Irán is beszáll Gáza blokádjának feltörésébe

Az, ma már jól látszik, hogy a két héttel ezelőtti török segélyhajókkal történt gyalázat végre áttörte a hallgatás és az elhallgatás falát. Mára a Szabadság Flottillát vezető Mavi Marmara nevű török hajó szimbólum lett. Szimbóluma a kegyetlen izraeli agressziónak és szimbóluma annak az összefogásnak, amelynek sikerült oly sok eredménytelen kísérlet után végre kicsit felnyitni a világ szemét és egyúttal lerántani a leplet, a cionista médiában mindig a békesség bajnokaként bemutatott Izrael álszent arcáról.

Ma már tudja a világ, hogy a hazug zsidó állításokkal ellentétben, miszerint az izraeli katonák csupán önvédelemből lőttek, az igazság az, hogy a békeaktivistákat egyszerűen kivégezték. A nyilvánosságra hozott boncolási jelentések szerint mindegyik áldozat több lövést is kapott, ötöt közülük pedig egyszerűen fejbe lőttek.

A 60 éves Ibrahim Bilgent négy lövés érte. A mellkasában, a csípőjében és a hátában is találtak lövedékeket. Egy 19 éves fiatalembert, Furkan Dogant, aki egyébként amerikai állampolgár is, ötször ért találat. Két lőtt sebet találtak a lábában, egyet a hátában, de meglőtték hátulról a fejét, s az egyik katona körülbelül 45 centiméterről az arcába is lőtt. Ez a gaztett látható az alábbi felvételen, amit Izraelből csempészett ki Lara Lee, egy amerikai békeaktivista.





Közben pedig a zsidók továbbra is próbálják játszani a maguk aljas kis játékát, amihez természetesen az amerikai kormányzat gátlástalanul asszisztál. Izrael köpve az ENSZ határozatra úgy döntött, hogy elutasítja a világszervezet azon követelését, hogy egy nemzetközi vizsgálóbizottság tárja fel a történteket és kijelentette, hogy majd ők maguk vizsgálják meg az eseményeket.

A legutolsó információk szerint a zsidó vizsgálóbizottságot Jaakov Tirkel, az izraeli legfelsőbb bíróság nyugalmazott bírája vezeti majd, két másik izraeli tagja mellett pedig megfigyelőként David Trimble Nobel-békedíjas északír politikus és Ken Watkin egykor kanadai katonai főügyész is részt vesz a testület munkájában.

A világ közvéleményének jelentős része felháborodottan szemléli az eseményeket, de ez szokás szerint egyátalán nem zavarta Robert Gibbset, a Fehér Ház szóvivőjét, akinek volt pofája "fontos előrelépésnek" nevezni a vasárnap esti jeruzsálemi bejelentést. Majd még képes volt hozzátenni azt is, hogy „Izrael képes pártatlan vizsgálatot lefolytatni az incidens ügyében”.

Vajon hol van ez összhangban bármiféle nemzetközi joggal?

Vajon Irán, vagy bárki más a Közel-Keleten megtehetné-e ugyanezt? Vajon meddig szemléli még a világ többi része tétlenül ezt a mocskos színjátékot?

Az izraeli pofátlanság hallatán a törökök felháborodottan közölték, hogy Törökország márpedig ragaszkodik ahhoz, hogy egy ENSZ vezette bizottság vizsgálja ki a május 31-i esetet. "Egyáltalán nem bízunk abban, hogy Izrael - az az ország, amely nemzetközi vizeken végrehajtotta ezt a támadást egy polgári hajókonvoj ellen - pártatlan vizsgálatot folytatna le" – mondta Ahmet Davutoglu török külügyminiszter.

Az események folyásából az egyértelműen látszik, hogy a cionisták legfőbb célja, hogy elkenjék a dolgot, hogy kihozva valamiféle vizsgálati anyagot elhitessék a világgal, hogy ha nem is ment minden szabályosan, akkor is ők azok, akik az agressziót elszenvedték. Ezért van szükségük a két külsős tagra is, akiket majd színpadi kellékként felhasználva tudnak mutogatni a nemzetközi közvéleménynek. Afelől pedig ne legyen kétségünk, hogy a zsidó befolyás alatt álló média ezt majd pontosan úgy fogja bemutatni, ahogy az az ő érdekeiknek a legmegfelelőbb.

A kérdés innentől fogva már csak az, hogy a törökök majd mit lépnek erre, hogy meddig akarnak, vagy meddig tudnak elmenni a nemzetközi vizsgálóbizottság felállítása, de legfőképp a Gázai övezet blokádja tekintetében. Vajon tényleg megteszik-e azt, hogy az újabb segélyhajókat már a török haditengerészet egységei kísérik? És vajon tényleg beváltja-e Erdogan, török miniszterelnök azon ígéretét, hogy legközelebb személyesen is jelen lesz a Gázába tartó segélyhajók egyikén?

Mint látszik a következő napok, hetek valószínűleg meghatározóak lesznek nemcsak a térség, de talán az egész világ számára. Ha a nemzetközi közvélemény hagyja, hogy a cionisták ezt az ügyet is elkenjék, hogy Gáza blokádja az eddigiek szerint tovább folytatódjon, akkor egyrészt nincs igazság a Földön, másrészt pedig Izrael még jobban felhatalmazva érzi majd magát arra, hogy folytassa, és még agresszívebben képviselje azt a terrorista politikát, ami olyannyira a sajátja.

Hogy dolgok végül majd miként alakulnak, arra hamarosan úgyis választ kapunk. Azonban az biztos, hogy vasárnap Irán is beszállt az események formálásába és elindított egy segélyhajót a Gázai övezetbe.

Egy iráni lap szerint az indítandó segélyszállítmány hírére 100 ezer ember jelentkezett önkéntesnek, hogy elkísérje a rakományt, sőt olyan hírek is felröppentek, hogy az iráni forradalmi gárda katonai kíséretet nyújt majd a hajónak. Azonban ezt az egyik katonai vezető hétfőn az IRNA iráni hírügynökségnek egyelőre cáfolta.

A hajó mindenesetre elindult. Az előzetes tervek szerint az iráni Bushehrből kihajózva, Omán és Jemen érintésével, majd a Szuezi-csatornán áthaladva éri el a Gázai övezetet. Persze, hogy meg érkezik-e és hogy azt majd mily módon teszi, még kérdéses. De talán a legnagyobb kérdés nem is ez, hanem az, hogy a nagyhatalmak egy esetleges konfliktus során majd kit támogatnak.

Vajon ezek után majd el lehet hitetni, mondjuk az európai népekkel, hogy a zsidók a jó fiúk, és hogy melléjük kell állni?

13 kommentek:

Névtelen írta...

Izraelt fogják a nagyhatalmak támogatni. Egy igazi nemzeti kormány hazazavarná az izraeli nagykövetet. Orbán meg ennek ellenére nyalja a Likud seggét. Olyan hülyék ezek a narancsos birkák. Fidesz=Mszp.

Névtelen írta...

"Vajon ezek után majd el lehet hitetni, mondjuk az európai népekkel, hogy a zsidók a jó fiúk, és hogy melléjük kell állni?"

Simán...

Névtelen írta...

Ez az egész olyan, mintha a gyilkosra bíznák, hogy nyomozzon a saját maga által elkövetett gyilkosság ügyében. Biztosan fel is fogja adni magát, na persze.

Tudjátok, mi lesz még érdekes? Törökország NATO-tag. A NATO persze nem fogja érvényesíteni az alapszabályát, hanem az izraeliek mellé fog állni, de ennek következtében a NATO, mint olyan, bizalom híján megszűnik majd létezni.

Ami viszont döntő lesz: azt mind tudjuk, hogy a nyugati országok politikusai ki mellé fognak állni. De vajon a nyugati országok népei is? Vajon még mindig hagyni fogjuk, hogy a politikusok a fejünk felett döntsenek?

Ez az egész cirkusz most magával ránthatja az egész nemzetközi cionista birodalmat és rendszert a teljes vezetői garnitúrájával együtt, ha okosak vagyunk. Ne a politikusoktól várjuk, hogy döntsenek. Döntsünk mi!

Névtelen írta...

Orbán találkozott az izraeli miniszterelnökkel. Gondolom, hogy ezen nem lepődik meg senki. Mszp=gyors halál; Fidesz=lassú, hosszan tartó szenvedés utáni vég.

Névtelen írta...

Irán csalinak rakja ki saját embereit védelem nélkül, mondhatni feláldozza őket, és casus bellit szeretne. Csak ott a bibi, hogy az arab kormányok nem fognak melléjük állni, mert be vannak tojva. (Sajnos) nem lesz semmi, gyanítom a youtubot is cenzúrázni fogják majd.

Névtelen írta...

Az a legszörnyűbb ebben az egészben, hogy szerencsétlen palesztinok éheznek és nyomorognak. Szerintem az emberiség ellen elkövetett etnikai alapú háborús bűnöket simán rá lehetne verni a zsidókra... És ilyenkor mit tesz a cionista nyugat? leginkább semmit...

Névtelen írta...

Vasárnap Irán elindított egy segélyszállítmányt Gázába, melyet péntekig egy újabb követ. Ezzel a Hamásznak kíván erkölcsi segítséget nyújtani Teherán.
Na, már most. Logikus az lenne, ha olyan védelemmel látnák el a segélyszállító hajót, amely garantálja annak Gázába való megérkezését, magyarul teljesíti küldetését. Az eddigi híradásokból, amelyek a török hajó elleni véres kalóztámadásról, és az ír hajó Asdodba való eltérítéséről szóltak, úgy tűnik, hogy Izrael eltökélt a blokád fenntartásában, és ha következetes, akkor az iráni hajónak is az előzőeknek juttatott sorsot szánja. Ez nyilvánvaló az eddigi cselekményből ítélve. Ennek figyelembe vételével, a kitűzött cél, az eddig ezt a célt meghiúsító erők távol tartásával érhető el a leginkább. Mégpedig olyan eszközökkel és erőkkel, amilyenre számítani lehet Izrael részéről. Akkor viszont tengeri csatának nézünk elébe, és a két fél eltökéltségétől függ annak kimenetele. Személy szerint remélem, hogy jó pár metszett farkúból lesz cápa eledel. Várjuk a fejleményeket...

Névtelen írta...

I.
A halaha törvénye szerint: A nemzsidók megölésének tilalma csak az olyan nemzsidókra vonatkozik, akikkel mi [zsidók] nem állunk háborúban, a különböző rabbinikai kommentátorok régebben azt a logikai következtetést vonták le, hogy a háborúban minden nemzsidót, aki az ellenséges lakossághoz tartozik, meg lehet, sőt meg kell ölni. 1973 óta ezt a tantételt a vallásos izraeli katonák oktatásában nyilvánosan hirdetik. Az első ilyen nyilvános fölhívás egy könyvecskét is magába foglalt, amelyet az izraeli hadseregnek az a központi helyi parancsnoksága adott ki, amelynek területéhez a megszállt Nyugatjordánia tartozik. Ebben a könyvben így ír a hadsereg főrabbija:

Ha csapataink a háború során vagy üldözés során civilekkel találkoznak, és nem biztos, hogy ezek a mi hadseregünknek kárt tudnak okozni, akkor ezeket a halaha értelmében meg kell ölni... Semmi esetre sem bízhatunk meg egy arabban, akkor sem, ha civilizált ember benyomását kelti... Ha csapataink az ellenség ellen harcolnak, nemcsak szabad nekik, de kötelesek a halaha szerint ártalmatlan civileket megölni, azaz olyan civileket is, akiknek ártalmatlansága elejétől fogva világos.

(Mi csak védelem céljából mérünk csapásokat,a lakosság kímélésével.Előre tájékoztatjuk őket,hol vannak a célpontok,ilyet egyik haderő sem tesz.Sajnos elkerülhetetlen veszteségek adódhatnak,mert a terroristák a sűrűn lakott övezetekben húzódnak meg.)
(Barak)

A világ legelkörcsösebb hadserege az Izraeli Haderő???

Névtelen írta...

II.
Élet mentése

Az emberi élet legmagasabbrendű célja és minden ember kötelessége minden tőle telhetőt megtenni, hogy egy embertársa életét megmentse, és ez egy igen fontos téma. Zsidó ügyekkel kapcsolatban ez különösen érdekes annak a ténynek a tükrében, hogy a zsidó közvélemény a második világháború óta az egész világot, de legalábbis Európát azzal vádolja, hogy tétlenül nézte, ahogy zsidókat gyilkoltak meg. Mit mond ehhez a halaha.

A halaha szerint fő kötelesség egy zsidótárs életének a megmentése.

"A nemzsidókra vonatkozólag az a talmudi alapszabály vonatkozik, hogy életüket nem szabad megmenteni, de tilos közvetlenül megölni őket. Magában a Talmudban ez így hangzik: "nemzsidókat nem szabad a kútból kihúzni. de nem szabad őket abba belelökni sem.
"Ami a nemzsidókat illeti, akikkel nem állunk háborúban, azok halálát nem szabad okoznunk. De tilos őket megmenteni, ha halálos veszélyben vannak. Ha például látjuk, hogy egyikük egy tóba esett, nem szabad kimenteni, mert így áll az Írásban: "Ne vedd embertársaid vérét, de egy nemzsidó nem embertársunk."

(A Mavi Marmara halyón az akció után súlyos sebesültek is voltak.Mikor az aktivisták kérték az izraeliket,hogy sürgősen vigyék őket el,hogy kórházi kezelést kapjanak,a parancsnok ezt határozottan elutsította.Ezek az emberek a hajón szenvedtek ki.)

Valaki esetleg feltenné a kérdést:Igen,de sok zsidó orvos szolgált királyi udvarokban,uraknál.Íme a magyarázat:



"Ha egy zsidó, különösen egy zsidó orvos megtagadja nemzsidók életének megmentését, ez hatalmas nemzsidók ellenségességét ébresztheti föl, és így zsidóknak veszélyt jelenthet. Ha ilyen veszély áll fönt, kötelesek a zsidók ennek elkerülésén fáradozni, és ez fontosabb, mint annak a tilalma, hogy nemzsidóknak segítsenek.Pénz elfogadásának tilalma ekkor kikerülhető."
( Izrael Shahak :Talmud magyarázatok,halaha)

Névtelen írta...

Ha a hajó Iránból indul el, meg kell kerülnie az Arab-félszigetet, el kell hajóznia Oman, Jemen- Szaúd-Arábia- Egyiptom partjai előtt, és át kell kelnie a Szuezi-csatornán. Ekkor közvetlenül Palesztina partjához juthat, és a partok mentén közelíthet Gázához. Asdod, Gázától még legalább 100 km-re van. Tehát Egyiptom felől tudja megközelíteni Gázát. A híradás nem szól az útvonal részleteiről, így ezt csak a Google Map-en követtem végig. Az útvonala egészen más, mint az előző két, pórul járt expedícióé volt, amelyek Ciprus szigetéről indultak. Ciprus és Gáza között kb. 500 km a távolság. Az Iránból elinduló hajóknak több ezer km-t (4000) kell megtennie. Jó lenne, ha kicsit részletesebben tárnák a közvélemény elé ezt az akciót. Útvonal, megérkezés várható időpontja, stb.

Névtelen írta...

Miért nincs közvetlen összeköttetés,élő közvetítés mint a török vezérhajón?

Névtelen írta...

Szaud-Arábia hozzájárult az izraeli gépek átrepüléséhez Irán megtámadásához!
Ezen a héten, amikor az ENSZ Biztonsági Tanácsa a büntetési eljárásoknak egy új csomagját beindította Teherán ellen, "védelmi forrásokat" mozgósít a térségben. Ez azt jelenti, Riyadh hozzajárult, hogy Izrael használjon egy keskeny légifolyosót az ország északi térfelén, és hogy a bombázási útvonalat Iránhoz lerövidíthessék!
Hogy biztositható legyen a bombázók áthaladása, Riyadh kipróbálta, hogy saját gépei ne riadózzanak, és rakétavédelme ne aktiválódjon. Amint az izraeli gépek áthaladtak, a királyság riasztórendszere visszaáll teljes készenléti állapotra.

Névtelen írta...

halaha,hahaha,ez nem a haarec elvagy tévedve.ti az usa pincsijei vagytok,mamég,de eljön az idő mikor már nem kelletek nekik.és akkor megnézzhetitek magatokat.kamatostól visszakapjátok az araboktól azt amit velük csináltatok.uzsora kamatostól,mint amit ti szedtek.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló