Nagytudásúak

Nem tudom, hogy Bajnai egyedül is képes-e kitalálni olyan intézkedéseket, amivel egyre mélyebbre lehet zülleszteni ezt az országot, vagy esetleg a háttérből Elqró segít neki. Nem tudom, meg azt sem, hogy milyen elv szerint nyúlnak hozzá valamilyen területhez. Bár szerintem az ő szempontjukból ez talán mindegy is. A lényeg, hogy csak rombolni lehessen.

A legújabb agymenés most a közigazgatást célozta meg. Már a program címe is elgondolkodtató. A következménye meg beláthatatlan. Így szól: Diplomával rendelkező romák foglalkoztatása a közigazgatásban.

Igen. Amikor először olvastam én is felröhögtem. Vajon honnan gondolják a minisztériumban azok, akik kitalálják az efféle programokat, hogy vannak ilyenek. Mármint nagy számban, diplomával rendelkező cigányok. Szerintem olyan is kevés van, aki kétszázig el tud számolni.


Az új elit.

De a poént félretéve, azért ez a dolog jónéhány kérdést felvet.

Először számoljunk egy kicsit.

A program keretében a kormány kétszáz roma diplomás felvételét kezdeményezi a közigazgatásba. A kormányszóvivő tájékoztatása szerint a projekt összköltsége 100 millió forint, amely magában foglalja egyebek mellett a résztvevők vizsgára való felkészítését, a vizsgáztatás költségét, a tanfolyamhoz és vizsgához kapcsolódó utazás, szállás és ellátás költségeit. A pályakezdők első éves fizetésére 1 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

Nem kell Einsteinnek lenni ahhoz, hogy kiszámoljuk, az előkészületek fejenként ötszázezer forintba kerülnek. Mégis mire megy ez el? Ha már van diplomájuk, akkor mégis mire? Vagy majd gyorstalpalón elvégeztetik velük valamelyik egyetemet, mint annak idején a párttitkárok hülye gyerekeivel?

Csökkentett színtű vizsgák, segítőkész tanárok? Úgy, mint nem is olyan rég a Gyurcsány gyerek érettségijén? Esetleg lehet majd haveri cégeknek államilag finanszírozott továbbképzéseket, mindenre felkészítő tréningeket tartani és ismét lenyúlni a semmiért száz millát?

Aztán nézzük a dolgos hétköznapokat. A kétszáz ember egy évi fizetésére 1 milliárdot szánnak. Az cirka havi 420 ezer forint. Vajon mikor keres ennyit egy kerületi, vagy települési önkormányzatnál dolgozó ember. A többségük soha. Ha ilyen helyekre beteszik őket a többiek bérét is emelni fogják? Kétlem. Főleg úgy hogy most azok éppen be vannak fagyasztva.

És már adódik is a következő kérdés.

Amikor létszámstop van elrendelve a közigazgatásban, akkor hogyan veszik majd fel ezt a kétszáz embert? Vagy őket majd lehet?

Az országban rengeteg munkanélküli, pályakezdő diplomás van, ők is megdolgoztak a diplomájukért, valószínűleg még sokkal jobban, mint a kiválasztott kétszáz cigány, ők miért nem kapnak ilyen lehetőséget? Ők ki vannak zárva ebből csak azért, mert magyarok?

Ez pozitív megkülönböztetés, harsogják majd a liberált jogvédők. Azonban azt egyik sem veszi észre, vagy akarja észrevenni, hogy a cigányoknak majd nem az fog lejönni ebből, hogy aki tanul az boldogul, hanem az, hogy aki cigány, annak pusztán a cigánysága miatt járnak dolgok.

Miért nem veszik már észre a nagyokosok, hogy a cigányok sok száz év óta sehol a világon nem voltak képesek beilleszkedni a társadalomba. Európa és világszerte számtalan helyen részesültek pozitív diszkriminációban, aztán a vége mindig kiutasítás, vízumkényszer, fegyveresekkel őrzött táborok, meg a katonaság kivezénylése lett. Az ok borzasztó egyszerű. Azokat nem lehet sehová sem integrálni, akiknek az egész kultúrájuk a Ne illeszkedj be! üzenet köré összpontosul.

A romaintegrációt inkább ott kéne kezdeni, hogy kormányzati szintről megüzenik nekik, hogy ne szarjanak a saját udvarukban a földre, ne legyenek retkesek és tetvesek a gyerekeik, ne igyák és játékgépezzék el a segélyt, ne támadják meg és fosszák ki az őket eltartó többségi társadalom tagjait. Ha majd eljutottunk idáig, akkor majd lehet gondolkodni a további lépéseken.

És mindentől függetlenül a végére talán a legfontosabb kérdés. Egyátalán honnan tudják majd megállapítani, hogy a jelentkezők közül ki a cigány?

És ha pozitív diszkrimináció esetén lehet tudni, akkor bűnelkövetés esetén miért nem?

10 kommentek:

európer írta...

Ugyan, uraim, ne feledkezzenek meg azon romákokról, akik be szeretnének illeszkedni! Akik szakítani akarnak nehézkeresztű őseikkel. Legtöbbjük becsületes életről álmodozik.

Névtelen írta...

CSAK ÁLMODIK !
SOHA NEM LESZ BECSÜLETE,AMÍG ÍGY ÉL !
CSAK ÁMÍTJÁK ŐKET ÉS ŐK MEG MINT A BIRKÁK ........
BUTA EMBERT A LEGKÖNNYEBB BEFOLYÁSOLNI,NEM KÉRDEZ VISSZA !
NINCS HATÁR .........

Névtelen írta...

Az ötlet olyan, amilyen, lehet jószándékú is. De emlékezzünk csak: Az USA és az európai nagyhatalmak mind a Nagy Gazdasági Világválság alatt alkalmaztak pozitív diszkriminációt pl. az "afroamerikaiakkal, cigányokkal, kisebbségekkel. Vagy rosszul emlékszem?

Névtelen írta...

Aki a cigányokat védi menjen csak el egy cigányok lakta településre és csak 1 hetet éljen meg ott! aztán majd meglátjuk, hogy ugyanaz maradt-e a véleménye! a cigányok élősködők, végre mindenkinek be kellene látni...

Névtelen írta...

Kutyából nem lesz szalonna!!!!
Olyan kevés százalékuk a normális(dolgozó,nem csaló,lopó),hogy elenyésző.
A többség az állam pénzét(vagyis a miénket) használja fel hogy éljen esze ágában sincs dolgozni.
Addig amíg a magyar állam támogatja őket semmi nem fog változni!

Névtelen írta...

Az egész egy pénzkidobás! Feneketlen kútba dobálják a pénzünket!

Névtelen írta...

A tisztelt nagytudásúak ellátogathatnának néhány településre ahová a cigányok betelepültek!Többmilliós értékeket romboltakle büntetlenül ahol élek.Kultúrház, sportlétesítmény és házak.Megnézhetnék, hogy családipótlék osztás és segély osztás napján+3 napig mit művelnek!Ezek rosszabbak mint a csótányok!EZekre pénztkölteni és a KÖZIGAZGATÁSBA...nekün magyaroknak kell menekülnünk nem csak lakóhelyünkről,hanem már az országból is!!!NEKIK JOGAIK VANNAK KÖTELESSÉGEK NÉLKÜL! NEKÜNK CSAK KÖTELESSÉGÜNK!

Névtelen írta...

ÉN egy csendes kis lengyel faluba szeretném őket beilleszteni...

Névtelen írta...

Azt a csendes kis falut valamikor Oswieczimnek hívták....!

Névtelen írta...

Ugyan európer! Hol élsz te? Ezek a játékgépről, a bagóról, a piáról, és a jó nagy segélyről álmodnak, nem a becsületes életről !!!!!
Költözz be közéjük, és majd megváltozik ez a nagy liberális gondolkodásod !!!
Ez az agyament gondolkodás tette tönkre hazánkat !!!
Sanyi Monorról

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló