Baromállat


Újlipótváros hőse kedden, Gyulán az „anyanyelvükön”, azaz románul akarta köszönteni a narancsos békemenetre érkező erdélyi magyarokat. Aztán rá néhány órára az ATV-n tovább fejtegette a kérdést: „Engem mélyen felháborít az a képmutatás, amely ebben a dologban van. (…) Egy állampolgárság mindig egy nemzethez való tartozást fejez ki. Ha valaki kettős állampolgár, akkor az azt jelenti, hogy két nemzethez is tartozik. Akkor ne sértődjön meg egyikre, vagy másikra…

Valljuk meg, azért kell ahhoz egy jó nagy adag ostobaság, meg mellé egy még nagyobb adag aljasság, hogy valaki ismerve a Kárpát-medence történelmét, azt tekintse kiindulási alapnak, hogy az állampolgárság egyenlő az adott nemzethez való tartozással. Mintha az erdélyi magyarok közül, bárki is kérte volna, hogy román állampolgár lehessen, mintha közülük bárki is román akarna, vagy akart volna lenni, mintha bárkinek is lett volna választása annak idején.

Szanyi eszmefuttatása egész egyszerűen bicskanyitogató. Arról már nem is beszélve, hogy mi történne akkor, ha ebből a Szanyi-féle elvből kiindulva legközelebb a Parlamentben héberül köszöntenék a kettős állampolgár elvtársakat? Ennek ráadásul lenne is, pontosabban van is szanyii értelemben vett igazsága. Ettől függetlenül az maga lenne a megtestesült náciveszély. A fasizmus maga. Valószínűleg másnap tiltakozásul az európai felvilágosultak a honi hazátlanokkal szövetkezve lekapcsoltatnák a Napot…


Nem tudom ki hogy van vele, de miközben olvasgattam Tiborunk legújabb, gyulai megnyilvánulásának a történetét, az jutott eszembe, hogy végülis szüksége van az országnak egy ilyen baromállatra. Mondhatnák, kell a tisztánlátáshoz, hogy még véletlenül se tévedjen el senki a honi közéleti és politikai dzsungelben.

Nem vitás, Szanyi Tibi mára iránytű lett. Egy jel, a magyar baloldali szemétdomb tetején. Egy viszonyítási pont, hogy mindenki tudja, hol tobzódik az ostobaság, hogy hol gyűlik össze a legnagyobb mocsok, hogy melyik az az irány, ami felé ennek az országnak soha többet nem szabad elmozdulnia.

Szép volt, Tibi! Köszi, Tibi!

Egyébként meg, szerintem nem sértődött meg senki sem. De azért majd te se sértődj meg, és ne is nagyon lepődj meg azon, hogyha legközelebb, amikor véletlenül Erdélybe tévedsz, valaki majd jól pofán fog verni.

Kétség kívül kiérdemelted.

9 kommentek:

Névtelen írta...

Igaza volt Csurkának, ezek hatalomtechnikusok, és semmi több.

Névtelen írta...

"Szarból ne legyen semmi, mert az büdös"! Közmondás, már bocs.

Névtelen írta...

Ez az ember nem a politikai életbe való. Szellemi színvonala, értelmi képessége kb. a páfránnyal azonos. Pláne nem Magyarországot és a magyar embereket képviselni! Max. egy kocsma mélyén lenne szabad fejtegetnie nézeteit - már amíg pofán nem verné egy-két, vele azonos szellemi szinten mozgó alak, aki azért hazaszeretetben bizonyosan előtte jár.
Amúgy erre az alakra nem tudok más jelzőt, mint egy takonyember. Rettentő undorító!

Maci írta...

Valamelyik portálra belinkelték ennek a pasasnak a Facebook oldalát, ahol néhány erdélyi magyar kritikával illette őt. Erre ez a Szanyi, zsigeri barmoknak nevezte őket, és közölte, hogy aki részt vett az MSZP-s fórumon, az normális ember, aki meg nem, az egy barom.
Sokan felháborodtak ezen. Én azt mondom, hogy "senki nem tud mást adni, mint ami lényege", és hogy a stílus maga az ember. Ezzel a primitív stílussal - amelynél még egy alkoholista kőműves is szebben fejezi ki magát - nem minket járat le, hanem csak saját magát és azt a politikai formációt, melyet képvisel.
Nem szidni kell, inkább biztatni őt. Használja csak továbbra is ezt az "ékes" nyelvezetet, mondjon minél több marhaságot. Akkor legalább az MSZP-re szavazók, vagy a bizonytalankodók egy része (itt nem az elvakult hívőkre gondolok, mert azoknak ez tetszik)rádöbben, hogy ilyen ember(ek) kezébe nem óhajtja letenni hazánk sorsát soha többé.

Névtelen írta...

Ez a szanyi egy barom...

Karina írta...

Biztos részeg volt megint!

ProliProfil írta...

Ingyen adom, a magát állandóan össze-vissza szervező, nevező, jelenleg(?)MSzP-nek hívott cionkomcsi gyülevész hordának az ötletet : ezt a baromállatot, címerállatnak tegye be a következő logójába.
Az lenne a legjobb, hogy az eredetit préseljék le mint ahogy a szárított növényeket szokták(úgyis fáj nekik a Szent Jobb,lehetne nekik is valami, komcsi módi hasonló).
Nagy fejlődés lenne a vörös csillag, vörös szegfű, és a pofátlanul lenyúlt Kossuth címer után. Mindenki első pillantásra felismerné a szanyi pártot.

gondor4 írta...

A Mesterházinak nevezett "senkiházi",nem is oly régen elvtársi bocsánatkérést esdekelt,de azért nem mert kiszállni az autóból Kolozsváron,ahol a jó magyarok "szeretettel"várták.Ehhez képest igen rövid idő alatt változott a "köpönyeg".Józan volt a szanyi?A szanyi mondta,hogy;"..el kell takarítani a nemzet politikai hulladékát"...van még szanyi tibi?

Gambit írta...

http://jobbegyenes.blog.hu/2013/02/07/akcioban_a_werber_muvek_a_szocik_a_jobbik_szavazoira_hajtanak

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló