Megint csak nyalunk

Azt, hogy ki állhat a WikiLeaks mögött és azt, hogy a kiszivárogtatások kik az igazi haszonélvezői sokan, sokféleképpen magyarázzák. Elméletek sora kerül nyilvánosságra nap mint nap, de talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy ez az egész ügy sokkal szövevényesebb és összetettebb annál, mint hogy csak valakire rámondjuk, hogy ennek, vagy annak az érdekében cselekszik. És talán akkor sem tévedünk nagyot, ha azt valószínűsítjük, hogy az olyan országok, mint a mienk csak statisztaszerepet játsszanak ebben a történetben.

Ezért aztán azt gondolom, hogy nem érdemes belemenni olyannak a találgatásába, aminek igazából még a felszínét sem tudjuk korrekt módon megkapargatni, főleg akkor nem, ha az ügynek van egy másik és számunkra sokkal érdekesebb olvasata is, mégpedig az, hogy a magyar kormány miképp reagálja le az ebből fakadó eseményeket.

Akármi, vagy akárki is áll a kiszivárogtatás hátterében egy biztos: az amerikai külképviseletek az amerikai kormány utasítására még a baráti országoknak nevezett államokban is olyan kémtevékenységet végeztek, ami szinte biztosan állítható, hogy nemzetközi jogba ütközik. Az persze eddig sem volt kérdés, hogy az egyes külképviseleteknek hírszerzési feladata is van. Nincs ebben semmi meglepő, ezt csinálja minden állam, minden nagykövetsége. Azonban arra senki sem, így a magyar külügyérek sem számítottak, hogy a jenkik ilyen mélységig belevájkálnak majd egy biztonságpolitikai szövetségesüknek mondott állam vezetőinek az életébe. Mert azt azért egyátalán nem lehet szokványosnak nevezni, hogy a washingtoni vezetés az egyes magyar vezetők sebezhetőségi, pénzügyi, személyiségi, egészségügyi és biometrikus adatainak összegyűjtését és személyes adatbázisaiknak összeállítását kérte az országba delegált diplomatáitól, akik természetesen végre is hajtották a felsőbb utasításokat.

Ezek után a gyanútlan polgár azért joggal várná el, hogy a magyar diplomácia, egy sor másik európai országhoz hasonlóan, valamilyen lépést tesz az ügyben. Mondjuk, behívatják a nagykövetet, vagy tiltakozó jegyzéket készítenek, vagy akármit, ami jelezi, hogy azért ez a történet már túl megy egy olyan határon, amit nem nagyon kéne mégegyszer átlépni. Azonban nem lennénk Abszurdisztánban, ha ez így történt volna. A magyar külügyminisztériumnak eszébe sem jutott, hogy ezt kéne tennie. De miért is jutott volna, ha azt az a Martonyi János vezeti, akinek ezerszer fontosabb a cionistáknak való csontig nyalás, mint a magyar érdekek tényleges képviselete. Így aztán az egész WikiLeaks–ügy kapcsán a Külügyminisztériumnak összességében az alábbi közleményét sikerült kiadnia: [az eredeti közlemény ITT]

"Az Egyesült Államok budapesti nagykövete előre tájékoztatta a magyar külügyminisztert a WikiLeaks által várhatóan publikált dokumentumokról. Mivel a kiszivárogtatott dokumentumok állítólag az amerikai diplomáciai szolgálat belső levelezéséből származnak, a Külügyminisztérium nem kívánja kommentálni azok tartalmát. Magyarország és az Egyesült Államok viszonya külpolitikánk fontos prioritása és továbbra is elkötelezettek vagyunk a gyümölcsöző együttműködés mellett.

A magyar Külügyminisztérium egyúttal elítéli a bizalmas adatok jogosulatlan közzétételét, hiszen ezáltal a diplomáciai kapcsolatokban nélkülözhetetlen diszkréció és bizalom sérült meg."


Igen. Ennyi. Magyarországnak mindössze erre futotta. Nem kívánjuk kommentálni azt a cáfolatlan dokumentumokkal alátámasztott tényt, hogy egy idegen ország kvázi kémtevékenységet folytat az országunkban. Nincs egy szavunk se erre. Sőt, még azt harsogjuk, hogy az a bűnöző, aki nyilvánosságra hozta a tényeket és nem az, aki ténylegesen elkövette azokat.

És hogy teljes legyen a kép. Németh Zsolt még Martonyinál is tovább ment, mondhatnám tovább nyalt az amcsiknak. Ő már tegnap arról beszélt, hogy reményei szerint a kiszivárogtatások nem fogják érinteni a kétoldalú viszonyt, hogy nem fogják befolyásolni a jó magyar-amerikai kapcsolatokat és ezt az ügyet egyébként meg senki ne feszegesse itthon, mert csak árt a barátságnak.

Ugye jól érti mindenki?

A nemzetközi és a hazai jogot megsértve idegenek kutakodnak nálunk, adatokat gyűjtenek rólunk, és ezek után még mi reménykedünk abban, hogy ez nem megy a ”gyümölcsöző” kapcsolatok kárára. És ezt nem egy huszonhatodik senki nyilatkozza a minisztériumból, hanem maga a miniszter és a külügyi államtitkár.

A cionisták meg napok óta röhögnek markukba. Egyik nap összegyűjtik az összes befolyásos szereplő legintimebb adatait is, a másik nap pedig két fokozattal leminősítik az országot és ezzel szinte a bóvli kategóriába sorolják a magyar állampapírokat. És a magyar kormány még ezek után is csak nyal és nyal szünet nélkül, és meg se fordul egyik döntéshozó fejében sem, hogy lehetne ezt másképp is csinálni.

Ez ma Magyarország, ez a magyar érdekek képviselete az atomnagy narancsos forradalom nyolcadik hónapjában.

10 kommentek:

HangyaBoy írta...

Na és ezekután még az egész világnak van tele a puttonya a renittens magyar kormánnyal. Ez azt jelenti, hogy az előző kormányainkhoz képest némileg mégiscsak csökkent a nyelvcsapásszám és ha egyelőre nem is kezelhetetlen mértékben de valamelyest elmarad az előirányzott célértéktől. Mindenesetre Magyarország büntetést fog kapni ezért, erre mindenképpen számítani lehet.

Névtelen írta...

Tévedés!!!NEM MI NYALUNK,csak a nemzetinek hazudott 53%-os 2/3.Ha a seggnyalásból olimpiát rendeznének a likudbérenc zsidesznek esélye lenne dobogós helyezésre!!!Német(deutsch)Zsoltikát nem az zavarja,hogy kémkednek utánunk,hanem hogy nyilvánosságra került!!Ő is mint jógazdája, a zsidók a zsidók hátsójában láttja forogni a világ tengelyét!!!

casablanka írta...

Mennél több adat kerül napvilágra, annál inkább rájövünk a rendszerváltás örömeire. Arra, hogy mi mire kellettünk ezeknek. Ipar, mezőgazdaság felszámolására, teljes behódolásra, teljes kiszolgáltatottságra, identitásunk teljes feladására. Azért valhol ezt a legtöbben mindig is tudtuk, éreztük, most megjelent fehéren, feketén. Az utolsó tiltakozásunk ezek ellen a mocskok ellen 2oo6-ban volt. Sikeresen elintézték azt is, karöltve a dicső ellenzékkel.Arról nem mi tehetünk, hogy szegény hazánknak ilyen kormányai voltak.Mégis mit gondoltok, a parlamentben ülő kettős állampolgárok kinek a malmára hajtják a vizet?

Névtelen írta...

A jó keresztény odatartja a másik orcáját is, miután pofánbaszták. Így tesz Zsoltika meg a fityesz is. Mi ezzel a gond? Egy rabszolgának mióta illik visszaszólni a főnöknek?

Pfsz írta...

Nem,ez tévedés,Németh és Martonyi forradalmár......és borotvaélen táncolva próbálnak tenni a magyarságért.Hozzáállásuk pedig,érezhetően cionista ellenes.A higgadt erő kérem.

Herne írta...

Számítottam rá, hogy I. Igazságos Viktor és kerekasztala így fogja lereagálni a dolgot. Napok óta nem lehet elérni a WikiLeakset, miközben más országokban vígan szörfözgetnek rajta. Kurvák vannak hatalmon és kurvát csinálnak belőlünk is. Előre tudtam, hogy ez lesz a csatlóskormány reakciója, úgyhogy nemigen idegesít fel a dolog.

Hogy mi is ez az egész WikiLeaks mizéria nemzetközi szinten, arról valóban nehéz véleményt alkotni, csak elméleteket lehet felállítani. Jelenleg úgy látom, hogy IzraHell áll a dolog mögött, éspedig azért, mert a kiszivárogtatott dokumentumok minden létező országot szarba kevernek ilyen vagy olyan módon, kivéve Izraelt. Ahol mindenki áldozat, csak egyvalaki nem, ott ez az egyvalaki az elkövető. Illetve valószínűleg a másik cél az, hogy lenyelessék a világgal Irán lerohanásának jogosságát. Valamelyik este már erről ment a diskurzus a CNN-en. Jelenleg így látom, de ez még könnyen változhat. Bár kétlem, hogy Izraelről bármi terhelő is nyilvánosságra kerülne, gázai mészárlás ide vagy oda. Ez pedig, hogy valakit, aki ránézésre is sárosabb az összes többi gyanúsítottnál, semmi kompromittáló bizonyíték nem ér, bűnügyi berkekben úgy nevezik, hogy itt valami bűzlik.

Misimackó írta...

Aki kurvának megy az ne csodálkozzon ha megbasszák.

Névtelen írta...

Őszintén, tegyétek a kezeteket a szívetekre, mit vártunk volna azoktól akik olvasatlanul 1 napon belül aláírták az Uniós alkotmányt. El kéne gondolkoznunk, hogy ami itt folyik esetleg egy büdös nagy színjáték.

Gambit írta...

Az a baj, hogy ebből az átlagember megint nem von le semmilyen következtetést. Azt se tudja, mi az a WikiLeaks, vagy biometrikus, a kémekről csak James Bond jut eszébe, az meg jó film, szóval le van tojva az egész. Nem az ő dolga. Plusz Amerika csinálta, ergo ez már külföldi hír, szóval nem érdekesebb, mint a parizer és a csirkefarhát ára...

casablanka írta...

Tényleg forditott világ van itt. A rablónak a gyilkosnak mindig a védőügyvédjétől kérdezik meg, ártatlan-e a bünöző? Most a WikiLeaks kiszivárogtatóját üldözik mert netán-tán meg irja az igazat amit ezek elkövetnek ellenünk. Nem volt ez titok idáig sem, csak még ennyire nyiltan nem került napvilágra a sok mocsokság.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló