Két ügy, egy eset

Hétfőn, amikor OV bejelentette a MAL vezérigazgatójának letartóztatását, amikor Lázár János, narancsos frakcióvezető a felelősök megbüntetéséről és a tulajdonosok magánvagyonának a lefoglalásáról beszélt, amikor végre a parlament úgy lépett, ahogy azt a teljes közvélemény elvárta, akkor azt hittem, hogy talán elindult valami. Hogy van rá esély, hogy tényleg más világ jön.

Kövezzetek meg, de elhittem, amit akkor és ott OV mondott. Bár talán az mentségemre szolgál, hogy biztosan nem voltam ezzel egyedül, még itt a radikális oldalon sem. Aztán eltelt három nap és ismét rá kellett jönnöm, hogy naiv voltam, hogy a hangzatos narancsos felszólalások lószart se érnek.

Tegnapelőtt a rendszer ismét megmutatta az igazi arcát. Nincs igazság, nincs változás, csak új máz van, egy velejéig rohadt világ álszent arcán. Szerdán két különböző helyen, két különböző bíró a Magyar Állam nevében döntéseket hozott. Két ügy, de igazából egy eset. Magyarország esete a tisztességgel, a becsülettel, és a józan ésszel.

Szerdán, Budapesten Máziné Szepesi Erzsébet tanácsvezető bíró másodfokon 1 év – 3 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte Budaházy Gyurit az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt azért, mert Gyuri még az elqrói időkben az internetes hírportálokon és a nyomtatott sajtóban közzétett írásaiban a rendszer megdöntésére hívott fel. Azaz kimondta azt, ami az egész ország véleménye volt.

Az ügy már évek óta húzódott, mivel a 2008-as elsőfokú felmentő ítéletet, másodfokon megsemmisítették és az ügyet új eljárásra utalták vissza. Tegnapelőtt ennek a végére tett pontot a Fővárosi Ítélőtábla, mely az elmarasztaló ítélet indoklásában azt találta a legfőbb bizonyítéknak, hogy Budaházy jelenleg is előzetes letartóztatásban van terrorizmus vádjával.

Ugye érti mindenki? A bíró egy olyan üggyel és váddal indokolja az elmarasztaló ítéletet, amiben még nem is született döntés. Joggal kérdezhetnénk: hol van az ártatlanság védelme? És legfőképp hol van a tisztességes eljáráshoz való jog?

Hogy lehet az, hogy a most ítéletet hozó Máziné Szepesi Erzsébet nem más, mint az a bíró, aki Budaházy Gyuri másik, a terrorcselekmény gyanúja ügyében döntött arról, hogy az előzetes letartóztatást meg kell hosszabbítani?

Nem, ez nem tévedés. Máziné Szepesi Erzsébet mindkét esetben eljárt és mindkét esetben Gyuri ellenében döntött. Vajon hogyan lehetséges az, hogy egy ismert ellenzéki személy ellen folyamatban lévő, tehát az emberi jogok szempontjából különösen érzékeny ügyben, egy olyan bíró hosszabbít előzetes letartóztatást az egyik büntetőeljárásban, aki a másik büntetőeljárás érdemében eljár és tárgyal?

Miközben Budapesten a felháborító ítélet kihirdetésre került, aközben a köztársaság hivatalnokai Veszprémben sem tétlenkedtek. Itt Laczkó Henriett bíró gondolta úgy, hogy minden további nélkül szembeköpheti az ország polgárait, és egy könnyed tollvonással szabadlábra helyezte Bakonyi Zoltánt, a MAL hétfőn őrizetbe vett vezetőjét. Laczkó bírónő szerint ugyanis a nyomozó hatóságok által átadott dokumentumokból nem állapítható meg az előzetes letartóztatásba helyezésnek sem az általános, sem a különös oka, és a nyomozás mostani szakaszában bűncselekmény alapos gyanúja nem áll fenn.

Ismét fel kell tennem a kérdést: Ugye érti mindenki? Meghal kilenc ember, több tucat sérültet súlyos sérülésekkel ápolnak a kórházakban, élhetetlenné válik három falu és kipusztul a Marcal folyó teljes növény- és állatvilága. Mindenki tudja, ki okozta a tragédiát, mindenki tudja, ki a felelős, de az ügyben eljáró bíró nem lát okot arra, hogy előzetesbe helyezze a katasztrófát okozó cég vezetőjét, pedig a hírek szerint több mint húsz terhelő vallomást jegyzőkönyveztek a nyomozók Bakonyi Zoltán ellen, többek között a társaság egyes felső és középvezetőitől is.

Nehéz szavakat találni erre, pontosabban nehéz szalonképes szavakat találni. Ami ma Magyarországon folyik igazságszolgáltatás és közigazgatás ügyben az finoman fogalmazva is kurvár@ felháborító. Amíg ezen a területen nem lesz rend, amíg a pártállami rendszer vezető bírái napjainkban is eljárhatnak olyan büntetőeljárásokban, amelyek a demokrácia, a szólásszabadság, a véleményszabadság, azaz az egykor általuk következetesen tagadott és üldözött értékek értelmezéséről szólnak, amíg a Laczkó Henriett-félék bírónak nevezhetik magukat, addig sohasem fog megváltozni semmi sem.

Szerdán Narancsvidéken született két ítélet. Az embert, aki egyetlen ember haláláért sem felelős, aki szóban és tettekben harcolt a gyurcsányi terror ellen, azt börtönre ítélik, a másikat, aki kilenc ember haláláért és egy ökológiai katasztrófáért felelős szabadon engedik.

Ez aztán szép kis forradalom. OV, PiSa, Lázár meg a többiek. Elmentek ti a f@szba.

11 kommentek:

chabbix írta...

Kedves RP!
Igen!Igen!, Igenigen!
Nagyon hülye voltál,amikor hittél egy nemzeti mázba bújtatott Udvari Bolondnak, aki Soros pénzéből tanulta (s tanulja a mai napig is) a hazaárulás művészetét 1989 óta!
Mert művészet ez, kérem szépen!

1998-ban lengeti a "néppel együtt" a nemzeti zászlókat cca.1 millió ember előtt Bp. belvárosában, amely tömeget anno, a soros-féle tv-k,még az értelmi fogyatékosok megrökönyödésére is maximum százezerre taksáltak.

Majd 2002-ben is lengeti a -szemében csak egy kellék- nemzeti rongyot, ám az idő közbeni idegen befolyások növekedése révén, beszédében felhívja a figyelmet arra is, hogy az ősi magyar zászlók, köztük olyanok, mint az Árpád atyánk családi címerét hordozó selymek, lehetőleg csekély számban mutatkozzanak a Párt rendezvényein.

Ugyanekkor, a bolsi-libsi választási csalásról nincs véleménye, veszni hagyja az országot, mert - gazdái szerint - az még nem pusztult le, kellőképpen.

Mindez megismétlődik 2006-ban azzal a különbséggel, hogy addigra a Párt rendezvényeiről egyértelműen száműzték a Magyar jelképeket, a bibsik ismét, de most már pofátlanul és nyilvánvalóan csaltak, s aki (akik) felemelték ez ellen a szavukat, azt, azokat, nagyon gyorsan lecsukták.

Ez, ezek - az orbán-navracsics duó - pedig behunyt szemmel tűrték a nemzet megalázását, hisz gazdáik parancsa szerint még ekkor sem volt kellőképp kirabolva, megnyúzva, lehetetlenné téve a magyar nép!

Bízd Viktor ezt a Ferire, a Molnárra, a Kókára, a Horváth-ra, a Kunczéra,a Bajnaira, az Oszkóra, a Pető-Bauer párosra, és fajta társaikra, oszt jöhetsz majd Te, panaszkodni.

Hát jött!
A "határozott" kormányfő! A nemzet megmentője! Az "elismert" nagy jövő előtt álló politikus!

Húsz éve ezt szajkózzák a zsidók!
De sem a nagy jövő, sem a megmentés, sem az elismertség nem tűnt eddig fel a "munkásságában"!
(Azt hiszem nemcsak nekem, senkinek!)
Ha-ha!
Vagy talán a Haza Megmentője megkapta már a Japán Császártól, a Becses Korona Rendjének Babarózsa fokozatát? Ugye, nem!?
Vagy Románia Nagy Csillagát? Hát azt sem!?
Vagy a Korona Nagy Keresztjét a belgáktól? Ü-ü-ü.
Esetleg 18 fát az izraeli Jad Vashem emlékparkban?
Basszus, még ezt sem!!!!!?????

Hát csoda, hogy kiröhögi egy veszprémi bíró, s beint neki dupla csuklóval, jószerivel csak azt nem írván a nemzetrabló gyilkost szabadlábra helyező végzésébe - pedig megtehetné,joga lenne rá,hiszen ilyen a mi mondvacsinált demokráciánus rendünk -, hogy nesze neked hős forradalmár miniszterelnök,
töröld ki a segged, a tárgyalótermem falára kifüggesztett mondvacsinált nemzeti megegyezéseddel együtt!

És senki nem csodálkozna.....

Herne írta...

Nem vagy egyedül, néha én is elkezdek reményeket táplálni Vitéz I. Viktor őexcellenciájával szemben. Valljuk be, annyira ki vagyunk már éhezve, hogy megörülünk annak is, ha elhalad előttünk egy dögökkel teli szekér, és megcsapja az orrunkat a rothadó hús szaga.
A személyeskedő szemrehányásokat, amiket néha a hozzászólásoknál látok, viszont azt javaslom mellőzzük. A nemzeti oldalon, legalábbis annak értelmesebbik rétegében, tehát nem a cigányként viselkedő kocsmakopaszokra gondolok, olyan emberek gyűltek össze, akik maguk is belátják a hibáikat, nem rejtik azokat véka alá. A dühünket irányítsuk olyan személyek felé, akik valóban rászolgáltak.

Alkotmányos rend erőszakos megdöntésére tett kísérlet. Véleményem szerint az alkotmányos rend erőszakosan meg lett döntve már akkor, amikor Furcsányék csalással kerültek hatalomra. Azóta nem állt fent alkotmányos rend. Budaházy tehát semmiféle alkotmányos rend megdöntésére nem készülhetett. Vagy a választási csalás és tízmillió ember átbaszása belefér az alkotmányos rendbe? Mert ha igen, én mentem menedékjogot kérek Venezuelában.
De maradjunk az abszurdisztáni viszonyok között, és fogadjuk el, hogy a választási csalás az Alkotmány által szentesítve vagyon. EGy demokráciában, ha jól tudom, a nép alapvető joga, hogy az ellene dolgozó, alkalmatlan kormányt elmozdítsa a helyéről. Ez nem forradalom, nem felkelés, nem puccs, nem alkotmányos rend megsértése, hanem alapvető demokratikus jog.
Legalábbis jobb helyeken.
De maradjunk ismét csak Abszurdisztánban, ahol az embernek csak megdögleni van joga, azt is csak akkor, ha kellő banki adósságot hagy az örökösökre.
Tehát egy nemcsak alkalmatlan, de teljes mértékben és önmaguk által beismerten illegitim kormány elmozdítása az alkotmányos rendbe ütközik. Honnantól kezdődik egy ilyen akció, mint büntetőjogi következményekkel járó tett? Józan fejjel gondolkodva valahol ott, ahol a fegyverek már fel vannak halmozva, és folyik a kiképzés. Igaz, mondhatnám megintcsak, jobb helyeken még ekkor sem, az USA pl. tele van ilyen félkatonai szervezetekkel, amelyek nyíltan a kormány megdöntésére szólítanak fel. Megfigyelés alatt vannak, nyilvántartásban vannak, de amíg nem kezdenek el komolyan szervezkedni, tehát nem követnek el semmit, a kutya sem nyúl hozzájuk.
Na igen, mondhatnónk, dehát ez itt most Abszurdisztán, akinek nem tetszik, annak el lehet innen menni. Tehát: nálunk hol kezdődik egy bűncselekmény? Ha azt vesszük, hányszor hallottuk, hogy a Bűnőrség azért nem szállt ki a helyszínre, mert még nem folyt vér, akkor a bűncselekmény ott kezdődik, ahol már valódi cselekvés történt. Tehát ezek szerint a telekommunikációs eszközökön történő írogatás már a cselekvés kategóriájába tartozik.
Tisztelt Vitéz Pintér Sándor őexcellenciája! Tessenek szépen hűvösre tenni valamennyi cigányt, amelyik a rajvipen, cigányfórumokon vagy bárhol a magyarok kiirtásával fenyegetőzik, vagy akár csak büszkén hirdeti bűnöző mivoltát, kezdve a vezető cigány megmondóemberekkel, akik - Budaházyhoz hasonlóan - tömegeket képesek megmozgatni! Vagy a népirtás nem minősül alkotmányellenesnek?
Vagy kettős mércét alkalmaznának? Áh, azt kétlem, hiszen forradalom történt tavasszal, nemdebár?

Herne írta...

(folyt.)

Vajon a Budaházy-ügynek a részleteiről tud a nemzetközi közvélemény? Vajon ha kiszivárogtatom a sztorit, az - a Budaházy-ügy gondolatmenetéből kiindulva - kémkedésnek minősülne?

Ha néhanapján arról ábrándozom, hogy Az Elit tagjait, vagy a védett faj tagjait, vagy a kiválasztott faj tagjait kínzom és mészárolom válogatottan brutálus módszerekkel, az már különös kegyetlenséggel, sorozatban elkövetett emberölés kísérletének minősül? Ha gondolok rá, az már bűncselekmény? Vagy csak ha rászístásan nézek és antiszemitán fogalmazok? Az már bűncselekmény? És ha meg is teszem, annak ezek alapján mi a megnevezése? Elkövetett bűncselekmény? Hatványozott bűncselekmény?

Apropó, Budaházy is kapott tévét, kondigépet, internetet, szaunát és vízágyat, vagy az csak a cigányoknak JÁR? A fizetését raboskodása alatt is folyósították neki, vagy az csak az elitnek JÁR?

Na megyek, beveszem a gyógyszereimet, mielőtt még azt hinnék, hogy máris jöhetnek értem. Sajnos pszichiátriai kezelés alatt állok ugyanis, rám más szabályok vonatkoznak!
Hacsak nem akarja az igazságtalanságszolgáltatás megdönteni az alkotmányos rendet.

A MAL-üggyel kapcsolatban inkább most el sem kezdek gondolkodni, mert a végén még egy egész doboz bitangerős nyugtató bánná...

Névtelen írta...

Igen.Az előzö irás minden betűje a szintiszta igazság!!Megvagyon irva,holló a hollónak,zsidó a zsidónak nem vájja ki a szemét!!Ezzek mindennap szemen köpnek minket,és szónélkül meg eltürjük!!!!!

casablanka írta...

Azt már tudtuk, hogy ha a jelenlegi belügyér a régi haverja a 2006- os eseményeknek nem lesz semmiféle következmény. De azt már nem gondoltuk, hogy még az iszapkatasztrófa következmény felelőseinek sem. Aztán itt van a jelenlegi főpolgármester aki az elődjét az egekig magasztalja a 20 évig végzett Budapestet teljesen tönkre tevő munkájáért. Szerintem itt van a dakota vezér "igazsága": ami összetartozik az előbb útóbb össze is nől.Most ő szeretne és fog is, legalább 3 cikluson keresztül úralkodni. Ha nem fog menni szép-szóval majd megy, erőszakkal. Gárdairtással, Budaházy és társai börtönbe tartásával a tömegtájékoztatási eszközök teljes kisajátitásával, a Jobbik kiszoritásával, az igazságszolgáltatás egykézbetartásával, stb,stb. Megegyeztek ezek, ahogy szoktak.Váltogatni fogják egymást, Egyet előre,nekik, hármat vissza a következő kormánynak. Szegény hazánk ezért nem jut előre soha. A "külső ellenségeinkről" már nem is mondok semmit.

eSzeL írta...

Ahol ilyen "barátai" vannak egy népnek ( OV ugye gyakran szokta mondani, hogy 'barátaim') annak már nincs szüksége külső ellenségre. Én azt már megtanultam, hogy aki hazudik, az igazat is csak azért és úgy mond, hogy a benne megbízók rosszul járjanak. OV ( a kiskanász ) egy hamis ember. Igazi kaméleon. Feladata : felszínen maradni. Amit én látok : egyre magabiztosabban nézi hülyének a választóit. És bejön neki. Mert tényleg hülyék. Nem gondolkodnak, hanem hisznek. Nem tudják, hogy hinni legfeljebb Istenben szabad, igaz benne sem úgy, ahogyan manapság teszik. És nem csak OV -ban hisznek, hanem saját maguk csalhatatlanságában is. Így aztán én nem várok semmi jót ettől a forradalmi kormánytól. Legalábbis a magyar nemzet tagjai számára semmi jót.

Radulovic Zsuzsa írta...

Egyet értek az elöttem szólóval!

Gambit írta...

Én csak attól félek, hogy miután ezek négy év alatt ismét leszerepelnek, az ország visszaszédül a komcsik ölelő karmaiba, és onnan már nem lesz talpra állás... A Jobbiknak baromi gyorsan ráncba kell szednie magát, különben elúszik a szebb jövő.

casablanka írta...

Ne félj Gambit, ezek legalább 12 évre terveztek,minden jel arra mutat.Talán addig eltünnek a jó MSzP állások meg a nyugdijas hivek. Talán a mai ifjuságnak több esze lesz....

az írta...

laczkó henriett jól döntött, hiszen ő a bíró, tudja mit csinált, és köteles a törvényeknek eleget tenni, ha nem volt elég ok/bizonyíték, akkor nem tartóztathatja le.
az ügy folytatódik másodfokon, és higgyétek el, többet fog kapni bakonyi, mint amennyit a városi bíróságon kapott volna.

Gambit írta...

casablanka - Az a baj, hogy az embereknek már most kezd elegük lenni belőlük. Pontosabban ez még nem lenne baj, de idővel majd szépen megindul a szavazók visszaszivárgása az MSZP-hez, akkor pedig a Jobbik - és vele együtt az ország - két szék közt a pad alá kerül. Ezért kéne most intenzív arculatépítésbe kezdeni és törekedni arra, hogy az utolsó kistelepülésen is jelen legyenek. Mert esetükben az ismertség hiánya a legnagyobb hátulütő. (Ezt a hendikepet pedig egy olcsó napilap indításával lehetne leküzdeni, ha már a tv/rádió nem reális.)
Abban én is töretlenül bízom, hogy a mi generációnk és az utánunk jövő fiatalság már a józan eszére fog hallgatni és végleg elzavarja az elmúlt 20 év gazembereit. De majd úgyis meglátjuk.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló