Rés a pajzson.

Nem csillapodnak a hétfői izraeli mészárlás keltette érzelmek a világban. A cionisták ezzel a lépésükkel olyannyira kiverték a biztosítékot, hogy most már szinte biztos, az események a korábban megszokottól eltérő irányt vesznek. Mára végre eljutott a világ odáig, hogy Izrael mosdatása már nem fér bele semmilyen pollkorrektkedésbe, az ügy elkenése lehetelten.

A zsidók ezzel az akcióval túllőttek a célon és azokat is maguk ellen fordították, akik eddig, ilyen-olyan érdekből, de nem léptek fel a cionista gaztettek ellen. Tegnap Egyiptom, humanitárius okokra hivatkozva megnyitotta a Gázai övezetbe vezető szárazföldi határátkelőt, amelyet eddig Izrael kérésére tartott zárva, biztosítva ezzel az övezet teljes blokádját.

Azzal, hogy Egyiptom így döntött, azzal megtette az első lépést a Gázai övezet levegőhöz jutása érdekében, hisz a térség déli, rafahi határátkelője az egyetlen olyan pont, ahol Izrael nem gyakorol teljes kontrollt az ellenőrzés fölött.

Megjelent hát az első rés a pajzson.

A világ vezető országai pedig diplomáciai úton próbálják elérni azt, hogy a zsidók mihamarabb vessenek véget a világ legnagyobb koncentrációs táborának. Nick Clegg brit liberális miniszterelnök-helyettes az "igazságtalan és fenntarthatatlan" blokád feloldására szólította fel Izraelt. Franco Frattini olasz külügyminiszter pedig kedden arra kérte Avigdor Libermant, hogy biztosítsa a Gázába tartó segélyflottilla ellen intézett izraeli támadás során előállított külföldi állampolgároknak a "lehető legrövidebb időn belül" történő szabadon bocsátását.

Közben egy 12 órásra nyúlt tárgyalás eredményeként az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) is sikerült kiizzadni egy állásfoglalást, melyben elítélik a gázai segélyflottilla elleni izraeli támadást, és gyors, tárgyilagos, hiteles, illetve átlátható vizsgálatot követelnek az ügyben. A történt szépséghibája mindössze csak annyi, hogy az állásfoglalás lényegében semmire sem kötelezi a zsidókat, még akkor sem, ha az a 15 tagú testület egyhangú jóváhagyásával született is meg.

Diplomáciai források szerint az ülésen nézeteltérés alakult ki Törökország és az Izraelt hagyományosan, még a legnagyobb aljasságok ellenére is támogató Egyesült Államok között, így bár hozhattak volna kötelező érvényű határozatot is, ez végül mégsem valósult meg, mert az amerikaiak ehhez nem járultak hozzá.

A tanácskozás után az amerikai külügyminiszter álszent módon önmérsékletre intette a feleket. Hillary Clinton úgy fogalmazott, minden érintett félnek körültekintő, átgondolt módon kell reagálnia. Hasonló szellemben nyilatkozott meg Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője is, aki szintén nem volt hajlandó nyíltan elítélni a több halálos áldozatot követelő izraeli terrorakciót.

Érezve az amerikai hátszelet a jordán-pozitívak ismét felbátorodtak és a legpofátlanabb módon, egyszerűen képmutatónak nevezték az ENSZ állásfoglalását. A nemzetközi szervezet ítélete "elhamarkodott, és még csak nem is szánt kellő időt arra, hogy a történtek minden elemét alaposan megvizsgálja" - mondta Jigal Palmor, az izraeli külügyminisztérium szóvivője. Majd az aljasságban sem ismerve határokat Danni Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettes kijelentette: „Izrael szerint semmi nem indokolja a bocsánatkérést a Gázai övezetbe önkénteseket és segélyt szállító flottilla hétfői megtámadásával kapcsolatban. Nem kell elnézést kérnünk azért, mert megvédtük magunkat a gyűlölet és erőszak armadájától”.

Gondolom, mindenki fel tudna idézni egy-egy olyan eseményt, amikor Izrael olyan tettet hajtott végre, aminek a jogszerűsége enyhén szólva is megkérdőjelezhető. És gondolom arra is emlékszik mindenki, hogy ilyen esetekben egy nemzetközi ejnye-bejnye után szépen el is kenődött az éppen aktuális ügy. Azonban ez a történet a korábbiaktól eltérően itt most nem ér véget. A törökök ugyanis nem hagyják annyiban a dolgot. Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök, tegnap Izrael megbüntetését követelte és kijelentette, hogy a két ország közötti viszonyban "semmi sem marad olyan, mint régen".

„Izraelt feltétlenül meg kell büntetni a magatartása miatt - jelentette ki török parlamenti képviselőknek, egy élő televíziós közvetítésben. Senki sem teheti próbára Törökország türelmét. Eljött az idő, hogy a nemzetközi közösség kijelentse: elég volt! Az ENSZ-nek nem szabad megállnia az Izraelt elítélő határozat elfogadásánál, hanem ki kell állnia a határozat mellett. Izraelnek azonnal meg kell szüntetnie a Gáza elleni embertelen embargót. A mai nap egy új korszak kezdete. Semmi sem marad olyan, mint régen. Sohasem fogunk hátat fordítani a palesztinoknak" – adta meg az alaphangot Erdogan a következő időknek.

Mindeközben Gáza felé tart a Szabad Gáza Mozgalom két újabb segélyszállító hajója, melyek az előzetes elképzelések szerint a napokban érnek a Gázai övezet közelébe. A hír hallatán a zsidók azt nyilatkozták, hogy az új próbálkozókat is ugyanúgy fel fogják tartóztatni, mint ahogy azt a korábbi flottillával is tették.

A helyzetet azonban tovább árnyalja, hogy egyes közel-keleti híroldalak arról cikkeznek, a hajókat a török haditengerészet egységei is elkísérik.

Az események innentől pedig már kiszámíthatatlanok.

Vajon mi történik akkor, ha Izrael megtámadja egy NATO-tag ország katonai egységeit? Mit fognak lépni majd azok a NATO-tag európai országok, akiknek a nyelve állandóan a zsidók seggbe van tapasztava?
És mit lép majd az Egyesült Államok, a demokrácia és az emberi jogok bátor harcosa? Vajon ki lesz nekik fontosabb a saját szövetségesük, vagy az a cionista gyülekezet, ami egyébként az Államokat is irányítja?

A világ óriási változások előtt áll, pontosabban állhat. Recep Tayyip Erdogan és a törökök most nagyon elszántnak tűnnek abban, hogy lerántsák az álarcot a világ álszent arcáról. A következő hetek, hónapok nagy kérdése az, hogy ez sikerül-e majd nekik, hogy kik állnak majd még oda melléjük, hogy kik lesznek azok, akik úgy ahogy Erdogan, ki merik majd mondani végre, hogy ebből elég volt.

És persze a számunkra nagy kérdés még az is, hogy majd a mi kormányunk, mit fog lépni?

A kormány, akinek két napjába telt az, hogy megszüljön egy közleményt. Európa és a világ már azon gondolkodik, hogy mik lehetnek a következő lépések. Összeül az ENSZ, odaér már lassan a következő hajókonvoj is, de a magyar kormány azon kívül, hogy kiadja az alábbi néhány soros közleményt, egy szót sem szól. [az eredeti hírért katt a linkre]

A Külügyminisztérium közleménye


A magyar kormány egyetért az Európai Uniónak a „Szabadság hajóraj” elleni izraeli katonai akcióval kapcsolatban május 31-én kiadott nyilatkozatával.

Aggodalmunkat fejezzük ki a katonai erő alkalmazásáért és annak következményeiért, egyben részvétünket nyilvánítjuk ki az áldozatok hozzátartozóinak. Támogatjuk azokat a nemzetközi erőfeszítéseket, melyek azonnal és teljes körű vizsgálatot követelnek az ügyben. Az incidens lezáratlansága kedvezőtlen hatást gyakorolhat a közel-keleti tárgyalásokra és az egész békefolyamatra. Felkérjük továbbá Izraelt, hogy biztosítson megfelelő csatornákat a segélyszállítmányok biztonságos eljuttatására a Gázai övezetbe.

(2010. június 1.)

A magabiztos, kétharmados narancsosok öt semmitmondó mondatban kommentálják a világ ma egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb eseményét. Öt mondat, amibe valahogy nem került bele, valahogy nem fért bele az „elítéljük” szó. A magyar kormány nem ítéli el az emberi jogok megsértését, az ártatlan emberek legyilkolását, a nemzetközi vizeken történt egyoldalú katonai agressziót. Nem.

A magyar kormány aggódik.

Vajon mi miatt?

Lehet, hogy OV telefonjába már az első héten beleégett a +972?

13 kommentek:

Névtelen írta...

Persze hogy aggodik Viktorka hiszen sok zsidot kell elszallasolnia ha majd kitor a haboru.

Névtelen írta...

Aggodjon csak wiktyorka van miért, sok ember rá jön arra,a fityesszel eben gubát cserélt.Előbb,vagy utóbb,de szint kell vallani!Vége lesz annak,hogy a világ tengelye,a zsidók hátuljában forog!!

Névtelen írta...

A kormány nem dönthet helyettünk (illetve nem szabadna, hogy helyettünk döntsön, és nekünk pedig nem szabad hagyni). A kormány egy demokráciában nem azért van, hogy a nép feje felett, a nép helyett döntsön, hanem hogy végrehajtsa a nép akaratát (azt hiszem, az Alkotmányban is hasonlóképp van lefektetve, bár a kétharmad az kétharmad az Alkotmánnyal szemben is...). Persze mind tisztában vagyunk vele, hogy demokráciáról szó sincs hazánkban, azonban a Zsidesz is folyton azon lovagol, hogy demokrácia így, demokrácia úgy.
Ha eljön az ideje, dörgöljük hát szépen az orruk alá! Demokrácia? Iiigen? Hát legyen is demokrácia!

A Zsidesz kétharmadának jókora részét olyanok alkotják, akik gondolkodásmódban inkább felénk húznak, és ezzel az izraeli terrorakcióval kapcsolatban biztosra veszem, hogy népünk 90%-a ugyanazon a véleményen van, legyen alapvetően akár jobbos, akár balos, akár libsi, akármi. Ebben az ügyben, azt hiszem, végre össze tud fogni és egyként gondolkodni a magyar nép.
Ebből a szempontból egyébként nekünk is kedvezőek lehetnek a szelek...mert ha már egyszer összefogtunk, és a legbutább, legsötétebb birka is megtapasztalta, milyen érzés, akkor akár - megfelelő vezetéssel - együtt is maradhatunk.

Névtelen írta...

Kellene a konvojba egy magyar hajó is. Orbán király vajon mit reagálna, hogy a gazdik azt is feltartóztatják. A konvojon el tudnék egy-két fidesz seggnyaló színészt, énekest, sportolót, politikust képzelni. Az sem ártana, hogy zsidó fidezsesek is lennének a hajón. Pl. Schmidt Mária. Akkor lenne döbbenés a nemzeti érzelmű fideszesek körében. Vagy nem?

Névtelen írta...

A zsidó katona alapvetően gyáva, ha hasonlóan fölfegyverzett ellenséggel áll szemben, vagy fölmerül a sebesülés/életáldozat lehetősége. Közelharcba ilyenkor nem bocsátkoznak, hanem távolról, modern fegyverekkel, tüzérséggel, légierővel támadnak. Ha viszont nála gyengébb ellenféllel, vagy fegyvertelen civil lakossággal van dolga, akkor kegyetlensége és vérszomja nem ismer határokat. Az egyenlő küzdelmet igyekszik elkerülni, ez a zsidó mentalitásból következik. A hajón látott viselkedésük is a fentiekkel magyarázható. Miért fontos ezt szem előtt tartanunk? Mert már csak a legnaivabbak számára elképzelhetetlen, hogy rövidesen a gyakorlatban kell hasznosítanunk és alkalmaznunk ezeket a tapasztalatokat...

Az ország meg Szájereknek, Deutschoknak, Orbánoknak és a zsidó-betelepítő álnemzeti kormánynak tapsol.

Gyártó István, Nyitrai Frigyes

Névtelen írta...

az izraeilek nem különböznek a szomáliai kalózoktól, mert nemzetközi vizeken támadtak a segélyhajóra! Még jó, hogy védekeztek a kezükbe akadt eszközökkel.., ki ne ezt tenné, ha megtámadják?! Ráadásul az USA-ban a zsidók tüntettek izraeli zászlót tépkedve, free Palestiná-t kiabálva.. Most vége lesz ennek az izraeli rákfenének, Isten nem bottal ver..! És még annyit, nem a zsidókkal szembeni állítólagos holokauszt volt az emberiség legnagyobb bűntette, ez a világ legnagyobb hazugsága, hanem a japánok ellen elkövetett példa nélküli atomtámadás, a japán holokauszt a világ legnagyobb szégyene!

Névtelen írta...

Ki kéne már találni, hogy hogyan fogjuk elintézni a hazánkba özönlő metszettfaszúakat, ha Izraelt felszámolják... Ketyeg az óra!

Névtelen írta...

Egy ötlet:erdő péter megkereszteli őket!!o.w.lesz a keresztapa.a zsidesz meg szemmelvényeket olvas fel a likud pártszabályzatából!!!

Névtelen írta...

Nemzetközi vizeken mén a hajó. Egyre csak mén. Ugyanott, ahol már több hajó is mént, de az izraeli hadsereg hajóiról gyilkos támadást szenvedtek el, nemzetközi vizeken. Sebaj, indítottak még egy hajót. Sőt, még meg is mondják, hogy nem fognak ellenállni, ha az izraeli hadihajókról a fedélzetükre lépnek, és Asdodba irányítják őket. Pedig a céljuk, amit hangoztatnak, Gáza partjai, hogy ott rakhassák partra a segélyszállítmányokat. Nemzetközi vizeken flangásznak az izraeli hadihajók. Kérdem én, akkor a segélyszállító hajót miért nem veszik körbe, azt védő hadihajók, amíg az nemzetközi vizeken hajózik, és kíséri őt ameddig lehet, egész közel Gáza partjaiig. Nagyon sántít ez a segélyhajó bohózat, mintha nem is Gázába akarnák vinni a cuccot, hanem egyenesen Izraelbe, és nem is élelmiszert, gyógyszert, hanem egyenesen atombombát, csak ezzel a színházzal fedik el az igazságot. Hülyének nézik a világot? Ha arra megyek, ahol már egyszer véres támadás ért, nyilván viszek magammal valami cuccot, hogy az újbóli támadást ki tudjam védeni. Az anyátokat nézzétek hülyének!

Névtelen írta...

Orbánt a zsidók seggéből már nem lehet kitörölni, mert már egészen beleszáradt.

Névtelen írta...

Elözöhöz:aki ezt megcsinálná Nobel-dijra jelőlnék!!(kis izraelt akarok itt csinálni:orsós viktyor)

Névtelen írta...

Egy múltkori híradásban arról volt szó, hogy maga Erdogan, görög miniszterelnök fog egy hajóval segélyszállítmányokat vinni Gázába. Akkor most mi van? Az izraeliek nyilván fel fognak tartóztatni, minden, nemzetközi vizeken Gázába igyekvő hajót, mint tették ezt már eddig két esetben is. Eddigi ismereteink szerint ez kalózkodásnak számít, és többek között az ENSZ is elítélő hangon nyilatkozott ezekről a támadásokról. Már a második expedíció indítása is, a fentiek értelmében ostobaság volt. Miért indulnak el, ha biztosan tudják, hogy el lesz foglalva a hajó, és Izraelbe lesz irányítva, hacsak eleve le volt zsírozva már az egész. Ellenkező esetben idióták és elmeháborodottak felelőtlen akciója, lévén hogy halálos áldozatok is voltak már. Tehát felettébb gyanús ez az egész. Ha Irán és Görögország összefogva indítana segélyszállítmánnyal megrakott hajókat Gázába, a helyzet ugyanaz lenne, mint az első két esetben, Izraelben kötnének ki. Na most vagy ez is az eredeti cél, vagy ha nem, hanem Gáza, akkor megint csak hülyék igyekezete az egész. Az eddig történteket tényszerűen, és játékosan egy asztal lapon, a hajókat gyufásdobozokkal helyettesítve, lejátszottam hat éves kisfiam előtt. Megdöbbenésemre azt a megoldást ajánlotta, hogy mi is vigyünk (segélyszállítók) olyan hajókat, amelyekkel el tudjuk zavarni a "rosszakat", az ő szavaival élve. Mondom, hat éves.

Névtelen írta...

cimbora:Erdogan még mindig török,amugy oké.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló