Hazátlan áruló

Emerich Kertesz megélhetési holokamu-terjesztő végre megtette azt, amit mi már réges-rég vártunk tőle. Végre kimondta azokat a szavakat, amiket mi már annyiszor megtettünk helyette. Sokat kellett várnunk rá, de megérte.

Az európai kultúra terméke vagyok, dekadens, ha akarja, gyökértelen. Ne kössön engem Magyarországhoz – mondta a Die Welt című német lap riporterének a hét végén megjelent interjúban. [katt a linkre]

Nem kötünk Emerich. Soha eszünkbe sem jutott, hogy téged a magyar irodalom részének tekintsünk. Ezt csak az elv- és fajtársaid próbálták ránk erőszakolni, ami szerencsére a legnagyobb igyekezetük mellett sem nagyon sikerült.

Egy szűk körön kívül nem ismert téged a kutya sem azelőtt, hogy a holokamu lobbi nyomására silány írásodért megkaptad a Nobel-díjat. Ma már ugyan többen ismerik a neved, de ugyanúgy nem tartanak semmire, mint ahogy annak előtte.

De miért is tartana, bárki is annak? Műveid színvonala ma is ott van, ahol a hatvanas-hetvenes években, az irodalom harmadik-negyedik vonalában. Ha te szeretnéd is elfelejteni és kitörölni a történelemből, mi még emlékszünk 1967-re, amikor az új világdivatnak megfelelően abbahagytad a színpadi limonádék írását és elhatároztad, hogy akkor holokauszt-irodalmár leszel.

Gondolom, szeretnéd, de nehéz elfelejteni azt a keserves 13 évet is, amíg összehoztad a Sortalanságot. A művet, mellyel aztán bekopogtál a Magvető kiadó akkori teljhatalmú vezetőjéhez, a korábbi ávós és persze zsidó Kardos Györgyhöz.

Kardoshoz, aki személyesen vállalta a lektorálást, majd a mű elolvasása után csak annyit mondott: antiszemita fércmű. Aztán simán elhajtott. Nem hogy az olvasók, de a hazai zsidóság és a könyvkiadói garnitúrája, sőt maga a rendszer sem volt kíváncsi rád.

Végül aztán a konkurencia kiadta a regényt, de a kinyomtatott pár száz példány nagy része eladatlanul hevert évekig a boltok polcain és a raktárakban. Néha-néha előkerült egy-egy olyan példány, amit egy-egy felolvasó est előtt dedikáltál, ezeket azonban árusok mindig levették a polcról mondván, hogy „össze van firkálva”.

Mi sosem voltunk hasra esve attól a Nobel-díjtól, hisz mindenki tudja, hogy az nem a mű valódi értékének, hanem holomítosz éltetőjének járt. Most pedig akarva-akaratlanul elárultad magad, de legalább végre minden a helyére került.

Valóban gyökértelen vagy. Egy hazátlan áruló.

8 kommentek:

Névtelen írta...

Egy hazátlan áruló zsidó kérdés csak az, ha itt ilyen rosz miért nem mennek haza judeába vagy hazudnak??

Névtelen írta...

Hazátlan áruló kommonista zsidó !

Névtelen írta...

TÖRTÉNELEM HAMISITÓ ZSIDÓ MINT A TÖBBI,GYÖKERTELENEK AZÉRT GÁTLÁSTALAN MIND KIVÉTEL NINCS.IRÁNY IZRÁEL DÁVID !

Névtelen írta...

Buzeráns zsidó !!

Névtelen írta...

Van pofájuk szájukra venni az ORSZÁGOT szégyen érzet ismeretlen fogalom, úgy a zsidóknál mint a cigányoknál az ember jelzőt alklmazni-e népeknél tulzás!!

Névtelen írta...

NEM volt zsidóírtás !! nem léteztek háláltáborok mind fikció. A DONI MAGYAROKRÓL SEM hallani semmit nem létezet? ha nem zsidókat sem írttot senki!! ÖRMÉNY népírtás mózes !! /stb / ??? KUSS !!

Névtelen írta...

zsidónál aljasabbbb népet a FÖLD nem HORDOTT a háttán, mivel maga a zsidó a sátán!!!! írtása kötelező minden ISTEN félő népnek,közös összefogással!!

Névtelen írta...

Ez egy igazi hülye, nem is érdemli, hogy Magyarországhoz kössük. Pedig büszke lehetne rá (igaz, méltó akkor sem).

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló