A szombati demonstrációk margójára

Az elmúlt két napban sokan és sokféleképpen értékelték és mutatták be a szombati eseményeket, ezért én most nem mennék bele a nap ünnepélyes és méltósággal teli pillanataiba, a rendezvényekről szóló beszámolókba, hanem inkább a történések mögöttes üzeneteivel foglalkoznék, főleg azokkal, amik nekünk radikálisoknak szóltak, hisz a 23-i ünnep az emlékezés mellett rámutatott mi dolgaink ellentmondásaira és tarthatatlanságára is.

Szombaton, hosszú hetek egymás közötti beszélgetései után, most nyíltan is kimondásra került: nincs összetartás a radikális oldalon belül. Elveszni látszik a lendület, elveszni látszik a szolidaritás, megbomlani látszik az eddig megbonthatatlannak hitt egység. Tegnapelőtt kibukott, hogy sokan ma már másképp gondolkodnak, ma már másként ítélnek meg dolgokat, mint ahogy azt még annak idején együtt, mindannyian megálmodtuk.

Sokan vannak, akik azt hiszik, hogy célba értünk, hogy a parlamenti hely a célvonal volt, nem pedig a kezdőkör. Sokan vannak az utcán is, akik azt hiszik, hogy innentől már nincs semmi dolog, hogy innentől majd a párt, a mi pártunk megold mindent. És sajnos sokan vannak olyanok a Házon belül is, akik azt hiszik, hogy rajtunk kívül, akik beszavaztuk oda őket, másoknak is meg kell, hogy feleljenek.

Mindkét csoport nagyon nagyot téved.

Az égegyadta világon semmi nem oldódott még meg. Semmi ok nincs arra, hogy ezt higgyük. Akkor meg mire fel a nagy elégedettség? Mire fel a hátradőlés? A végén meg fog történni, hogy maga a Jobbik lesz az, ami ha akaratlanul is, de végül eloltja az ellenállás tüzét, mert a tömegek azt hiszik, hogy azt már nem kell táplálni? Hogy az majd ég tovább magától is, mindössze csak attól, hogy a parlamentben néhányan rádobnak egy kicsit?

Ne legyünk már ennyire naivak.

Halljuk meg a Kozma utcai tüntetés hangját, halljuk meg még időben figyelmeztetést, amíg nem késő. És ez igaz mindenkire. Radikális vezetőkre és szimpatizánsokra egyaránt.

…és ami minket illet, rendkívül nehéz helyzetben vagyunk (…) A többiek azt hiszik, hogy véget ért a nemzeti ellenállás, de mi tudjuk, hogy nem. Mi tudjuk, hogy ezt a harcot folytatnunk kell…

Nagyon sokan a mi oldalunkon is feltették a kérdést: Ugyan mi értelme van itt ennek, hogy itt kínozzuk magunkat 72 óráig? Úgyse érünk el vele semmit. A legnagyobb baj, hogy még a nemzeti oldal egy jelentős része is így gondolkodik. De van itt egy nagyon egyszerű ok. Mert hol érdekel engem az, hogy az RTL Klubban benne leszünk-e ma este? Van egy ennél sokkal fontosabb ok. Három bajtársunk még bent van, és neki tudniuk kell, hogy nem csak jóban voltunk együtt, hanem rosszban is… Mert van egy bajtársi szolidalítás, ami úgy tűnik kihuny a nemzeti oldalból is időnként…

Nincsenek illúzióink. Tudjuk, hogy itt a helyzet valójában akkor fog változni, hogyha a mi fajtánk lesz hatalmon. Erre továbbra is két lehetőség kínálkozik. Az egyik, hogy egy ilyen szavazófülkés forradalommal, magyarul egy választáson kétharmados többséget szerzünk mi. Gyakorlatilag erre az esélyünk majdnem nulla. A másik lehetőség, hogy nem mi vagyunk többen, csak erősebbek vagyunk. Ami ezt illeti, még ezt sem mondhatjuk el. Legyünk őszinték…

De az ellenállás és a harc folytatódni fog. A következő demonstráción szeretném, ha szólnátok az összes olyan nemzeti, radikális ismerősötöknek, akik ma sincsenek itt. Biztos többen voltak a pártok rendezvényein. Szóljatok nekik, szóljatok a jobbikos vezetőknek, hogy jöjjenek, mert nagyon kevesen vagyunk…

A fenti gondolatokat Toroczkai Laci osztotta meg a hallgatósággal, majd Hegedűs Lóránt lépett a kicsi színpadra, hogy kimondja a nap számunkra legfontosabb üzenetét: [a teljes beszédekért, katt a linkekre]

"…álljatok ellen a gononosznak és elfut tőletek”. De mikor fut el előlünk a gonosz? Vajon akkor, ha mi magunk is finomkodunk? Vajon akkor, amikor mi magunk is felmentjük saját magunkat? Hogy miért éppen akkor, éppen úgy nem lépjük meg azt, ami valódi ellenállásnak számítana? (…)

Kimondom azt, amit kimondhatatlannak tartanak a politikai szalonok leguánbűzt árasztó képviselői: Ma az a nemzeti minimum, hogy Budaházy György és két társa szabadlábon legyen. (…) Ez legyen a szemünk előtt. Ezt várjuk, ezt kérjük a nemzeti radikalizmus gyűjtőpártjától, a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól is. Igen. Aki finomkodik közülük, azoknak üzenem: nem lesz jobb dolga egyiküknek sem, egyetlenegy magyar embernek sem, hogyha a könnyebb ellenállás irányába megy. Hogyha megmagyarázza azt, hogy a szavazatszerzés, a népszerűségi index, az előrejutás, a leendő kormányzati pozíció megkívánja azt, hogy e tekintetben figyelembe vegyük az erőviszonyokat.

Soha nem fog a magyarság valódi és hiteles képviselete kormányra kerülni, ha így gondolkozik. Csak akkor fog kormányra kerülni, ha megmutatja, hogy van még ereje, hogy van még erkölcsi tőkéje, hogy lakozik benne igaz emberség…

De ne rohanjunk fejjel a falnak. Valóban. Mert ez a hatalom csak ezt szeretné, de azt viszont mindenképpen tegyük meg, amit ma megtehetünk. Amit nem szabad halogatni Pató Pál módjára, hogy „ej ráérünk arra még”, arra hivatkozva, hogy nem akarunk fejjel a falnak menni.

Hol van a fal? Mi vagyunk a falnak szorítva. Esélyünk nincsen rá, hogy fejjel a falnak menjünk. Hát legalább azt tegyük meg, amit Isten itt és most lehetővé tesz…

Igen.

Legalább azt tegyük meg, amit Isten itt és most lehetővé tesz…




Mozgóképes beszámolónk ITT.
Fotóklipp ITT.

8 kommentek:

casablanka írta...

Ha nem engedik el Budaházyt akkor ők sem különbek mint akik 8 évig a nyakunkon voltak.Nem számit amit mondunk, ha mindig mondjuk, egyre többen hiszik el. Hová lett az első Radulovicz komment?

Gambit írta...

Nem értem. Komolyan. A Jobbikon kívül a Parlamentben senki nem emelte föl a szavát Budaházyért, október 23-án szintén volt róla szó, erre mit olvasok a radikális hírportálokon, blogokon? Fúj, csúnya Jobbik, bomlik az egység, senki nem csinál Budaházyért semmit, meg tököm tudja... Mégis, mi a francot csináljon Vona? Szöktesse megy Gyurit...?
Az egység nem azért bomlik, mert a Jobbik bejutott az országgyűlésbe és ezért akárkit is elárult volna, vagy bármi olyat csinálna, amit nem vártak tőle a választók.
Egyszerűen azt látom, hogy egy ideje a fanyalgók elkezdték beszuggerálni maguknak és másoknak is az ilyen és ehhez hasonló hülyeségeket (vagy egyszerűen csak irreális elvárásokat fogalmaznak meg a párttal szemben). Amik persze terjedtek, mint a futótűz.
Hát csodálkozhatunk-e, hogy gyökeret vernek az ilyen megosztó gondolatok? Csodálkozhatunk-e azon, hogyha a saját táborunk éjt nappallá téve szakadásról harsog, akkor annak idővel szakadás lesz a vége?
Épp azok fordítanak hátat a Jobbiknak, akiknek tűzön-vízen át ki kéne tartaniuk mellettük.
Ez az, amit az ellenség sosem tenne, és ez az egyetlen tulajdonságuk, amit őszintén irigylek. Ők nem esnek lépten-nyomon egymás torkának, nem egymásra mutogatnak minden piszlicsáré vélt, vagy valós sérelem miatt, de ami a legfontosabb: Nem ők maguk kántálják egyfolytában, hogy itt a vég.
Pedig nehogy azt higgyük már, hogy törésvonalak csak nálunk vannak. Csak a többi tábor nem teszi az ablakba és nem nagyítja föl őket értelmetlenül, önmagát falva föl ezzel.
Föl kéne ismerni, hogy a Jobbik nélkül ez az egész pillanatok alatt darabokra fog hullani. Ha most egy lépéssel mindenki kihátrál mögülük, miközben rájuk mutogat és őket okolja minden szarért, akkor ne is várjunk el semmit.
A nemzeti ellenállás pedig valóban nem ott kezdődik, hogy majd a párt megoldja. Ha a radikálisok között nem számítana luxusnak a tájékozódás (mondjuk olyan minimális szinten, hogy ha már van, megveszem azt a rohadt Bar!kádot...), akkor mindenki tisztában lenne azzal, hogy ezt maga a Jobbik is így gondolja.
Ha a többség venné a fáradtságot, akkor nem tudnának mindenféle tévhitek, pletykák és alaptalan híresztelések rést ütni a sorainkon.
Vannak valós problémák és tisztázandó feszültségek, de amiken az utóbbi időben a tábor pörög, nem ilyenek. (Még az újabb Gárda-szakadást sem tartom olyan súlyú kérdésnek, mint ahogy egyesek fölfújják.)

Névtelen írta...

Az új igazság, mégse ellenforradalom volt, azt jelenti,nemcsak az egyén, az állam is tud hazudni, aztán csodálkoztok, nem hiszünk már senkinek! Aki hazudik az lop is! bőven beigazolódott, aki meg adót fizet az kényszerített hülye!

Névtelen írta...

Egy eseményt, a haszonélvezői ünnepelnek, kárvallottjai eltitkolni,beszennyezni igyekeznek! Lényeglátó

mindegy ki vagyok írta...

Budaházy legalább megtette azt, amit többségünk nem, odavágott, én is odadobtam volna a koktélt...
és közben a milliárdos bűnőzők élik világukat,Gyurcsány,Görgényi,Kóka,Bajnai stb. a mostani vörösiszaposok is azok, a langyos Fidesz
nem sokat tesz,a szakadásról pedig annyit, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél, pedig ha
a nemzeti oldal nem egyesül, és nem dobja félre
ellentéteit, akkor csak Istenre várhatunk, aki nem csak egyszerű Molotov koktéllal, hanem félelmetes dolgokkal fog ítélkezni,de mikor ?

Herne írta...

A legfontosabb most az összetartás a széthúzás helyett. Mindenki tegye a dolgát, a - hivatalból, lehetőségből, tehetségből, képességekből - ráosztott feladatot. A Jobbik a Parlamentben, mi a nép soraiban. Semmilyen háborút nem lehet megnyerni pusztán az egyik fegyvernem bevetésével.
A Jobbikot hagyjuk, hadd tegye a dolgát, amíg nem cselekszik ellenünk. A mi dolgunk most az, hogy egyelőre szavakkal harcoljunk tovább. Hogy azok közülünk, akikben kiolthatatlanul ég a harci láng, és a győzelembe vetett hit, ápoljuk ezt a lángot bajtársainkban is, és fellobbantsuk másokban is.
Ennél többet jelenleg sajnos nem tehetünk.

A katona sosem azt a háborút vívja, amire kiképezték, hanem azt, ami éppen zajlik; és sosem azzal a fegyverrel küzd, amely a legalkalmasabb lenne a célra, hanem azzal, amije épp van.

Csak mi, akik tényleg hiszünk, ne adjuk fel! Akkor a többiek is követni fognak bennünket.

Radulovic Zsuzsa írta...

Egy eseményt, a haszonélvezői ünnepelnek, kárvallottjai eltitkolni,beszennyezni igyekeznek! Lényeglátó

Ezt most pontosan hogyan értsük annak tükrében, hogy a Demszky-féle zsidó libsi kommandó az új köztemetöben ünnepelt okt. 23-án???

Gambit írta...

Lényeglátó - Ha haszonélvezők alatt a magyar társadalmat, kárvallottak alatt a zsidó-bolsevik országrontókat érted, akkor igaz a meglátás. Annyi kitétellel, hogy mivel eltitkolni nem tudják, ezért csúsztatnak, ferdítenek és igyekeznek kisajátítani(lásd: "nyilas fölkelés volt", ill. "reformkommunista forradalom volt" című hazugságok...), vagy jelentéktelen színben föltüntetni (október 23-a, mint az alkotmány ünnepének túlhangsúlyozásával).

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló