Valaki nyomást gyakorolt a pilótákra???

Lech Kaczynski és felesége, valamint 94 további személy halálát okozó repülőszerencsétlenséget megelőzően valószínűleg a gép vezérlőinek körébe nem tartozó személyek tartózkodtak a pilótafülkében. Ezt állapította meg a lengyel-orosz közös nyomozóbizottság a repülőgép fekete doboza alapján.


(Foto: dpa)


A nyomozóhatóság egy lengyel képviselője, Edmund Klich szerint ezek az emberek, akik nem voltak tagjai a repülőgép csapatának, 16-20 perccel a lezuhanás előtt tartózkodtak a vezetőfülkében. Ö abból indul ki, hogy jelenlétük nem gyakorolt jelentős befolyást a balesetre.

Ez a kijelentés csak azért furcsa, mert a repülőtéri személyzet értetlenül áll a tény előtt, miszerint a gép leszállását a rossz idő, ennek következtében a mindössze a 400 méteres látótávolság miatt szigorúan megtiltották és a pilótákat bőséges információval látták el az alternatív leszállási lehetőségeket illetően, a gép mégis landolt.

Ennek alapján elképzelhető, hogy a pilótákat kényszerítette valaki, vagy valakik a leszállásra.

Az orosz Tatjana Anodina, a nyomozóbizottság vezetője közölte, hogy egy személyt sikerült minden kétséget kizáróan azonosítani a fekete doboz alapján. Nevet azonban nem akart említeni.

A lengyel PAP hírügynökség a nyomozói körökre hivatkozva közölte, hogy az azonosított személy Andrzej Blasik, a lengyel légierők főnöke volt.

Anodina elmondta továbbá, hogy a szerencsétlenség oka teljesen érthetetlen, mert állítása szerint sem egy technikai hiba, sem robbanás, sem tüz nem történt a fedélzeten. Egy merénylet teljességgel kizárható, a motorok pedig kifogástalanul működtek.

Hogy mi is történt valójában és kik voltak jelen a pilótafülkében a kritikus pillanatokban, erről a bizottság még további információkat vár Lengyelországból.

Végleges választ a nyitott kérdésekre csak a baleset minden körülményének teljes kivizsgálása után adhatnak - foglalta össze a jelenlegi tényállást E. Klich.



Forrás: AFP
2010. május 19.

3 kommentek:

Névtelen írta...

Az oroszok a repülés előtt lőtték agyon a lengyel vezetőketTeljesen mindegy milyen módon hajtották végre a lengyel vezetés elleni aljas merényletet, megtörtént és ez nem igen lehet kérdés, viszont egy biztos, hogy a gátlástalan orosz és gátlástalan nyugati zsidóság egyezségével, közreműködésével történt.

Névtelen írta...

Lehet más következtetésre is jutni, ami sokkal életszerűbb.
Nem hiszek az orosz tettes mítoszában, de azt megértem, hogy az oroszok pont ezért nem adják ki a nyomozati eredményeket, senkinek. Putyin csak a saját megszűrt embereiben bízik. Nála jobban senki nem ismeri ezeket a dolgokat.
Azok, tették, akik szeptember 11.-ért is felelősek.
Az elit érdeke, hogy az orosz lengyel békülést megakadályozza, megpróbáljon az új lengyel vezetésbe beférkőzni, gyengítse Putyin elért eredményeit a világban és Oroszországban. Összességében gyengítse az összefogódzkodó alternatív utat járó országokat.

Névtelen írta...

Az nagyon rossz megfogalmazás, hogy olyan valaki gyakorolt nyomást a pilótákra, aki maga is áldozat.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló