Oszkó véletlenül elszólta volna magát?

Múlt pénteken, Karcagon, a körzet fideszes képviselőjelöltje Varga Mihály, volt pénzügyminiszter választási fórumot szervezett, ahol a magyar gazdaság problémáiról tartottak eszmecserét. A meghívott kisvállalkozók, cégvezetők és önkormányzati vezetők mellett, a rendezvényen fő meghívottként és előadóként részt vett Oszkó Péter is.

A nap felvezetéseként a jelenlegi pénzügyminiszter mintegy harminc percben értékelte az elmúlt tíz év gazdasági folyamatait. Beszélt a szoclib kormányok elhibázott gazdaságpolitikájáról és persze arról, hogy a jelenlegi válságkezelő kabinet milyen sokat tett az ország stabilizálásáért.

Természetesen az előadásából nem felejtette ki az Orbán-kormány, és így vendéglátója tevékenységének az értékelését sem. "A 2000-es évek elején hazánk egy jól gazdálkodó ország volt a régióban, kialakult egyfajta jóléti politizálás" – fejtegette véleményét a számára elvileg ellenoldali országvezetés munkájáról.

A nagy egyetértést tovább prezentálandó, Oszkó a fórumon Varga Mihállyal közösen az asztalfőn foglalt helyet, és a felvezetők után így várták mintegy „kéz a kézben” a megjelentek észrevételeit a felvetett témákhoz.


[nagyításért katt a fotóra]


A jelenlévő, egyébként többségükben jószándékú kisvállalkozók pedig ontották a kérdéseket. Szó esett az elhibázott mezőgazdasági rendszerekről, a multicégek kivételezettségéről, az adóterhek elviselhetetlenségéről, a pályázati rendszerek működésképtelenségéről, illetve az azokon indulni szándékozó kisvállalkozások esélytelenségéről.

A kérdésekre Varga és Oszkó egymás felváltva reagáltak, amitől az embernek önkéntelenül is olyan érzése támadt, hogy a jelenlegi irányvonal és a tervezett narancsos gazdaságpolitika nem nagyon áll majd messze egymástól. Ezt a feltételezést erősíti az is, hogy komolyabb nézeteltérésekről a híradások sem számoltak be.

Érdekes volt, hogy Oszkó több kérdésre adott válasza is abban merült ki, hogy a többi tárcára, és a nyolc éve tartó pazarló gazdaságpolitikára hárította a felelősséget. Az pedig egyeneses meglepetés számba ment, amit a két pénzügyér a multik szerepéről és azok jövőbeni szabályozásáról mondott.

Valószínűleg mindketten olvashatták a Jobbik programjának idevágó részét, mert ezt a problémát hirtelen ők is hasonló módon akarták kezelni. A nagy kérdés már csak az, hogy akkor eddig miért nem tették?

A legszebb azonban mégsem ez volt, hanem az, amikor Oszkó az összejövetel végén megígérte, hogy a felvetett problémákkal a következő hetekben foglalkozni fog majd.

Vajon mire gondolhatott? Vagy ez csak egy véletlen elszólás volt a háttérben formálódó együttműködésről?

Mert bárhogy is nézzük, azért az nem kicsit furcsa, hogy a választási kampány finisében a kormányváltásra készülő ellenzéki párt a saját kampányrendezvényére a regnáló kormány pénzügyminiszterét hívja meg előadóként.

Vajon milyen ésszerű indok lehet erre?

Bár, mondjuk Varga Mihály zárószava, talán sejteti a választ: „Egy tanulsága mindenképp van a mai napnak, hogy a kormányzás nem szakadhat el a realitástól, a való világtól."

Vajon milyen realitásra gondolhatott? A narancsos-szegfűs, mutyikban jócskán összefonódott való világra?

3 kommentek:

Böczike írta...

Paksi Atomerőműben dolgozom. Ma megyek a primerkörben az átjáró folyosón az egyes blokk felé, és ki jön velem szemben kísérettel ???? Ez a fasz Oszkó!!! Nem elég, hogy itthon a TV csatornákon keresztül kisért, még a munkahelyen sem hagy békén! Hogy mi a francot bámészkodott a reaktorcsarnokban a reaktor tetején?? Remélem az erőművet nem akarják eladni!!??

Névtelen írta...

Orbán vigyázz! Nyílik a széf...Csintalan széfje.
Egy tipikus fideszes életútja - Csintalan, a köztörvényes.
Az egri főiskolán KISZ-titkár volt, 1977-től MSZMP-káder. 1990 májusában az MSZP tagja lett, ahol egyre feljebb furakodott, miközben degeszre lopta magát a rablóprivatizáció során. Ügyvivő, az országos elnökség tagja, a Horn-kormány idején az MSZP ügyvezető alelnöke, egészen 2002-ig pedig a szocialisták színeiben parlamenti képviselő. A mai napig jó kapcsolatot ápol a politikai maffiával, az Index egyik cikkéből például kiderül, hogy Csintalan volt az olajügyek egyik fő koordinátora.
Innen vedlett át "jobboldalivá", s lett a hírTV megmondó embere, a maffiózó Tasnádival baráti és üzlettársi viszonyt ápoló köztörvényes gazember, "Csinti". Aki nem mellékesen az előbb említett televízióba is bevásárolta magát. 2007 óta a Fidesz tagja. Oda is való, személye a bizonyíték a korrupt parlamenti pártok összefonódására. Sándorunk műveletlen, ám ravasz, agresszív kommunista-cionista figura, persze egy jogállamban évtizedekre leültetnék.
A Kuruc.info elsők között számolt be Simon Peresz izraeli államelnök beszédéről, melyet a többi médium is átvett. Peresz Magyarország felvásárlásáról, tankok nélküli elfoglalásáról beszélt, ezt videóval is alátámasztotta, később az izraeli nagykövetség is megerősítette. Az ügy kirobbanása Hering József újságírónak köszönhető, ő vette észre, fordította le és hívta fel rá a figyelmet. Mindezek ellenére a zsidóságát nyíltan vállaló (megverése utáni hírTV-s, Célpontos interjújában vallotta ezt be), a gázai héber mészárlást helyeslő Csintalan pofátlanul azt állította, hogy Peresz nem mondott ilyet, ez hazugság, ő személyesen ismeri, ha mégis ez hangzott volna el, akkor megeszi a cipőjét a Hősök terén és kiherélteti magát. Mindez persze elmaradt... A nyakleves viszont nem: 2007 decemberében megverték Sanyit, az akciót a Magyarok Nyilai nevű hazafias szervezet vállalta magára.
Csintalan a Magyar Nemzetnek adott interjúban bevallotta, hogy egy széfben iratokat rejteget politikusaink kínos ügyeiről, (Orbán olajügyben, cigaretta, szeszcsempészet, ember és szerv kereskedelemben vállat szerepéről is) és ez jelenti számára az életbiztosítást. Tehát neki köszönhető, hogy a bűnözők megússzák a felelősségre vonást, mert Csinti bizonyítékokat titkol el. Persze nem indult rendőrségi eljárás a rágcsálóval szemben bűnpártolásért. Pintér, aki kiterjedt maffia hálózatot épített föl ex-rendőrökből, Fideszes gazemberekből, megóvja ettől az inzultustól a patkányt. Így aztán él a Hír-TV-ben, a Fideszben vígan, a széfben rejtegetett leleplező iratoknak köszönhetően, Orbán és bandájának védőszárnyai alatt. Nehogy kinyissa azt a széfet. Akkor Fidesznek vége.
Orbánnal még ki is nyalathatná a seggét ez a dísz-zsidó, csak hogy veszítse el a kulcsokat örökre. Lehet, hogy ezeket a titkokat akarták kiszedni ebből az undorító disznóból? Lehet.

Névtelen írta...

Kivételes öröm látni az ECHO és HIR Tv kibeszélős portáljain ezt a két zsidó embert! Megmondják nekünk, hogy mit kell betelefonálni. Csintalan érdekes módon nem szereti azt aki a zsidó szót kiejti. Azonnal kizárja a beszélgetésből. Hogy a fenébe jutott ez a FIDESZ soraiba? Az Orbán süket és vak volt amikor bevette.Nehezen hiszem, hogy zsarolható OV. az olaj ügyben pedig mind benne voltak - miért pont rajta vernék el a port?
A Magyarok Nyilait a rókaképű találta ki, így a Csintalan verés is egy nagy színjáték volt. Nagyon vigyáztak, hogy be ne verjék a fejét. A fejbőr meg nagyon vérzik mert jó vérellátása - a sapkát is úgy tartotta rajta minth ömlene alóla vér egyfolytában.....ravasz dolog volt.

a parlamentiek védettségét, mentelmi jogát meg kell szüntetni és akkor Dávidtól - Vonáig mehetnek a fészkes fenébe.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló