Karácsonyi gondolatok

A mindennapok feszítő sodrában azon kapom magam, hogy kimaradtam a "kényszeres" vásárlási forgatagból. Úgy látom, hogy a rohanás a plázákból plázákba főleg azokat emészti föl, akik legkevésbé találják helyüket saját életükben. Sokan a barátok, a magány, a szürke hétköznapok, és a kilátástalanság elől menekülve teszik ezt. Mások pénzzel próbálják megvásárolni egymás szeretetét.

Az emberi tömegekkel elhitették, hogy minél drágább ajándékot vesznek, annál értékesebbek lesznek, legalábbis az ajándékozott szemében mindenképp. Pedig mennyivel értékesebb egy olyan ajándék, amelynek szellemi tartalma van. Fontos lenne inkább hétköznapi mivoltunkból kivetkőződve tisztelni önmagunkban az embert, nem pedig pénzköltési pánikbetegségbe esni. Így lehetne átérezni, hogy Isten az embert saját képére teremtette.

Nyugatról a médián keresztül áramlik az a jellemző tendencia, hogy az emberek feladják emberi méltóságukat, és magukból kivetkőzve, "bohócot" csinálva próbálják élvezni a pillanat örömeit. A média beeteti a néppel, hogy a pénz egyenlő a boldogsággal. Kiszolgáltatottakká válnak az üzleteknek, különféle gazdasági vállalkozásoknak, ezáltal a pénznek is. Létrejön egy fogyasztói társadalmi réteg, akik számára elsikkad a karácsony igazi lényege.

Ideje, hogy emlékezzünk: Karácsony Jézus születésének napja. Ez egy új világnézet elindulásának napja. Érdemes elgondolkozni azon, hogy a szeretet mennyire nem hatja át a világot, s mennyivel inkább a gyűlölet uralkodik. A gyűlölet pusztítja emberiség lelkét, bénítja a jó szándékok csíráját, s kényszeríti rabszolgaságba az emberek millióit.

Ezen kellene változtatnunk!

Wass Albert karácsonyi gondolatai ma is aktuálisak: „Addig nem lesz békesség ezen a földön, amíg a szeretet uralma el nem érkezik. Addig nem lesz igazság, boldogság, megelégedés ezen a földön, amíg az emberi cselekvés legfőbb mozgatóereje nem a szeretet. Mert a szeretet az egyetlen pozitív energiaforrás ezen a világon, mely jóvá tudja változtatni a rosszat, igazsággá az igazságtalanságot, békességgé a háborúságot és szabadsággá a rabságot. S a Karácsony célja az, hogy erre emlékeztessen.

Föl-föltekintünk a magasságos égre,
Mennyekből az angyal hadd jönne el végre!

Árva magyaroknak vigasztalására,

Árva magyar hazánk boldogulására!”

7 kommentek:

Piroska írta...

Ez, nagyon szép volt. Köszönöm

Herne írta...

Azon gondolkodom, hogy ha az embereket ilyen könnyű a rossz irányba terelni manipulációval, akkor ugyanilyen könnyű más irányba terelni őket ugyanígy. Észérvekkel a többséget nem tudjuk meghatni, tudom, évekig próbálkoztam vele. De mi lenne, ha ugyanazt a fegyvert használnánk, amit a kapitalisták? Mi lenne, ha ugyanazt a gyengeségüket használnánk ki? Nem kell nekik magyarázni, hogy miért nem jó a kapitalizmus. Ha magyarázkodsz, azzal gyengeséget mutatsz, tehát velük egy szinten lévő gyarló földlakónak látnak. Csak ki kell jelenteni nekik, hogy a kapitalizmus rossz, és kész. Meg kell nekik parancsolni. Ugyanúgy, mint a kutyáknak.

casablanka írta...

Minden kedves beirónak és családjának kivánok békés, áldott, ünnepet.

Radulovic Zsuzsa írta...

Kellemes karácsonyt mindenkinek!

Pfsz írta...

Minden magyar honfitársamnak,Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

CarChilli írta...

" MI ATYÁNK, ki vagy a mennyekben . . . emberfölötti roppant
magasságban...
szenteltessék meg a Te neved ebben az elvadult világban!
Jöjjön el a Te országod újra magyarok földjén
S legyen meg a Te akaratod mint a mennyekben – úgy odahaza is.
A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk, Uram, de ne feledkezz meg
éhező véreinkről sem Erdély meggyötört földjén.
Bocsásd meg a mi vétkeinket, megszenvedtünk értök.
De míg népünket kínozzák odahaza, ne kívánd Uram, hogy megbocsássunk a kínzóinknak!
Idegen ország jólétében ne vígy bennünket a kísértésbe. . . se minket, se
a gyermekeinket, se az unokáinkat, hogy magyar voltunkról megfeledkezve
hűtlenek legyünk a szenvedőkhöz. . .
De szabadíts meg Uram a gonosztól!
Hogy Tied lehessen újra magyarok földjén az ország, a hatalom, meg a
dicsőség, örökkön-örökké . . . de ha lehet, még holnap, mert gyöngül már
bennünk a honvágyba belefáradt élet s ha nem igyekszel, Uram, maholnap idegen földbe temetik csontjainkat s bús lelkünknek nehezére lesz majd meglelnie a szörnyű távolságon át a régi otthon helyét, ahova emlékeink sokasága már régen hazavár. "
Ámen

Wass Albert.

Sermaul K. írta...

Wass Albert kapcsán azért nem ártana emlékezni rá, hogy a néhai gróf úr bizony legalább egy tucat ember haláláért felelős lett volna (ha nem szökik Amerikába.)
Ez a kiváló kalandor volt román testőrtiszt, szolgált a hitleri német hadseregnek, az amerikaiaknak - mindenkinek, aki megfizette.
Beteg feleségét és egyik gyermekét hátrahagyva kötött érdekházasságot Elizabeth McClain-nel (így juthatott ki az USA-ba), végezetül vallását is megváltoztatta...
Olvassátok csak el az interneten is megtalálható tanulmányt: KI MENTI MEG WASS ALBERT LELKÉT? címmel - elég ha csak a címet írjátok be a keresőbe.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló