Újabb szánalmas parlamenti színjáték

A baloldali lapok már tegnapelőtt hirdették a nagy összecsapást, vagyis hogy Elqró kérdést tesz fel az Országgyűlésben OV-nak, akinek most már a vonatkozó jogszabályok értelmében mindenképpen válaszolnia kell. „Orbán felelni fog” – ilyen és hasonló címmel jelentek meg az előzetesek, amik rendre hatalmas összetűzést vizionáltak.

A fellépők pedig természetesen megfeleltek az elvárásoknak annak, amit a média sugallt. Mind OV, mind Elqró előre megírt szöveggel készült az eseményre. Gyurcsány annyira fel volt vértezve okossággal, hogy a röpke kétperces mondandóját A/4-es papírlapokra írogatta fel, de hogy még véletlenül se tévesszen, egy-egy lapon három mondatnál több nem nagyon szerepelt. Ha jól számoltam összesen 9 darab papíron fért el a szokásos és unalomig ismert, cirka 25 mondatos szoci közhelygyűjtemény.

A semmitmondó érvek és kérdések sora után, a „legszebb” a beszéd vége volt, amikor megkérdezte OV-t, hogy "Miniszterelnök úr, miért fél saját népétől?" Ekkor megvallom őszintén, hangosan felröhögtem, és egy nem nagyon ideidézhető mondatot is sikerült megfogalmaznom...

Ennek az embernek egyszerűen nincs bőr az arcán. Gondolom, még mindenki emlékszik a kordonhegyekre, a lezárt utcákra, a mesterlövészekre a házak tetején és az In-Kal terrorra, amikor elvették a cumisüveget a kordonbejáratnál a gyerekét babakocsiban tologató anyukától. És ez az ember fel mer tenni egy ilyen kérdést…

OV válaszbeszéde során teljesen levegőnek nézte Elqrót, majd ő is elpuffogtatta a szokásos szófordulatokat, mint a „megértem, hogy az MSZP egyes képviselőinek komoly problémát jelent a félelem, amit úgy hívnak, az elszámoltatástól való félelem.” Majd legvégül, viszontválaszában közölte: "Tisztesség ügyében nem kérünk kioktatást az MSZP-től", amit a Gyurcsány mellett ülő apparatcsik, Molnár Csaba csak úgy értékelt: „Ez kemény volt”.





És a nagy vita cirka 7 perc alatt be is fejeződött. Kenyér és cirkusz kell a népnek - mondták anno a rómaiak, és majd mindenki ellesz a fenekén. Mára ebből már a cirkusz, a vakítás egyre jobban megy, kenyérből pedig egyre kevesebb jut. De a népek még elvannak. A cirkusz zajlik, a tömegek tapsolnak. Elég csak beleolvasni egy-egy fórumba, elég csak belenézni egy-egy kommentlistába. A narancsok az egekig emelik OV-t, az elvtársak pedig Gyurcsány tegnapi hőstettéről beszélnek.

Közben pedig fel sem tűnik nekik, hogy megint át lettek verve, hogy ez nem egy parázs vita volt, hanem egy aljas kis színjáték, amit mint egy gumicsontot lehet még rágcsálni hetekig, de közben semmi, de semmi nem történik. Ha OV komolyan gondolná az elszámoltatást, Elqró már rég börtönben ülne. És börtönben ülne mindenki, akik eladták, és szégyenteljesen lezüllesztették ezt az országot. Ehelyett azonban csak a duma megy, az ígérgetés, meg az ilyen semmitmondó, hatalmas média felhajtással beharangozott és tálalt látszatviták.

A háttérben, a színfalak mögött pedig harsány kacaj mellett megy az összekacsintás: na, ezzel megint ellesznek egy darabig…

14 kommentek:

névtelen, diplomás nagyi írta...

szinvonal alatti volt ez az egész komédia, mindkét részről.Legfőképpen O.V részéről.Most valóban kezében a varázspálca. Ha Gy.F. bűnös és bizonyítható, két zsarunak rabláncon kellett volna most, ott látványosan elvezetni! De hát...nem ez történt : tehát nem bűnös...!? O.V. Mióta az eszemet tudom Neked szurkoltam. Családunkból, baráti rokoni környezetünkből tucatnyi diplomás elpályázott nyugatra, az elmúlt 8 év alatt. Maradásra intettem Őket,s most kiderült nekik volt igazuk. Semmi, de semmi nem fog változni!!! Most, hogyan küldjem el nekik, ezt a dicstelen szereplésedet, O.V.???

Névtelen írta...

névtelen,diplomás nagyi!úgy láttom veled is megetették a "rendetteszünk, elszámoltatás lesz,"stb maszlagot.Diplomás vagy ,és hitelt adtál a rókaképű szavainak?Én 2006 okt.23-tól levegőnek nézem,amióta gyáván elpucolt,sorsára hagyva az általa odacsábitott embereket.Ne hezitálj küld csak el nyugodtan,továbbra is "viktor,viktor".Te már ebből nem ébredsz fel!!!gy.f.o.w. az egyik 19, a másik egy hijján 20.

névtelen, kozmonauta írta...

Grósz Károly utolsó pártfőtitkár a rendszerváltás után adott interjúban ezt mondja: Valamennyi ellenzéki pártot mi (MSZMP) hoztuk létre, ha Mi nem csináljuk meg akkor azok ma nincsenek is. Ez volt a legnehezebb feladat, de megcsináltuk.

casablanka írta...

A tegnapi "pengeváltást" - nem véletlen, már jóelőre beharangozták. Nem más ez az egész cirkusz, mint "parasztvakitás" a javából.Útálom az egész bagást, miattuk lettem ilyen keserű.Alig tudunk megélni, ezek meg bohockodnak. Finggal akarnak tojást festeni. Mi meg beledöglünk.

Névtelen írta...

Ez a tetü, hogy mer szabadságról beszélni, akit állandóan rendőrök ezrei kisértek még az operába is, hogy mer a népre hivatkozni,mikor lovasrendőrökkel tapostatta, szemüket kilövette, összerugdaltatta saját népét, nem akármikor - hanem az 56-os Forradalom 50. évfordulóján.Igen Orbán hibázott, mert az első intézkedéseként ezt a sz@rházit a börtönbe kellett volna záratni, nem a parlamentben hülyéskedni vele.

Gambit írta...

Az első hozzászóló épp most ábrándult ki a drága Viktorkából, talán nem letorkolni kéne, meg nekiesni, hanem bátorítani ebben. Nagyon helyes, hogy legalább most ráeszmélt a keserű igazságra, remélhetőleg ezután már minket fog támogatni.

A poszthoz csak annyit tennék hozzá, hogy a kenyér és cirkusz igényeiből a huszadik század gazemberei jó érzékkel a cirkuszét ítélték fontosabbnak. Már nem számít, hogy a nép éhen döglik-e, sőt épp az a jó ha felkopik az állunk. Mert akkor nem azzal vagyunk elfoglalva, hogy ők mit disznólkodnak, hanem, hogy miből lesz holnapra ennivaló... Közben meg nézhetjük a Benkő f@szát, meg az ilyen vitákat a tévében. A többséget épp ezért nem is érdekli a politika, még ha ért hozzá, akkor sem.

Herne írta...

Így van. Ha vitéz I. Viktor őexcellenciája komolyan gondolná az elszámoltatást, már régen megtörtént volna. Fél év hosszú idő, még az überbürokratikus hazai jogrendszerben is. Azon a ponton, ahol Furcsány megtehette, hogy pökhendin el sem ment a meghallgatásra, nyilvánvaló volt hogy semmiféle elszámoltatás nem lesz. A Fidesz majd széttárja karjait, hogy hát ők megtették amit tudtak, a jogszabályok és Furcsány jogai így meg úgy, mossák kezeiket.

Azon meg, hogy Furcsánynak még van, aki hisz, csak azt tudom tenni, amit ő maga: röhögök a sok marhán. Ezek tényleg azt kapják, amit érdemelnek. Kizsákmányolást, átbaszást, megalázást.

OFF: Felhívnám a figyelmet egy érdekességre. Tegnap valamelyik esti híradó arról számolt be, hogy a WikiLeaks vasárnap óta nem elérhető. Ez az az oldal, amelyik titkos amerikai diplomáciai iratokat szivárogtat ki a napokban (Magyarországot érintő dokumentumok is lesznek köztük, de elég lassan megy az anyagok feltöltése). Namost nem tudom, ki hogy van vele, de nekem tökéletesen működött az oldal azóta, hogy vasárnap tudomást szereztem a kiszivárogtatásról. Győződjetek hát meg Ti is, akik még nem voltatok benne biztosak, milyen pofátlanul hazudik Nektek a politika által irányított magyar média! És azon, hogy ha még mindig a politika irányítja a médiát, és még mindig a Nagy Testvér seggét nyalják a vezetőink, akkor mégis mi változott Furcsány óta? Íme az oldal:

http://cablegate.wikileaks.org/

Nekem egy nem elérhető oldal nem ilyennek tűnik. ;-)

Bora írta...

Orbán nem fél már a néptől. Első intézkedéseinek egyikeként megköszönte a Köztársasági Őrezred szolgálatait, kinevezte egyik emberét a Terrorelhárító Központ élére és azóta ők látják el a min'elnök védelmét...
Gyurcsánynak van mitől inkább félni valója, no persze nem Orbántól meg az elszámoltatástól. Emlékszünk ugye, amikor a kis földalattit lezárattatta és hazáig vitette magát rajta. A föld alatt, ahová való...

Névtelen írta...

Kedvenc dumám "Ez az ország nem képes megvédeni magát, mert kormányzatában nincsenek becsületes emberek!" 1526!

Névtelen írta...

És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról.

házikígyó írta...

Úgy kell a Fidesznek.

A komcsik semmit nem változtak /nézzétek gyurcsányt, ahogy ül a Parlamentben, hallottátok ordenáré ungvárit!/, a Fidesz pedig semmit sem tanult.....
Ilyen a demokrácia!

Névtelen írta...

Van egy ország, ahol a komcsik nem komcsik, a szocik nem szocik, a nácik nem nácik, ahol a nemzetiek nem nemzetiek, ahol a fiatal demokraták szövetsége se nem fiatal, se nem demokrata és egy ex-maoista avatja díszpolgárrá a Dalai lámát.
Kérdésünk így hangzik: Melyik ez az ország?

Gambit írta...

A Fidesz tökéletesen játssza rá kiosztott szerepet. Mérhetetlen arroganciával, inkompetenciával sárba tiporni, lejáratni a nemzeti értékeket, előkészíteni a komcsik kétharmados győzelmét 2014-re, plusz elérni azt, hogy az emberek ismét nyolc évig ne szavazzanak jobboldali (vagy magát annak mutató) pártra. Ennek egyedül csak mi állunk az útjában.

eSzeL írta...

Diplomás nagyit ne szidjátok. Ahhoz, hogy pl nagyit be lehessen csapni ahhoz elsősorban bizalom kell. Mint a mesében, tudjátok; 'Aki nem hiszi, járjon utána!'. Ahhoz, hogy megtaláld a bizonyítékot, utána kell járjál. Ahhoz, hogy utána járjál az kell, hogy gondolkodj rajta. Ahhoz, hogy gondolkodj rajta, az kell, hogy ne bízzál benne. Ahhoz, hogy ne bízzál benne, az kell, hogy ösztönösen megérezd a hamisságot. Egy betiltott könyv egyik első mondata szó szerint : 'Meg kell állapítani, hogy több az olyan ember, akinek rosszak az ösztönei, mint az olyan, akinek jók az ösztönei.'
Ezért van szükség az efféle demokráciára mint ami manapság dívik.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló