Egymásért, magunkért [+felhívás]

Budaházy Gyuriról az elmúlt hónapokban, hetekben pro és kontra már sok mindent leírtak. Lehet vele egyetérteni, lehet vitatkozni a nézeteivel, és persze el is lehet utasítani azokat. Azonban mindezektől függetlenül egy biztos: Budaházy Gyuri mára szimbólum lett.

Szimbóluma a nemzeti ellenállásnak, az ügye pedig példája a hatalmi arroganciának, a hatalommal való visszaélésnek, és legfőképp annak, hogy narancsos forradalom ide, innentőlmindenmáslesz OV duma oda, a felszín alatt semmi sem változott.

A Budaházy-ügyben ma is ugyanazok az ügyészek bizonygatják a bizonyíthatatlan, ma is ugyanazok a bírók döntenek az előzetes letartoztatás meghosszabbításáról, ma is ugyanazok a börtönparancsnokok adnak ki törvénytelen parancsokat, akik Gyurcsányék idején.

A fővárosi igazságszolgáltatásban ma is azok jelentik a törvényességet, akik tevőlegesen részt vettek a 2006-os jogtiprásokban. Azok a bírók hozzák ma is az ítéleteket, akik 2006 szeptember 19-ét követően futószalagon 150 embert jogtalanul előzetes letartóztatásba helyeztek és számos koncepciós pert az elítélésig folytattak. Ugyanúgy dolgoznak azok az ügyészek is, akik a jogtalan előzetesekre az indítványokat megtettek, akik a koncepciós perekben a vádat képviselték. És azok a fegyőrök és börtönparancsnokok is a helyükön vannak, akik bántalmazták és sanyargatták az előzetesbe helyezett tüntetőket.

Igen. 100 nappal a választások után, még mindig ezek az állapotok uralkodnak. Ők még mindig a rendet és a törvényességet képviselik, ahelyett, hogy egy részük börtönben ülne, a másik pedig örökre el lenne tiltva még a tárgyalótermek közeléből is.

Mivel azonban a helyzet nem így áll, így minden további nélkül előfordulhatott, hogy a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet most is hivatalban lévő parancsnoka, Boglyasovszky Csaba, aki 2006 őszi események idején végigasszisztálta, hogy kínozzák a bebörtönzötteket az általa vezetett fegyintézetben, most arról rendelkezett, hogy a Hunnia-csoport fővárosi bv-intézetekben fogvatartott tagjai ne juthassanak laptophoz, sőt, közbenjárására a váci börtönben raboskodó Budaházytól is megvonták a számítógép használatának lehetőségét.

Csakhogy, nehogy félreértés legyen. A laptop nem szórakozáshoz kell, hanem ahhoz a több mint 22 ezer oldalas nyomozati anyaga áttekintéséhez, amit a nyomozóhatóság vádirat gyanánt összehordott. Benne videókkal, a telefonlehallgatások anyagával és egyéb dokumentumokkal.

Vajon milyen jogállam az, ahol a gyanúsítottnak nincs lehetősége megismerni a vádiratot?

És vajon milyen ország az, ahol az igazi bűnösök megússzák a büntetést, miközben a hazáért harcolók börtönben sínylődnek?

A közel másfél éves fogvatartás alatt, mindenki megbizonyosodhatott arról, hogy hogy működik ma Magyarországon az igazságszolgáltatásnak nevezett eljárás, hogy hogy lehet egyrészt koholt vádakkal, másrészt egyátalán vádak nélkül ennyi ideig a legszigorúbb körülmények között benntartani valakit.

A Budaházy-történet pedig innen nézve lehet fontos és ijesztő még azoknak is, akik alapvetően nem szimpatizálnak vele, hisz ez ügy pontosan megmutatja, hogy ha a hatalom valakit el akar hallgattatni, ha valakit el akar lehetetleníteni, akkor azt minden további nélkül megteheti.

És itt el is érkeztünk a dolog lényegéhez, egyúttal pedig fel is tehetjük a történet legfontosabb kérdését, amin függetlenül attól, hogy egyetért-e valaki Budaházyval, vagy sem, de talán érdemes elgondolkodni: Ha csendben maradunk, ha ilyen esetekben nem szólunk, ha nem állunk ki mindannyiunk jogért, akkor majd mi akadályozza meg a mindenkori kormányokat abban, hogyha az érdekük úgy kívánja, minden további nélkül átlépjék a jogállam határait?

Amikor Budaházy Gyurit tavaly letartoztatták, Morvai Krisztina egy emberjogi harcost idézve a következőket mondta.: …amikor jöttek a zsidókért nem szóltam, mert nem voltam zsidó, amikor jöttek a kommunistákért nem szóltam, mert nem voltam kommunista, amikor jöttek a homoszexuálisokért nem szóltam, mert nem voltam homoszexuális. Amikor értem jöttek már nem volt, aki szóljon...

Mégha az idézet teljesen idegen is a jelenlegi magyar közállapotoktól, a lényeg pontosan kihallható belőle. Nem maradhatunk csendben, nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy ilyen jogtiprások a mi hazánkban megtörténhessenek. Nem csak mi, radikálisok, hanem senki sem, akinek valamit is számít a szólásszabadság és a jogállamiság.

Ma késő délután Budapesten ismét megmutathatjuk, hogy van összefogás, hogy van szolidaritás. Ma ismét kimondhatjuk, hogy az igazságért harcolók helyett az országot tönkretevők kerüljenek börtönbe. Ma ismét megmutathatjuk, hogy sokan vagyunk, hogy kiállunk egymásért, hogy kiállunk magunkért.

Találkozzunk 18 órakor a Kossuth téren.


----------------------------------------------------------------------------------------------


"Összefogás Budaházyért!”- tüntetés a Kossuth téren


A rendezvényen felszólalnak:

Dr. Morvai Krisztina, EP képviselő
Dr. Gaudi-Nagy Tamás, országgyűlési képviselő
Zagyva György Gyula, a HVIM tiszteletbeli elnöke
Magvasi Adrián, a Szent Korona Rádió főszerkesztője i
fj. Hegedűs Loránt, református lelkész
Tanyi László, Budaházy gyerekkori barátja

A tüntetésre készült szórólap INNEN letölthető. Nyomtasd és terjeszd!

9 kommentek:

Zoroaszter írta...

"Jogállamiság"!
Maga a szó egy paradoxon. Az állam erőszakszervezet. Ami még akkor is igaz, ha ez a kijelentés Marx neve alatt fut!

eSzeL írta...

Így van!Az adó védelmi pénz, mint az alvilágban. Ha fizeted, nem bánt az állam.

casablanka írta...

2002-ben a választások után, mikor Budaházy a hidra ment Pintér volt még a belügyminiszter, aki a parlamentben kijelentette, a választásokkal minden rendben, nincs új szavazat számlálás. Ritko Emilia a választási bizottság elnöke szintén többször nyilatkozott a TV-ben, sajnos a szavazatokat nem tudják újra számoltatni, mert a belügímiiniszter még 2001 decemberében ! hozott egy határozatot, hogy a szavazatokat nem lehet újra számolni. Pintér volt az. Itt kezdődött Budaházy tragédiája. Tulajdonképpen a ha azt vesszük, Budaházy a Fidesz miatt (aki elvesztette a választásokat) ment föl a hidra. Most meg a Fidesz börtönében ül.Mi is történik ebben az országban? Most ki a rendőrség fönöke: Pintér Sándor.

Gambit írta...

Budaházy nem a Fidesz, hanem a magyar emberek és az ország miatt ment föl a hídra, nagyon helyesen. Viszont sajnos ez volt az utolsó értékelhető akciója. A 2006-os események után sorra vezette bele az embereket lehetetlennél lehetetlenebb szituációkba (frontális rohamok a rendőrök ellen, teljesen nyílt csapdaszituációkba való belemászás... stb.). Én nem vitatom az elszántságát és a bátorságát, viszont ezeket nem tudta megfelelően kamatoztatni. Tisztelem, mint embert és elfogadom, mint a nemzeti radikális ellenállás egyik ikonikus alakját, de nézeteivel és a Hunnia-tervvel nem teljesen értek egyet, taktikai érzékét pedig kétségbe vonom.
Mindemellett nyilvánvalóan törvénytelen, amit vele művelnek (ennyi erővel Tamás Gáspár Miklóst is nyugodtan rács mögé lehetne vágni), úgyhogy én is bátran mondhatom (pedig nem sűrűn szoktam): Szabadságot Budaházynak!

Névtelen írta...

Gambit ! Ha elismered, hogy Budaházy az egész nemzetért ment fel a hidra, akkor azt nem helyesled, hogy leverte a szovjet cimert amihez nekünk semmi közünk ? Te magadnál különb, okosabb és taktikusabb embert nem ismersz. Te mit csináltál 2006-ban és előtte? Én meg mondom mit csináltam, ültem a TV előtt és sirtam, hogy verik a magyarokat, hogy tapossák bele a főldbe őket.Taktika nélül. Harcolni már nem mehettem, mert 65 éves voltam akkor. De legalább aki csinált valamit ahogy Te irod a nemzetért, megköszönöm NEKI.

Gambit írta...

Én pedig személyesen ott voltam, nem csak akkor, de utána több tüntetésen is (előtte ugyan nem vettem részt aktívan a nemzeti radikalizmusban, de hazafias nézeteim mindig is köztudottak voltak). Ezért is van alapom arra, hogy egy bizonyos pont után megkérdőjelezzem Budaházy döntéseinek helyességét. A 2006-os tüntetések eleje még jól indult, a tévéostrommal sincs különösebb probléma, de amit utána részben Budaházy neve alatt is zajlott, az tankönyvi példája a taktikai inkompetenciának. A legeklatánsabb példa mondjuk a "cipődobálós" tüntetés volt, de említhetnék többet is, ahol a karhatalomnak egyértelműen sikerült manipulálni az eseményeket és jól elcsépelni az embereket. Ezek a szituációk megfontoltabb vezetéssel kivédhetők lettek volna.
"Te magadnál különb, okosabb és taktikusabb embert nem ismersz." - Ezt egy szóval sem mondtam.

kocsobur1 írta...

Ha Budaházy a nemzeti ellenállás szimbóluma - akkor az egyúttal minősíti a "nemzeti ellenállás" kifejezés tartalmát is... Ki vagy kik ellen "nemzeti ellenállók" ezek a kukaborogatók, éjszakai orvtámadók? - Milyen alapon sajátítják ki a "nemzeti" jelzőt Vona legényei vagy a Magyar Gárdához tartozók. Milliószámomra élnek ebben az országban olyan magyarok, akik kifejezetten hátrányosnak tartják a Jobbik tevékenységét - és ezekre se lehet azt mondani, hogy ők ne lennének magyarok. Sőt, a megméretés után leírható: a Jobbiktól az ország lakosainak döntő többsége (a magyarok) elfordulnak, mert ha ugyan egy-két százezer osztaná is a Jobbik elképzeléseit - a hozzájuk csapódott utcai csürhe (pl. a Fradi-"szurkolók")minden értelmes embert eltávolítanak a párttól.

Névtelen írta...

KOCSO,te nem vagy más ,mint egy nagy SZ@RLÉGY!!!ANYÁDNAK OSZTOGASD a tanácsaidat!!!!

Névtelen írta...

Kocso te se nemzeti,se ellenálló,se ember nem vagy.Kátrányos ,hátrányos/értelmileg/és utcai csürhe egy személyben :na ez mind te vagy.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló