Közel Önhöz

A mérhetetlenül felvilágosult, haladó baloldali szellemiségű budapesti polgártársak most már megnyugodhatnak. Összeállt végre a nagy csapat. Nincs már szükség a sötétben fényre. A lángoszlop megérkezett.

Az elvtársak végre megtalálták azt a remek és tehetséges embert, aki levezényli az emeszpé fővárosi kampányát az önkormányzati választások idején. Nem volt könnyű a választás, hisz a Párt szinte tobzódik a talpig becsületes, önzetlen és jellemes káderekben. A hivatalos indoklás szerint azért lett a kiválasztott az aki, mert ő sikerrel vette a parlamenti választásokat és az e közben szerzett tapasztalatok minden bizonnyal hasznosak lehetnek az önkormányzati választásokon induló párttársai számára is.

Igen. Igen. A Párt kampányfőnöke az ősszel nem más, mint Szanyi Tibi lesz. Ez már valami. Most már hátra dőlhet Budapest. A Párt megtalálta az igazi arcát azt, aki egyszemélyben kifejez mindent, ami a Párt maga. A hosszú évek kitartó ostobasága és taplósága végre feljutott a csúcsra és immár ott tündököl Magyarország egén.

Engem is meglepetésként ért a felkérés, de néhány nap egyeztetés után vállaltam. Persze, nem is lehetett egy ilyen lehetőség elől kitérni; életem végéig hallgathattam volna, hogy itt volt a feladat, és te nem vállaltad – ecsetelte az ostobák ostobája a megbízás történetét, majd így folytatta: Ezzel a kampánnyal meg akarom szilárdítani a párt és jelöltjeink becsületét, fel akarom emelni az MSZP fejét és közel szeretném vinni a gondolatainkat az emberekhez. Fő erősségünk, hogy az MSZP helyben igenis közel áll a lakossághoz, az emberekhez, melyet a filozófiánk és szlogenünk is kifejez: Közel Önhöz.

Mivel az ég itt még nem szakadt le, Szanyi tovább folytatta: Kiemelt kérdésként fogom kezelni Budapestet. Ezen eltökéltségemnek egy nagyon fontos és történelmi háttere van: Budapest demokráciában eltöltött sok évtizedes történelme során még soha sem volt jobboldali.
Ez a város mindig büszke volt arra, hogy úgy az értelmisége, mint a munkásai baloldaliként, szabad szellemmel gondolkodtak, éreztek, éltek és sosem tűrték el senkitől a bigottságot, demagógiát, agressziót, elnyomást, önkényuralmi magatartást.

A Fidesz két hónap alatt felperzselte a magyar családok megtakarításait, így azt akarom, az az álmom, és ezért minden erőmmel küzdeni fogok, hogy Budapest legyen a Fidesz-hadjárat Sztálingrádja.


Azt hiszem ezt már nagyon nehéz kommentálni.

Szanyi komolyan elhitte, hogy most ő akkor tényező lett. A baloldal hőse, aki hajszállal nyerni tudott egy olyan körzetben, ahol az agyhalottak száma sokszorosan meghaladja az országos átlagot. És ezt nem csak ő hitte el, hanem elhitte a Párt is. Elhitték, hogy Szanyi képes megmenteni őket.

Mi pedig bátran kijelenhetjük: Ha hülyeség szorgalommal párosul tényleg „csodákra” képes.

És mivel a harc máris elkezdődött, így Szanyi sem állt meg a szavaknál, hanem mindjárt a tettek mezejére lépett. A biztos siker érdekében megszerezte a sztálingrádi csatához Déri Balázs személyében a legjobb kommunikációs szakembert is. Dérit, aki történetesen annyira ért a komunkációhoz, hogy 2002-ben sikeresen csődbe vitte a Larry Flint által 1974-ben Amerikában alapított Hustler című pornómagazin hazai változatát, mivel hogy annak idején ő volt a lap a főszerkesztője. De azért az elvtársaknak nem kell elkeseredniük, ha a qróújság nem is ment annyira, azért még egy-egy jó ötlet ott lehet a fejében.

És lássuk be mi is. Azért hatalmas lehetőségeik vannak. Hunyjuk le a szemünk és képzeljük magunk elé Lendvai Ildikót, Ájem Moncsit, pogácsás Erát, vagy akár Vadai kisasszonyt, ahogy egy-egy Kalasnyikovval játszadozva, hustleri magasságokba emelkedve mosolyognak ránk az óriásplakátokról…

Semmi kétség. A Párt győzelme most már elérhető közelségbe került. Azzal meg ki törődik, hogy Budapest már most is Sztálingrád, hogy minden romokban, hogy mindenütt káosz és mocsok? Ugyan már, ez ott a baloldalon senkit se zavar. Csak a zorbán ne jöjjön, meg a jobbiknácik. Az elmúlt hatvan év vívmányait mindenáron meg kell védeni.

Elvtársak, fegyverbe!

10 kommentek:

Herne írta...

"Közel Önhöz" - ezzel fején találták a szöget. Épp ebből van elege az országnak, hogy olyan közel vannak hozzánk! Tönkrebasszák az életünket, és még bele is pofáznak, ha fel merünk háborodni!

Hozzám aztán olyan közel legyetek, mint az Androméda csillagkod!

Gambit írta...

Azért nem kéne ennyire lebecsülni az elvtársakat, pláne nem hazai terepen. Ha nem is ők fogják adni a főpolgármestert, de a közgyűlésben nagyon könnyen második erő lehetnek és mivel erre a pozícióra rajtuk kívül egyedül az LMP pályázik eséllyel, nem zárható ki egy utólagos koalíció sem a fővárosban, ami még okozhat meglepetéseket.
Ha pedig a Fidesz csak egy hajszállal nyer, a Jobbik jelentéktelen számban jut be (borítékolható; remélem épp ezért nem követik el azt a hibát, hogy a keleti végek helyett ide koncentrálnak, mert gyakorlatilag semmi sanszuk), esetleg még egy-két "független" is beovászkodik, akkor nem sok minden fog változni.

yanoo írta...

Gambittal egyetértek. Hagyja a Jobbik a fenébe a fővárost.felesleges energia és pénzpazarlás lenne, inkább olyan helyeken tegyenek meg mindent, ahol reális az esély. Bp. amúgy is saját magát teszi tönkre...

Névtelen írta...

Szanyi éppen úgy tapsolt Fletónak, mint a többiek.
Bolsi a javából, tehát hazudik.

Névtelen írta...

A komcsi nem vész el, csak át alakúl!!

Bora írta...

Találtak egy ostoba balekot, azt a Szanyit, akit eddig is az mszp egyik legostobább figurájának tartottam...
Az mszp fővárosi kampányát a náci, fasiszta Jobbik és a velük titokban kollaboráló Fidesz elleni összefogásra fogja építeni ez a "lángoszlop"...

Virgola írta...

Milyen megtakarításokról beszél ez a Szanyi gyerek?Évtizedeken keresztül csak a kommunisták gondolatait lehetett hallgatni jó közelről.
Perzselhetne már a Fidesz ,kezdhetné Szanyi elvtárssal.

Névtelen írta...

Hát igen, a megtakarításokat Szanyiék eltakarították.Mostmár ez takarodhatna.

Névtelen írta...

Ha három lépés távolságon belül meg mer közelíteni nyakon b@szom.

Névtelen írta...

Paslaszájú lator!!!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló