Zsolti, ez meg mi volt?

Mint ahogy azt már korábban is említettem az oldal véglegesítése alatt történt néhány olyan esemény, amivel még ha így utólag is, de egy-egy bejegyzés erejéig mindenképpen foglalkozni szeretnék. Ez most megint egy ilyen lesz.

Ha jól emlékszem kb. három hete küldte el egy barátom ennek a videónak a linkjét. A bejátszás egy békési fideszes sajtótájékoztatóról szól, ahol a bejegyzés címe szerint Bayer Zsolt mesél a gondolatairól, meg az éppen aktuális dolgokról.

Érdeklődve indítottam el a lejátszást és kíváncsian vártam, hogy most milyen ügyek feszegetésére kerül sor. Aki ismeri B. Zs. utóbbi időben végzett munkásságát az tudhatja, hogy amióta a Magyar Nemzettől a Magyar Hírlaphoz igazolt írásai sokkal radikálisabbak lettek, olyan témákat kezdett feszegetni, amelyeket, ekkora publicitást kapó közírók, azért ritkán mertek megtenni. Elég csak A medence és környéke, Még egyszer a medencéről, a Recept, vagy akár a Néhány kedves szó fideszes barátaimhoz című, elég nagy port felvert munkáira utalnunk.

Gondolatait a radikális média is jó néhány esetben egy az egyben leközölte és már-már kezdte a szerzőjét sajátjának tekinteni. A Jobbik tétovázás nélkül kiállt mellette, amikor Gyurcsány a Cozma gyilkosság kapcsán írt Betelt a pohár című publicisztika miatt, bojkottra szólított fel a Magyar Hírlap ellen. A napilap melletti szimpátiatüntetésen többek között felszólalt Morvai Krisztina és a több ezres tömegben is jelentős számban voltak a magunkfajták. Magam is olvastam minden írását, és amikor csak tehettem, megnéztem az Echo tévés műsorait is.

Szóval elindult a videó és a nyolcadik perc környékéig minden rendben is volt vele. Ekkor kezdte el B. Zs. az Európai Parlamenti választások tétjét és annak a belpolitikai jelentőségét feszegetni. Majd a gondolata végén egészen pontosan ezt mondta: … és jó lenne, hogyha azt is belátnák - egy kis gondolkodás után -, hogy nem érdemes a Jobbikra szavazni.

Először azt hittem, hogy csak rosszul értettem valamit. Visszatekertem, de ezt mondta másodszorra is. Pohárpiszkálgatás, könyvtologatás, plafonra nézés és zavart pislogás közepette, de kimondta. És ezzel szembeköpte önmagát, meg persze minket is.

Aztán a másik oldaltól megszokott módon, összehordott egy csomó állatságot az elvesző szavazatokról, az egy a tábor, egy a zászlóról, meg hogy a fidesz azért bukta el a két legutóbbi választást, mert a radikálisok a radikálisokra szavaztak. Véletlenül sem azért, mert szar volt a kampányuk, mert a tettek helyett szövegelés megy, meg ilyenek. Ráadásul az EP választást összemosni a parlamenti választásokkal elég erős csúsztatás. Az EP választás során nem tud elveszni szavazat, ez egészen másról szól és ezt pontosan tudja B. Zs. is, de úgy látszik felülről neki is leszóltak, ami már nem meglepő hisz narancséknál újabban már a radikálisok jelentik a legnagyobb veszélyt.

Ha valaki nem értesült volna róla, a fidesz aktivistáknak az EP választásokra kiadott érvelőkártya nagy része a választók Jobbikról való lebeszélésének az érveiről szól. Nem a mindennapok problémáról, nem a felelőtlen kormányzás következményeiről, nem az előrehozott választások kiharcolásáról, nem. A radikálisok térnyerésének megakadályozásáról.

Az, hogy Kövér, Csintalan és társai ezen ügyködnek az egyrészt gusztustalan, másrészt meg szánalmas, de hogy Zsolti te is beálltál közéjük bazze, az baromi nagy csalódás.

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló