Az emeszpé Stan és Panja

A múlt heti nagy rohanásban elfelejtettem megemlékezni az elvtársak keddi délutáni performanszáról, amit most pótolnék bemutatandó, hogy hová képes emelkedni, vagy inkább süllyedni Magyarországon a politikai idiotizmus. Néhány hónappal ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy a Szanyi-Nyakó páros mutatványait bárki is képes lesz majd tovább überelni, mára viszont be kell látnom, hogy tévedtem. Az új team, a Szanyi-Török duó túltesz mindenen olyannyira, hogy ma már nem csak az elődöket, hanem Sas-kabarék Hacsek és Sajó-féle szánalmas erőlködéseit is simán verik.

Sőt, nem csak párosban tudják hozni magukat, szólóban is kiválóak.

Elég csak felidéznünk Szanyi december eleji mutatványát, amikor a reggeli havazásban, egy szál klottgatyában és pólóban lefutotta az Országgyűlés épülete és a Margit-híd lábánál lévő Képviselői Irodaház közötti távolságot, amit természetesen élőben közvetített a TelAviv2. De miért ne közvetítette volna, amikor a futás apropója az a nagyon fontos esemény volt, hogy ájronmen Tibi megtalálta az 50. születésnapjára kapott öngyújtóját, amit előtte pár napja nagy valószínűséggel néhány liter, 6 tablettás kannásbor elfogyasztása után vesztett el. [a videóért katt IDE]

Vagy jusson eszünkbe Török Zsótti megtámadása, aki ugyan ügyesen elhajolt az őt lefejelni szándékozó "feltűnően rövid hajú" fiatalember elől, de a lelkét nagyon megviselte, hogy a szerinte „teljesen konszolidált kinézetű, nyílt tekintetű” férfi nem átallotta „rohadt büdös komcsinak, vagy valami hasonlónak” nevezni.

Zsóttit a mese szerint csak az mentette meg, hogy az utasok a védelmére keltek és letuszkolták a buszról a támadót. Az ügy kapcsán feljelentés is született, de eddig valahogy még nincs jelentkező, aki szemtanúja lett volna az esetnek. Azonban ez nem is fontos, hisz lényeg, hogy másnap ki lehetett állni és jól bele lehetett mondani a kamerákba: „Ez az ország már eddig kétszer volt szerencsétlen megélni olyan korokat, ahol olyan hangulat uralkodott, mely a jelenlegi eseményhez hasonló atrocitásokat eredményezett. Ilyen hangulatot nem szabad többé megengedni egy országban.”

De ugorjunk vissza a múlt keddhez, hisz akkor az ájronmen és az elhajolóművész egy közös produkcióban tárta tehetségét a közönség elé. A legújabb performansz egy, a parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóban öltött testet, ahol is Török Zsolt értékelte a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos szavazást: "A rendszerváltás után 20 évvel a fiatal nemzedékek jövőjét sírba tették. A fiatal nemzedékek gyásznapjává lehet nyilvánítani december 13-át.”

Hogy szavai nagyobb nyomatékot kapjanak, hogy a mondandóját képi hatások is tovább erősítsék, az Országház egyik erkélyén megjelent Szanyi Tibi nyakában a legutóbbi kádárnyugger buli vörös, ingyen sáljával és egy nagyméretű fekete zászlót kezdett lobogtatni a szélben…





Mi jöhet ezután még?

Gondolom, a mostani színjáték azon továbbfejlesztett verzióját sokan megnéznék, amikor az elvtársak bánatukban és felháborodásukban már nem csak zászlót lobogtatnának, hanem a nagyobb figyelemfelkeltés miatt le is ugranának az erkélyekről. Szép sorban. Egymás után.

Ötvennyolc kis puffanás az aszfalton. Aztán csend, nyugalom…

5 kommentek:

hogy kerül a csizma... írta...

Ismeri valaki a mesét Török Zsóti és a sütőpor esete az autóban?

Herne írta...

"Ilyen hangulatot nem szabad többé megengedni egy országban.” - Há' bazdmeg, mégis ki felelős az "ilyen hangulatért"? Ez olyan, mintha a pálinkát szidnám, amiért berúgtam.

HangyaGYász írta...

Abból a pénzből amit a zsidónyugdíj-pénztárak elloptak Obama 54.000 új munkahelyet hozott létre.
http://www.huffingtonpost.com/2010/11/06/obama-india-trip-presiden_n_779872.html

Névtelen írta...

Bocs az offért de ha már Obama, akkor ez is http://www.sg.hu/cikkek/78879/az_usa_ujragondolja_az_elkepzelhetetlent

Névtelen írta...

BOHÓCOK!!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló