Fényűző vacsora

Fényűző vacsora, gálaműsor a Fővárosi Cigány Önkormányzat jóvoltából kedd este az Európa állóhajón. Itt adták át Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövetasszony és Caramel mellett Tarlós Istvánnak a Fővárosi Cigány Önkormányzat „Múltunk közös lesz a jövőben is” díját.


A három díjazott


Maga a díj egy aranygyűrű, melynek dísze a cigánykerék, és amelyet névre szóló gravírozással kap a díjazott. A díj mellé ugyancsak névre szóló gravírozással, és az FCÖ logójával ellátott üvegtáblát is kapnak az elismerésben részesülők.

Makai István díjátadó indoklása szerint Tarlós azért kapta a díjat, mert „óbudai polgármesterként sokat tett a romákért, és elkötelezett híve az integrációnak”. Mondta ezt az a Makai, aki vetélytársaként indult a főpolgármesteri székért, és akinek megígérte, hogy kinevezi romaügyi biztosának, ha trónra kerül.

Tarlósnak a szokásos hanukázásai után már nem csodálkozhatunk azon, hogy fontosnak érezte magát belopni a cigányok szívébe is. Úgy tűnik ennyi pusztítás után sem akad ennél fontosabb dolga. A magyar Himnuszt azért állva végighallgatta, arra viszont már nem vette a fáradságot, hogy esetleg szóljon, legalább a diszkógömböt állítsák le addig.

Tarlós igen sokszor került érintkezésbe cigányokkal, ennek ellenére a pénz mégis elhallgattatja. Most sem történt ez másképp. Arra, hogy mi a véleménye a cigányokkal kapcsolatban, a következő semmitmondó választ adta: „A cigány emberek érdekes lelkületűek, képesek a legnagyobb szeretetből a legnagyobb gyűlöletbe átcsapni. Ezzel a külvilágban félelmet és ellenérzéseket kelthetnek.”

Tehát nem a tetteikkel keltenek ellenérzést, nem azzal vívták ki sokak előítéletét, hanem a hangulatingadozásaikkal. Ezen kívül hihetetlen leleményességgel kerülte a szókimondást a cigányokkal kapcsolatos problémák ügyében is. Ezt úgy közelítette meg, hogy „Budapesten a romákkal kapcsolatos problémák nem olyan súlyosak, mint vidéken”. Ez a kijelentése ráadásul még talán igaz is, csak épp ellenkező oldalról közelíti meg a kérdést, nehogy valaki lerasszistázza, amiért ki meri mondani, amit mindenki gondol: vidéken még Budapestnél is súlyosabbak a problémák.

Tarlósnak a cigánysággal kapcsolatos eddigi nagy eredményeiről nem sokat tudunk, azok pozitív hatását meg pláne nem sokan érezzük a hétköznapokban…

6 kommentek:

Herne írta...

Az én jövőmmel ugyan nem lesz közös ezeké az állatoké, az egyszer biztos...ti hogy vagytok vele?

Az ilyen jellegű hangulatingadozás civilizált helyeken pedig súlyos antiszociális viselkedésformának számít, és a minimum az, hogy a delikvenst teletömik gyógyszerekkel, de inkább az elzárás mellett szoktak dönteni, mert veszélyesek a társadalomra. Az, hogy itt egy egész népcsoportról van szó, hát istenem...vagy esetleg el akarják ismerni, hogy a cigányok más faj más jellemzőkkel és tulajdonságokkal, és ember meg ember nem egyforma? Ejj, a rasszista mindenségit neki!

casablanka írta...

"Szép az idegen, szép aki más." Van egy ötletem: aki ezt a baromságot kitalálta nekünk, költözzön össze velük, bennünket meg hanyagoljanak.

Péter írta...

Ez egy álhumánus módszer és csírájában holt dolog. A cigány "felzárkóztatási program" egy jó pénz-csap, ahonnan ezzel a jelszóval jókat és folyamatosan lehet lopni.
Ezzel a módszerrel soha nem fog felzárkózni a cigányság.
Az eszetlen és nyakló és ellenszolgáltatás nélküli segélyezés a lezüllesztés módszere (lásd pl.: Amerikában ezzel (is) irtották az indiánokat - a segéllyel rohantak tüzes vizet venni. Csak az indiánokat először rezervátumokba zárták!).
Itt pedig kitűnő eredménnyel szabadították rá tudatosan a lezüllesztett cigányságot az országra!!!
Összefogdosni a cigányokat és, ha kell erőszakkal, kényszeríteni a tanulásra! Étel-ital, ha dolgozik, fenyítés, ha nem. A második generáció már olyan lesz, mintha kicserélték volna. A tudat-szint megemelése az egyetlen és igazi orvosság.

Névtelen írta...

Párizs megért egy misét,Budapest meg egy vacsorát!Inditásként egy kis vidám hamukázás,cigánykerekes arany gyürű,már csak a cigánypecsenye hiányzott.Pedig a hozzávaló is ott volt. Igy hárman különössen jól mutatnak.

Dobszay Károly írta...

Domján Edit, Szécsi Pál, Dankó Pista, Sztankay István, Kóté Sörös József (56-os mártír), Wittner Mária (56-os szabadságharcos),stb., stb. is cigányok voltak illetve ma is azok... - csakhogy néhány nevet említsek.
Kérdés: melyik Jobbik-tag tett annyit a Magyarországért vagy hazánk hírnevéért mint a nevezettek? Csak egyetlen nevet írjatok!

Névtelen írta...

Kááárcsi namostmár elmégy a büdös francba,a parazita fajtáddal eggyűt,jénei,kocsoszar te nagyon hülye.Ti megtesztek mindent.Van-e a világon olyan ország ahol,nem útálnak tikteket??

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló