Magyar abszurd 2011., avagy Kátya visszatért

Ha bejött egyszer, ha bejött másodszorra is, akkor harmadszorra miért ne jönne? – gondolhatta magában OV, és újra előszedte a mindenkor és mindenre ráhúzható Nemzeti konzultáció ötletét.

A gondolatot nyomban tett is követte.

Alig telt el pár nap és Szájer József ősnarancsos európai parlamenti képviselő már ott állt a parlamenti zászlóerdő előtt, hogy bejelentse a nagy hírt:

„Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára nemzeti konzultációs testületet állít fel a kormány, hogy segítse az országgyűlést az új alkotmány megalkotásában. A konzultációs testület célja, hogy minél szélesebb körben bevonják a polgárokat az alkotmányozásba. (…)

A testületet tagjának kértem fel Járai Zsigmondot, a jegybank felügyelőbizottságának elnökét, Pálinkás Józsefet, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét, Csák János londoni nagykövetet és Szili Katalin korábbi MSZP-s házelnököt, jelenleg független képviselőt. A felkérést valamennyien elfogadták. (…)


Járai Zsigmond felkérése a tervezett közpénzügyi fejezettel függ össze. Magyarország és a világ egyik legsúlyosabb problémája ugyanis az eladósodás és költségvetési forrásoknak a jövő nemzedékek elől való felélése. Az ezzel kapcsolatos társadalmi viták jelenleg is folynak, ezért fontos, hogy gazdasági szakemberek is részt vegyenek a konzultációban. Ugyanez az indoka Csák János nagykövet felkérésének is, aki korábban a Mol vezetője volt.


Pálinkás József révén az Akadémia segítheti az alkotmányhoz kapcsolódó tudományos kérdések megvitatását, míg a testület negyedik tagjának, Szili Katalinnak a felkérése egy olyan környezeti, környezetvédelmi és szociális szempontot jelenít meg a testületben, amely minden magyar állampolgár számára fontos...”


Az, hogy az egész konzultációs színjáték mennyire értelmetlen és mennyire álszent, abba most talán mélyebben nem is érdemes belemenni. Megint el akarják hitetni a népekkel, hogy lehet beleszólásuk a törvényalkotási folyamatba, holott ez egyátalán nincs így. Ha OV-t és a narancsos vezérkart tényleg érdekelné, hogy a köznépnek mi a véleménye, akkor egyszerűen népszavazásra bocsátaná az új alaptörvényt.

Persze az már más kérdés, hogy kell-e népszavazás, hogy az emberek tényleg tudnának-e felelős döntést hozni, hogy a többség eltalálna-e a paragrafusok erdejében. Valószínűleg nem bíznak ebben, és így nem akarnak kockáztatni sem. De akkor megint mire jó ez a vakítás? Miért kell olyan szövegeket elengedni, hogy „Magyarország jelenlegi jogrendje nem teszi lehetővé az alkotmány népszavazással történő elfogadását”?

Annyira azért senki nem hülye, hogy ma már ne tudná azt, hogy a kétharmados többséggel bármilyen törvény meghozható és megváltoztatható. Ha akarnának népszavazást, egy kézfelemeléssel módosíthatnák az alkotmányt úgy, ahogy azt más esetekben is megtették már az elmúlt hónapokban. Akkor meg mire jó ez a szánalmas színjáték?

Arról már nem is beszélve, hogy a felállított testület összetétele enyhén szólva is necces. Először is. Vajon miért pont a Strasbourgból hazarángatott Szájer volt a legalkalmasabb a vezetésére? Pálinkás szerepe, az Akadémia elnökeként és még talán Járaié is érthető, de hogy Csák János mivel érdemelte ki ezt a posztot az már kérdéses? Vagy ma már ennyit ér az, hogy néhány napja The Wall Street Journalban védelmébe vette a médiatörvényt? [a történetért katt a linkre]

És legfőképp. Vajon mi lehet az az érték, amit csak és kizárólag Szili ”kaméleon” Kati tud hozzátenni ehhez az egészhez? Szájer szerint környezeti, környezetvédelmi szempontokat jelenít majd meg a testületben. Vajon miből vonhatta le ezt a következtetést?

Talán úgy gondolhatta, hogy ha valaki rendelkezik Őfelsége a Japán Császár által A Becses Korona Rendjének Bazsarózsa fokozatával, akkor az már hirtelen ért is a növényekhez? Esetleg az járhatott a fejében, hogy akinek megvan a Mongol államalapítás 800. évfordulója alkalmával alapított érdemrend kitüntetése, az már tud alkotmányozni is? Vagy netán a 18 fa az izraeli Yad Vashem Emlékparkban kitüntetés volt az, ami miatt Katalinka volt a legalkalmasabb ember, aki még bekerülhetett ebbe a mérhetetlenül fontos testületbe? [Szili további hőstettei és kitüntetései ITT]

Azt, hogy Szili mekkora köpönyegforgató szerintem senkinek nem kell bemutatni. Tudják ezt a narancsos szimpatizánsok is pontosan.

Mégsem szól senki, mégsem tiltakozik senki sem, hogy gyerekek, ezt már nem kéne. És a máskor oly nagyhangú megmondó emberek sem üvöltenek, hogy ez akkor most megint, hogy keveredett ide.

„…minden magyar állampolgár számára fontos” – mantrázhatják majd magukban Szájer szavait a teljes narancsködben tévelygők, miközben szépen ezt a köpetet is letörlik az arcukról. Végül pedig majd megmagyarázzák maguknak, hogy ez megint miért jó és folytatódhat a birkulás tovább, mintha mi se történt volna.

Aztán majd két hónap múlva Józsi, Kátyával kéz a kézben kiáll és elmondja milyen fantasztikus élmény volt a népekkel való konzultáció, hogy mennyi tapasztalatot szereztek és legfőképp rádöbbentek arra, hogy a fidesznek és a Szociális Unió Pártának mennyi közös értéke van. Így most már együtt lefedik a magyar társadalom bal és jobb oldalát egyaránt…

Néhány hónapja még azt találgattam, hogy „vajon lesz-e tömegesen annyi ember, akinek hiteles tud lenni egy olyan valaki, aki 20 év után kilépve a kuplerájból kijelenti, hogy ő még szűz?” Sok minden eszembe jutott, de arra nem számítottam, hogy ez a tömeg majd nem a baloldalról, hanem a narancsosok közül kerülik ki… [a bejegyzésért katt a linkre]

Magyar abszurd 2011.

16 kommentek:

Névtelen írta...

Az egész demokrácia egy vicc. Az agyatlan, degenerált csürhe hatalma a még gondolkodni képes emberek fölött. Én még emlékszem Orbán előző "konzultációjára" 2006 elején, miszerint háromésfélmillió (!)emberrel konzultált. A vége az lett, hogy a munkanélküliek több segélyt kértek, a vállalkozók visszanemtérítendő támogatást, a nyugdíjasok több nyugdíjat, a dolgozók kevesebb adót. Ezt a Kedves Vezetőjelölt be is építette a választási programjába ... majd megbukott mint a szar. De valahogy ez a handabandázást, cigánykodást nem tudja levetkőzni. Hiába. A vérében van.

Névtelen írta...

Az elottem szolonak:
"Az egész demokrácia egy vicc." , egyetertek,a nalunk "megvalosult"demokracia "egy vicc".Raadasul halalos vicc,ha osszeszamlaljuk az elmult 20 ev magyar aldozatait,akik ilyen vagy olyan okokbol,de ennek a "demokracianak nevezett valaminek"lettek az aldozatai.

"De valahogy ez a handabandázást, cigánykodást nem tudja levetkőzni. Hiába. A vérében van."
S az nem lehetseges,hogy OV-nek ez a feladata,vagyis ezzel biztak meg?Nemreg talaltam a neten:"...nem lehet más, mint az 1988. óta lezajlott ma­gyar­or­szági „rend­szer­váltás” legfajsúlyosabb sze­mé­lyi­sé­­ge, Orbán Viktor, akinek többek között az a felszínen rendkívül „hálásnak” tű­nő, de valójában rendkívül hálátlan feladat jutott, hogy a valós nem­zeti alternatívát nyújtó népvezér (a királyfi) helyett annak „al­te­re­gója” legyen; vagyis hogy kiváló médiumi képességei révén – például Gyurcsánnyal szemben - „a hi­­teles alternatívát, a nemzeti hőst” alakíthassa, holott az igazi sze­repe „leve­zető szelep”, amely­ből a remény, az igazi alternatíva utolsó esélye fáradt nemzeti gőz formájában távozik el, és nem marad utána más, csak az űr."
http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=czike&cikk=5

Névtelen írta...

Katyúsa a félkarú rabló,a maszop nevű kupleráj madámja is beszállt a buliba!!Úgy gondolta akinek ennyi plecsnije van mint neki annak ott a helye!A következő elismerés amit ezért a buliért fog kapni,az a Lelógó Lompos Vándordíj lesz!!!Én is magyar állampolgár vagyok,de valahogy nem éreztem ,azt a végtelen nagy űrt amit Katyúsa eltünése okozott a zsideszben!!Nem kell csodálkozni rajta!Szereplési viszketeksége van,hogy a mándruc vigye el!!!

Névtelen írta...

A 2. hsz-ben idezett szoveg a hsz-ben megadott linken talalhato.A cikk kb.2 harmad reszenel,a "Orbán és a kőművesek" alcim alatt.

Névtelen írta...

OV-nek tobb es igazabb magyar ostortenetet kellett volna tanulnia,hogy tisztaban legyen a vezetni vagyott ---es nem megvezetni vagyott--nepe termeszetevel.A tortenelmunk meghamisitoinak is ajanlom megnezesre!Az internet koraban mar nehez annyit hazudni,mint Kadarek alatt.

http://www.youtube.com/watch?v=ddo0fAYPIm8&NR=1

Névtelen írta...

A parlamentunkben kain-abel tulajdonsagu emberek ulnek.A magyar nemzetre ez a tulajdonsag osszessegben nem jellemzo.

http://www.youtube.com/watch?v=4KNdkEKIAJI&feature=related

CarChilli írta...

"Azon bölcs embereknek, akik visszautasítják az államügyekben való részvételt, az a büntetése, hogy a buta emberek által kormányzott államban kell élniök." Platón

Névtelen írta...

Karcsi,csak nem ezzeket gondolod bölcs embereknek???Az ő bölcsességük kimerül a napi hazudozásban,harácsolásban,pénzlenyulásban!!!!Élén a nagy kormányváltó fülkeforradalmárral.Most hagymázas rémálmaikat akarják ránkerőltettni,új alkomány megalkotása cimen.Mikor vége lesz,józsi a félkarú rablóval megdicsőülve megjelenik a népnek.Kátyánk meg elfelejtkezik egy fontos dologról,b@szni és szűznek maradni egyszerre pedig nem lehet!!

Herne írta...

Egyre inkább kezd kibújni a szög a zsákból. Már várom, mikor kérik fel Gyurcsányt tanácsadónak a gyülekezési joggal kapcsolatban.

A baj itt valóban a modern demokrácia gyakorlati mibenlétével van: hülyíts be minél több embert. Namost az emberek többsége, ha nem is hülye, de lusta gondolkodni, megvezethető. Gondolkodó emberek előtt ha OV hiteles akarna maradni, akkor új neveket, új embereket kéne használnia, és nagyívben elkerülni azokat, akik bármilyen módon összefüggésbe hozhatók az elmúlt 20 (50) évvel.
Igenám, csak itt jön be az emberi tényező, a többség birka mivolta. Őket könnyebb megfogni ismert nevekkel. Még az előbb említett Gyurcsányt is könnyebb nekik eladni egy jól kitalált marketingszöveggel, mint egy olyan valakit, aki valóban érti a dolgát és valóban jószándék vezérli, de "a semmiből jött". Magyarországon pedig különösen nagy hagyománya van annak, hogy inkább a régi, jól ismert rossz, mint az új, ami lehet hogy sokkal jobb, de ismeretlen.

Névtelen írta...

"Akinek en elveszem a multjat,annak olyan jovot rajzolok,amilyet akarok."Nos,akik a magyar nep javat akartak a parlamentben az elmult 20 evben,a fenti idezet alapjan jartak el(megbizoik eros keszteteseire!!!).Vissza kell talalnunk onazonossagunkhoz , szkita erkolcsisegunkhoz,....Kerem a kedves kommenteloket:nezzek meg az alabbi youtube-os videot(6.resze a sorozatnak) videot.A linket masoljak be egy tiszta cimsorba...
Az elmult 20-21 ev "demokraciaja" magyar aldozatai emlekenek tartozunk annyival,hogy felismerjuk vegre nepunk "kuldeteset,a szkita erkolcs magyarsagot megtarto:Mit is uzennek oseink...

http://www.youtube.com/watch?v=qR1kDp2DEkk&feature=related

Névtelen írta...

Elnesest a hibas leutesekert,siettem,es eleg gyakorlatom sincs a billentyuzesben.A megertest koszonom.

Névtelen írta...

javitas:""kuldeteset,a szkita erkolcs magyarsagot megtarto"=kuldeteset,a szkita erkolcs magyarsagot megtarto erejet.
Elore is elnezest kerek a kisse "vulgaris"szavakert.Ugy latom,nagyon akartak,de nem sikerult,sem Kadarnak,sem az azota ,magukat "elit"-nek nevezo orszagvesztokneknek:
A magyar nemzet egesze az ISTENNEK SEM AKAR elkurvulni.Termeszetesen,vannak kivetelek,de nem ok jellemzik a magyar nepet.A " kivetelek,az elkurvultak" azert vannak,hogy alapvetoen a tobbseg el tudjon toluk kulonulni.Ez utobbira szamtalan peldat lehet felhozni az elmult 20 -21 evbol...

Névtelen írta...

""Nos,akik a magyar nep javat akartak a parlamentben az elmult 20 evben,a fenti idezet alapjan jartak el(megbizoik eros keszteteseire!!!).""
Javitas:a javat szocskat idezojelben ertem,"javat".Hiszen a magyar nemzet donto tobbsege a perlamenti kepviselok szivos,kitarto munkajanak eredmenyekent az elmult 20 evben elveszitette ,no nem a javat,hanam a "JAVAIT".es mara mar a puszta letfenntartasa forog kockan.Vagyis ideje ebrednunk e "delejes alombol".

Névtelen írta...

Herne,a szög már kibújt a zsákból.o.v.nem kerüli el a régen bejáratott cinkostársait.Ők már Felcsuton letették a hüségesküt,a nagy kormányváltónak.Még mindig sok a birka akik ha megláttják a kedves vezért,viktor viktor viktor bégetik!!!

Chabbix írta...

R E N D S Z E R V Á L T Á S T !!!!

házikígyó írta...

Erre mondta a néhai miniszterelnök: a lovakat szokás váltani!

Hát nem?

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló