Gyerünk Feri, húzzál bele!

Szombaton újabb felvonásához érkezett az elvtársak igazán szórakoztató szappanoperája. Tudom, nem szép dolog a káröröm, de mégis van valami szívet melengető abban, ahogy a Párt látványosan fuldoklik a torkán akadt böszmétől. Se lenyelni, se kiköpni nem sikerül nekik, viszont a levegő egyre inkább fogytán.

Az ma már talán a legkorlátoltabb emeszpéfannak sem kétséges, hogy Gyurcsány vagy így, vagy úgy, de szét fogja szakítani a Pártot. Az igazi kérdés már csak az, hogy a társaság mekkora részekre szakad, hogy ki lesz az, aki viszi a koncot, ki lesz az, aki tovább használhatja a szervezet meglévő vagyonát és infrastruktúráját. A harc az elvtársak között ma már erről szól, minden más csak álszent szövegelés a megújulásról, a demokratikus vitáról, meg a többi jól ismert és semmitmondó baloldali szlogenről.

Ha a mi szempontunkból nézzük az ügyet, akkor szerintem az a legjobb irányba halad. Gyurcsány akarata a jelenlegi pártvezetés szándékának ellenére érvényesülni látszik, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a szombati a választmányi ülésen az elvtársak azt a javaslatot támogatták, amelyik arról szólt, hogy csak a Gyurcsány-platform kérdéssoráról írjanak ki pártszavazást.

A döntés következtében végérvényesen eldőlt az első dominó, ami a Párt teljes széteséséhez vezethet, hisz most kapásból ki kell derülnie annak, hogy mennyien is vannak a gyülekezetben. Az érvényes szabályozás szerint a pártszavazás akkor érvényes, ha a párttagok több mint fele azon részt vett, és akkor eredményes, ha a szavazók több mint fele azonosan voksolt. A voksolás érvényes akkor is, ha a párttagok több mint egynegyede azonos módon szavazott.

A jelenlegi vezetés szerint 32 ezer tagja van a Pártnak. Gyurcsányék vitatják ezt a számot, mivel ha ez igaz lenne, rengeteg embert kéne megmozgatniuk azért, hogy keresztül vigyék az akaratukat. Azonban a Mesterházy vezette oldal nem érdekelt a létszám felülvizsgálatában, mégha tudják is, hogy ez az adat nem valós, hisz ők meg arra játszanak, hogy ne legyen érvényes a szavazás, vagy hogy egész egyszerűen az érdektelenségbe fulladjon.

Az átlagember szempontjából pedig igazából teljesen mindegy melyik oldal akarata is érvényesül. Ha Gyurcsány be tudja bizonyítani, hogy ennél jóval kevesebben vannak, akkor mindenki számára ki fog derülni az, hogy az emeszpé a közvélekedéssel ellentétben egy kevés taggal rendelkező párt, aminek ma már semmilyen társadalmi beágyazottsága nincsen. Így aztán végérvényesen bizonyítást nyerhet, hogy az egész nem más, mint egy szűk elit megélhetési vállalkozása. Ha pedig a Mesterházy-féle vonal kerekedik felül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy Gyurcsány nem hagyja annyiban a dolgot, és akit, amit lehet, visz magával a Demokrata Pártba.

Mint látszik, az ország ebből csak jól tudunk kijönni. Vagy lesz egy Gyurcsány vezette közutálatnak örvendő társaság, ami szép lassan züllik majd lefelé, vagy lesz két marginális balliberális párt, ami egyenként az 5 százalékos parlamenti küszöb átlépésért küzd majd.


[nagyításért katt a fotóra]


A kilátások valljuk meg nem rosszak. Addig pedig jöhetnek az olyan ”gyöngyszemek”, mint amilyenekkel Ferenc örvendeztette meg legutóbb a hallgatóságot: "ha engem a kongresszus felszólítana, hogy menjek el a pártból, akkor azt hiszem, elmennék, de miért tenne ilyet a kongresszus, nem ellensége önmagának". Majd így folytatta: „a magyar baloldal jelentős része számára az, amit képviselek, az fontos érték és az értéktől nem megszabadulni kell, hanem gyarapítani kell.”

Nem kétséges. Ferenc te egy érték vagy. Küldetésed van. Ha már ilyen brutál módon beszop@ttál minket az elmúlt nyolc évben, akkor már fejezd be azt, amit elkezdtél. Legyen ez a harc a végső, hogy aztán ne maradjon belőletek végül semmi sem.

Gyerünk Feri, húzzál bele!

2 kommentek:

Herne írta...

Nem ismerek ugyan túl sok baloldali beállítottságú embert, mondhatni a nullához közelít, de a baloldali ideológiákat ismerem, és ebből következtetve kétlem, hogy egy igazi baloldali Gyurcsányt és vadkapitalizmusát értéknek tartaná.

Bár ahogy Feritől megszokhattuk, a baloldalt nem valószínű hogy az emberekre értette, hanem a pártra és az ahhoz kapcsolódó elit körökre a gazdaságban, kultúrában stb.

Azt szokták mondani, hogy a csúcson kell abbahagyni. Feri ezen a csúcson már réges régen túljutott. Ha meg akarta volna őrizni a méltóságát, legalább egy kis részét annak, akkor lemond már 2006-ban.
Nálunk azonban van egy sajátos társadalmi jelenség: az emberekből, legalábbis odafent, kiveszett a méltóság, helyét a hatalomimádat vette át. Ez ugyanolyan, mint a szerencsejáték-szenvedély. Hiába van már a béka segge alatt, újra és újra próbálkozik.

Ferikém, ne hagyd abba, amíg a gatyádat is el nem veszted!

Veszelka írta...

32ezer?Majdcsak kidöglenek,ha más nem,hát az idő majd megoldja.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló