Tovább a gyurcsányi úton

Ha nem áprilisban, hanem egy-két hónappal korábban került volna sor hazánkban a választásokra, jóval több pénze lett volna az új kormánynak arra, hogy érdemi adócsökkentést hajtson végre és beindítsa a gazdaság növekedését. Az első negyedévben még könnyedén el lehetett volna fogadtatni hitelezőinkkel – a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval – azt, hogy ne a Bajnaiék által tervezett 3,8 százalék legyen költségvetésünk idei hiánya, hanem legalább 5-6 százalék.

A május utolsó napjaiban megalakuló második Orbán-kabinetnek azonban már nem sikerült feltornásznia a deficitet. Tavasz és nyár között ugyanis kiderült: megkezdődött a gazdasági válság második felvonása, amely még az előzőnél is tragikusabbnak ígérkezik…


Magyar Nemzet
2010. június 29.
[a teljes cikkért katt a linkre]


És ha öreganyámnak pöcse lett volna, akkor ő az öregapám…

A fenti írás a tegnapi Magyar Nemzet vezércikkének bevezető gondolata. Gondolom, a sorokat olvasva másnak is van olyan érzése, hogy ezt a sz@r szöveget már hallottam valahol. És nagy valószínűséggel nem is tévedünk nagyot. Szerintem, ha kicserélnénk a neveket, és átírnánk dátumot egy néhány hónappal ezelőttire, akkor máris megkapnánk az akkori Népszabadság vezércikkét. Ugyanaz az álságos duma, ugyanaz a hozzáállás - az emberek totális hülyének nézése -, mint az elvtársak regnálása idején.

Még alig telt el pár hét, de már kezdődik a mosdatás. Már jönnek a kifogások, hogy ezt, vagy azt miért nem lehet. De ki hiszi el, hogy nem tudtak erről, amikor a híradók is ezzel vannak tele? Ki hiszi el, hogy a kormányra leginkább esélyes párt ne figyelné a világ gazdasági folyamatait akkor, amikor annak a következményei biztosan kihatnak majd a következő hónapokra. Ki hiszi el, hogy néhány héten bármi is múlt?

A lakájsajtó azért csak teszi a dolgát. Elindult az agymosás, jönnek majd a magyarázatok, hogy miért nem lehet azt megtenni, amit a kampány során ígértek. Pedig ők szeretnének mindent, de hát a válság, pont most…, pont amikor.., pont előtte… Aztán majd jön a „sajnos most nem lehet”, de majd, majd ha konszolidálódik a helyzet. Majd akkor. Már csak egy kicsit kell kitartani, még egy kicsit rossz, de aztán majd nagyon, de nagyon jó lesz. Csak most, még az egyszer húzzunk bele…

És már el is érkeztünk, pontosabb visszatértünk húzzunkbele Ferihez. Mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy a hasonlóság csak a gazdasági folyamatokra, pontosabban a társadalom teljes kiszipolyozására igaz, előtte nézzünk körbe egy kicsit és vegyük sorra azokat a szimbolikus ügyeket, ahol a narancsosok gesztust tehettek volna, ahol bizonyíthatták volna, hogy még véletlenül sem akarják folytatni azt a politizálási stílust, amit az elvtársak folytattak az elmúlt nyolc évben.

Akkor hát lássuk.

Elqró és Drazsé a legfontosabb feladatának tartotta, hogy felszámolja a Magyar Gárdát, hogy ellehetetlenítse a tagjait, hogy megfélemlítse a szimpatizánsait. Mindent elkövettek, hogy ez megtörténjen. Képesek voltak egyedi, direkt a gárdára szabott törvényeket hozni, csak hogy sikerüljön a tervük. A kormányváltás után sokan hittek abban, hogy majd OV eltörli ezeket az idióta rendelkezéseket, de mint azóta kiderült a narancsosoknak eszük ágába sincs ezt megtenni. Sőt. OV továbbmenve a gyurcsányi úton már a végzős rendőrtiszteket és a honvédség állományát is fenyegeti a gárdával való szimpatizálás miatt.

Gondolom, a Magyarok Nyilai történetet is mindenki ismeri. Mindenki tudja, hogy az nem szólt másról, mint Budaházy Gyuri kiiktatásáról. Itt is mindent kitaláltak, a legaljasabb hazugságokra is képesek voltak, csakhogy el tudjon indulni valamiféle vizsgálat, ami alapján már előzetesbe lehet vágni valakit. A politikai leszámolás már egy éve húzódik, egy éve semmilyen bizonyítékot nem tártak a nyilvánosság elé, egy éve családok élnek szétszakítva. Milyen lépést tett a narancsos vezetés ennek az ügynek a megoldása felé? Milyen intézkedések történtek? Mondjuk ki: semmilyenek. A fideszeseknek ugyanúgy nem érdekük Budaházy szabadon bocsátása, mint ahogy az, az elvtársaknak sem volt az. Vajon mitől tartanak? Még a végén kiderülne egy-két narancsos sukoró is?

És nem kicsit árulkodó az a tegnapi hír sem, mely szerint Toroczkai Lacit rabosították és gyanúsítottként hallgatták ki a tavalyi buzifelvonulás ügyében, mondván hogy elkövette a közösség tagja elleni erőszak előkészületében és mások gyülekezési jogban való akadályoztatásának bűnét azért, mert egy éve a homokszexek vonaglásának a megzavarására szólított fel. Vajon mi lesz ennek az ügynek a vége? Majd neki is összehoznak egy jó kis koncepciós eljárást? [a videóért katt a linkre]

De említhetnék a jobbikos képviselők ügyét is, akik húsz év után elsőként nem feleltek meg a „C” típusú nemzetbiztonsági vizsgálatnak mindössze azért, mert a választási kampány során olyan kijelentéseket tettek, amelyek nem tetszettek a most regnálóknak. És ne feledkezzünk meg az elvtársak által oly gyakran alkalmazott elhallgatási technikáról sem. Amiről nem szól a média, az nincs is. A narancsosok ugyanígy állnak a dologhoz. Hiába tesznek a jobbikos képviselők javaslatokat, mondanak véleményeket a parlamentben, a sajtó szinte egyátalán nem számol be ezekről. Ezzel szemben viszont mind az elvtársak, mind az elempések bőséges médiafelületet kapnak a véleményük kifejtésére.

Végül elevenítsük fel a budafoki ötgyermekes család kilakoltatásának ügyét. Talán még sokan emlékeznek az eseményekre, arra, hogy a szerencsétlenül járt emberek elűzését OV rendőrsége egy 80 fős rohamrendőrcsapat helyszínre küldésével biztosította. Vajon mihez kellett ekkora rendőri erő? Mi szükség volt erre az erődemonstrációra? Csak nem azokat a radikális képviselőket és szimpatizánsokat akarták megfélemlíteni, akik a jelenlétükkel tiltakoztak az embertelen eljárás ellen? [a részletekért katt a linkre]

Vajon mi változott Elqró óta? Mondja már meg egy narancsos, hogyha szerintük OV és Gyurcsány nem ugyanazt a szekeret tolja, akkor vajon hogy lehet az, hogy az általunk kimondott dolgok, az általunk képviselt ügyek ugyanolyan szálkák OV szemében, mint amilyenek voltak Elqróéban? Hogy lehet az, hogy OV nemhogy szembefordulna, nemhogy letérne, hanem egyenesen tovább gyalogol azon az úton, amin az elvtársak is jártak?

Vasárnap Gárdaavatás lesz a Deák téren, rá egy hétre 10-én, szombaton buzifelvonulás az Andrássy úton. Vajon mi fog történni? OV droidserege ugyanúgy ránk fog majd támadni, mint ahogy Gyurcsányé tette azt az elmúlt években? [a részletekért katt a linkekre]

13 kommentek:

Névtelen írta...

Nézzétek ezzeket a férgeket!világ biboldói egyesüljetek!!!!MINT EGY CSIKÁGÓI GENGSZTER.Gárdaavatás:pipitér kiadta,mindent bevetni,a gárda ellen!!!A kilakoltatás:a fosztogató,gyilkolgató cigányokra már nem jut belőlük.volt köztük 2006 okt.hősei is!!na ezzért ne ábrándozzatok,hogy lesz elszámoltattás!!

Névtelen írta...

Ezt akarta a magyar? Szerintem nem: Akkor meg ki a f@sz volt az a kétharmad, aki erre a buzi Orbánra szavazott. Valamikor volt Szabad Európa Rádió, s ugye a hullámokat nem lehet géppisztollyal megállítani. Egy Jobbik TV-csatornának is lennie kellene, amihez a Fidesz nem fér hozzá, és fogható az egész ország területén, meg azon túl is. Az internethez nem mindenki jut hozzá, millió szavazónak nincs számítástechnikai ismerete, és a kapához, ekéhez keményedett kezekkel is nehezebb a billentyű leütése is.

Névtelen írta...

Egy tévé nagyon drága.
Kezdetnek elég lenne egy országosan foghato rádio is,azt akár egy sufnibol is lehet müködtetni.
Ki kellene használni a digitális sugárzásra valo átállás elönyeit.

Névtelen írta...

Öreg róka vagyok. Ez a" túlnyerés" vissza fog ütni, csak meg kell nézni a parlamenti képviselőket, hogyan "párolognak el" az ülésekről, már most teljes az érdektelenség: Minek törjük magunkat, úgy is mi döntünk mindenben- gondolják magukban.Fiuk, hogy lesz ebből 12 év? Cassandra.

Névtelen írta...

"Ugyanaz az álságos duma, ugyanaz a hozzáállás - az emberek totális hülyének nézése -, mint az elvtársak regnálása idején." - Igen, az emberek totális hülyék!!! Kellett Orbán? Hát most dögöljetek bele!

Névtelen írta...

Kellene a Jobbiknak TV. Szeretnék, de egyelőre csak a neten lehet megjelenni. A Barikád heti magazin nagyon jó. Kell venni és továbbadni+a jó cikkeket fénymásolni. A barikad.hu is egyre jobb.
Össze kell jönni a baráti társaságoknak és szervezkedni. Ki miben tud egymásnak segíteni. Ettől fosik a hatalom.

Névtelen írta...

A gárdistákat irgalmatlanul szét fogják verni, a jelenlevő Jobbikos képviselőket letartóztatják, felfüggesztik a mentelmi jogukat, majd "előzetesbe" rakják őket pár évre, mint Budaházyt. A buzifevonuláson pedig minden eddiginél brutálisabban gyalázzák majd a magyarokat. Hát én ezt jósolom, de ne legyen igazam!

Névtelen írta...

Jó lenne megszervezni álljuk körül a Gárdistákat. Mindenki jöjjön aki nem elégedett.

Névtelen írta...

Ha ez így megy tovább, nem lesz más megoldás, mint utcára vonulni. Nem tudom, ki hogy van vele, de én még négy (vagy a választási törvényeket megváltoztatva akár 104) évig nem vagyok már képes ezt eltűrni. És gyanítom, az ország túlnyomó többsége sem. Ez egy időzített bomba.

Az a baj, hogy 22-es csapdája jellegű. Ha nekilendülünk, az amúgy más ügyekben évekig töketlenkedő, Izrael seggében motoszkáló ENSZ, NATO stb., vagy akár minden álca nélkül maguk az izraeliek, azonnal benyomulnak az országba, erővel pusztítva el bennünket.
Ha pedig nem lendülünk neki, négy év alatt ez a nép teljesen összeomlik a nyomás alatt, és megintcsak jöhetnek a megszállók, megintcsak legitim úton.

Szövetségeseket kell találnunk, egyedül sajnos nem bírnánk el az egész nyugati világbirodalommal (hacsak a mi példánk nem robbant ki nyugaton is hasonló reakciókat a népek részéről). Gerillahadviselésre lennénk kényszerítve, és lehet, hogy néhanapján felrobbantanánk egy-egy Mercit egy magas rangú bibsivel, de attól a nép még őalattuk sínylődne.

Én azt mondom, keletre tekintsünk. Az oroszokra, Ázsiára, az arab világra, Törökországra. Ha ilyen hatalmak állnak mögöttünk, kétszer is meggondolják, hogy invázióba kezdjenek-e egy ilyen kis területű országért.

Lassan eljön az idő, amikor a döntés VALÓBAN a miénk lesz. Meghagyjuk a döntést Orbánnak, vagy döntünk mi? Nekem kezd elegem lenni az ő játékszabályaikból. Hiszen azért írták ők a játékszabályokat, hogy csak ők nyerhessenek.

Névtelen írta...

És még valami: akiknek vannak kapcsolataik hasonló jellegű mozgalmakkal nyugaton, szerintem pendítsék meg a dolgot, miszerint ha eljön az ideje, minél többen cselekedjünk összehangoltan, egyszerre, megállíthatatlanul, szerte a világban.

Hejj, már látom lelki szemeim előtt a paneltömb elé beforduló feke pardon kékfehér autót, amint felőlem érdeklődnek...

Névtelen írta...

A lényeg nem változott,cionisták írányítják most is hazánkat illetve rengeteg komcsi van még jó pozicióban elszámoltatás nélkül.Az állami munkahelyeken is ők a"kiskirályok" illetőleg a sleppjük.A forradalom ugye!!Még mindig ugyanaz,Abszurdisztán.Igazi változás sem mostanság várható,lesz egyáltalán?!Én mondjuk kétlem.

Névtelen írta...

Hihetetlen ami most Magyarországon zajlik! Kellene már 1 normális kormány úgy látom mert ami most zajlik a parlamentben az botrányos!!!!!! NO KOMENT.

Névtelen írta...

Ha változást akartok:magatoknak kell megcsinálni.A zsideszre hiába vártok,a választáson megigérte orsós,a hegyet a völgyel,mára elolvadt mint a hó!!!most jön el a blankoltaknak a kánaán.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló