A Trianon megemlékezés margójára

Bármennyire is hallgatta el a fősodratú média, bármennyire is szervezték rá a Nemzeti(?) vágtának nevezett állatságot, szombaton sokan, nagyon sokan voltak azok, akik úgy érezték, hogy ott kell lenniük a HVIM megemlékezésén, és tiltakozniuk kell Trianon igazságtalansága és tarthatatlansága miatt. Azt hiszem nem nagy kockázat kijelenteni, hogy az elmúlt tíz évben még sohasem voltunk ennyien. Még sohasem üvöltötte az égre a műállamok nagykövetsége előtt 5-6 ezer torok, hogy vesszen Trianon.

Szerencsére változnak az idők. Egyre több szem nyílik ki, és egyre többen merik felvállalni, hogy részt vegyenek egy ilyen, a média által szélsőségesnek hazudott megmozduláson. Jó volt látni, ahogy gyűlt a tömeg, ahogy a zászlóerdő egyre nagyobbra nőtt. A korábbi évekkel ellentétben most nem volt rendőri provokáció, nem voltak kordonok és nem volt erőfitogtatás sem. Persze azért készültek, de a nagyobb csapatokat eldugták a szemek elől a környező mellékutcákba. Így aztán nem is volt semmilyen rendbontás, a tömeg fegyelmezetten vonult és végig megmaradt az esemény emelkedettsége is.

A beszédek sorát Kiss Róbert, az újonnan alakult Magyar Nemzeti Gárda főkapitánya nyitotta, majd Sneider Tamás a Jobbik alelnöke, Zagyva Gyula és Toroczkai Laci emelkedett szólásra. A szónoklatok elhangzása után a tömeg először a szlovák követség elé vonult. Itt Bedécs László a HVIM felvidéki elnöke osztotta meg gondolatait Trianonról és az aktuális felvidéki ügyekről. Aztán a tömeg előadásában elhangzott a méltán híres és nagy igazságokat felvonultató „szar szlovákia, utálunk szar szlovákia”, a „szlovákok nincsen hazátok” és a legújabb „ki a faszom az a Jan Slota” című rigmus is. [a beszédek a nevekre kattintva megnézhetők]

Az események rövid séta után a román nagykövetség előtt folytatódtak, ahol Lokodi Attila az erdélyi HVIM elnök mondta el rövid szónoklatát, majd a Székely himnusz és a Himnusz eléneklése után véget ért a rendezvény. Idén sajnos a szerb követséget nem tudtuk meglátogatni, mivel a Geszti-féle gagyiságnak közterület foglalási engedélye volt a Hősök terére és annak környékére is. Mondjuk, hogy miért pont erre a hétvégére szervezték, vagy inkább, hogy miért adtak nekik erre a hétvégére engedélyt, az már más kérdés.

És itt el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amin talán nekünk is érdemes lenne elgondolkodni. Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem úgy ahogy nem volt való a vágtázás ezen a hétvégén (máskor sem) a Hősök terére, úgy nem volt való a koncertezés sem a mi rendezvényünkre. Persze még véletlenül sem szeretném összemosni a nemzeti zenekarokat az idétlen vágtával, és a jószándék sem kérdőjelezhető meg a szervezők részéről, de azért azt talán kijelenthető, hogy ez a nap nem a buliról szólt, nem arról kellett volna, hogy szóljon, hanem az emlékezésről.

Szerintem az nem lehet vitakérdés, hogy Trianon tragédiája gyásznap, amire az emlékezés méltóságteljes, erőt mutató, és makulátlan kell, hogy legyen. Természetesen nem akarom senki jogát elvitatni az emlékezés formáját illetően, hogy ezt ki, milyen módon éli meg. Elfogadom, ha valaki inkább csendben maradna és azt is, ha valaki ki akarja üvölteni magából az elégedetlenségét. Mindenki tegye azt, amit a vérmérséklete és józan esze diktál. De ez nem tévesztendő össze az agy nélküli hőbörgéssel, a menetben beb@szva tántorgással.

Sajnos voltak olyanok, akik a koncertek közbeni sörözés lehetőségét összekeverték a hamárittvagyunk,akkoratomrab@sszunkbe kényszerével. Igen tudom, hülyék mindenhol vannak, egy ekkora tömegben meg pláne, de akkor is. Mi szükségünk van nekünk erre? Miért jó az nekünk, hogy néhány tucat idióta ledegradálja, sok ezer másik ember munkáját, energiáját, amit belerakott abba, hogy ma ott lehessen a nemzeti oldal, ahol? Egyátalán, miért kell megadni a lehetőséget, hogy ilyen előfordulhasson?

Mielőtt valaki félreértene, még véletlenül sem akarok pollkorrektkedni, meg elhatárolódgatni, meg hasonló baromságok, mindössze csak arra szeretnék rámutatni, hogy ez a korábbi években nem volt jellemző, és jó lenne, ha a későbbiekben sem válna azzá. És nem azért, mert esetleg mit szól hozzá a média, meg mit írnak a lapok, hanem azért, mert ez egyszerűen méltatlan az eseményhez, és méltatlan hozzánk is.

De ettől eltekintve tényleg minden nagyon rendben volt, bár ez elhallgatás falát igazából idén sem sikerült áttörnünk. Úgy ahogy a rendezvény beharangozója, úgy maga az esemény is az országos médiában nagyrészt visszhang és beszámoló nélkül maradt. Pedig egy 5-6 ezres politikai rendezvény, azért már nem kicsi. Azt már nem lehet egy kisebb, marginális társaság összejövetelnek tekinteni. De úgy látszik a meginduló változások eddig még nem értek el.

Persze, ami késik, az nem múlik. Mihamarabb le kell döntenünk az elhallgatás falát, hogy az üzenetek minél több emberhez eljussanak. Hogy egyre többen felismerjék, hogy érdemes, hogy van hová csatlakozni. Ez lesz majd - többek között - a következő évek egyik legsürgetőbb és legfontosabb feladata.

Mint látszik, e téren is lesz dolog elég.






Mozgóképes beszámolónk ITT.

6 kommentek:

Névtelen írta...

Ezeket az "atomra@asszunkbe" féle fazonokat valahogy ki kellene penderíteni a radikális oldalról mert az ilyenek nagyon ártalmasak.Meg azok a kommunisták akikből szocialista majd baloldali ,aztán középső utána jobbközép majd jobboldali kicsit később radikális jobboldali aztán mire körbeér vissza is jut az eredeti állapotába-na szóval ez utóbbi típus fellelhető -sajnos-a Jobbik táborában.Nagyon vigyázni!!!!

Névtelen írta...

Ez a szeplős kicsi veress mézgaaladár is lovagol már?

Névtelen írta...

Kéne már egy ún. Nemzeti Kivágta is,ahol ezeket a mézgákat és nem a nagymamákat taposhatnák a lovak. A selejtjét.

Névtelen írta...

Én mondjuk személy szerint nem nagyon lepődtem meg azon,hogy semmi visszhangja nem volt a rendezvénynek az egész médiában,mert ha valahol közzétették volna,lehet hogy rajtunk kívül még pár ember elgondolkodna/megemlékezne Trianonról.. De ez nem nagyon jellemző sajnos.

Névtelen írta...

A nemzeti vágta:a karón lovagoljon aki ezt kitalálta jun.4-re.A szeplős héber fattyú.mózsiéknak csipi a szemmét Trianon.

Névtelen írta...

Dehogy csinálnak reklámot a rendezvénynek ,hát éveken keresztül hatásosan mosták az agyakat mostanra már teljesen üresek,minek azt újra tele tölteni értelemmel. Így könnyebb a további hülyítés.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló