Helyezkednek

Csalj adót, vezesd félre a választókat, hazudj bele a kamerákba és vidd csődbe az országot. Végül szerezz valahogy egy középfokú nyelvvizsgát. És kész. Mindjárt lehet belőled EU biztos, vagy ha az nem is jön össze, akkor az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) egyik alelnöke. Így megy ez manapság. Ja, és legyél egy gátlástalan cionista. Ez még mindenképpen szükséges hozzá. [a történetért katt a linkre]

Ennyi a siker receptje. És már mehetsz is. Ez megy ma Magyarországon.

Így hát John Red nekiláthat csomagolni. Bajnai megígérte, Elqró megígérte. Akkor az úgy is lesz. Az agyoniskolázott TSZ könyvelő Londonba költözik. A dolog már egészen előrehaladott állapotban van, hisz Gordon már írásban is Verest ajánlotta a bank vezetőinek, a Magyarország számára felajánlott alelnöki posztra.

Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy az EBRD hogy reagálja majd le a kérdést, bár azért olyan nagy illúzióim nincsenek. Ha régi elvtársakról van szó, nem szoktak finnyáskodni. Ha jó volt nekik annak idején Németh Miklós, ha jó volt Andor László, akkor nagy valószínűséggel jó lesz nekik a Nyírbátor-környéki cigány fémtolvajokon meggazdagodott tukkó is.

Az persze, hogy ez meddig lesz így, még kérdéses. Hisz az elődök, ha nem is voltak kisebb gazemberek, legalább beszélték a nyelvet. Mármint az angolt. John Red, azonban elég gyéren áll ezzel. Vajon mi lesz majd az első elnökségi ülésen? Onnantól majd minden dupla ideig tart, mert az okostóninak mindent le kell fordítani? Vagy majd mindenki szótagolva beszél, hogy néhány szót a „magyar” alelnök is megértsen?

Tényleg nem akarom túlspirázni ezt a kérdést, de azért az bátran kijelenthető, hogy idegen nyelvi környezetben, angolul beszélni még annak is újra meg kell tanulni, aki itthon a legmagasabb fokú nyelvvizsgát tette le. A középfokú nyelvvizsga pedig ilyen szinten egész egyszerűen semmit sem ér. Mekkora égés lesz majd ez az egész, és ami a legdurvább, hogy nem csak neki, hanem egész Magyarországnak.

Bár mondjuk, ha annyit bíznak rá, mint amennyit a szóbeszéd szerint annak idején Németh Miklósra, akkor nagy gondjai nem lesznek. A mende-mondák szerint neki az volt az egyik dolga, hogy ebédjegyeket számolt és osztott szét…

De tegyük félre ezt a kérdést, és inkább nézzünk a dolog mögé egy kicsit. A közvélemény nagy része azt hiszi, hogy Veres majd azt a pozíciót fogja betölteni, amit Andor László otthagyott az EU biztosi helyért. Ez azonban nem így van, és az igazi szoci gátlástalanság itt jön megint elő. [katt a linkre]

Hisz Andor az EBRD igazgatósági tanácsának az egyik tagja volt. Csakhogy erre a posztra az adott ország kormánya delegálhat jelöltet. Így minden további nélkül megtörténhetne az, hogy az áprilisban felálló új kormány visszahívja Verest. Ezt pedig az elvtársak nem akarták megkockáztatni, hisz akkor elbukták volna ezt is és a parlamenti listás helyet is, de legfőképp a mentelmi jogot.

Ezért aztán a Johnnyt nem ide, hanem az alelnöki posztra jelölték, amit a bank régiós alapon ajánlott fel Magyarország számára. Ez a poszt azonban már nem kormányfüggő, innen őt már nem lehet visszahívni. Marad ott, ameddig elviselik, vagy amíg le nem jár a megbízása.

Gondolom, sokakban kezd megfogalmazódni a felismerés: Ez az EBRD kezd olyan lenni magyar szempontból, mint egy igazi kádertermető. Ha itthon valaki teljesen hitelét vesztett lett, ha tönkretett már mindent, amit lehet, akkor mi odaküldjük. Tipikus szoci mentalitás. Az egész történet szép leképezése és egyúttal méltó befejezése a szocialista párt elmúlt 8 évének.

Ebben benne van minden. Ismét sikerült az elvtársaknak bebizonyítani, hogy Magyarországon még igen messze van a józan ész, a tisztesség, és a becsületesség a napi politikai döntésektől.

Mit mondhatnánk még?

Szerencsére már nincs sok hátra.

1 kommentek:

Névtelen írta...

Remélem a szarjankóról valaki elküldi a lefejelős videot egy szép angolnyelvű ismertetővel.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló