Mégiscsak megölték őket?

Ahogy telnek a hetek, úgy kezd egyre szövevényesebbé válni a Szmolenszkben lezuhant lengyel elnöki gép ügye. Újabb és újabb elméletek látnak napvilágot, újabb és újabb részletek derülnek ki a tragédiával kapcsolatban. És ami a legdöbbenetesebb az egészben, hogy az újonnan nyilvánosságra kerülő bizonyítékok a korábban legelképesztőbbnek gondolt összeesküvés-elméleteket kezdik valóra váltani.

A történet legújabb mozaikja egy amatőr videofelvétel, ami néhány napja került fel a nagyobb videómegosztókra. A felvételt egy szmolenszki férfi készítette, aki percekkel a repülő lezuhanása után a helyszín közelében tartózkodott. A videót később álnéven elküldte az egyik lengyel hírportálnak, majd meg nem erősített információk szerint rejtélyes körülmények között meghalt.

A képeken a lezuhant gép roncsai között járkáló alakokat lehet felfedezni. Orosz káromkodás, majd két lövés hallható.





Az egyre ellentmondásosabb fejlemények következtében Lengyelországban kezd erősödni az a vélekedés, hogy Kaczynskiék nem balesetet szenvedtek, hanem egyszerűen megölték őket, lefejezve ezzel a jelenleg pozícióban lévő lengyel politikai elitet. Sokan azt feltételezik, hogy az elnököt és a vele utazókat még a reptérre vezető útjukon összeszedték, ismeretlen helyre hurcolták, majd kivégezték őket.

Az elmélet hívei a gyanút arra alapozzák, hogy eddig még nem került elő egyetlen olyan fénykép, biztonsági kamera-, film- vagy hangfelvétel sem, amin látható vagy hallható lenne, amint a közel száz tagú lengyel elnöki delegáció bármelyik tagja a varsói repülőtérre érkezik. Nincs semmilyen képi anyag arról sem, hogy a kormányváróban, vagy valamelyik nyilvános váróteremben gyülekeznek, hogy közlekednek a folyosókon, étkeznek az éttermekben, vagy arról, hogy elhagyják a terminált és beszállnak a repülőgépbe.

Állítólag nincs egyetlen felvétel se. Se Kaczynskiról, se a másik 95 emberről, de nincs semmi képi nyoma a gép személyzetének és a pilótáknak sem.

Valljuk meg, a kérdés tényleg érdekes. Vajon normális esetben előfordulhat-e az, hogy a lengyel televíziós csatornák nem tudósítanak egy ilyen eseményről? Előfordulhat az, hogy a katyni mészárlás 70. évfordulójára induló lengyel államfői delegáció elutazásáról ne legyen valamilyen képi híradás?

Tovább bonyolítja az ügyet az a tény is, hogy az előzetes tervekkel ellentétben a reptéri biztonsági szolgálat vezetője nem engedte csatlakozni az elnöki delegációhoz azt a 14 tagú újságíró csoportot, akik el akarták őket kísérni a megemlékezésre. A biztonsági vezető arra hivatkozott, hogy a Kaczynski gépen kell a hely a magas rangú katonatiszteknek, akik az államfővel akarnak utazni. Azonban, mint később kiderült a kormánygépen 158 ülőhely volt, de a küldöttség csak 96 tagból állt. Tehát 62 szék ezek szerint üres volt a gépen.

Az újságírók végül egy Jakovlev-42 típusú géppel utaztak és április 10-én, az elnöki gép lezuhanása előtt, sértetlenül meg is érkeztek Szmolenszkbe, ahol egy a reptérhez közeli hotelben szállásolták el őket. Így ők már a szobáikban voltak, amikor a becsapódás bekövetkezett. A hírre a szállodát nyomban körbevették az orosz katonák, és nem engedték a lengyeleket kimenni a tragédia színhelyére.

Érdekes adaléka még a történetnek az a hangfelvétel is, amelyet a lezuhant gép fekete dobozán találtak. A felvételen a leszállni készülő pilóták utolsó szavai hallhatók: "tolko posadka… aunas czietyrje czielovieka." Magyarul: "leszálláshoz készülünk... és itt [a gépen] csak négyen vagyunk."





Az előkerülő felvételek egyre jobban megerősítik azt a feltételezést, hogy a szándékosan a sűrű erdőbe vezetett gépen nem tartózkodtak utasok és a "balesetet" az oroszok csak megrendezték. A tragédia helyszínén készült felvételeket nézve sokan kételkednek abban az orosz állításban is, mely szerint "a pilóták olyan súlyos égési sérüléseket szenvedtek, hogy a személyazonosságuk megállapítása nehézségekbe ütközött". Teszik mindezt azért, mert a felvételeken jól látszik, hogy a szerencsétlenül járt gép pilótafülkét is magába foglaló orr része egyben és jó állapotban megmaradt.

És innen már adódik is a kérdés? Nem lehet az, hogy a legutóbb nyilvánosságra került felvétel, amin a lövések hallhatók, éppen a túlélő pilóták kivégzését rögzítette?

Mielőtt azonban elmerülnénk az összeesküvés-elmélet gyártásában, tegyünk fel inkább egy másik, de talán fontosabb kérdést: Vajon mi lehetett az oka annak, hogy Kaczynskiékat el akarták tenni az útból?

Lech Kaczynski halála előtt többször kijelentette, hogy idén nyáron nyilvánosságra hoz egy listát, amin a feloszlatott WSI szervezet 60 legfontosabb, a mai napig Lengyelországban tevékenykedő tagja és támogatója szerepel. Fültanúk szerint az elnök név szerint is említette Donald Tusk miniszterelnököt, Bronislaw Komorowski jelenlegi ideiglenes elnököt és Radoslaw Sikorski volt hadügyminisztert.

A WSI (Wojskowe Sluzby Informacyjne) a lengyel titkosszolgálat Putyinhoz hű, nemzetellenes kommunistákból álló, szovjet elveken nevelkedett és az 1990-es évek után pozíciójukat és befolyásukat vesztett oroszbarát ügynökök csoportja. A WSI-t a szejm 2006 októberében feloszlatta, és törvényen kívül helyezte. A likviditási javaslatot lengyel nemzetgyűlésben a most meggyilkolt Lech Kaczynski testvére, Jaroslaw Kaczynski tette, és a szavazás után Antoni Macierewicz akkori hadügyminiszter-helyettes lett megbízva a feloszlatás szakmai felügyeletével.

A feloszlatás után a WSI már nyíltan is összefogott az izraeli és az Izraelben tevékenykedő orosz bűnszövetkezetekkel, a fehérorosz és az ukrán maffiával, tovább erősítette jó kapcsolatait a kelet-európai szervezett alvilággal és az őket kiszolgáló politikai bűnözőkkel.

De a tényleges ok talán még sem ez, pontosabb nem csak ez lehet, hanem az a 100 milliárd dollár értékű előszerződés, aminek értelmében az oroszok 2037 végéig (ami kölcsönös megelégedés esetén 2045-ig meghosszabbítható) évi 8-11 milliárd köbméter gázt exportálnak Lengyelországba. A lengyelek jelenleg 14 milliárd köbméter gázt használnak el évente, aminek 70 százaléka az oroszoktól érkezik, a többi pedig saját kitermelés.

A dolog érdekessége, hogy Lech Kaczynski államfő, a szmolenszki "szerencsétlenség" előtt jelentette be, hogy újabb, gazdag hazai földgázlelőhelyet találtak Lengyelországban. Az új gázmező kb. 3 trillió köbméter kiaknázatlan gázt tartalmaz, ami a sikeres felszínre hozatal esetén akár az elkövetkező 200 évre is kiválthatja az ország gázigényeit. Sőt, az új gázmező üzembe állása után Lengyelország akár gázexportálóvá, és így a Gazprom vetélytársává is válhatna.

Az oroszokkal történő szerződés megkötését Kaczynski és Skrzypek bankelnök nagyon ellenezte. De nem csak ellenezték, hanem a tárgyalásokat is félbeszakították, és az oroszokkal tárgyaló lengyel küldöttséget vissza is hívták. Lech Kaczynski a döntés okaként többek között az új gázmezőt említette és arra hivatkozott, hogy nekik már 2022-ig van az oroszokkal szerződésük. A lengyel elnök nem rejtette véka alá azt sem, hogy nem akarta az országát egy értelmetlen gyorsasággal megkötött újabb szerződéssel további évtizedekig az oroszokhoz kötni.

A rejtélyes körülmények között megtörtént "szerencsétlenség" után, azonban most már semmi állhat a lengyel történelem legnagyobb volumenű kereskedelmi szerződésének útjába. Tusk és Putyin már megegyezett, a két ország szakértői már ismét dolgoznak a részleteken.

Akik pedig ellenezték, azok meg már nincsenek az élők sorában.

15 kommentek:

Névtelen írta...

Nehogy Paks legyen a következő, ezekből minden kitellik, ha ennyire fegyveres háborút akarnak.

Névtelen írta...

Illuminátusok, szabadkőműves páholyok, zsidó pénz oligarchiák, globális pénzügyi hatalomhoz, globális maffia hálózat dukál, beleértve a titkosszolgálatokat, és a kormányzati elitet is. Első, második világháború, WTC elleni (ön)merénylet, Afganisztán, Irak földbe döngölése, mind az új világrend készítőinek a műve. Jachtokon, kastélyokban találkoznak, és osztanak-szoroznak, sakkoznak, hogy ki áll az útjukban, kiket kell kinyírni,persze terrorista támadásnak, balesetnek álcázva ezeket a gyilkosságokat. A lengyel gép kapcsán, kiszivárgott információk, videó felvételek az mutatják, hogy nem is nagyon igyekeznek az álcázásra, ez van és kész alapon likvidálnak személyeket és népeket. Martonyi, és Orbán is ezeket a magas pénzügyi öröket kiszolgáló férgek. Vigyáznunk kell a Jobbik életére, mert nagy külföldi támogatása van, a cionista, és globális pénzügyi tőke hazai támogatóinak, kezdve Orbánnal, Martonyival. Terveiknek útjában van a nemzeti párt, úgyhogy vigyázzunk, és legyünk résen. Pl. Vona Gábor ne üljön repülőre, de ezt csak példaként említem.

Névtelen írta...

Azért ez nagyon DURVA!Hol vannak ilyenkór a "Világ csendőrei"?!Vagy ez is le van osztva,mint bármi más?És most fosnunk"kéne,de nagyon?Paks azért nem lehet célpont,így Európa közepén!Már csak a sugár-szennyezés miatt sem!Magával vinné közép Európát!Mást el tudok képzelni!És hát Mi lényegesebben kissebbek vagyunk,mint a Lengyelek,ráadásúl "véd-erőnk sincs,ha lenne se érnénk el vele semmit!Mi szab határt?Komolyan félek!

Névtelen írta...

Nálunk is megtörtént "kicsibe" MÓR.Érdekes birósági itéletekkel. Most sem várok többet az új Igazságszolgáltatástól.Paksot azért nem tartom valószinünek mert akkor kapna egész Európa. De helyi "balhék" lesznek továbbra is ha nem " viselkedünk szájuk íze szerint "

Névtelen írta...

Mór és még sok más eset igaz.Pl a megrendezett cigányok elleni támadások stb.Ezek mindenkit hülyének néznek.

Névtelen írta...

Brave new world...

Névtelen írta...

http://www.youtube.com/watch?v=JbT649SttEI

Névtelen írta...

Folyik már régen a III. világháború, csak úgy néz ki, hogy az ellenfél támad, és senki nem lő vissza.

Névtelen írta...

Istenem, mennyi agyatlan marha...

Névtelen írta...

elözőnek:pajtás ne szerénykedj,te is közéjük tartozol.

Névtelen írta...

mindig az a hülye, aki mondja...régi mondás.
Van, aki a híreket zabálja, falja és van, aki esetenként kételkedik a hír igazságában.
Ezzel szerintem nincs semmi baj.
A gond az, hogy igen sok hírről idővel kiderül az ellenkezője.
Ez növeli a kétkedőben a hírek valódisága elleni gyanakvást.
De aki hírzabáló, az csak legyint ezekre.
Aztán azt mondja a gondolkodóra, hogy marha.

:-)

Névtelen írta...

Akik Katyint Megprobálták a németek nyakába varrní,azok ma is képesek hasonlokra.Aki hazudik,az lop is,aki lop,az gyilkolni is képes.
NEM

Névtelen írta...

Kinek az érdeke? Minden krimi meg fejtése, lásd pápa elleni merénylet!lényeglátó

Névtelen írta...

Jaj a Vonás bejegyzés tetszett..kia faszt érdekelne ha az a Paraszta sleppjével repülőre ülne..ne arra igyázzon, hogy ne üljön fel, hanem arra, nehogy retúrt vegyen..mindeki jobban járna, most csakleégeti az országot. ha tényleg lenne félnivalónk a zsidó meg egyéb állítólag befolyásos befektetőktől,akkor pont ezzel vívjuk ki az ellenszenvüket..manapság nem az a baj, hogy midneki politizálni akar, az a baj, ha a hülyeség szorgalommal párosul.
Egy országnak a befeketetők pénzéből kel élni, nem abból a pármillióból,amit a 10 millió össz létszám helyett mindössze másfél millió ember fizet be, mert a többi vagy öreg, vagy csecsemő, vagy munkanélküli, és munkaképtelen, beteg, meg "vállakozó" ugye...

A Vona meg a haverjai mind nagyvállakozók, ezt elárulom ,az egyik ismerősöm pl a Gárda fönökének cégénél dolgozik..amint bekerültek új cégtelephely, terjeszkedések stb..na hol itt a nagy eskü..gondolod, hogy nem a pénz miattmegy valaki magyar parlamentbe..nehogymá....el is hiszed amit írsz baszki..magasról leszarják a nagy magyarságot..

Az egyik legősibb harci taktika, az elenfél megtévesztése, és egy olyan szokatlan "póz" vegy "személyiség" felvétele harc közben, amire az ellenfél a legkevésbé számít..olvasd el Sun Zu a Harc Művészetét..majd rájösz..

Névtelen írta...

elözönek:te c presses kokero,ne parasztoz,te parazita,aki a paraszton élősködöl.Abból a pénzből kapjátok az"orksegijkét "amit az a másfél millió magyar ember befizet!!nektek adják ahelyet ,hogy magunkra költenénk.kolompárnak írj,neki oszd az észt.te elfajzott teknyővájó,te sun zu 2.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló