Ha nem jön Mick Jagger, akkor jó lesz Schmuck is

Alakul a koton-koalíció, mondhatnám kezd felállni a nagy csapat. Lassan mindenki megtalálja a helyét ebben a nem kicsit röhejes színjátékban. Nézzük hát a szereposztást. Nézzük meg, kik vannak a háttérben és kik azok, akik a pódium közepén állnak. Hunyjuk be a szemünk és képzeljük magunk elé, ahogy felmegy a függöny és kigyúlnak a fények. Valósághű kép lesz, ami pontosan tükrözi majd a mai magyar közélet baloldali felét.

A háttérben már a kezdetek óta ott álldogál Kapolyi elvtárs, aki a pénzt adja a produkcióhoz. A színpad közepén Schmuck Andor tesped, akinek az arcképe díszíti a kotont, ami mára már a szövetség igazi emblémájává vált. Mellette Seres Mária feszít és várja, hogy végre felhúzhassa valamire, vagy valakire.

Ekkor hirtelen felharsannak a harsonák és a nézőtéren, az első sorban feláll valaki. Feláll és a sötétben a színpad felé sétál. Az összes lámpa, az összes szem rátapad. A nézőtéren pedig már mindenki sejti: Igen ő az. A Pénisz megérkezett.

Seres gyorsan odarohan hozzá, és lendületesen rágörgeti a kezében tartogatott óvszert. Nem megy könnyen, az az ostoba nagy fej nehezen adja meg magát. De végül csak sikerül. Ekkor már az összes reflektor rájuk mutat. Seres még ránt néhányat rajta, hogy mindenhol feszes álljon, aztán int a fejévvel, hogy részéről ennyi. A feszültséget vágni lehet. Minden szempár szinte pislogás nélkül a Péniszre szegeződik, aki határozottan a mikrofonhoz lép:

Nekem, Szanyi Tibinek kampányfőnökként a közelgő választások során az egyik szlogenem a következő: „Minden másképp lesz.” Igenis, meg kell ígérnünk az embereknek, hogy megváltozunk.

Bár nem állunk jól… Ha Mick Jaggert indítanánk, akkor sem hiszem, hogy meg tudnánk verni Tarlós Istvánt. Jó, talán vele igen.


A közönség összerezzen, de csendben vár. Valahogy ösztönösen érzik, hogy ez a harc lesz a végső, de azért még remélnek, hogy majd valaki, ott fenn a színpadon feláll, utat mutat. És nem is kell csalatkozniuk. A Pénisz tovább szövi a gondolatot:

Ha Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága, a Kapolyi László által jegyzett MSZDP és a Seres Mária vezette Civil Mozgalom közös főpolgármester-jelöltje sikeresnek bizonyul a kopogtatócédulák gyűjtésében, akkor az MSZP keresi majd a megegyezés lehetőségét vele …




A felvilágosult baloldali erőkből álló közönség hirtelen tapsviharba tör ki. A szemek csillognak, és lehet hallani, ahogy a szívekről kezdenek legördülni a hatalmas kövek. Igen. Mégis meglehet. Húzzunk bele.

Zúg a taps.

A Pénisz ekkor elégedetten hátrébb lép és alig észrevehetően elmorzsol egy kis fehér cseppet, ami lassan elkezdett végigfolyni a homlokán…



[A félreértések elkerülése végett. A fenti történet valós alapokon és ténylegesen elhangzott nyilatkozatokon alapszik. Az eredeti hírekért katt IDE és IDE. A témával kapcsolatos korábbi RP bejegyzés (Schmuck, Kapolyi, Seres Mária és a koton) pedig ITT található.]

6 kommentek:

Névtelen írta...

Húzznak magukra mindannyian gumit,hogy ne szaporodjanak tovább.Elég volt a maszopból.

Névtelen írta...

Nem,inkább Jagger jöjjön.SMUKK semmiképpen.Alkalmatlan.

Névtelen írta...

Szanyiszonyat.

Névtelen írta...

Seres Mária a KÉR-KESZI sátorban tart előadást Civilek a politikában címmel.
/A Magyarok Szövetsége szervezésében/

Ilyen nincs.

Névtelen írta...

Na ez már mindennek a teteje!

Névtelen írta...

Jól mutat a gumi a fején,ez egy igazi f@szfej!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló