Tőkés László nem tűrte tovább és tollat ragadott

Cudar idők járnak. Súlyos árulások…

Így aztán a püspök úrnak nem volt más választása, mint hogy tollat ragadjon ott a távoli Brüsszelben, és felháborodott sorokban vesse papírra bánatát azon méltatlan támadások miatt, amik sorozatban érték a családját az elmúlt hetekben.

A szörnyű események sora ott kezdődött, hogy a nagyváradi hatóságok a vonatkozó törvényeket és szabályozásokat nem kezelték elég rugalmasan, és építési ügyi bírságot mertek kiróni Tőkés Mátéra azért, mert az építési engedély nélkül épített át egy meglévő épületet. A kivitelezés során a régi házat teljesen átalakították, az emeleti részén bárt, a földszinten pedig pizzeriát és autómosót is kialakítottak. Az engedély nélküli építkezés feltűnt a hatóságoknak, akik a törvénysértést észlelve mindezért nem átallottak mintegy 3000 lej, cirka 200.000 forint bírságot kiszabni.


A bár és a pizzeriás autómosó


Az „érthetetlen” eljárás olyannyira felháborította az Európai Parlament alelnökét, hogy telefonon felhívta a városházi illetékeseket, és számára teljesen magától értetődő módon azt követelte, hogy azonnal vonják vissza a büntetést. Egész egyszerűen azért, mert.

Csak. És kész.

„Európa minden országában nem csak támogatják, hanem kedvezményekkel segítik a fiatal vállalkozókat üzleteik, vállalkozásaik kiépítésében, minderre csak Váradon nincs példa, ahol meg is büntethetik őket kezdeményezéseikért.” – mondta bele jól a telefonba. Arra azonban nem tért ki, hogy ennek vajon mi köze ahhoz, hogy sz@rva a törvényekre engedély nélkül építkeztek. Tőkés úgy gondolta, hogy ez nem számít. Mert ők ezt megtehetik. Mert az ifjabb Tőkés elhitte, hogy apu akkora király, hogy emiatt az egész család a törvények felett áll.

Tipikus újgazdag, elvtársi mentalitás, amitől a jóérzésű embernek felfordul a gyomra. Jól ismerjük mindannyian ezt a fajtát úgy Erdélyben, mint itthon. Arról már nem is beszélve, hogy a 200 ezres bírság biztos nagyon, de nagyon odavághatta a családot. Tőkés vice-presidentnek a több tízezer eurós fizetéséből erre már nem tellett. És ahelyett hogy csendben kifizette volna, ha már hibáztak, nekiállt hőbörögni…

Azonban Tőkés László évek óta tartó morális mélyrepülése itt még messze nem ért véget. A mélypont pár napja, október 11-én jött el. Ekkor vált olyan tarthatatlanná a helyzet, hogy a püspök úr már nem érezte elégségesnek a telefonos egyeztetést, és kénytelen volt tollat ragadni. Történt ugyanis, hogy a román ötödosztályú labdarúgó bajnokságban (ez ott a legalacsonyabb osztály) a Rév–Partiumi Keresztény Egyetem SE mérkőzés 2–2-es végeredménnyel zárult.

És ez gond.

Mi több, felháborító bírói csalás, ami nem tűr elnézést, ami egyszerűen nem hagyható szó nélkül. Így aztán a fiókból előkerült az Európai Parlament alelnökének fejléces papírja, hogy arra kézírással az alábbiak kerüljenek:

„Mint a Partium FC labdarúgó csapat egyik játékosának az apja, megdöbbenéssel vettem tudomásul a Réven lejátszott mérkőzésen történteket. Másrészt, az Európai Parlament alelnöki minőségében, többek között a sportért is felelős tisztségemnél fogva elfogadhatatlannak tartom a mérkőzés bírói hármasának viselkedését, amellyel megpecsételték a mérkőzés eredményét. Az Európára jellemző fair play jegyében és szellemében kérem, hogy fogadják el a Partium Sportklub elnökének panaszát az említett mérkőzés újrajátszásával kapcsolatban.” – írta hivatalos levelében üzenetét a Bihar Megyei Labdarúgó Egyesület elnökének, Viorel Vanceanak. És hogy még véletlenül se legyen elkenhető az ügy, a levél másolatát Román Labdarúgó Szövetségnek is megküldte. [nagyításért katt a fotóra]

Mert azért az mégse járja, hogy ennek a Máté gyereknek a lelkébe ilyen rövid időn belül kétszer is így beletapossanak. Még a végén valami lelki sérült lesz belőle, ha ilyen hatalmas súlyokat kell cipelnie szegénynek. A múltkor az építési bírság… most meg 2-2 a Rév ellen… A bírók miatt… Sanyarú a világ…

Azt hiszem itt az ideje, hogy mi is elmorzsoljunk egy apró kis könnycseppet a Tőkés család megpróbáltatásai hallatán. Egyébként pedig legyünk büszkék, hogy ilyen remek magyar képviselők is vannak az Európai Parlamentben, mi több, alelnöki tisztségben, akik így szívükön viselik a nemzettársaik sorsát…

Vegyük hát az alelnök úr tetteit üzenetnek. Ha véletlenül, vagy akár szándékosan megsértjük az előírásokat és megbüntetnének minket ezért, vagy ne adj' isten, a kedvenc csapatunknak nem adnak meg egy büntetőt a hétvégi meccsen, akkor ne essünk kétségbe, hisz még semmi sincs veszve. Csak szóljunk, írjunk az alelnök úrnak.

Tőkés László majd megoldja…

3 kommentek:

Herne írta...

Most nem is térnék ki arra, hogy Tőkés "úr", mint a többi, teljesen elveszítette kapcsolatát a valósággal (vagy sajnos épp meglelte azt?), vagy arra, mennyit árt a mi megítélésünknek, a miénknek, a tiédnek és az enyémnek, és a mi gyermekeinkének, akikre drága Tőkés "úr" már nem gondol.
Inkább csak a címre reflektálnék röviden:

Mélyen Nemtisztelt Tőkés...minek nevezzem? Nemzetárulónak? Vallásárulónak? A demokrácia árulójának? Az emberiség és az alapvető emberi értékek árulójának? Talán mindnek egyben.

Tehát Mélyen Nemtisztelt Tőkés (MOST MÉG!!) úr:
Mi történik majd akkor, ha egyszer majd mi nem tűrjük tovább, és fegyvert ragadunk?

Gambit írta...

Ki a tök kajál, vagy iszik egy autómosó mellett/fölött...? Ez kb. olyan párosítás, mintha egy méhtelepen nyitna valaki fagyizót :D

Kanyó Sándor írta...

A püspök-képviselő-alelnök úr ragaszkodása távoli hazájához és maradék családjához akár megható is lehetne.De ebben a formában nem az. Ez így undorító.Ámbár az is lehet, hogy a nagytiszteletű expüspök úr csak hatalom- mániás szereptévesztésben szenved. Ebben az esetben lehetne számára ajánlani professzionális brüsszeli magánklinikákat ahol az elmebajnak ezt formáját már jó gyógyulási eséllyel kezelik.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló