigjárnia úgy, hogy minden nap egy órát szán önmaga feltámasztására, azzal, hogy otthonában vagy a Feltámadás Útjának egy-egy állomásán személyes részvételével befogadja a Szent Korona Értékrendjét.

Húsvéttól a Feltámadt Magyar Nemzet „Testet ad az Igének”: saját közösségéből építi fel a Szent Korona Országát, amely mintát ad minden embernek az emberi életre.

Nagyboldogasszony napján a Feltámadt Magyar Nemzet egységben tesz hitvallást a Szent Koronát értünk és nevünkben viselő Boldogasszonyunk előtt, aki kegyelméből visszanyerjük ezeregyszáz év után újra Magyarságunkat.

Ehhez kérem a Magyarok Istenének erőt, megvilágosodást és kitartást adó kegyelmét.

Így lesz!

Kelt Szegeden, 2011. Kikelet havának 10. napján.

A krisztusi örök Értékrend szerinti magyar szeretettel:

Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája
Címkék:
Hozzászólás (0)
Van Blogger.hu regisztrációm, úgyhogy inkább azt használnám, vagy még nincs, de szívesen csinálnék egyet, és azzal szólnék hozzá.
Név:

http://drmi.blogger.hu/2011/03/10/a-magyar-feltamadas-elott-all-nemzetunk

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló