Magyarokkal az Európai Parlamentben

Dr. Morvai Krisztina jobbikos, független európai parlamenti képviselő egy pályázatot hirdetett meg arra, hogy milyen eszközökkel, módszerekkel lehetne erősíteni a nemzeti önrendelkezés gondolatát, és szembeszállni azokkal a hatalmas erőkkel, melyek központosítást, egyre átláthatatlanabb, koncentrált hatalmat, Európai Egyesült Államokat szeretnének. Neki köszönhetően 40 szerencsés, derék magyar gazdagodott élményekkel egy 3 napos, jól szervezett brüsszeli utazáson, az Európai Unió jelenlegi fővárosában. Köztük voltam én is.

Aligha találni ma ilyen hiteles politikust, aki még képes "leereszkedni” saját választóihoz, hogy őket szeretettel és türelemmel meghallgatva valóban tiszta forrásból tájékozódjon. Krisztina nagy figyelemmel hallgatott meg mindenkit, igen jó barátságok, és tervek szövődtek. Segítő munkatársaival végig a csoporttal tartott, és bemutatták ideiglenes lakhelyük látnivalóit. Az eszmecserék során pedig mindenki sok új ötlettel gazdagodott.

Az idegenvezetéssel egybekötött városnézés mellett az EU Parlamentben is egy egész napot töltöttünk. Részt vehettünk a mezőgazdasági Bizottság ülésén is, ahol külön köszöntött minket a bizottság alelnöke, és Krisztina is felszólalt az EU- ban való fehérjetermelés hiánya kapcsán. Az emberléptékűséget és élelmiszer-önrendelkezés új paradigmájának bevezetését szorgalmazta. Majd Lóránt Károly neves mérnök-közgazdász külön előadást tartott nekünk az EU- val kapcsolatosan.

Ezek után egy kisebb konferencia alakult egy erre külön kibérelt teremben, ahol mindenki hozzászólhatott a pályázat témájával kapcsolatban. Halász József a Szent Korona központú gondolkodásról, és az ehhez szükséges szemléletváltásról beszélt. Erről külön videó riport is készült, melyet hamarosan közzétesznek majd.

Szerinte szükség lenne egy konföderációs konferenciára. Ezt Morvai Krisztina is támogatta. Csakúgy, mint azt, hogy felvilágosító kampányt kellene tartani, hogy a belépni szándékozó országok is tudomást szerezzenek arról, hogy milyen hátrányai vannak az EU-nak.

Véleménye szerint nem szabadna kiállnunk egyetlen ország csatlakozása mellett sem, hiszen EU-szkeptikusok vagyunk. Szerbia csatlakozását sem csupán érdekellentétek miatt kötelességünk ellenezni. Úgy kéne állást foglalni, hogy a nép dönthessen, de nem csupán az EU-t egyoldalúan és pozitívan bemutató médiából tájékozódva. Kovács Béla szintén EU Parlamenti képviselőhöz csatlakozva már meg is alakítottak egy ilyen "felvilágosító” csoportot.

Az utazáson Székelyudvarhely Székely Tanácsának elnöke is velünk volt, aki az önrendelkezésről írt nagysikerű pályázatát olvasta fel, melyben kifejtette a szerinte ehhez szükséges főbb irányvonalakat. A csoport sokszínűségét mutatta, hogy a pályázat nyertesei közt voltak a gúnyhatárunkon belüliek, székelyek, és még ideiglenesen Amerikában, Németországban tanulók is. Foglalkozásokat tekintve is igen széles rétegből jött össze a csapat. Volt köztünk jogász, közgazdász, környezetvédelemmel foglalkozó, egészségügyben dolgozó, író, költő, diák, történész, lovas díjugrató, és gazda. Így igen különböző szempontokból közelítettük meg az önrendelkezés megerősítésének kérdését.

És talán most volt először székely zászló is a parlamentben, ahol ott is maradt, hiszen Krisztinának ajándékozta pár határon túli testvérünk. „Leszívja az ember energiáit ez a szörnyű építmény”- mesélte. Így a sivár, rossz hangulatú épületben irodájának dísze lett.

Esténként Krisztináék bemutatták a város legjobb kocsmáit, ahol kötetlen hangulatban tovább folytak a beszélgetések. És a végén persze csoportkép is készült.



Nagyításért kattints a fotókra, a videóért pedig IDE.

8 kommentek:

HangyaBoy írta...

Én is szeretnék egy olyan állást, ahol az a munkám, hogy elmondjam és megértessem mindenkivel, hogy az amit csinálok és amiért fényesen megfizetnek, az egy nagyon-nagyon csúnya és rossz dolog.

Herne írta...

Gratulálok minden résztvevőnek, és elismerésem Dr. Morvai Krisztinának.
A felmerült kérdéskörrel kapcsolatban nem sokat tudnék hozzászólni, szerintem minden szóba jöhető (és a Világ Csendőrének beavatkozása nélkül megvalósítható) lehetőség megvitatásra került.
Amin a napokban gondolkodtam éppen, az az, hogy az EU-t ellensúlyozni lehetne egy új "keleti blokkal". Az Unió vesztesei, azaz az egykori VSZ-országok alakítanának egy keleti tömböt az EU-n kívül, központi hatalom nélkül, kizárólag gazdasági (és adott esetben katonai) együttműködésre építve. Tehát semmi Keleti EU, meg országok és kultúrák összemosása. Ha az oroszok is csatlakoznának ehhez, és miért ne tennék, az EU és az USA térdre lenne kényszerítve, de legalábbis megdőlne az egyeduralmuk. Ha pedig még Kínát is megnyerjük, nos, nem kell ecsetelnem. Innentől kezdve pedig fel lehetne karolni a jólétben elkényelmesedett nyugat által elhanyagolt fejlődő országokat, régiókat: az arab világot, Közép-és Dél-Amerikát, a "lemaradozott" ázsiai országokat.
Én egyébként már az EU-csatlakozáskor is azt mondtam, hogy először egy közép-kelet-európai együttműködést kéne létrehozni és együtt megerősödni, lévén a problémái a volt VSZ-tagoknak ugyanazok, és ESETLEG ha már megerősödtünk, akkor belépni az EU-ba, hogy ne járjunk úgy, ahogy jártunk. Dehát a "mit kellett volna" nem történelmi kategória, azzal kell foglalkozni ami most van.
Latin-Amerika egyébként már ébredezik és szerveződik, és egy napról napra erősödő USA-ellenes szövetség van kibontakozóban, olyan országokkal, mint Brazília, vagy az általam igen nagyra tartott Hugo Chávez vezette Venezuela. Latin-Amerikában csak néhány megvásárolt bábkormány által vezetett ország van már csak az USA mellett, pl. Kolumbia. Ezek a népek fel fognak kelni, amint látják, hogy a testvéreik egyesültek.
Bár földrajzilag távol eső terület, de a távolság ma már semmit sem jelent. Érdemes odafigyelni az amerikai kontinens déli felére. Egy erős kapocs Európa és Latin-Amerika között nekik is jó, nekünk is jó.

Herne írta...

No, vajon most eltűnik-e... :-)

Névtelen írta...

Csodás érzés volt jelen lenni a meghívottak között és tapasztalatokat szerezni! Szüksége van az országnak hasonló gondolkodású emberekre, mert az egyetlen kiút abban rejlik, hogy felismerjükk a határon innen és túl élő magyarok, hogy a sorsunkat kellő összetartással képesek vagyunk irányítani!
Harmati Bálint

Névtelen írta...

Minden olvasó tájékozottságára szükségünk van, ezért fontosnak tartom, hogy a tv és újság mellett tájékozódjatok az interneten is! Mindenkinek tudnia kell, hogy a mai média elferdíti a valóságot! Ismerjétek meg a jobbik oldalt is, mert ez szükséges ahhoz, hogy tisztább képet kapjatok!

Radulovic Zsuzsa írta...

Nem egészen értem, még mire lenne szükség ahhoz, hogy felismerjük??? Esetleg, ha az egész országot elönti a vörösiszap, elviszi a tornádó, vagy ha kitör a pestisjárvány??? Nem volt elég ezer év erre a felismerésre???

eSzeL írta...

Nem Zsuzsa! A baj az, hogy a népesség öregszik. Az öregebbek pedig nem tudnak az internettel mit kezdeni. Ennek pedig az a következménye, hogy csak a tévé-ből, rádióból és újságokból tájékozódnak. De azt, pl, hogy melyik újságból tájékozódjanak, azt a tévé mondja meg. Az emberek többsége hisz a szavak igazában, annál is inkább, mert arról ami megmutatná a hazugságokat mélyen hallgat az összes média. Ezenkívül elmarad az események szájbarágós összekapcsolása is. Mire gondolok? pl : - No idefigyeljenek emberek! Ez a simonperec izráelben azt mondta, hogy folyik többek között Magyarország felvásárlása. Ez ugye azt jelenti, hogy meg akarják venni a földet a vizet és a levegőt is. Ha ez igaz, ( és sok példa mutatja, hogy az ) akkor milyen szépen illeszkedik ebbe a képbe, hogy orbán párti emberek törvénybe foglalták, hogy akárhány betelepülő jöhet az országba és akármit meg is vehetnek. Ha pedig azt is figyelembe vesszük, hogy nekik rengeteg pénzük van akkor tiszta sor, hogy mi fog történni az országgal rövid időn belül. Ha már itt tartunk, azt sem árt elfelejteni, hogy a bankokon keresztül tőlünk ellopott pénzen vásárolják fel a talpunk alól a földet!! Hát föláll a szőr a hátamon.

Radulovic Zsuzsa írta...

Na meg az alkotmánybíróság lekorlátozása! Feltálalták egy rendkívül szimpatikus és népszerü indokkal azt, hogy a szemünk elött rúgták fel a demokrácia egyik alappillérét és a népek veszik, mint a cukrot! Döbbenet!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló