Nagypéntek nélkül nincs feltámadás

Visszatekintve az elmúlt évekre, és kapcsolódva a mai nap kétezer éves történéseihez, talán kijelenthető, hogy hosszúra nyúlt nekünk magyaroknak ez a nagypénteki keresztút. Nagyon-nagyon hosszúra. Nem hiszem, hogy annak idején nagyon sokan lettek volna olyanok, akik úgy gondolták, hogy ezek majd tényleg kihúzzák idáig, hogy az elvtársak majd tényleg kitöltik ezt a négy évet is.

Azonban mégis így történt.

Persze most fel lehetne tenni a kérdést, hogy hogy tudott ez megtörténni, pontosabban hogy hagyhattuk, hogy ez megtörténhessen, de azt hiszem, a lényeg ma már talán nem itt van. Ha visszanézünk az elmúlt időszakra, szerintem kezdenek jól kirajzolódni a folyamatok, és kezd felismerhetővé válni az, hogy az események igazából mindig is egy irányba mutattak.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én hiszem, hogy nincsenek véletlenek, hogy mindenben van valamiféle sorsszerűség. És legfőképp mindennek meg van a maga oka, mégha abban a pillanatban, amikor átéljük az eseményeket, nem is látjuk világosan azokat. De aztán később, kicsit távolabbról visszanézve, azért a dolgok mindig a helyükre kerülnek, és az addig nem értett részletek is értelmet nyernek.

Ha innen közelítjük meg a történéseket, akkor talán kimondható az, hogy minden bosszúsága és minden reménytelensége ellenére, azért kellett nekünk még ez a négy év. Kellett a kijózanodáshoz, a felébredéshez és ahhoz, hogy végre megtaláljuk magunkat.

Ha 2006-ban Elqró bebukik, akkor talán mi radikálisok sem tartunk ma ott, ahol. Ha a szegfűt menet közben lecseréltük volna, akkor ugyanúgy folytatódott volna minden, csak narancssárgásabb színben. Persze lehet, hogy egy kicsit jobb lett volna, lehet, hogy egy kicsit más, de a lényeg nem változott volna, és ami a legrosszabb, ismét elveszett, vagy jobb esetben csak hosszú évekkel eltolódott volna a gyökeres változások lehetősége.

Az elmúlt négy évben olyanokat is végigéltünk, amiről soha nem gondoltunk volna, hogy megtörténik velünk. Olyanokat is megtapasztaltunk, amire korábban azt mondtuk, hogy ezt úgysem merik megtenni. Mégis megtették. Mi pedig egyre többen kezdtük felismerni, hogy ezt az országot másképp is lehetne csinálni, hogy ezt egyszerűen másképp kell csinálni.

Most pedig itt vagyunk, és a hosszú út után már bizakodva nézhetünk a jövőbe. Megszenvedtük az elmúlt éveket. Nagypéntek, keresztút, Golgota.

De aztán az eső lemossa a vért, az igazság végül legyőzi a hazugságot, és a fény eljut a legutolsó sötét sarokba is. Ha magunkba nézünk tudjuk, hogy ezt az utat nem spórolhattuk meg, ezen végig kellett mennünk mégha menet közben úgy is éreztük néha, hogy nem lesz majd annyi erőnk, hogy eljussunk idáig. De sikerült, sikerülnie kellett.

Mert nagypéntek nélkül nincs feltámadás.

2 kommentek:

Névtelen írta...

Ez egy remek cikk, nagyon kedvem szerint fogalmazva.

Névtelen írta...

Kampány “csend”! De én feltámasztom a hangot.

Tárgy : tényői gyilkosság

.Na ehhez mit szóltok? Érdekes nem?
Mivel értékes vagyoni tárgyak (laptop, fényképezőgép, lcd tv, stb), kp, pénztárcák tűntek el a helyszínről, a nyomozást megkezdték….
1.
“Ide társul a mai napon tudomásomra jutott információ, miszerint a rendőrség felülről “szájzárat” kapott, és ragaszkodnia kell a családapa ámokfutását felvázoló sztorihoz. Ugyanis informátorom győri rendőrségi forrásra hivatkozva állította, hogy Tényőn, kedden, igen nagy valószínűséggel cigányok által elkövetett rablógyilkosság
történt, és ezt a bűncselekményt, de leginkább az elkövető(k) személyére(eire) utaló adatokat fű alatt kell tartani, tekintettel a választások közelségére, ugyanis egy ilyen esemény nyilvánosság elé tárása robbanásszerűen a Jobbik megerősödését vonja maga után ebben
a régióban, ugyanúgy, mint Kelet-Magyarország nagy részén, és ez akár eldöntheti a választásokat is.”
2.
“Egy sebész ismerősöm elmondta, hogy a kórházukban dolgozó patológus kollégáival kielemezték a tényői híreket és a következőkre jutottak:
Tételezzük fel, hogy egy ember képes baltával kiirtani két kislányát és feleségét, tehát elborult az elméje. Ebben az esetben az még elképzelhető, hogy többször mellkason szúrja magát, az is elképzelhető, hogy ezek után felvágja a csuklóján az ereket, de amiről ezek után szólnak a hírek, az elképzelhetetlen.
Amennyiben valaki többször mellkason szúrta magát az nem fog vigyázni, mikor az ereit vágja föl, bizonyosan megsérti a csuklóját mozgató izmokat és inakat is. Az elképzelhető, hogy nem érzi a fájdalmat, mert a szervezet által beindított vészreakciók blokkolják a fájdalomérzetet, de az elképzelhetetlen, hogy ezek után beindít egy benzinmotoros fűrészt.
A fűrész beindításához nemcsak egy meghatározott műveleti sorrendet kell betartania, de az átvágott izmokkal, inakkal lehetetlen megtartani a berántáshoz. Arról nem is beszélve, hogy a vér minden bizonnyal ráfolyna a fűrészre, síkossá téve azt.
Ez akkor is megnehezítené a berántást, ha nem lenne sérült a keze. A továbbiakban vázol események pedig a teljes képtelenség határát igen csak átlépik. A rendőrség szerint a motorosfűrésszel először elvágta a lábát, majd fejéhez emelte de a koponyáját nem tudta átfűrészelni,
de ezek után van annyi ereje, hogy elvágja vele saját torkát. Akik láttak már láncfűrésszel okozott lábsebeket, azok tudják, hogy iszonyatos roncsolást végez. Láb bármely részét találja el szinte bizonyosan a földre kerül a sérült.
Itt a hivatalos verzió szerint szét akarta fűrészelni a fejét, majd végül a torkát sikerült felvágnia.

Az orvosok véleménye szerint, a hírekben közölt információk alapján egyértelműen kijelenthető, hogy az ÖNKEZŰSÉG KIZÁRHATÓ!!!”

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló